Inlägg

Inlägg som Killafew har skrivit i forumet
Av Killafew
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Lejo
Ehm, varför ska ISPn betala rättegångskostnader?

Helt enkelt för att dom förlorade. Så har det "alltid" varit så det är inte något konstigt.

Skulle vara intressant att se bevisen förlagen visat upp, bara för att se hur man själv skulle reagerat i frågan.

Av Killafew
Citat:

Ursprungligen inskrivet av turbi
Länkar till live bloggar skulle uppskattas!:D

http://www.macrumorslive.com/

Av Killafew

THE QUICK BROWN FOX JUMPS OVER THE LAZY DOGS

Macbook air

Av Killafew

finns repbeständig akryl oxå... man får vad man betalar för.

Idén är shysst, men jag saknar en hel del i utförandet.

Av Killafew

om inte jag minns fel så har Samsung placerat dioderna i ramen runt skärmen i dom nya modellerna... vilket rent teoretiskt bör ge sämre bildkvalité än om dom som i dom första modellerna placerar dioderna rakt bakom panelen.
Tv´n blir något tunnare när man placerar dioderna i ramen... men personligen tar jag hellre bättre bild och en något tjockare tv.

Verkar dock som att Samsung åter placerat dioderna bakom panelen i nästa serie. Så kanske kan vara värt att vänta på dom...

Av Killafew
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Lezziter
Det medföljde inget väggfäste och jag kan inte se hur man skulle kunna klämma dit ett VESA.

Ok, ännu en designertabbe då... galet!

Av Killafew

Jag undrar en sak, vem har missat väggfästet?! Sweclockers eller tillverkaren???

En sån här produkt måste ju ha ett väggfäste, varför ska den annars vara designad på detta sätt?

Jag kan förstå människor som skippar tv-bänken och hänger upp allting på väggen, då passar detta chassit utmärkt, givet då förstås att det finns ett väggfäste? Att ha den ståendes på tv-bänken känns som många redan sagt ganska konstigt.

Av Killafew

först och främst bör du kolla så att din tv klarar pixelmappad bild via HDMI. Annars kan du få problem med upplösning etc. Finns sätt runt det, men det är lite krångligt och kräver tid och tålamod.

Ang. HDMI kablar så beror allting på längden! 1m är inte tillräckligt långt för att du ska märka någon tydlig skillnad på en bra och en "dålig" kabel. Så de hos Kjell kommer funka fint. Om det ger bättre bild än via VGA är tveksamt dock, beror mest på vad det är för TV du har. Bästa sättet är att testa, du kan säkert få lämna tillbaks kabeln om du ångrar dig.

Till Micket: Du har en poäng, men bara för att det är en digital signal betyder inte det att den inte kan försämras. Allt är inte svart och vitt. Man kan få olika symptom på bilden när signalen försämrats, pixelfel är vanligt, men även andra artefakter kan uppstå. Provade själv ett helt gäng långa HDMI kablar för några år sedan och har sett både det ena och det andra!

Av Killafew

Vad som skiljer rent prestanda mässigt är väl oftast skärmen. Vaio´n är ju känd för att ha riktigt bra skärmar. Så där får du en helt klart bättre produkt! Likaså chassit är klart bättre och starkare.

Av Killafew

Med anledning av hur internet och tv utvecklas är det i min mening en självklarhet att även datorer ska kopplas till tv-licensen. Det råder ingen som helst tvekan om saken!

Sen att hela systemet är idiotiskt är en annan fråga. Avskaffa tv-licensen då hela public service konceptet har tappat sin mening. Idag finns det så många kanaler och forum i samhället att public service (oberoende tv för alla) inte längre behövs, samhället och dess invånare (svenssons som minoriteter) får sina behov tillfredställda genom andra kanaler än SVT.

Jag tycker att man ska slopa tv-avgiften och antingen höja skatten eller helt sonika koda kanalerna och låt dom som faktiskt VILL ha kanalerna betala för dom. Istället för att tvinga varenda medborgare att punga ut med pengar för någonting som man inte använder eller ens vill ha.

Av Killafew
Citat:

Ursprungligen inskrivet av tva
Givetvis finns det det.

En fråga:
Hur mår din telefon efter några timmars surfande?
Normalt sett så brukar ju telefoner klaga över att vara i sändarläge för länge i sträck.

Det är sant, via bluetooth surfar man inte mer än några timmar i sträck. Det är ju fördelen med att koppla via usb, då laddas telefonen samtidigt.

Av Killafew

jag kan förstå varför AT&T inte vill att man surfar 24/7 via sin iphone, även om det är idiotiskt! Sverige hade stora problem med överbelastade mobilnät när mobilt bredband över en natt blev något som dom flesta kunde ha råd med.
Dock verkar det ha lösts nu, har funkat klockrent för mig senaste tiden. Använder mig av Samsung touchwiz och det kan inte bli enklare att koppla upp sig, ett enkelt tryck på "anslut bluetooth" på min apple dator och jag är ute på internet. Sen kan man säga vad man vill om touchwiz i sig, ljudet suger och websurfning på mobilen är ingen höjdare.
Men det är åtminstone ett tips som faktiskt fungerar "out of the box".

Ska du använda telefonen för att surfa hemma så försök att undvika USB kabeln då det snabbt blir ganska tröttsamt!

Av Killafew

Finns en mening som kan sammanfatta det här ganska bra.

"Windows (PC) är bara billigt om du anser din tid värdelös"

Av Killafew

Det låter inte dumt!, billigt som bara den é det ju oxå.
Lär ju bli en sån här som surfstation i tv-rummet!

Av Killafew
Citat:

Ursprungligen inskrivet av GrymmeMannen
Och mus /tangentbord också såklart

Eller e det en tatchschreen?? (eller hur det nu stavas )

(touchscreen),men nej det é det inte.
Avskyr man kablar så bör man ju dock använda trådlös mus och tangentbord
Så det blir faktiskt bara en kabel från datorn.

Av Killafew

sådär, nu stämmer bilderna bättre!

Av Killafew

jo, det vill jag oxå... irriterande när man bara får ha 6 bilder.. men jag jobbar på det

Av Killafew

Jag lånar den här tråden lite...

Har försökt få tag på SHG i över 1 vecka nu, utan resultat... ringer man deras support så säger dom att dom har stängt, trots att dom precis innan talar om att supporten har öppet mellan 9 och 17 mån-fre... vilket är den tiden jag ringer...

dom svarar inte på mail heller.. har skickat både på svenska och engelska.

Är det någon mer som har problem att få tag på dom?
har dom kanske tom gått i konkurs?, eller slarvat bort sin supportavdelning?

Av Killafew

Samma sak här, har bredband2 och är helt klart nöjd.

Snabba svar från deras kundtjänst. tror inte jag suttit i telefon kö längre än 2-3min. det är väl iofs lite beroende på om man har tur när man ringer.

Dom verkar vara måna om sina kunder.
och ha ett stabilt internet (det beror väl till viss del även på dom som grävt ner kabeln.. men iaf), jag har tappat min anslutning en gång (vad jag märkt av) på 3 månader, och det tog 20min så fungerade det igen.

Men som sagt, det som talar för dom är väl den trevliga kundtjänsten, allt annat är nog hyfsat likt hos alla leverantörer.

Av Killafew

hur kan man klaga på nyheterna?... vill ni inte läsa så läs inte... det é verkligen inte svårare än så!

Jag gillar Wii, Nintendo är värda att sälja bra när dom faktiskt utvecklar nya spelsätt och ger lite nya idéer. Dock är dom även värda en stor spark i baken för sitt extremt dåliga miljöarbete!