Inlägg

Inlägg som formatckolon har skrivit i forumet
Av formatckolon

Jag var först en Azureus fan, blev efter lång övertalan istället fast i BitComet, men när den blev "bannad" på flera stället bytte jag till µTorrent och kommer aldrig att byta tillbaka!

Med µTorrent går datorn SÅÅÅÅ mycket "lättare" och den har alla de funktioner man behöver och mycket simplare kan det inte bli... Rekommenderas varmt av en tidigare hängiven BitComet fan!

/Anders

Av formatckolon

Detta har väl att göra med xmlhttp skulle jag tro och precis som jovnas säger så går det inte att göra något åt teckentabellen.

Du kommer så fort du försöker få ut XML som XML eller Text att få en "översättning" av alla tecken som inte ingår i UTF-8.

En lösning är att istället använda "xmlHttp.responseBody" som är i binär format och sedan köra en "binary_to_text" funktion som översätter binär blobben till ascii text. Då hänger å,ä, ö med...

Tyvärr kan jag inte PHP tillräckligt bra för att hjälpa, men kanske någon vänlig själ här har en funktion för det, alt. så finns ju alltid Google...

Hoppas det kan hjälpa dig på rätt väg...

/Anders

Av formatckolon
Citat:

Ursprungligen inskrivet av ze0n
Väldigt lustigt fel, antar att du inte kan dra dig till minnes vad du gjorde precis innan detta hände, några speciella program som installerats eller så? Testat att köra musen via PS/2?

Näö, det är ju just det, jag tycker inte jag installerat något. Endast något plug-in till FireFox, gick t.o.m. genom Lägg till/ta bort program och kontrollerade datum där men hittade inget.

Får gräva fram en gammal PS/2 mus och testa...

/anders

Av formatckolon

Hmm... Jo, det är ju inte riktigt det, utan det gällar alla klickningar, alltså när jag t.ex. klickar på en combo-box (rullgardingsmeny) så både öppnas och stängs den fast jag bara klickar en gång.
Jag kan alltså inte öppna en combo-box med musen utan måste markera den och sen använda pil-tangenterna på tangentbordet för att bläddra i den.

Samma gäller t.ex. Back-knappen i Firefox, jag kan inte gå bakåt bara ett steg eftersom musen alltid klickar två gånger så blir det två steg bakåt.

/Anders

Av formatckolon

(VBScript) Hur får man Å, Ä, Ö i en XMLHTTP Request?

Försöker få en sida "skrapad" m.h.a. XMLHTTP. Fungerar alldeles utmärkt så länge det inte dyker upp några tecken utanför UTF-8 encoding.

Hur kan man få en valid XML som innehåller Svenska tecken (ISO-8859-1)?

Får ju resultat i responseText, men alla Svenska tecken är bara "skräp". Encoding i XML filerna jag hämtar är satt till ISO-8859-1 men det verkar inte XMLHTTP bry sig om...

Något sätt att lösa detta?

Tackar,
Anders

Och svaret då... xmlHttp ger alltid sina "text" objekt (.xml och responseText) som UTF-8, alltså måste man komma åt dem innan de blir till text och det gör man genom "xmlHttp.responseBody" som fortfarande är en binär blob. Lösningen således att plocka "xmlHttp.responseBody" och omvandla den från Binärt till Ascii text genom en "Bin2Ascii" function. Vill någon ha exempelkod så posta ett svar så lägger jag in den... /Anders

Av formatckolon

Bara dubbel-klick i XP...

Sedan en tid tillbaka har min dator agerat väldigt mysko... Det är som om den uppfattar vanlig klickning av musen som ett dubbel-klick.

Problemet uppstår inte vid höger-klick.

Jag har testat med en annan mus med samma resultat. Jag har kört virusskanner, Spybot och Adaware utan att kunna hitta något konstigt.

Jag har kontrollerat utgående och inkommande portar och även kört datorn utan nätverk.

Jag har en USB mus så jag har avinstallerat hela USB "stödet" och installerat på nytt, men samma sak...

Även andra konstigheter uppstår, ibland verkar [Alt] knappen tryckas av sig självt och då aktiveras ju normalt huvudmenyn i det program man kör...

Någon som vet vad det kan bero på?
Virus, trojan, men i så fall vilken?

Datorn är annars rätt nyinstallerad och jag har inte lagt till något sista tiden, annat än ev. någon plugin för Firefox...

Tacksam för all hjälp!

/Anders

Av formatckolon

Om jag förstår dig rätt så kunde du ju plocka ut sökvägen till bilden och länka till den på användarens lokala dator och sätt "src" i "img" till den lokala sökvägen...

/Anders

Av formatckolon

Min gmala Thomson spelare spelar upp filerna i den ordning de kopierades in till spelaren... Alltså den senast inlagda filen spelas först. Windows kopierar filerna med den markerade först, så om man markerar ett gäng filer ska man tänka på ordningen och vilken som åker in först...
Vill man bibehålla ordningen (=gammalt först) måste man skapa en ny katalog som man koierar in den nya i, sen skapa ännu en katalog som man sen flyttar in det gamla i, då kommer det gamla att spelas före det nya... *pust*

Så går det när man köper billigt...

Vet inte om detta är fallet med era spelare, men kan vara värt att testa.

/Anders

Av formatckolon

Alternativt lägg in async=false så den hämtar "klart" innan den dyker på nästa och slopa readystate kontrollen...

/Anders

Av formatckolon

Vilken miniDV kamera köper man för under 3000?

Ja, skulle alltså vilja ha en dv ka,era, dock max. 3000 eftersom jag endast ska filma lite sporadiskt på någon semester, jul, etc.

Någon som har en och kan rekommendera eller någon annan insatt?

Tackar!

/Anders

Av formatckolon

Jag har nyligen gjort detta, alltså gjort om ett gammalt VB6 klient/server program till webb gränssnitt istället.

En oväntad positiv sak är att alla upplever applikationen som snabbare vilket ju kan te sig märkligt eftersom jag hade varnat för att programmet kan kännas segare som webb variant.
Jag har gjort mätningar och det är faktist så att sökningar och sparande går snabbare, detta då troligen för att webb servern (IIS6) skalar snyggare mot databasen (SQL Server) än vad en VB klient gör. Dessutom finns ju nu bara en bråkdel av databas uppkopplingarna jämfört med tidigare.

Men, till saken då, jag skulle säga att det beror väldigt mycket på hur applikationen är byggd. Är det en svulstig .exe utan komponenter så tror jag att det enda man kan göra är att bygga om hela rasket.
I mitt fall var det "snygga" komponenter som lätt kunde server-anpassas och en hel del av logiken ligger i stored procedures i databasen. Kunde inte bli bättre att webb basera eftersom gränssinttet i princip låg "löst" i en .ocx.
Något som man också ska tänka på och gå genom noga med kund är hur man ska hantera funktioner som inte finns i HTML/Script. T.ex. en editerbar Flexgrid är inte så lätt att återskapa i webb lösningen, samma gäller höger-klicks menyer, etc.
Där var det många och långa diskussioner med min uppdragsgivare.

vb har helt rätt i sina synpukter ovan, självklart är tillgänglighet och den mycket enklare uppgraderingen av nya versioner sånt som sparar pengar och gör det mer flexibelt för beställaren så jag ser egentligen inte någon direkt nackdel med ett webb gränsssnitt så länge det går att återskapa så som beställaren vill ha det.

/Anders

Av formatckolon
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Erik Holmer

stakes: Är inte XSL det som används för att styla XML? [/B]

XSL (eller XSLT) är så mycket mer än att bara "styla med"... XSLT är ett väldigt kraftfullt scriptspråk som kan hantera stora och svåra konverteringar...

Dock är XSL vanligtvis använt för att "presentera" xml i HTML format. Litet exempel nedan:

Spara denna som t.ex. "news.xml":

<?xml version="1.0" encoding="iso-8859-1"?> <?xml-stylesheet type="text/xsl" href="parse_news.xsl"?> <news> <agency>My news</agency> <item id="1" added="2005-12-07"> <subject>XML / XSL test</subject> <text>Hello World!</text> </item> <item id="2" added="2005-12-07"> <subject>More samples</subject> <text>Hello Once Again World!</text> </item> </news>

Och denna MÅSTE sparas som "parse_news.xsl" (eftersom den refereras i "news.xml"):

<?xml version="1.0"?> <xsl:stylesheet version="1.0" xmlns:xsl="http://www.w3.org/1999/XSL/Transform"> <xsl:template match="/news"> <html> <head> <title>News</title> </head> <body> <table> <tr> <td>News items from <xsl:value-of select="agency"/>...</td> </tr> <xsl:for-each select="item"> <tr> <td> <xsl:value-of select="./@added"/> <br/> <xsl:value-of select="./text"/> </td> </tr> </xsl:for-each> </table> </body> </html> </xsl:template> </xsl:stylesheet>

Välj sedan att öppna "news.xml" i din browser... Då ska resultatet av parsningen dyka upp...

Denna är nu helt oformaterad men XSL stöder alla vanliga HTML objekt som javascript, CSS, m.m. Man kodar in det "som vanligt" i XSL filen.
XML filen innehåller endast data ("content") för sidan, alltså alla texter o.dyl.

Kolla in http://www.w3schools.com/ som har en bra liten "skola" för ändamålet...

/Anders

Av formatckolon

Använd async=false på request:en istället och skippa "onreadystate" kontrollen...

Denna function torde fungera:

function getExternalContent(url) { if(document.all) { // IE version var xmlDoc = new ActiveXObject("Microsoft.XMLHTTP"); xmlDoc.Open("GET", url, false); xmlDoc.Send(); } else { // Mozilla/Netscrap 6+ version var xmlDoc = new XMLHttpRequest(); xmlDoc.open("GET", url, false); xmlDoc.send(null); } try { return xmlDoc.responseText; } catch(e) { alert("Error occurred:\n\n" + e.number + " " + e.description); } }

responseText eller responseXML är upp till dig... responseText ger dig alltid ett svar, även om det är icke validerad XML som kommer tillbaka.

/Anders

Av formatckolon

inputbox måste du ta fram med javascript eller vbscript på klient sidan (i webb-läsaren).

Vill du få svaret från inputbox:en till serversidan (ASP) får du köra en submit() från scriptet på sidan...

Av formatckolon

Ett bra sätt att avrunda neråt är ju annars att använda vanliga Round() men först ta talet som ska avrundas minus 0.5 först.

Alltså Round(sngTalet - 0.5)

Det ger alltid en avrundning neråt eftersom du plockar bort 0.5 först.

/Anders

Av formatckolon

VB6/ASP: Fånga Session.End från IIS?

Kan man kontrollera sessioner i IIS?

Jag vill veta när en session från webb servern avslutas, alltså om en användare loggar ut eller sessionen "självdör".
Detta för att kunna "städa upp" diverse temporära dokument som skapas på servern. Har tyvärr bara VB6 att tillgå...

Alternativ skulle det också fungera med att ha en komponent som ligger och kör med en viss tid som kontrollerar just nu aktiva sessioner.

Går det?
Och hur?

Tackar!

/Anders

Av formatckolon

javascript: Lösning för "select/deselect" array...

Ok,
skulle vilja ha en smart lösning för en lista som ska kunna utökas och minskas.

Jag har en tabell med rader, varje rad har ett unikt id. Detta id skulle jag vilja lägga till till en lista när användaren väljer (klickar på) raden och plocka bort om användaren "avväljer" (klickar på samma rad igen).

Denna "lista" ska sen postas till ett annat formulär (fönster).

Jag har idag en lösning som lägger till id:ena i en hidden-textbox med komma separering och om användaren "avväljer" något så får jag loopa genom strängen och ta bort det id:et han valt bort.
Det fungerar ju, men känns inte så smidigt... Jag skulle vilja få till något typ recordset liknande där jag kan välja rader direkt med hjälp av ide:et.

Hängde ni med?

Några förslag?
Endast javascript är aktuellt då detta körs på klientsidan i en browser...

Tackar!

/Anders

Av formatckolon

Ok, hittade ett par trådar, men de tipsade om uninshs som jag redan provat med, får väl kämpa vidare med det...

En fråga till, hur läggar man till .msm (merge modules) i inno?
Någon som gjort det?

Tackar!

/Anders

Av formatckolon
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Don Johan

Eller så ljuger du lika dåligt som en häst klarar att gallopera på fryst Lollo Rosso-sallat?

Ursäkta att detta blir aningen off topic, men åsikter kan faktist gå isär, och jag tycker att en IFrame är ett fullgott alternativ för det han vill göra. Jag har använt det i många projekt och har många gånger föredragit det framför SSI eftersom man då slipper att lada om hela sidan. Så jag rekommenderar fortfarande lösningen med en IFrame, och den är bra, kanske inte bäst, men bra!

Förklara istället skillnaderna mellan IFrame jämfört med en SSI lösning istället för att bara säga "gör det rätt". Validering är viktig skriver du, sAnden, men validerar inte en IFrame då?

Plus för att du faktist tar dig tid och försöker hjälpa killen istället för som Don Johan som väljer att dissa lösningar och komma med helt onödiga inlägg.

Don Johan, jag skulle vilja uppmana dig att tänka över dina inlägg och om du har åsikter om någon annans förslag så argumentera då för det och förklara varför, att kasta ur sig fåniga fraser får dig, åtminstone i mina ögon, att framstå som en töntig "wanna-be" som inte kan något själv utan bara försöker glänsa med hjälp av andras kunskaper.

Jag tycker allmänt att det har blivit en tråkig attityd här på SweClockers, tidigare kunde man faktist få svar på sina frågor, nu är det bara trams hit och dit om standard och en massa "know-it-all" människor som dissa och trackar istället för att ge ett svar på det man frågar om!

Tack för det!

/Anders

Av formatckolon

Inno Setup Compiler hjälp...

Jag har använt det mycket flexibla och kompetenta Inno Setup 5 för ett par installationspaket.

Jag skulle vilja få till en prompt där användaren uppmanas att avinstallera tidigare version om det finns en sådan installerad. Är det någon som har gjort det?

Hittade denna http://www.han-soft.com/uninshs.php men fick det inte att fungera riktigt...

/Anders