Inlägg

Inlägg som Killafew har skrivit i forumet
Av Killafew
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Jine
Killafew:

Vänta nu lite, "bättre på HD avkodning" ?
Vilken NY dator klarar inte av att visa full HD filmer?

En äldre P4 burk, halvdant gfx samt 1gb minne duger väl förtusan till HD film?
Förklara dig!

mvh Jim

Jag sa aldrig att Nvidias kort inte klarade av det, vad jag sa va att ATI är bättre på det. Både rent prestanda mässigt och bildkvalitéts mässigt.

Att klara av att spela upp HD är en sak, att göra det utan att datorn går på max är en helt annan sak.

Av Killafew

ska du inte spela så är amd´s 690G styrkrets att föredra då den är bättre än nvidias version på hd avkodning.

Jag hade själv ett MSI micro atx moderkort med amd´s 690G styrkrets på tidigare. Funkade fint att kolla HD filmer med en X2 4000+ cpu och 2gb ram.

Av Killafew

Bios har jag kollat, och där va den "enable".

Byta standardenhet är lite svårt då det inte ens finns någon. trots att installationen går smärtfritt.

aja, jag gav upp och installerade Vista istället och nu fungerar det. Helskumt!

Av Killafew

Inget ljud på MSI K9A2 Platinum

Jag har ett hyfsat stort problem här just nu.
Kopplade upp mitt nya system imorse och la in XP. Allting funkar fint förutom ljudet!

Jag kan installera drivrutinerna för Realtek HD Audio. Får inga felmeddelanden under installationen. Men trots det så fungerar inte ljudet. Och ljudkortet verkar inte synas i enhetshanteraren heller, och inget "program" installeras. För visst brukar Realtek skicka med nån "audio wizzard" programvara.?

Öppnar jag tex mediaspelaren och spelar upp en mp3 låt så säger den att det inte finns nått ljudkort tillgängligt... samma sak med volymkontrollen.

Några idéer på vad som kan vara fel?,

Av Killafew

Varför gjorde dom inte det här direkt?, måste ju vara billigare att tillverka!

Sen ihop med iphones "multipoint touch" och Nokias "feeltouch" är det ju oöverträffat!

Tror iofs inte att det här tangentbordet blir först ut på marknaden med dessa funktionerna, inte med tanke på hur snabbt dom lyckades börja tillverka det förra iaf.

Helt ärligt så bör ett sånt här tangentbord finnas på marknaden inom 2 år. lite beroende på hur villiga ovan nämda företag är på att sälja sin teknik/andra företag är på att rippa tekniken.

Av Killafew

HE QUIK BROWN FO JUP OER HE LA DOGS

Logitech Dinovo Edge

jävla skit... hehe, nä, det é ett riktigt shysst tangentbord, inte direkt gjort för spelande uppenbarligen dock.

Av Killafew

DVI-I betyder att det både finns digitala och analoga signaler i kontakten.
Så en DVI-D - HDMI kabel fungerar utan problem.

Anledningen till att grafikkort har DVI-I är för att dom ska kunna omvandlas till VGA på ett smidigt sätt. Vilket ju självklart inte hade gått om det varit DVI-D sockets.

Av Killafew

har du en LCD tv så ska du absolut inte använda S-Video!, köp en VGA eller DVI kabel så ska du se att du får bild. samt en extremt mycket bättre bild än vad din s-video kabel skulle ha gett.

Av Killafew

troligtvis handlar det om att du måste aktivera HDMI utgången på din dvd spelare.... koppla in den med S-Video och kolla i menyn.

Av Killafew
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Leonard
32" är den mest köpta storleken, även i dagsläget. Skulle snarare tro att en sån hög upplösning på en så "liten" skärm helt enkelt inte behövs.

Precis.

Av Killafew

Re: Re: Sweclockers oförmåga att stava

Citat:

Ursprungligen inskrivet av krafs
Är alla grammatikkunniga födda med en citron i käften?

Klockrent

Shysst dongel, blir en sådan vid nästa internetköp!

Av Killafew

Vet inte om jag skulle vilja ha en arbetsyta på ca 1kvadrat...

tror ni missat en nolla i storleken av fabriken.

Av Killafew

Enligt mina erfarenheter av SHG så betalar dom fraktavgiften sålänge det är ett privatkundsköp. Jag fick dock betala returfrakten själv när jag handlade genom mitt företag. (Vilket kan stämma ganska bra med lagar etc.)

Dock, det tog över en vecka innan dom ändrade statusen på RMA sidan efter att jag skickat in datorn, känns som att den låg och samlade damm på deras inkommande lager ett antal dagar innan dom öppnade paketet och började titta på vad som var fel.
Men som tur va så var dom snälla och lånade ut en annan laptop till mig under tiden som min var på lagning (vilket tog ca 2 månader!!!). Dock var det ju självklart shysst (och nödvändigt för min del) att dom lånade ut en likvärdig produkt under reperationstiden.

Allt som allt så kommer jag nog ändå att fortsätta handla hos SHG, trots att det inte är världens snabbaste företag när det gäller reklamationer/reperationer. Men jag antar att det är ett pris man får betala för deras låga priser.

Av Killafew
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Mellwing
Och då borde du kanske nämna lite om din utrustning så att trådskaparen kan får reda på vad som behövs för att få det att flyta, för 10mbps räcker inte... Speciellt då man sällan brukar få ut fulla hastigeheten, men kan man få ut ~50mbps så borde det funka fint, men som tidigare, man kan aldrig vara säker på att få ut dess fulla hastighet då det finns så många faktorer som påverkar när det gäller Wlan.

Som jag sa så är min mediabox inbyggd i min tv, så den är inte intressant för trådskaparen. Men för att bevisa mitt påstånde skickar jag med följande länk.

http://www.dustinhome.se/DacsaPortal/?ProdID=5010092759

Denna maskinen borde passa trådskaparens behov.

Kan även tillägga att min dator har ca halv styrka på signalen från min AP när jag sitter i tv rummet. Dock vet jag att antennen i laptopen är ganska svag, så det kan tänkas att tv´n har en bättre antenn och däriginom får en starkare signal. Det laggar iaf inte någonting när man spelar upp 1080i material.

Av Killafew

ok, ni som INTE vet borde INTE uttala er och prata strunt!

Det går alldeles utmärkt att strömma HD material via Wlan!
Jag gör det själv dagligen. Har en inbyggd mediabox i min tv som strömmar allt från bilder till filmer via Wlan, både SD och HD. båda två fungerar precis lika bra.

Så det är bara att surfa runt tills du hittar en mediabox som passar dina behov, det finns en hel del att välja på.

Av Killafew

Såvitt jag vet så har 2,5" 7200 rpm hårddiskar endast funnits med som mest 100GB... Hade gärna bytt ut min 7200rpm 100GB hdd mot en 7200rpm 160GB istället.

Av Killafew

1366x768 är med största sannolikhet INTE native på den tv´n! 1366x768 är vanligast på LCD skärmar.

Du får kolla i instruktionsboken vad din tv har för upplösning! finns inga andra genvägar.

VGA signalen innehåller komponent signaler så det är inga problem alls att få en HD signal via VGA. Dock som sagts tidigare så är blu-ray och hddvd skyddade med HDCP vilket innebär att dom enbart skcikar ut HD kvalité via digitala utgångar så som DVI och HDMI. Komponent signalen som är analog kommer bara att vara en vanlig SD signal.

Tyvärr, men sånt är livet. Dom första plasma/lcd tv apparaterna saknade många av dom funktionerna som vi idag tar för givet.

Av Killafew

njae alltså, att den klarar 720p är ju ganska solklart... min P4 2,8Ghz med ett 9600SE klarar 1080P... så jag tycker ju att en sempron 3000+ med hjälp av ett 7300 borde klara det oxå.
HD kräver ju enligt Microsoft en P4 3,0Ghz (eller likvärdigt)

Dock, Fråga 2 står fortfarande obesvarad!... ingen som vet hur det funkar med viloläge för flera hårddiskar...?

ang. att använda en "bärbar" CPU, sockel 479 så är det uteslutet av två anledningar. 1: dom är för dyra och 2: Det finns inte tillräckligt bra moderkort med tillräckligt många PCI och eller Sata kontakter. Då jag kommer ha minst 12st hårddiskar behöver jag ha 2-3 kontrollerkort. Och ändå ha plats för framtida uppgraderingar av lagringsutrymmet.
Där är även anledningen till att jag vill att hårddiskarna kan gå ner i viloläge individuellt, oberoende av varandra. Känns ganska onödigt att köpa strömsnåla komponenter i övrigt om alla 12+ hårddiskar kommer att tugga på full effekt nonstop...

Av Killafew

Energy Efficient + HD-Video.... hjälp önskas!

Jag ska köpa mig en ny HTPC, och eftersom att den även kommer fungera som filserver så ska den vara på 24/7, vilket betyder att strömförbrukningen är en viktig faktor att ta hänsyn till!

Därför ska allting vara så strömsnålt som bara möjligt, samtidigt som det måste vara tillräckligt kraftfullt för att klara av HD video.

CPU: AMD Sempron EE 3000+ 1,6Ghz (TDP 35W)
Grafik: Nvidia 7300LE 256mb
Ram: 2x512mb 5400 DDR2

Som jag förstått testerna så ska 7300LE vara ett av dom strömsnålaste grafikkorten med HD acceleration.
Dock, "problemet" med datorn kommer att vara att alla hårddiskar kommer att kräva en hel del ström, finns inget direkt alternativ dock... så vad man skulle kunna göra är att låta dom hårddiskarna som inte används gå ner i ett viloläge. Vilket för oss vidare till mina två frågor.

1: Klarar en Sempron 3000+ ihop med ett 7300LE att spela upp HD video?

2: Kan man ställa in så att dom hårddiskarna som inte används går ner i ett viloläge?
I XP´s "energispar alternativ" kan man bara välja "stäng av hårddiskarna efter..." dvs alla hårddiskar... eller?... Stänger den av hårddiskarna en och en separat efter hur dom används eller måste alla hårddiskarna vara inaktiva innan dom stängs av tillsammans?

Av Killafew

Mobilt laser tangentbord

Är det någon som har provet Lasertangentbordet det pratades om så mycket för ett tag sen?

http://www.dustinhome.se/DacsaPortal/?ProdID=5010092779

Det är ju ganska dyrt... Men hade ju varit perfekt att ha på soffbordet!, slippa allt kladd etc. Frågan är hur det är att skriva på tex ett soffbord utan riktiga "tangenter", jag är lite rädd för att det känns konstigt och inte speciellt bekvämt...?