Inlägg

Inlägg som Killafew har skrivit i forumet
Av Killafew

Det är ju inga problem att ha en extra accesspoint på övervåningen inställd som en repeater. Så att den förstärker signalen från huvudenheten i köket.
Då behöver du inga kablar alls!

Har det själv så... dock spelar jag extremt sällan online spel... eller spel överhuvudtaget ;)... men tycker det skulle vara ytterst märkligt om det inte skulle fungera att spela över WLAN!

Av Killafew
Citat:

Ursprungligen inskrivet av EyEr0n
Reservera pengarna får de göra, dock får de inte dra dem förns varan är levererad.

Det är precis så jag menar :), bra att jag inte är ensam. Har du någon länk som bevis på att det är så?, jag har letat runt en massa men inte hittat det. Vill gärna kunna ha en "referens" när jag mailar dom om det.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av DiAMONDBlacK
Ibland ser det ut som om de har dragit pengarna. Kolla igen på kontot om summan de har dragit av kommit tilllbaka.

Jo det vet jag. Men pengarna var reserverade i ca 5dagar innan dom drogs från kontot och försvann från "reserverat" listan. Så dom har fått pengarna.

Av Killafew
Citat:

Ursprungligen inskrivet av SUMITOMO
Dom har alltså dragit pengarna och inte bara reserverat dem?

japps

Av Killafew

jo att jag får vänta är jag fullt medveten om. Men det är ändå en av seagates bästa diskar (lägst felmarginal). Så väntetiden bryr jag mig inte direkt om... det jag funderar över är om dom har laglig rätt att dra pengar för en vara som dom inte har levererat.

Av Killafew

Dragna pengar utan leverans av varorna

Hej!

Jag köpte strax efter nyår 4st 400GB Seagate diskar från IT-Service.
Dom sålde ut den gamla modellen (7200.8) för 715kr st! Vilket ju är ett fruktansvärt bra pris! Dock hade dom inte hårddiskarna i lager för tillfället och jag fick som svar på ett mail att det troligtvis skulle dröja upp till en månad innan dom skulle komma. Vilket är helt ok för mig, jag väntar gärna lite och får dom för det priset.

Men det jag blir lite konfunderad över är att dom direkt efter min beställning drog pengarna från mitt konto (betalade med visa kortet). Jag kan ha fel, men jag har för mig att jag läst någonstans att butiken inte får dra några pengar (dom får "låsa" dom), men inte dra dom innan varorna är påväg hem till mig som kund...?

Av Killafew

känns det inte väldigt dyrt?...

599dollar MED ett 2års abbonemang...
Kanske är jag som inte hängt med i "smartphones" prisutveckling iofs.

Av Killafew

jag använder zoomplayer. mest för att man kan ändra "aspect ratio" i det programmet. Gillar inte att få svarta kanter på sidorna av bilden om filmen/serien är i 4:3, då drar jag hellre ut den till 16:9 (vilket inte går vad jag vet i varken vlc eller mediaplayer).

codecs har aldrig varit något problem heller, ladda bara ner ffdshow så får du allt du behöver.

Av Killafew

vissa av boxers kanaler är ganska hårt komprimerade. Detta för att ge mer plats åt dom mest populära kanalerna. så SVT/TV4 och några till komprimeras inte lika hårt och ser därmed bättre ut. Andra mindre populära kanaler komprimeras hårdare så att dom tar mindre plats i nätet och får därmed sämre kvalité.

Av Killafew
Citat:

Ursprungligen inskrivet av 2000+
Skillnaden mellan S-Video och DVI/HDMI kommer att vara som natt och dag

S-video duger ju inte ens till 32" CRT.

håller med dig!
s-video duger om man inte har någonting annat... Men eftersom att plasma/lcd oftast har vga/dvi/hdmi så finns det ingen som helst anledning att köra s-video! att kablarna kostar lite mer borde inte vara något problem om man redan har lagt ner 15-20´0000kr på själva tv´n.

snåla inte på kablarna!

Av Killafew

Jag hade inte köpt en 350kr kabel om jag hade varit dig! gjorde själv det misstaget... Köpte först en från webbhallen för runt 3-400kr, jag fick bild, men det va inte mer heller, bilden var förvrängd och det kröp i den som bara den, så bytte ut den till en annan "billig" kabel från netonnet 5-600kr kostade den, samma sak, den va något bättre, men bilden var fortfarande inte bra!
Så bytte ut den kabeln oxå, och köpte en riktig på netonnet för 1´100kr, och nu är bilden klockren! Så trots att det är DVI-D så spelar kvalitén på kabeln roll!, man kan ha tur och få en bra billig kabel oxå, men risken att bilden blir försämrad är väldigt stor.
så i min mening är det bättre att lägga ut ~1´000kr direkt och vara säker på att det kommer att fungera.

Av Killafew

att den har en dålig upplösning behöver inte betyda att den inte är "HD-Ready", den kan skala om en HD bild så att den går att visa även på en lågupplöst skärm. Sen om just denna tv´n är HD-Ready eller inte vågar jag inte svara på. Men av specsen att dömma så är det en ganska gammal panel i den, och således lär den inte vara vidare bra!

Jag skulle nog lämnat tillbaks den och satsat på en PV60 som du säger. Det verkar vara en mycket populär plasma!

Av Killafew

Ja. om du inte vill ägna några timmar åt att konfigurera bilden via tex powerstrip.

Enklast är nog att maila Toshiba/inwarehouse (eller någon annan återförsäljare) och fråga.

Av Killafew

det är inte helt säkert att den klarar pixelmappat via HDMI... ser att den inte har någon DVI in iofs, vilket är ganska dåligt...
Jag kör DVI-DVI till min 37" LCD, funkar klockrent utan bekymmer i 1920x1080. om jag kör HDMI så måste jag dock pilla med powerstrip och köra 1922x1080 för att få det att fungera, dock kan jag köra högre hz då... vilket ju är en fördel.
Kör VGA-VGA från laptopen oxå... har dock inte orkat pilla så mycket med det så kör på 1280x720 där just nu... Är inte helt 110% säker på att VGA ens klarar 1920x1080... kanske i 30hz, men knappast mer.

Av Killafew

du råkar inte ha Itunes?... jag har samma problem med en av dom nyare Itunes versionerna... det låter som man sitter under vatten.
Tror apple har fixat det i den nya versionen dock, för nu tycker jag att det låter helt ok igen, så du kan ju pröva det.
om det nu inte låter likadant överallt?, i spel och andra mediapelare oxå?

Av Killafew

jag har samma problem ibland... men det tystnar såfort jag kopplat in VGA sladden till datorn och tv´n. så det är troligtvis jordningen här oxå...

Av Killafew

Bättre sent än aldrig....?

Citat:

Ursprungligen inskrivet av X3liuZ
Wow, blev helt chockad när jag såg specsen och priset! Precis vad jag var ute efter. Angående skärmen, hur funkar det att se film på den? Är det några eftersläpningar eller liknande?

Jag har inte upplevt några eftersläpningar alls! Dock, 2st döda pixlar vilket är väldigt tråkigt!
i övrigt är skärmen riktigt bra!, skarp som attan, och ljusstark.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Raze
Vad är det där du har längst upp i mitten. Snabbknappar till olika program, ser grymt ut! Vad heter programmet?

Hur mycket fick du ge för den?

/R

Programmet högst upp på skärmen heter "aquadock" ... det är en imitation av Apple´s "docka"

Datorn kostar 12´600kr i sitt orginal utförande. Jag valde dock till en 7200RPM hdd så jag fick pröjsa lite extra.

Av Killafew
Citat:

Ursprungligen inskrivet av StarChild42
Så du anser att 1080p inte behövs överhuvud taget om man inte äger en projektor? Håller inte med dig där.
Visst stödjer en 720p skärm 1080p. Men du kan ju aldrig få tv:n att visa 1080p för det. Alltså det jag menar är att det e ju lika bra att ta i lite i överkant (så gott som går för försäljning) så att det blir mer långlivat. Och nej, hade inte 1080p funnits för konsumenterna så hade heller inte 720p TV apparaterna stött det i dag. Kanske e jag som missuppfattar dig?

Ja jag tror du har missuppfattat mig. Jag tycker inte att 1080p är meningslöst på skärmar under 42"... tror det bevisats av att jag själv äger en... ... MEN vad jag säger är att skillnaden är inte värd dom extra pengarna för en vanlig svensson. Jag arbetar med film och måste ha 1080p utrustning! då 1080p är en klar fördel när man ska blåsa upp material på stora ytor.

Jag tror inte att det finns någon risk för att 1080p försvinner bara för att dom flesta skärmarna inte stödjer det i native läge. Det kommer alltid att finnas en liten klick som vill ha det bästa och är beredda att betala för det, Och det är inget fel med det! tvärtom, det driver utvecklingen framåt vilket är bra!

Men trots våra meningsskiljaktigheter?, så tror jag att vi är överens om att 1080p är bra, jag tycker bara att det ska användas i sitt rätta element och att det är ganska onödigt på små skärmar. Vilket du då inte håller med om?

Har jag förstått dig rätt då?, isåfall finns inte mycket mer att säga än att vi har olika åsikter i ämnet... inget fel med det, ganska kul faktiskt :). åsikter är till för att delas ^^

Av Killafew
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Random-person
Killafew: Är du verkligen SÄKER på att din TV klarar både 720p och 1080p? Kom ihåg P:et nu. Väldigt få tv-apparater klarar 1080p. Utgår givetvis från att du har en väldigt dyr tv > 40 tum.
Att skala ner 1080p till 768p eller om man kör 1080i gör ju en stor skillnad.

Ja, det är jag 110% säker på

Citat:

Ursprungligen inskrivet av StarChild42
Killafew: Ju större TV apparater som kommer ut på marknaden ju bättre upplösning behöver vi. Och eftersom inte TV apparaterna går i "trappsteg" i utvecklingen, som lagringsmedierna gör, utan kommer några tum då och då, så är det ju bara bra att försöka få ut lite onödigt med kvalite till folket. Det gör formaten bara lite mer långlivade. Man ser ju redan skillnad i dagsläget på 720p och 1080p på en >40" TV.

Sedan var det någon som sa att kvaliten på en Blu-ray skiva kommer att vara bättre än en på en HD-DVD skiva av den anledningen att de rymmer mer. Nej, så enkelt e det inte. De har samma bildkvaliten eftersom de använder samma komprimeringsmetod i dag. Dock så får man ju plats med en hel del mer på samma skiva. T.ex. fler ljudspår, mer extramaterial osv. Så man slipper ha flera skivor.

Min röst går till Blu-ray, av den enkla anledningen att de har högre lagringskapacitet. Sedan ser jag det som en bra grej att fler filmbolag står bakom dem, vilket inte heller är så viktigt eftersom att filmbolagen kommer gå över till det format som vinner (om någon vinner) vart eftersom. Att BD skivorna e dyrare är en skröna än så länge. Titta på discshop.se o prisjakt.se så e faktiskt BD billigare än HD-DVD. Men som alla nya format så kommer ju tillverkningskostnaden att sjunka den med efterhand. Förhoppningsvis så kommer BD spelarna gå ner rejält i pris med, annars blir det nog svårt för dem.

Självklart har du rätt, 1080p är bättre än 720p. Det råder det ingen tvekan om! Men jag anser inte att man som svensson behöver lägga ut mer pengar för att få 1080p stöd i sin tv på 32-42", skillnaden är såpas liten på en så liten skärm. Ska du däremot blåsa upp bilden med tex en projektor på 100+" så förstår jag mer än väl att man vill ha 1080p istället.
Dock håller jag inte med dig om att man ska få ut "onödig" kvalité till folket, varför ska man ha något som man inte behöver? att det gör formaten mer långlivade är ju inte sant, då en 720p skärm fortfarande stödjer 1080p! Formaten finns redan, och kommer att leva sålänge dom anses tillräckligt bra. oavsett om folk har tv apparater med en upplösning på 1280x720 eller 1920x1080.

Dock, detta är ganska långt ifrån ämnet, be rom ursäkt för det.

angående ämnet... ja, jag är tveksam till om det är bra eller dåligt att Samsung skrotar sin "dual" spelare, Jag personligen ser fördelar och nackdelar med båda formaten och hade inte sagt nej till en kombinerad spelare.
Jag ser det lite som med dvd+/- , det var jobbigt i början, men nu lever formaten sida vid sida, och båda två stöds av dom flesta spelarna/brännarna. Och båda erbjuder sina fördelar!
Nu är det ju självklart inte lika enkelt med HDDVD och Blu-ray då det är helt olika tekniker som används, och det krävs ganska avancerade läsare om dom ska kunna läsa båda formaten. Men jag tycker ändå att det skulle vara värt den extra kostnaden.

Valfrihet är en fördel, inte en nackdel! Sålänge valfriheten inte kommer med begränsningar!

Av Killafew
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Sta1n
Tack för svar!

Men frågan är ju om det är värt nästan 2000:- extra för dom funktionerna?
Det känns ju liiite onödigt.

ptja, finns väl kanske inget rätt eller fel här... men ska du filma mycket handkamera (vilket jag antar att du ska) så är det absolut inte fel att ha en optisk bildstabilisator!
(jag har inte läst om just den kameran så jag tar ditt ord för att den hade det )
En digital bildstabilisator försämrar bilden något i sina försök att hålla bilden stilla. En optisk stabilisator försämmrar inte bilden överhuvudtaget.

Så om jag hade varit dig så hade jag nog ändå satsat på den lite dyrare modellen, särskillt som du tittat på dyrare kameror tidigare.

Av Killafew
Citat:

Ursprungligen inskrivet av sweclockare
Nopp, det borde jag inte.

isåfall borde du absolut INTE skriva det heller!