Inlägg

Inlägg som Wolfheat har skrivit i forumet
Av Wolfheat

Hej!

Jag har installerat en router som jag delar uppkopplingen med. Till den är det kopplat dels min stationära dator och dels ytterligare en men den är trådlös. Allting har funkat bra under tiden vi enbart körde med DC++, men sedan Bittorrent installerades på den med trådlös anslutning, har Allting blivit hur segt som helst. Trots att man enbart laddar ned i ca 1/4 av maxhastigheten man får i DC++ så går det inte att surfa på internet ens med den andra datorn. Att ladda en sida tar mellan 30-90sekunder.

1. Varför kan man inte ladda i full hastighet?
2. Vart tar uppkopplingen vägen på den andra datorn/Varför?
3. Kan anledningen vara att med Bittorrent laddar man upp betydligt mer än med DC++ och att detta skulle innebära att linan blir slö?
4. Hur kan jag lösa problemet i Bittorrent?

Av Wolfheat

Jag har typ exakt samma fel. Har riktigt stora problem att visa vissa filer. När jag använder utforskaren i XP-pro, så verkar det som om jag inte kan förhandsgranska vissa filer av jpg/gif format. Vissa filer syns inte ens som miniatyrer, och de som syns som miniatyrer syns inte om man flyttar dem. Kan det vara hårddisken som håller på att lägga av? Känns som om den tappat informationen för vissa delar. Eller kan det vara nåt med brandväggen, använder Norman antivirus? Tycker inte det borde påverka utforskaren?

http://home.student.uu.se/mihe3109/felet.bmp

Något ytterligare som jag fått problem med är att windows inte uppdaterar alla delar utav bilden. Om jag drar över ett fönster mellan mina två skärmar och tillbaka, så kommer den del som gått över att vara fylld utav vita och svarta streck. Dessa försvinner doch om jag drar fönstret utanför bilden i någon annan riktning än till den andra bildskärmen. Snälla hjälp mig att lösa detta.

Av Wolfheat

Mitt problem löstes då jag ändrade från NTSC till Pal!

Av Wolfheat

Prime95

Jag köred Prime95 för att se om min dator urförde beräkningar korrekt, men jag fick ett fel efter en 50 iterationer. Hur tar jag reda på vad det är som orsakar instabiliteten? Jag har haft problem med mina minnen tidagare. Moderkortet stödjer inte riktigt 400Hz minnen

Av Wolfheat

Max kanske är just samtliga "pentium 4
Northwood med 533fsb" eller lägre.

Av Wolfheat

Jo jag har lyckats köra dem i olika upplösningar nu, men när jag testade att köra film i fullscreenformat så började det lagga som bara den. Har aldrig varit med om att det gått så segt. Brukar det göra det? Är det några inställningar som ändrats då jag kopplade in den andra monitorn? Vad tror ni kan ha orsakat lagget? Hur kan man få det att flyta igen?

Vad har du för upplösning när du kör i de frekvenserna? Vad har du för prestanda?

Av Wolfheat

Jag kom på ett litet problem, det är så att den gamla skärmen inte kör i högre än 65Hz tror jag, finns det någon möjlighet att köra dem i olika uppdateringshastigheter? Min 19tum kör bra i 75Hz och jag skulle vilja ha den så, måste jag dra ner den till 65Hz eller kan jag köra olika?

Av Wolfheat

Blir ditt kort också väldigt varmt? Eller har du extrakylning? Hur mycket har du kunnat klocka då? Klockar det dåligt eftersom det lätt blir instabilt eller gå det helt enkelt inte att klocka?

Av Wolfheat

Jag kan inte hitta funktionen. Jag har dock hittat till en stor meny från Geforce men det är mest bara en maassa inställningar. Jag har ännu inte kopplat in den andra skärmen, kanske måste jag göra det för att få fram de inställningarna!

Av Wolfheat

Ok jag testar så gott jag kan, om det är någon som redan använder två skärmar på det sätt jag försöker, kan ni ju kanske säga hur ni gjorde, nu ska i alla fall jag göra ett försök!

Av Wolfheat

Om jag skulle kyla det ytterligare, vad föreslår ni att jag använder för kylning? Räcker en fläkt?

Av Wolfheat

Men jag kan redan koppla in två skärmar, jag vill bara kunna ha två olika "arbetsbord" och kunna hoppa mellan dem med ett vist kommando typ "Ctrl + Alt + 2" och "Ctrl + Alt + 1" eller liknande. Sen vill jag kunna koppla bort den ena då jag spelar spel mm.

Av Wolfheat

Jo jag kan koppla två skärmar till kortet! Var fixar man sånt i XP då?

moderkort: GIGABYTE SINXP-1394 SIS655 4DDR-DIMM 1AGP8x SATA RAID Audio GB-LAN
processor: Intel Pentium 4 Northwood 2.66GHz 512Kb 533MHz
minnen: 2st Standard 512Mb PC3200/DDR400 DDR 184pin 400MHz
grafikkort: GeForce4 Ti4200-8X 128MB DDR TV-out DVI Retail AGP
ljudkort: Creative SoundBlaster Audigy Player Firewire bulk PCI
skärm: Samsung 957DF 19"
(skärm2: gammal 15tum)

Av Wolfheat

Värt att överklocka Geforce 128 Ti?

Jag har ett
Geforce4(ASUS V9280TD GeForce4 Ti4200-8X 128MB AGP)
finns det någon anledning att klocka detta kort eller klarar det allt man kan tänkas vilja utsätta det för?

Jag har märkt att kortet blir väldigt varmt, vad kan man göra åt det? Och det är väl dumt att klockka det om det blir så pass varmt?

Av Wolfheat

Värt att överklocka Geforce 128 Ti?

Jag har ett
Geforce4(ASUS V9280TD GeForce4 Ti4200-8X 128MB AGP)
finns det någon anledning att klocka detta kort eller klarar det allt man kan tänkas vilja utsätta det för?

Jag har märkt att kortet blir väldigt varmt, vad kan man göra åt det? Och det är väl dumt att klockka det om det blir så pass varmt?

Av Wolfheat

Dubbla skärmar?

Jag skulle vilja kunna köra dubbla skärmar till min dator och på något sätt, kanske snabbkommando hoppa över mellan de olika skärmarna, och kunna köra en i taget. Vill ha olika saker igång samtidigt på de olika skärmarna.

Använder Win-XP pro
Jag kör med 2.66 intel p4 och 1024 ddr-DIMM minnen, så det borde räcka.

Finns det någon bra lösning till detta?

Av Wolfheat

Några förslag på hur jag skall överklocka?

Jag har följande system och skulle behöva lite hjälp om hur jag överklockar bäst, jag vill dock inte ligga på gränsen till vad systemet klarar av, men ändå få ut lite mer prestanda.

GIGABYTE SINXP-1394 SIS655 4DDR-DIMM 1AGP8x
Intel Pentium 4 Northwood 2.66GHz 512Kb 533MHz
2 st Standard 512Mb PC3200/DDR400 DDR 184pin 400MHz
IBM Deskstar 180GXP 180Gb 7200rpm 8Mb
ASUS V9280TD GeForce4 Ti4200-8X 128MB DDR TV-out
SAM957DF (Samsung 957DF 19")
PSU 500W (Q-tec) goldplated

Av Wolfheat

Det är vilktigt att moderkortet klarar samtliga 3 DDR-DIMM minnen kan jag vara säker på att de fungerar på vilket Intelchipset som helst eller bör jag välja något av de dyrare?

Kolla in dessa kort, vad tycker ni?
http://www.datorbutiken.com/se/default.php?artid=EP4PCA3PL
http://www.datorbutiken.com/se/default.php?artId=ASP4C800
är det verkligen någon större skillnad?

Av Wolfheat

Något bra nytt moderkort på marknaden?

Finns det något bra Moderkort på marknaden till ett bra pris? Jag behöver ett med Intel-chipset som klarar 3st DDR-DIMM 400 minnen, och en p4 2.66MHz processor, gärna med 3 IDE uttag.

Hade tänkt köra DVD-läsare och en CD-RW, dessutom 2 diskar 15Gb och 150Gb med möjlighet till uppgradering = fler diskar.

Jag kör på ett Geforce 4200-8x Ti 128Mb och 500W nätagg.

Av Wolfheat

Vad betyder unbuffered ECC och non-ECC på minnen? Vad har jag?