Inlägg

Inlägg som elaola har skrivit i forumet
Av elaola

killen måste vara oskuld!

men annars är bygget helt makalöst! men lite väll plottrigt för mig

Av elaola

ie har fuckat sig stänger ner fönster vid länk klickande

ie fuckade sig nyss. när jag klickar på en inskriven länk så öppnar den länken med stänger genast av sidan där länken var! nån som har en aning om vad jag ska göra?

och nej jag vill inte ha nånting annat än ie så alla som vill att jag ska byta kan ta o hålla snattran

Av elaola

eftersom denna ligger fel så satsar jag en tia på att den blir låst. testa 7,0 med gif smileis!

Av elaola

[QUOTE]Ursprungligen inskrivet av MagnusT
[B]Vore kul o se foton på hur du gjort! Alltid kul o se byggen som funkar

Ladulås bygge tycker jag är bra gjort!

/Magnus Thomé

ja jag kan knäppa lite kort och lägga upp om du vill se.

Av elaola

[QUOTE]Ursprungligen inskrivet av MagnusT
[B]Ujuj. Det var ord och inga visor

Ja, jag har haft Sonata. Jag har också två stycken 3700AMB. Det är betydligt sämre flöde genom Sonatan och 3700BQE jmfrt med 3700AMB och 3000B. Jag har provat.

Gummiplopparna till hårddiskarna är ingen bra lösning var väl precis vad jag skrev. Har du verkligen läst rätt artikel?

Ljudisoleringsmattor har jag inte monterat än på bilderna. Jag har bara lagt in någon för att lägga fläktstyrningen på o nån liten bit till. Sista meningen i min artikel "Nä nu ska jag gå och köpa mer dämpmattor" redigerades tyvärr bort av Sweclockers redaktör. Men tack vare det shyssta flödet trots de extremt låga fläkthastigheterna + tysta hårddiskar så gör dämpmattorna inte så jättemycket till faktiskt heller. I andra burkar som har bullrigare grejer så har jag tex kört med tex både blymatta och högdensitets skumplastskivor. Där har det tveklöst gjort ordentlig skillnad. Speciellt med tunnlar i dämpmaterial kring insug och utblås.

Sonata med sitt originalupplägg rakt av låter massor jmfrt med den här burken. Jag vet. Jag tror inte

/Magnus Thomé

bra att du har testat. och jag "rasade" nämligen över detta.
dock sitter jag med en sonata kör asfaltmatta med skummgummi och lite andra mysiga grejor och även 2st 120mm och den hörs inte. och en dammsamlar sak är det inte heller eftersom lufthålen framtill är igentäppta.

Av elaola

bra att det löste sig iaf. jag skulle inte tolerat detta

Av elaola

hmm, enligt mig var det där inte så bra "guide" till en tyst dator!
att hänga dit nån fläkt som är stryps och lite ljudisolering som inte ens är optimalt monterat ens! och gummiplopparna till hårddiskarna är inte heller nån vidare bra lösning heller eftersom den är aldeles för lite gummit för att stoppa vibrationerna.
och din klagan på sonatans tvärställda diskställ försämrar flödet(högre temp) och mer turbolens(mer ljud) min windows disk 31c(60GB) och min lagringsdisk 26c(200GB) och ljud? nej inte ett sus.
har du själv haft en sonata och testat göra den tyst? om inte så ska du inte tracka ner på dom eftersom det funkar minst lika bra som ett vanligt "rakt" diskställ.

detta måste vara det mest tafatta försöket till att skriva en artikel som kunde bli så mycket bättre.

MVH

Lutte

Av elaola

om du inte är händig och kan modda plattan för distanserna.

Av elaola

som vanligt så blir man bortblåst av dina "skillz" lycka till.. och jag kommer fortsätta kika in då och då

EDIT: stavade som en jävla get...

Av elaola

tänkte bara påpeka en sak med turbo. ägaren behöver inte stå mer än några sekunder innan han stänger av den. kolla hellre på han körstil om han låter bilen ladda medans den är kall/sval för då är turbo/motor garanterat slut!. det jag menade med att om han låter bilen stå en litet ögonblick var att nyare bilar har en vattenkyld turbo för att man inte ska behöva ha bilen ståendes på tomgång jätte länge. utan att man kan enbart låta den stå ett tag så att den kokheta oljan pumpas ut. vissa nyare bilar med elektrisk vattenpump låter pumpen gå en stund efter avstängning för att kyla aggregatet. men det betyder att man inte ska låta den kokheta oljan försvinna. sen kan ni kolla när turbon är senast reparerad/ byt. om killen/tjejen har tagit hand om bilen och inte plågat turbon mycket så håller dom ca 10-20k mil beroende på körstil. om man plågar så minskas den också.

Av elaola

mm, 604: orna blir jävligt varma så det är ju en lösning på problemet iaf

Av elaola

varför inte bara kapa, skala o sen plocka ihop det med en sockerbit?
men annars går det väll lika bra med sax/tänder och eltejP?

Av elaola
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Apanson

(Vem syftar du på?)

är det så svårt att lista ut...^^

Av elaola
Av elaola

najs..det blir fina vattentankar...

Av elaola

nepp, det finns nog inget chassi i dagensläge som har uppfyller dom punktera. det blir nog att du får ta och bygga ett sjävl genom att svetsa och skruva lite.

Av elaola

är väll bara ta vilken tät rök som helst.. me nån av dina rökar kompisar blåsa lite

Av elaola

för det första kan du börja med att byta ut fläktarna mot lite tystare varianter. innan du köper ettsilentx agg. sen till hårddisken, slit ut din unka dvd brännare och montera in en zalman hårddiskkylare som både kyler och tar bort onda vibrationer, sen kan du laborera med en fanmate på fläkten till heatpipe kylningen, eller så byter du ut den på en gång. sen är det grafikkortet som lever ett jävla liv också. du kan montera en passiv zalman kylning men då måste du kanske ta och såga ut ett hål på sidan så att sidoplåten passar. sen om du inte vill riva ur din brännare så kan du åka till närmsta bensinmack och köpa o-ringar som du monterar mellan hårddisk och vagga. eller så tar du lite större o ringar och hänger disken i dom.

Av elaola

snajsig.. ganska så smart med kanterna.. jag gjorde nämligen min utan och det blev lite konstigt

Av elaola

ligger väll på en 2-3TB per månad

eller så inte

ne men en ca300GB i månaden