Inlägg

Inlägg som kapaneon har skrivit i forumet
Av kapaneon

Nytt ljudkort på g? ; x

Yoyo,
Köpte precis ett par steel series steel sound 5hv2 på teknikmagasinet i hopp om att få bättre ljud än mina gamla jänkare, men så blev det ju tyvärr inte.

Ljudet är väldigt väldigt vasst och om man har relativt hög ljudnivå så brusar det som inåt norden. Kan tänka mig att flaskhalsen är ett gammalt 5.1 muse Hercules ljudkort, men vet ej, borde ju låta någorlunda iaf.

Vad kan ni rekommendera i prisklassen 300-500kr? Om det nu hjälper att köpa ett nytt. Spelar mycket spel, Crysis, Grid, Mass effect etc etc.

/Ploppen

Av kapaneon

Internet ska fan vara anonymt, inte ha nån kåt gammal 70 åring flåsandes i nacken som övervakar en 24/7.

Av kapaneon

Uppgradering till Windows Vista.

Hallå!,

Jag tänkte uppgradera min nuvarande dator som har Xp atm till Windows Vista, men måste jag verkligen formatera hårddisken? Sen tänkte jag kolla om man måste göra det från bios eller om man kan göra det direkt inne i Windows?

Av kapaneon
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Smiffy
Jo, det skulle nog flyta mycket bättre.

Själv hade jag ett x1950 pro nyss och nu har jag bytt upp mig till 8800GTS 512, förut körde man på lägsta, nu kör jag på högsta.

Okey najs :] Blir att skaffa mig ett sådant då.

Av kapaneon

Sitter för tillfället på ett 7900gs, och det laggar satan ibland, skulle det flyta på mycket bättre om jag införskaffar mig ett 8800? ; o Har för övrigt 3800+, 2gb ram etc. För har nämligen en polare som jag kan få det billigt av i sådana fall.

Av kapaneon

Playstaton 2 på 19" lcd, Bra bild?

Halloj, jag tänkte införskaffa mig en liten lcdtv på 19" från Onoff under helgen då min bildrörs tv börjar lägga av, jag hade tänkt mig något i stil med http://www.onoff.com/online/se/inet.nsf/vP...markID=75-10-15
Inget märkvärdigt direkt, hade gärna köpt en 32"+ om ekonomin tillät, men men. Min fråga är iaf om det blir bra bild om man hookar upp den lilla tvn med med mitt Playstation 2 och med komponentkablar of course. Spelen jag lirar är relativt nya och stöder progressive scan, och så gör väl även tvn antar jag. Är det värt att slå till? Vill inte komma hem och koppla in den och det visar sig att bilden suger. Anledningen till att jag frågar är att jag nyligen kopplade in ps2:et via en Vga box till min plattdatorskärm (20") och bilden blev oerhört suddig och dålig, knappt spelbart.

Edit, klart att länken inte ska funka men det är en "Philips 19" LCD-TV 19PFL4322", och jag undrar generellt bara om det blir bra bild med en så pass liten tv.

Av kapaneon

Ingen bild med Vga box

Sitter och gråter floder här, blir så otroligt förbannad på min nyköpta Vga box (Universal YPBPR VGA Box) som jag tänkte koppla upp mitt ps2 med och sedan till datorskärmen. Det verkade så simpelt, bara att koppla i sladdarna och köra, men icke, det kommer ingen bild alls, står bara på skärmen "Check signal output" och sen börjar den blinka.
Det är en Samsung 205bw. Har även provat boxen med mitt 360 och det blir samma resultat, och det är ingen fel alls på vga sladden i och med att jag har den till datorn och det funkar utan problem.
Länkar lite bilder, sorry för kvalitén men de är tagna med en mobil.

http://data.fuskbugg.se/skalman01/DSC00174.JPG
http://data.fuskbugg.se/skalman01/-cp.JPG

Som ni ser så har jag alltså dragit en vga kabel från boxen till skärmen så klart, och alla kablar sitter på rätt plats, vad i helvete kan det vara för fel då? Kanske något strul med upplösningen?

Hoppas att ni kan hjälpa till

/Kim

Av kapaneon

"Fps drops" i spel och film

Hejsan, mitt problem startade för några dagar sedan då jag satt och spelade World of warcraft och jag märkte att fps:en började sjunka frekvent var sjätte sekund till runt 10, ligger annars runt 50-60, och detta sker med ett jämt mellanrum med 6 sekunders intervaller. Det är inte bara i WoW det strular, utan precis alla spel jag testat, allt från Unreal Tournament 3 till Age of Empires. Jag har inte överklockat eller något sånt, tycker att det är jävligt skumt att det bara händer så där utan anledning. Har även lagt märke till att det kan bli fps drops i en del filmer man kollar på numera, och de varar bara i cirka 1 sekund, men det är nog så jobbigt då de händer med så jämna mellanrum.
Mitt system: Geforce 7900GS, AMD s939 2.4 ghz, 2gb ramminne. Har originalkylare till allting, och tempen ligger på normal nivå. Datorn har aldrig strulat förut, så kanske är något virus/spyware som spökar :x?
Kan tillägga att det fungerar bra i windows, får inga drops där, bara i grafikkrävande sammanhang.

Av kapaneon

Xbox live med acesspunkt + Router

Hay, jag har stött på ett litet problem, min granne som vi delar nätverk med har gått över till Mac nu ( :s ) och då har mitt live slutat att fungera då han tydligen inte kan konfiguera nätverket rätt?, enligt honom i alla fall. Jag har alltså en lankabel som går från xboxet till en acesspunkt som i sin tur ansluter till hans router, och det har fungerat förut, helt utan problem. Nu säger han att det är jag som ska konfiguera någon inställning på min dator, har ett trådlöst nätverks kort på den btw, men det låter inte riktigt klokt, eftersom det är han som är "huvuddatorn" på nätverket så att säga.

/ Kim

Av kapaneon

Nope samma resultat ;x

Av kapaneon

Har precis samma problem, anslutar via en router med mitt trådlösa nätverkskort, det har funkat bra i säkert 4 år nu, och helt plötsligt kan jag inte använda torrent program utan att internet lägger ner, alla andra på näteverkar kan använda torrent dock. Har provat de flesta tipsen men inget verkar funka >; Har Bredbandsbolaget.

Av kapaneon

Har samma problem som dig Reskamrat : / Har provat det Skruvis skrev, men det händer samma sak.

Av kapaneon

Märkligt problem med Uli AGP drivers

Tjena, för en tid tillbaka så inhandlade jag ett "Asrock vdual-sata" moderkort och sen dess har problemen växt och växt. Mitt största problem är att grafikkortet krånglar tillsammans med agp driviserna som följde med på skivan, ska försöka förklara.
Om man struntar i att installera AGP-drivisarna på Asrock skivan och går direkt på Nvidia drivrutinerna så fungerar det i Windows, men när man spelar eller tittar på film så "laggar" bilden något enormt. Självklart förstod jag ju att något var fel så jag provade med att avinstallera Nvidia-drivrutinerna och fixade agp drivers som följde med på skivan, här är allt frid och fröjd. Men sen när man försöker att installera Nvidia drivisarna igen så blir skärmen helt svart och en omstart krävs, (Har väntat i säkert 20 minuter utan att något händer). Vad gör jag fel? Jag har inte klockat eller något liknande, stoppade nästan precis i kortet.

/Kim

Edit. Det är ett Geforce 7600GT Agp btw.

Av kapaneon

Du behöver bara kunna SQ på accountet du ska flytta till Se bara till att det är samma namn som är reggat på båda accen, annars kan det bli lite strul om Blizz får reda på det.

Av kapaneon

Hm okej

Av kapaneon

Ska inte koppla de till Teven Utan till X-boxen.

Av kapaneon

Koppla X-530 högtalare till Xbox-360.

Hej hej, jag planerar att köpa ett 360 snart men en stor del av upplevelsen får man ju genom bra bild och ljud, och eftersom jag sitter på en gammal sunkig 17 tummare så känns det inte så lockande. Men jag surfade runt lite på olika forum och man kan tydligen koppla in sin 360 genom datorskärmen med hjälp av en VGA-kabel. Och eftersom jag har en ganska ny skärm (Samsung 205bw) så verkar det vettigare att göra så än att köpa en ny Tv. Men den stora frågan är hur man får ljudet att fungera? Om vi säger att jag ska använda mig av mina 5.1 X-530 dator-högtalare. Borde det inte gå att att köpa en http://www.webhallen.com/prod.php?id=66460 , samt 2 stycken http://www.webhallen.com/prod.php?id=66447 ? Istället för att köpa en förstärkare eller liknande. Är liksom på hal is när det gäller det här området, så behöver era råd Uppskattar all hjälp jag kan få.

/Mvh Kim

Av kapaneon

Ny processor, hjälp sökes.

Hejsan, jag har precis inhandlat ett Dual-sata 2 och nu funderar jag på vilken processor jag ska köpa. Det lutar väl åt en vanlig 3800+ men inte helt säker än. Finns det någon mer prisvärd processor än denna? Mitt system för övrigt är 2gb ram, Geforce 7600gt och ett 450W nätagg. Hade inte tänkt att ge mer än 1600kr för den. Notera att jag inte hade tänkt att överklocka processorn då jag är väldigt okunnig inom området >:

/Kim

Av kapaneon

Hjälp med val av moderkort!

Hejsan, jag har precis inhandlat en 3800+ Amd som jag fick billigt, men behöver ett nytt moderkort som stöder denna processor nu. Notera att jag har ett AGP grafikkort i datorn (7600gt) och har inga planer på att byta det. Hade spanat in ett Asrock 939Dual-SATA2 men det verkar vara slut överallt, har inte sett det på lager hos nån pålitlig butik på flera månader. Jag hade inte tänkt att ge mer än 1000 kr för kortet.

/mvh Kim

Av kapaneon

Bra utländsk dator-komponent sida.

Hejsan, har fått in en hel del pengar på mitt paypal konto och eftersom det inte finns särskilt många svenska webbutiker som accepterar det så tänkte jag handla lite delar från utlandet. Så, finns det nån bra och billig sida utanför Sverige som är pålitlig att handla ifrån? Delarna jag ska ha är ett ASRock 939Dual-VSTA och en 3800+ AMD processor.

/Kim