Inlägg

Inlägg som Joshin har skrivit i forumet
Av Joshin
Skrivet av EnTysk:

hade laddat ett nytt bios för ett tag sen, då det var nog därför. Nu funkar det, men virtualbox kan fortfarande bara köra 32bit inte 64.. antar att det är mjukvaran som är fel.

Hade samma problem för en vecka sedan, virtualbox kunde inte köra 64bit och jag kunde inte installera Hyper-V. Löste det genom att aktivera "Intel Virtualization Technology" i BIOS. Ser ut som att detta döljer sig under Advanced -> CPU Configuration för ditt moderkort.

Av Joshin
Skrivet av GeneralRushHour:

Du verkar ha haft tur med BB spelare då en bra spelare speciellt från 11km (som inte är nånting i BB språk) hade fullkomligt avrättat en.
Dom enda gångerna jag skulle jaga en BB är om jag inte är ensam Cruiser, annars är det självmord.

Vilka skepp är det du penetrerar med AP? Fuso, Warspite etc?

Mycket möjligt att jag har haft tur i matchmakingen, men generellt så tycker jag att om man rör sig runt cruiserns maxrange så har man tid att svänga innan några skott landar alternativt undvika majoriteten av dem. Det brukar fungera så länge det inte är flera som skjuter, men som du är inne på så ska man nog inte få hybris och rusha på ensam utan någon form av backup eller övertag.

Nu har jag bara kört någon dag med min Cleveland än så länge så det är inte 100-tals matcher jag baserar min erfarenhet på men jag brukar alltid börja med AP mot BBs om de är långt bort och se om det fungerar. Som tur är så är det ju lätt att se om AP inte fungerar, när man börjar göra 300 skada per volley så är det dags att byta till HE. Sedan är ju matchmakingen lite vriden ibland så det är ju inte alltid alla battleships tillhör samma tier som en själv(på gott och ont). Ska se nästa gång jag skjuter på en Fuso/New Mexico/Warspite hur det ligger till.

Edit: Rushade en New Mexico precis där jag sköt AP på ca 11km sex till sju volleys. Den högsta siffran jag såg var 2991 och den lägsta 400. Inga citadel hits tyvärr, eller ja på en annan Cleveland men det räknas väl inte.

Av Joshin
Skrivet av GeneralRushHour:

Meningslöst att skjuta AP på BBs. Du kan inte penetrera med dina små kanoner så det bästa är HE och sikta på superstrukturen så du sätter skeppet i brand.

Släcker han branden och du får eld på han igen så kommer han brinna ett bra tag.

Men du ska egentligen hålla dig borta från BBs, möter du en bra spelare så sänker han dig med en salva.

Meningslöst? Det är verkligen inte min erfarenhet av AP mot BBs. Som Rasmus117 nämnde några inlägg bakåt så måste AP skotten komma uppifrån och landa relativt "rakt ner" på skeppets däck, då gör i varje fall jag betydligt mer skada med AP än HE. Men självklart fungerar det inte att skjuta rätt in i sidan på en BB med AP om man sitter i en Cruiser. Jag kör själv HE på alla BBs som är ungefär <11km då det verkar vara ca 11-14.6km på min Cleveland som skotten kommer i tillräcklig vinkel ner på däck för att AP ska penetrera.

Och att som Cruiser att hålla sig borta ifrån BBs håller jag verkligen inte med om. En Cruiser är betydligt enklare att manövrera(och undvika skott med) samt att de skjuter betydligt oftare vilket medför att det är lättare att sikta in sig. På längre avstånd skulle jag säga att det är fördel Cruisers då BBs har det svårare att träffa. Jag skulle nog säga att man ska hålla sig borta ifrån situationer där BBs kommer nära en Cruiser, det är ju först då som de har någon riktig chans att "sänka" någon med en volley eller göra massiv skada på en och samma gång.

Av Joshin

Jag kör Lastpass(premium) och två-faktors med hjälp av Yubikey. Det som fick mig att välja Lastpass var dels smidigheten av att spara lösenordsvalvet i molnet samtidigt som kryptering/dekryptering sker lokalt på den/de enheter som används(dvs de ser aldrig mina lösenord). Går även att göra security checks på hela lösenordsvalvet där Lastpass markerar lösenord som bör bytas(t.ex. i samband med heartbleed eller att sajter blivit hackade). Jag skulle dock ALDRIG använda Lastpass(eller någon annan lösenordshanterare) utan två-faktors autentisering. Var skeptisk till Yubikey till en början med det visar sig fungera riktigt smidigt, köpte tre stycken så jag har två som backup ifall den jag huvudsakligen använder skulle gå sönder. Trivs du med Lastpass skulle jag köra vidare med det, annars kan Keepass vara värt att kika närmare på.

Av Joshin

Har för mig att jag stötte på liknande problem när jag skulle uppdatera min och att jag kom fram till att det fanns flera UX51VZ modeller och att jag hade UX51VZA. Såg dock aldrig problemet du beskriver Ailert.

Av Joshin
Skrivet av Ozeroun:

Förklara 8 min in här mannen om port forward check

http://www.youtube.com/watch?v=v6w1ks_Fzrc

Det är ju det jag försökt förklara på 3 sidor, jag får inte upp oavsett port jag försöker oavsett guider jag följt

Om jag förstår dig rätt så använder du inte programmet som killen i den där videon gör(se 8:03 i videon)? Det är ett ganska kritiskt steg eftersom programmet(som både madtop och mrqaffe nämnt tidigare) lyssnar på den port man väljer och kan därför avgöra om det fungerar eller inte. Ladda ner det om du inte redan gjort det och testa igen på den port du har öppnat.

Av Joshin

Komplett fick in sina Killzone bundles igår. Jag har dock inte sett dem uppe i onlinebutiken, jag blev tilldelad min som kompensation för det systemfel de hade vid lanseringen och den skickades idag. Kan vara värt att kolla där lite då och då ifall de har några kvar.

Av Joshin

Bokade den 9:e Juli ifrån komplett och det stog att jag skulle få min i December tills för två dagar sedan, då ändrades datumet till att jag skulle få min till release. Perfekt tänkte jag, dock så hade komplett andra planer och ändrade idag datumet till Januari. Känns aningen oseriöst. :/

Av Joshin
Skrivet av TheSwede86:

Okej, fan!
Tack för ditt svar men skulle verkligen vilja styra att t.ex. port 1-2 på routern går via extern IP medans 2-3 samt WLAN kör via DHCP från routern, att slippa blanda in en switch. Du råkar inte ha testat med DD-WRT eller liknande lösningar på routrar?

Tyvärr är det inget jag testat då det inte fanns någon DD-WRT firmware till min router när jag skaffade TV boxen.

Av Joshin
Skrivet av TheSwede86:

Annars antar jag man måsta köra:
Nätverksuttag->Switch->2x TV inkopplat i switch->1x Switch till WAN på vanlig router->Vanlig router där WLAN och LAN kan få IP-adresser genom DHCP?

Kan bekräfta att detta fungerar, försökte själv finna en lösning till min router innan jag gav upp och införskaffade en switch som jag kunde koppla TV:n genom.

Av Joshin
Skrivet av XhovercatX:

Där står fri frakt och förra gången jag köpte något där ifrån så tillkom där ingen tull eller andra avgifter, Köpte då en white snowball mic.

Priserna är ganska bra sänkt på amazon just nu och om där inte läggs på någon tull eller så. så blir det en tusenlapp billigare.

Tullavgiften lär inte vara hög, däremot borde du nog räkna med att betala moms(av egen erfarenhet så har jag alltid fått göra det vid import utanför EU). Kan även vara värt att notera att de tre första länkarna, alltså moderkort, minne och cpu enbart skickas inom USA enligt beskrivningen lite längre ner.

Av Joshin

5GHz - That's no moon
2.4GHz - It's a space station!

Av Joshin
Skrivet av cableguy8512:

Har problem med installationen av min mc101 A10 barebone Har satt dit en ny ssd 128gb men när jag försöker installera windows 7 så säger den att jag måste installera drivrutiner till disken men den vill inte ta drivrutinen, står att man ska in i bios o göra en inställning men datan vägrar gå in i bios, när ja trycker på f tangenter händer inget o när ja trycker på esc eller delete så blir det blåskärm.. har trådlöst tangentbord men den reagerar ju när ja trycker på del eller esc men inte på f tangenter, någon som har något tips eller vet va man ska göra?

Jag hade ett liknande problem när jag skulle installera windows på min mc101, kommer inte ihåg exakt vad den sa men jag vill minnas att installationen ville att jag skulle installera drivrutiner för att kunna se disken. Det löste sig dock när jag tog mitt USB-minne med windowsinstallationen och satte det i en USB 2.0 port, kan vara värt att testa ifall det löser problemet.

Av Joshin

Min fungerar fortfarande utan problem, dock har jag en något äldre Corsair Force Series 2 SSD i den som enbart har SATA 2 om jag minns rätt(om det nu påverkar något). Jag har inte haft några stabilitetsproblem, bortsett från att den hängde sig någon gång när jag streamade SC2 från MLG i helgen, men det är inget jag misstänker har med hårdvaran att göra utan snarare något mjukvaruproblem. Så det finns åtminstone MC101'or som fungerar korrekt, men personligen tycker jag att det borde vara mer snack om dessa problem ifall det var något som var vanligt förekommande. Dock så finns det knappt några forumtrådar alls om MC101 utanför sweclockers...

Av Joshin
Skrivet av Xophile:

Joshin: levererades din till dörren direkt?

Japp, de ringde dock några minuter innan och frågade om jag var hemma.

Av Joshin
Skrivet av janee:

Även jag undrar om Windows 7 hittar alla drivrutiner automatiskt eller om man själv måste ladda hem från någon Arctic sida? och hur fungerar BIOS på Arctic MC101? jag vet att det har varit problem på vissa datorer att gå in i BOIS när man kopplar via HDMI.

Missade detta i mitt tidigare inlägg. Jag laddade ner de drivrutiner jag behövde från Arctic's sida direkt, de har drivrutiner för alla delar i HTPC'n. Jag har inte upplevt några problem med Bios och HDMI, men eftersom HDMI är den enda utgången på MC101 så tar jag för givet att det fungerar felfritt.

Av Joshin
Skrivet av janee:

Chassit skall fungera som kylfläns så det är nog helt normalt att den blir varm, du kan kolla denna video som beskriver kylningen för Arctic MC101 http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=8EJlUq...!

Ah, då är det kanske ingen fara då. Nu när den legat idle en stund så är den relativt sval, jag räknade nog bara inte med att den skulle bli så varm som den faktiskt blir. Jag är inte erfaren med passiva lösningar direkt.

Av Joshin

Idag anlände min MC101(A10 versionen) med FedEx från Hong Kong. Jag har inte använt den så värst mycket än, bara installerat windows och ställt in XBMC, men jag känner mig ganska nöjd än så länge. Hur som helst tänkte jag gå igenom några aspekter, något som självfallet är baserat på min begränsade tid hittills med enheten. Detta ska inte ses som någon recension utan snarare mina initiala tankar och upplevelser.

Själva enheten har någon form av mjukt vibrationsdämpande material på hela undersidan, något som bör fungera relativt bra om man använder en mekanisk hårddisk. Att öppna enheten och installera en SSD var inga problem, dock är jag inte säker på om det är möjligt att separera moderkortet från själva höljet för att t.ex. byta ramstickor(kan krävas att man tar bort fler skruvar, något jag inte undersökte).

ON/OFF knappen på enheten är inte övertydlig första gången, och efter en snabb koll i quickstart guiden insåg jag att den sitter ovanpå enheten i samma del som även lyser när enheten är igång. Jag får erkänna att det är en smidig lösning, dock är jag inte helt såld på själva utförandet. Knappen, eller vad man nu vill kalla det, sitter mer eller mindre helt fast. Det verkar inte som att man måste trycka ner den, utan snarare räcker det med att väldigt lätt röra vid den för att starta/stänga av enheten. Detta råkade jag, ofrivilligt, göra några gånger och den känns absolut som om den är åt det lite väl känsligaste hållet. Jag hade nog föredragit en riktig knapp istället för denna lösning. Lyset som knappen avger är inte speciellt starkt, utan lite mera dämpat och det känns som det ligger på en bra nivå. Denna knapp/lampa lyser konstant och skiftar inte i intensitet eller blinkar i takt med hårddiskaktivitet(och någon sådan lampa/indikation finns inte).

Det jag var mest intresserad av var ljudnivån, hur hög/låg den faktiskt skulle vara. En snabb koll i bios antydde att fläkten startar vid 60 grader och går på fullt vid 80 grader. Jag har ingen möjlighet att mäta ljudnivån, men rent subjektivt är den väldigt tyst. Det var några gånger jag kunde höra fläkten, under t.ex. windowsinstallationen eller installation utav windowsuppdateringar, men under min begränsade användning så ger den ifrån sig väldigt lite ljud under t.ex. uppspelning av 1080p i XBMC.

Kanske det mest överraskande, och då på ett negativt sätt, är den temperatur som hela chassit(framförallt ovansidan) uppnår. Jag har inga exakta siffror, men chassit har inte varit 'svalt' någon gång hittills, utan snarare gått från ljummet/varmt(idle i windows) till en nivå som jag inte annat kan beskriva än riktigt, RIKTIGT varmt. Placerar man handen ovanpå, t.ex. vid uppspelning utav 1080p i XBMC, så är ovansidan så varm att jag inte kan lägga handen på den mer än någon sekund innan det blir obehagligt. Intressant nog så var inte fläkten igång just då, alternativt så snurrade den väldigt sakta för enheten var väldigt tyst, så jag antar att det är avsiktligt och inte någon fara för komponenterna. Jag vet inte riktigt hur exakta temperaturövervakningsprogram är för trinity, realtemp vägrade starta och coretemp kunde enbart presentera data för en kärna(eller om det var någon form utav sammanslagning av samtliga). Coretemp visade i varje fall på 64 grader för processorn under uppspelning i XBMC, men hur exakt och om det stämmer kan jag dessvärre inte svara på.

Jag måste säga att trots den något höga temperaturen hos chassit så är jag nöjd. Det är en kraftfull enhet som än så länge är väldigt tyst, liten och prislappen inklusive frakt slutade för mig på ~380EUR(har inte fått något om tull/moms än, antar att det kommer senare från FedEx). Ska dock bli intressant att se om ni andra upplever samma höga temperatur på chassit, jag hoppas innerligt att det är avsiktligt och inte mitt exemplar som leker rövare.

Av Joshin

Nu har min beställning skickats, så förhoppningsvis anländer den tidigt nästa vecka.

Av Joshin
Skrivet av calimero:

Nyfiken: Varifrån beställde du din?

Jag beställde direkt från Arctic Coolings hemsida, de har en egen webshop.