Inlägg

Inlägg som andii har skrivit i forumet
Av andii
Skrivet av Xaurus:

Kan du förklara vad du menar här? Jag är en av dem som satt uppe under Black Friday och var aktiv i CDON:s egen tråd. De hade inget än jättebra service att komma med där, de hade även specialrabatter på önskomål från sweclockers läsare som varade i 15 minuter per produkt.

Du borde nog besöka CDON:s swecforum igen:
http://www.sweclockers.com/forum/trad/940457-cdon-com-hemelek...

samt läsa senaste månadens omdömen om CDON på prisjakt:
http://www.prisjakt.nu/butiksinfo.php?f=429

Efter det kommer du att förstå varför vissa i framtiden kommer att tänka efter några gånger extra före de lägger en beställning hos CDON

Av andii
Skrivet av CDON.COM:

Kontakta kundtjänst så ser vi över statusen och kompensation.

Tycker att vi alla som drabbats av underliga/orimliga förseningar av leveranser ska göra precis detta: Överösa CDON:s kundtjänst med krav på kompensation för försenade leveranser. När ett av Nordens största företag förstör jular, skickar fakturor för olevererade beställningar, skickar tex sexleksaker istället för de beställda varorna då ska det kosta både pengar och tid för kundtjänst och företaget i stort. Min uppmaning är att överösa kundtjänst och CDON:s sociala medier med redogörelser om hur de snålat med service och information och BENHÅRDA KRAV på kompensation i form av rabattkoder och offentliga ursäkter. Glöm inte att betygsätta dom på lämpligt sätt på prisjakt och pricerunner. Låt dem inte komma undan med detta, det ska svida att svika kunder på det här sättet!

Av andii

Hej CDON

Ser att ni har "rea" på CDON+ http://cdon.se/cdon-plus/cdon-p24610370
Jag har redan köpt CDON+ för några dagar sedan som tar vid där mitt nuvarande slutar den 1 dec.

Min fråga: Kan jag redan nu , eller efter den 1 dec, köpa ytterligare ett CDON+ som då tar vid när mitt plusmedlemskap så småningen avslutas om ett år i dec 2016?

MVH
andii

Av andii

Bor i Malmö och har haft BBB-fiber i drygt 10 år. Det har legat nere vid ungefär 7-8 tillfällen under dessa år och aldrig mer än ca 24 timmar per tillfälle. Driftsäkert som bara tusan med andra ord, iaf i mina krokar.

De knusslar inte med hastigheten heller. Jag har 100/100 Mbit men får snarare ut 150/150 Mbit, iaf enligt de tester jag kör lite då och då för skojs skull.

Nu i somras hade jag väldiga problem med min uppkoppling och eftersom jag inte själv lyckades klura ut vad det berodde på så blev jag tvungen att ringa BBB-supporten ett flertal gånger under några veckors tid för att höra om eventuella driftstörningar samt be dom tilldela mig nya IP-adresser eftersom det var det enda som kickade igång min uppkoppling igen. Har bara gott att säga om alla jag pratade med. Vänliga och intresserade trots att jag gång på gång återkom med samma diffusa fel och önskemål om ny IP-adress. Kunniga och tydliga när jag bad om hjälp med felsökning. De gjorde vad de kunde från sin sida, gav mig användbara råd och delade gärna med sig av egna erfarenheter.
Det visade sig vara min switch som var skurken, efter bara ett år i drift hade den halvt om halvt kastat in handduken och fungerade bara när den själv kände för det vilket onekligen gjorde felsökningen lite förvirrande. Mina problem hade alltså inget med BBB att göra.

Jag kunde inte vara mer nöjd med BredbandsBolaget och har mycket svårt att tro att de skulle vara sämre än ComHem vad gäller både hastighet och support

Av andii
Skrivet av Eggbin:

Jag vet att ni säkert har mycket att göra och att det förmodligen finns fördelar med systemet ni har nu. Men skulle ni kunna ändra så att man kan sortera den lättöverskådliga listan? A-Ö är svårt att navigera om man inte vet precis vad man letar efter. För oss som följer den sidan och uppdaterar regelbundet hade "senast inkommet" varit bättre.

Vi var tydligen två med samma tanke haha. Satt just och filade på det här inlägget:

Jättebra idé med en medlemsskapad tipslista. Önskar dock att det gick att sortera på 'tid som tipset skapades'.

En strikt bokstavssortering (eller gillasortering som förut) skapar sakta men säkert en allt mer ogenomtränglig gröt av tips för återkommande besökare. Att glida med blicken över hela långa listan för att leta efter nytillkomna tips kommer nog att bli en övermäktig uppgift för de flesta av oss när det brakar loss på riktigt vid midnatt.

Själv har jag löst problemet genom att strunta i tipslistan och istället stanna i den här tråden, skrolla förbi all diskussion och få tipsen i tidsordning. Men det var nog inte så det var tänkt att det skulle vara

Av andii
Skrivet av Biberu:

Fick en rapport på IRC om att Adblock har filtrerat bort kommenatsboxen. Kan det vara samma sak som har hänt dig? Kan du i.s.f. kontrollera vilken regel/filter det är som har triggat det?

Jäpp, kan bekräfta detta. Efter tester verkar det som att "Fanboy's Social Blocking List" är boven.

Av andii
Skrivet av celoz:

Det är inte CDON som sköter kreditupplysningarna, utan de får bara tillbaka ett svar som antingen är "ja" eller "nej" och det avgör om ditt köp går igenom.

I standardfallet går det till exakt så som du beskriver.

I just det här fallet så kan det dock finnas viss anledning för albin967 att tro att CDON skulle kunna "fixa" det. Detta eftersom CDON inför julhandeln förra året började använda sin egen betaltjänst Qliro. Qliro skapades som en direkt konkurrent till tex Klarna och erbjuder likartade tjänster i form av kredit- och betaltjänster. Eftersom både CDON och Qliro tillhör samma koncern (Qliro Group) så skulle man iaf rent teoretiskt kunna tänka sig att CDON i enstaka fall lät en trogen kund slinka igenom den sedvanliga kreditkollen. Även om de flesta av oss nog skulle uppleva det som oseriöst och hellre såg att det var vattentäta skott mellan kreditgivaren och handelsbolaget så är det ändå inte en helt otrolig tanke.

All cred till albin967 som jobbar och pluggar samtidigt men tyvärr räcker inte en årsinkomst på ca 60 000:- för att övertyga seriösa kreditgivare om en tillförlitlig betalningsförmåga. Runt 100 000:- per år är en smärtgräns för de flesta bolag och då får det heller inte existera någon betalningsanmärkning eller annan plump i protokollet. Ålder och position på arbetsmarknaden spelar också viss roll i bedömningen. Men det finns en flexibilitet i systemet, jag har själv suttit på ett av de större kortföretagen och släppt igenom människor som saknar både jobb och tillräcklig årsinkomst. I de flesta av dessa fallen har det dock funnits verifierbara förmögenheter och tillgångar av tillräcklig storlek.

Jag inser att det jag skriver är off-topic och kommer inte fortsätta tjata om det. Men kanske har någon funderat kring nekad fakturabetalning och blev lite hjälpt.

Av andii
Skrivet av albin967:

Cdon är ju fan efterblivna

Moget uttryckt...antar att studierna du nämner är på gymnasienivå?

Skrivet av albin967:

beställde ett 290x med direktbetalning avbeställde som jag skrev innan i tråden och beställde igen fast denna gången med faktura. Nu idag så fick jag ett mail där de skrev att de hade stoppat min beställning för de trodde inte att jag hade råd att betala tillbaka eftersom jag studerar... Jag finner inga ord, vafan?

Du godkändes inte i den standardkreditprövning som görs via Qliro. Alla som begär faktura snabbkollas före beställningen godkänns. Låg inkomst, betalningsanmärkning eller låg kreditvärdighet i största allmänhet är vanliga orsaker till att fakturabetalning nekas.

Om du är 18-19 år och bara har studiebidraget som inkomstkälla är det väl inte så konstigt om du får ett nej?

För övrigt är det heller ingen mänsklig rättighet att få köpa på krita och inget företag är "efterblivet" för att det försäkrar sig om att de faktiskt kommer att få betalt för varorna utan att behöva blanda in kronofogden.

Ta det inte så personligt.

Av andii
Skrivet av amanito:

Gäller det även gratis returer när det gäller pall?

Ja, just det, i ditt fall gäller så klart pall. Som jag tyvärr aldrig testat att returnera. Sorry att jag inte snappade upp det i tröttdimman, skrev mitt svar inatt liggandes i sängen

Spontant känns det ju som att det omöjligen kan vara gratis retur på något som kräver upphämtning av externt fraktbolag. Ring eller maila Dustins kundtjänst så får du snabbt svar. Om du har möjlighet så kan du ju slänga upp ett inlägg här och berätta vad de har att säga om saken. Är också lite nyfiken inför framtida köp

Av andii
Skrivet av amanito:

Den där Samsung från Dustin såg riktigt bra ut 200hz och hela kitet. Kan man lämna tillbaka TV till Dustin om man inte är nöjd? Då den inte finns hos tex EG eller MM för att kika på den tänkte jag

Skickades från m.sweclockers.com

Min erfarenhet av Dustin och returärenden är att de är väldigt generösa, ett snabbt samtal/mail till rätt avdelning och du får en förbetald fraktsedel hemskickad i brevlådan. Alltså gratis returfrakt även om du bara känner att du ångrar dig efter att ha testat tv:n/skärmen.

Jag har vid flera tillfällen beställt hem två eller tre skärmar av samma sort från Dustin så att jag i lugn och ro hemma kan välja den som har minst glapp i plastramen, minst pixelfel, minst clouding osv. De skärmar som jag inte velat behålla har Dustin utan knussel eller frågor tagit tillbaka, gratis, via förbetalda fraktsedlar.

Jag nämnde att returfrakten är gratis va?

När det är dags för skärmköp väljer jag alltid Dustin. De är ofta några hundralappar dyrare än andra butiker men det är det värt när jag kostnadsfritt kan välja och vraka mellan olika exemplar och till slut känna mig hundra procent nöjd med mitt köp.

Ej anställd av Dustin, bara väldigt nöjd mångårig kund Lycka till med ditt köp!

Av andii

Vad dom än betalade var det för mycket. Uuuuuughhh.

Om dom ändå ska tråla efter tragiska föredettingar hade den idag precis lika orelevanta Axl Rose förmodligen ställt upp för en bråkdel av gaget, typ en Funghi utan champinjoner och tomatsås...

http://salvagedstars.files.wordpress.com/2013/08/fat-axl-rose.jp...

Av andii
Skrivet av Superolle:

Min order på 3st WD Green 4TB blev "avbruten" men de går fortfarande att beställa dessa :S

EDIT: Kunde tydligen inte beställa dem ialla fall. Säger att jag redan beställt max antal. Någon som har samma problem?

Jag la 4st 3TB Red i varukorgen igår eftermiddag men fick meddelandet att det maximala antalet jag fick köpa var 3st. Då försökte jag lägga till en 4TB Red i varukorgen men fick meddelandet att de var slut i lager. Så igår fick jag bara "tillåtelse" att köpa 3 diskar.

Idag när jag loggade in igen så kunde jag utan protester lägga en beställning på den där 4TB Red som dom påstod var slut i lager igår.

Försök igen i eftermiddag eller imorgon så går det kanske bra, de verkar slå av och på kranen då och då

Av andii
Skrivet av Simcon:

Koffein, kaffe och läsk är i högsta grad datorrelaterat, har inte klagats på de få tillfällen sådana tips dyker upp förut, men om det är så att den stora majoriteten håller med kanske det borde efterlevas hårdare i så fall? Personligen har jag inte något problem med de få tillfällena sådana tips dyker upp. Det jag har ett problem med är all diskussion som först i tipstråden, enstaka dåligt fynd kan jag väl leva med...

Äsch, jag hör till den skaran som tycker tips om hushållsapparater (typ alla kaffemaskinerna) inte hör hemma i tråden så jag fick plötsligt nog när det dök upp något om gratis läsk. Men jag drar mig tillbaka nu innan det blir för tjatigt och låter moderatorerna sköta det på bästa sätt

Av andii
Skrivet av rbt:

Jag tycker det passar; bra erbjudande + sweclockare gillar coca cola (visar min högst personliga kartläggning). Jag anser detta tips klart bättre än 50-200:- av på en produkt som ofta fladdrar i pris.

I all vänlighet; Dina subjektiva åsikter och gissande om forumiterna bör väl i rimlighetens namn trumfas av de regler som faktiskt gäller för tråden ifråga, dvs "ett erbjudande som man anser vara billigt och som avser något datorrelaterat" (notera ännu en gång det fetstilta)?

Annars är det väl bara för moderatorerna att logga ut för alltid och så gör vi familjeliv av alla trådar.

Av andii
Skrivet av amarinho95:

Kanske inte platsar i dagens ''fynd'' men en gratis Coca Cola tackar man inte nej till.

Anmält. Utan en massa krystade långsökta förklaringar, hur kan detta anses vara "ett erbjudande som man anser vara billigt och som avser något datorrelaterat"?

Sluta tramsa i fyndtråden nu tack.

Av andii

Vissa uttrycker rädsla för att ESD-diskussionerna ska "skrämma bort" andra företag från Sweclockers. Det är för mig en lite underlig tanke. Att ställa relevanta frågor är aldrig fel. Att vara tyst och snäll för att hålla företagen glada vore ju däremot fullständigt galet. Vi som potentiella kunder ska inte tassa på tå för något företag eller stå med mössan i hand och hoppas att de vill bjussa på några videoklipp från lagret.

Att några forumiter med sakliga och väl underbyggda argument ställer frågor kring vad som kan uppfattas vara brister i ett stort företags hantering av något så dyrt som custombyggda datorer är väl inte fel?

Att rent generellt kasta några granskande ögon på "Nordens största PC-producent och tillverkare av över 35 000 skräddarsydda Komplett-PC varje år" (citat deras egen hemsida) är väl inte fel?

Att genom frågor försöka säkerställa att vi, kunderna, inte får datorer skickade till oss med svårupptäckta och dolda brister är väl inte fel?

Kanske skulle man t.o.m. ha kunnat önska att Sweclockers redaktion själva gjorde en liten journalistisk insats och följde upp sin videosnutt med åtminstone en eller två frågor till Komplett om ESD-miljöer nu när det är på tapeten. Istället får vi väl hoppas på någon sorts respons från Komplett på de frågor som ställts i deras forumhörna. Känns inte som för mycket begärt men än så länge är tystnaden total.

Av andii

Ni har alla tre rätt! Skulle just posta den här prislistan från sommaren 2010 som jag hittade: http://www.scribd.com/doc/34566150/Intel-New-Price-for-Proces...

Det är jag som inte gjort min läxa ordentligt.
Tack för hjälpen alla, det var inte mycket till mysterium det här

Nu återstår att se hur bra en så här sent tillverkad processor klockar. Enligt vissa rapporter, inte så bra... Nåja, blir ändå lite kul att leka med

Måste köra en edit*
Känner mig lite som en idiot som ställde den där frågan om nollan Men jag är väl hetsskadad av bla den här sidan. I min värld lanseras en processor och existerar i mitt medvetande under max ett år. Sen är den ju fullständigt utdaterad och ingen kan väl vilja ha den? Haha, nä verkligheten ser uppenbarligen annorlunda ut. Är uppriktigt förvånad att Core 2 prollar tillverkades ända till 2011!

Av andii

Javisst, tanken slog mig också. Men att fortfarande tillverka den här processorn 2010?
Nä, jag håller med dig, inte blir det nåt vettigare

Av andii

Underligt batch-nummer på Intel Core 2 Duo E8400. Kanske kan forumet förklara? :)

Rensade bland de gamla modermodemen i morse och grävde fram en Asus p5k:a. Kom ihåg hur jag för sisådär 5 år sedan var jättesugen på en e8400 bara för att de var sådana potentiella monsterklockare men det blev aldrig av att jag skaffade en då.

På ren chans sökte jag därför idag på Tradera, hittade en lämplig e8400 för 150 spänn och bestämde mig för att ropa in den som en ren klockningsleksak.
Bild på processorn från säljarens annons:

http://img.tradera.com/images/922/170824922_e97c3257-f331-453d-9...

De flesta verkar vara överens om att oddsen är bättre att E0-stepping (SLB9J) ska klocka enkelt och svalt. Och nu när jag ändå satt och nördade lite kring sånt där så googlade jag lite kring batch-numret (Q023C821) för att reda på om det i tursamma fall också kunde anses lättklockat.

I alla forumtrådar jag kunde hitta som diskuterade denna processors batch-nummer satt folk med nummer som började på antingen Q7 eller Q8. Jaha, det var ju konstigt tänkte jag eftersom den jag just köpte börjar på Q0. Hur bygger Intel egentligen sina batch-nummer? En googling gav mig detta svaret:

-------------------------------------------------------------------------------------

Example: L149A463-0726

1st letter or digit = plant code (Malay)
0 = San Jose, Costa Rica
1 = Cavite, Philippines
3 = .............., Costa Rica
6 = Chandler, Arizona
7 = .........., Philippines
8 = Leixlip, Ireland
9 = Penang, Malaysia
L = ............, Malaysia
Q = ..........., Malaysia
R = Manila, Philippines
Y = Leixlip, Ireland

2nd digit = Year of production (2001)

3rd & 4th digits = week (49th week )

5th - 8th digits= lot number

10th - 13th digits = serialization code

------------------------------------------------------------------------------------

Så för mitt batch-nummer, Q023C821, skulle då följande gälla:

Q = Malaysia
0 = 2000
23 = vecka 23
C821 = produktionsrelaterat nummer

Tillverkad i Malaysia under vecka 23 år 2000. Makes no sense Enligt Intel, och alla form av logik, tillverkades dessa processorer under år 2007-2008.

Varför mitt batch-nummer ser ut som det gör är säkert inget stort mysterium men av ren nyfikenhet måste jag ändå fråga forumet om någon kan upplysa en okunnig vad den där nollan egentligen innebär?

Av andii
Skrivet av Andreas D:

Jag har redan svarat på dina frågor. Ditt svar innehöll däremot en tirad av anklagelser, konspirationsteorier och förminskande utlåtanden. Där drar jag gränsen.

Ok, jag har varit ute och tagit en nypa frisk luft i ett regnigt Malmö nu. Hjärnan blev lite avsvalkad också Jag vet sedan länge att jag kan verka mycket hetsigare och provocerande i skrift än vad jag egentligen är. Särskilt när diskussionen handlar om något som jag faktiskt bryr mig om, som Sweclockers välmående. Sen ska jag erkänna att jag inte gillade sättet du fimpade all vidare diskussion på (även om jag förstår att du inte kan ägna hela dagen åt att käfta med mig). Men jag borde inte ha kontrat med en pungspark riktad mot din yrkesstolthet. Jag ber uppriktigt om ursäkt.