Inlägg

Inlägg som Killafew har skrivit i forumet
Av Killafew

Jag antar att det är en IDE disk, och då ska laptop disken vara inställd som slave, och din vanliga ska vara inställd som master.

Dock låter det inte som att det är problemet, hade det varit master/slave som var fel så skulle den troligtvis inte ens ha kommit så långt som till XP boot loggan.
En fundering är om du har 2st skärmar eller kanske en tv inkopplad till din dator oxå?, isåfall kan det vara så att din första skärm blir svart efter xp loggan (=du tror att den hängt sig) men bilden är på din andra skärm/tv´n istället.

annars kan du ju kolla i bios och se vilken hdd den bootar ifrån, se till så att din laptop disk inte finns med i boot listan! kan vara så att den bootar ifrån den nämligen.

hoppas någonting av detta hjälper dig!

Av Killafew

Jag ser fram emot bilderna på datorn!, Är klart intresserad av den, men jag är tveksam till utseendet.

Av Killafew

sitter oxå med ett ultraX, och visst är det skönt, men jag tycker nästan att det börjar kännas lite plastigt, och jag saknar mediaknapparna.

Hittade dock mitt dröm tangentbord igår när jag satt å slösurfade lite.

Dinovo Edge heter det, ska tydligen släppas i november om jag inte missuppfattat all information.

Bild:
http://www.hol.dk/fuze/Logitech_diNovo_Edge/Logitech_diNovo_E...

Det kommer även med en mediapad och mus, precis som till alla andra Dinovo tangentbord. Dock har jag inte lyckats hitta några bilder på dessa ännu... så hittar någon dom så posta gärna länkarna!

Av Killafew

jo det vet jag, det är 256mb modellen som kostar 600kr mer.

Men är det så stor skillnad mellan 256mb och 512mb modellen vid högre upplösningar så tar jag ju självklart 512mb modellen trots att den är ganska mycket dyrare.

Av Killafew

skitbra hjälp!, tack så mycket micke. jag ska kolla på x1900xt 512mb korten

Av Killafew

hjälp med val av några komponenter. (core2duo)

Hej!

Nu när pengarna har börjat rulla in igen så tänkte jag skaffa mig en ny dator och byta ut P4:an mot en core2duo.
Frågorna som jag har dock gäller val av grafikkort och minne.

Moderkort:
Asus P5W DH Deluxe,I975X,Socket-775,ATX, SATAIIx7, Dual-GbLAN, DDR2, 2xPCI-Ex16

Processor:
Intel Core 2 Duo E6600 2.4GHz Socket LGA775, 4MB, BOXED m/fläkt

Minne:
Här tvekar jag! det ska iaf vara minst 2GB.
1: Men frågan är hur stor skillnad det är på tex 5300 och 6400 minnen?
2: och om det är idé att satsa på dom dyrare minnena med bättre timings?
Datorn kommer med största sannolikhet inte att överklockas!

Grafikkort:
3: Jag har tittat på x1900GT korten som man kan få för ca 2100kr, x1900xt korten är ca 600kr dyrare! är det värt dom 600kronorna?

Datorn ska väl framförallt användas till videoredigering! men ska även gå att spela på, och gärna med höga upplösningar då jag vill spela på tv´n i vardagsrummet som har en upplösning på 1920x1080. Men samtidigt vill jag inte lägga 5-6K på grafikkort, så mycket spelar jag inte.

jag måste föresten ha 2st grafikkort då jag använder 3-4st skärmar vid redigeringen (inkl tv´n).
4: Är det kanske bättre att satsa på crossfire/sli?. jag läste någonstans att SLI inte stödjer mer än 2st skärmar även om man har 4st utgångar?

ett alternativ som jag tänkt på är att köpa ett hyfsat bra och ett extremt billigt grafikkort nu, för att senare om jag känner att det behövs köpa ett likadant till och köra sli/crossfire. (det billiga är bara för att få 2st extra skärmutgångar).

tacksam för all hjälp ni kan ge mig!

/Rikard

Av Killafew

S-VHS - VGA går inte, då VGA kabeln saknar synken som finns i S-VHS. Dock ska det gå bra att löda en VGA-Komposite kabel, dvs den gula RCA sladden...

finns även färdiga sånna kablar på www.kabelgiganten.se tex.

Av Killafew

ok, jag som inte har hängt med tillräckligt

Av Killafew

det satt väl aldrig en G5:a i iMac?, använde dom inte bara G4:an dit?

Av Killafew

japps, så tror jag att jag gör faktiskt.

jag köper färdiga sata brackets och så får jag helt enkelt såga ut och sätta i molex kontakerna själv, det är ju inget större problem egentligen.

Sen fick jag svar från komplett oxå föresten. USB-SATA/IDE adaptern kunde kopplas ihop med 2st hdd´s samtidigt! så den blir ju perfekt!

Av Killafew

tack för ett bra svar indurain!

Jag ska fundera vidare på vilken bracket jag ska ha... köper jag den jag länkade till innan så måste jag ha 8st e-sata kablar, vilket blir ganska dyrt... kanske är bättre isåfall att köpa en vanlig sata bracket och själv göra fästen för molexkontakterna.
jag har mailat komplett och frågat om det följer med några kablar iaf, men det tvivlar jag starkt på...

Av Killafew

SATA och eSATA

Tja!

Ni som har e-SATA på era moderkort borde kunna svara på en ganska enkel fråga...
Är kontakten för e-SATA likadan (kompatibel) med en vanlig sata kontakt?
Fungerar det att koppla en vanlig sata kabel från den och till en vanlig sata hdd?
anledningen till att jag frågar är att jag ska bygga ett externt kabinett för 8st sata hdd´s och hittade denna:

http://www.komplett.se/k/ki.asp?sku=320308

Så frågan är väl egentligen om jag kan använda både e-SATA och SATA kontakten för att koppla in sammanlagt 2 hdd´s/brackett. (och sen givetvis dra en kabel från bracketten till kontrollerkortet).

Saken är även den att jag tänkt köpa denna:

http://www.komplett.se/k/ki.asp?sku=324182&s=sc

så att jag kan använda alla hårddiskarna via usb oxå. Bara att koppla in den till valfritt sata/e-sata uttag på kabinettet och sen vidare via usb till min laptop. så kan jag ha tillgång till alla hdd´s i kabinettet även via min laptop. smidigt på tex DH nu i vinter.
iofs så kan man bara använda en hdd åt gången då, men det är bättre än inget.
Dock dyker det upp en fråga till där... eftersom att varje molex kommer att förse 2st hdd´s med ström så kommer sata/usb enheten att förse 2st hdd´s med ström, men bara använda en av dom... men det borde väl inte vara någon fara för nätagget i det "kontrollerkortet" att driva 2st hdd´s istället för 1?

/Rikard

Av Killafew

om du har tur, vilket du säkert inte har då jag antar att du redan testat?.. så kan din s-video sladd passa i 7pins uttaget på grafikkortet... dom extra piggarna är bla till för komposite signalen och behövs därför inte om du kör s-video.

Av Killafew

det absolut enklaste sättet är att skicka in plexibiten i ugnen i ca 100grader tills det är mjukt nog att böja.

Av Killafew

Om du vill kunna kolla på betal kanaler så måste du antingen skaffa ett tv-kort med inbyggd Viaccess läsare och sedan köpa ett boxer abbonemang. Det går inte att "hacka" datorn så att du kan se betalkanalerna.
Eller köpa en boxer med digital box med abbonemang och koppla in den till tv-kortet, men då måste du förstås byta kanal på boxern och inte datorn när du vill se någonting annat... ganska krångligt med andra ord

Av Killafew

prova att sänka Hz´en. Kan vara så att tv´n inte riktigt klarar av att visa bilden så som du har konfigurerat den. När jag kör 1920x1080@60Hz tex. så klarar inte min tv det, den blinkar till lite då och då... sänker jag till 55-58Hz så är det dock inga problem alls.

Så det kan vara värt ett försök iallafall.

Av Killafew

Jag har ett liknande problem med mina Z5500 här i sommarstugan. Men jag har lokaliserat felet... Det "poffar" till när någon drar ur eller sätter i en kontakt i eluttagen. Huset är dock nybbygt och allting är självklart jordat etc så jag vet inte varför det händer.
Är som sagt ganska störande, får stänga av högtalarna när vi använder grästrimmern, då den slås av och på hela tiden så låter det i högtalarna hela tiden.

Dock har jag ingen bra lösning på problemet tyvärr. Men någon annan kanske har en bra lösning? om vi nu har samma problem?

Av Killafew

www.slojd-detaljer.se säljer akryl i olika färger. kan även köpa "spillbitar" av blandade färger om man vill.
Dom är ganska billiga, särskillt om du jämför med dom flesta glasmästare.

Av Killafew

Z4 helt klart!
Det är en riktigt bra projektor!

Kika in på tråden om just den projektorn på minhembio.com så hittar du säkert en massa matnyttig information.

Av Killafew
Citat:

Ursprungligen inskrivet av criller
Jag skulle ha skippat ibyggd digitalmottagare då jag inte sett någon som klarar mpg4 än så länge dvs riktigt HDTV.
Men tar man bort det har Samsung och LG några riktigt fina apparater i dom storlekarna.
Allt beror på hur mycket pengar du vill lägga, finns dyra med en massa lullul och det finns billiga som är lite mer basic.
Så en maxsumma skulle inte vara fel.

Sen kan du kolla in i http://www.minhembio.com/forum/index.php?showforum=40 där finns det trådar om dom flesta apparater och en massa kunnigt folk.

HDTV kommer inte att sändas i det digitala marknätet i någon större utsträckning. så att dom inte klarar HDTV via den digitala mottagaren är inget större bekymmer. Vill man ha HDTV så måste man nästan ha tv via satelit eller via bredband.
Det digitala marknätet har inte utrymme för särskillt många HDTV kanaler.

Men som sagt, minhembio forumet är ett bra ställe att hitta information om LCD skärmar.