Inlägg

Inlägg som triob har skrivit i forumet
Av triob

Det här har hänt mig med ett Sennheiser headset jag haft. exakt samma sak.. det som du kanske inte har lagt märket till är att hålet i mitten av det som fortfarande existerar på kabeln faktiskt är till jordningen av höger o vänster signalen i headsettet.. Den Pinnen satt på mitt headset fast i den delen som fastnade i kontakten. jag behövde helt enkelt ta en pincett och "plocka" ur den från uttaget.

Lycka till.

Av triob

Det är moderkortet eller processorn som strular. hade nyligen samma problem, har flera datorer så jag provade delar imellan dom, och som Lemerok säger så fastnar den innan bios.

Moderkortet är troligtvis den stora boven.

Av triob

DFI

Hejsan, det jag undrar över är om ni har möjlighet eller planer att kunna leverera DFI Lanparty moderkort till kunderna?

tack på förhand

/E

Av triob

Inget PhysX - Problem!

Godhej, suttit och retat upp mig nu i ett ex antal timmar. Det handlar om ett nyinköpt gtx460 som jag inte verkar få igång ordentligt. Jag har avinstallerat samtliga drivrutiner, startat om alldeles för många gånger. Men jag verkar kunna utnyttja det mesta i spel, exempelvis DiRT2 på högsta grafik utan problem, med directx 11 dvs.

- Det jag saknar är PhysX, jag får inte igång det alls, provat med både gamla och nya drivrutiner.
- Jag har även upptäckt ett annat problem nu, nView verkar inte vilja installeras p.g.a att den inte hittar rätt hårdvara (?)..

Snälla, är de någon vänlig själ som har någon idé på vad man bör göra för att få igång allting?

http://img5.imageshack.us/img5/4418/namnlsux.th.jpg

mvh
/E

Av triob
Skrivet av felxi:

Bara jag som tycker att både Emil och Jonas ser lite läskiga ut på bilden på framsidan?

Får mig osökt att tänka på Gunther med "ooh you touch my tralalala"

Riktigt bra fredagsfilm, hoppas Cebit resan går bra!

Av triob

Trevligt! Känner mig dock lite smått knäpp när de första jag anmärker är: "Hur kan Emil ha den undertröjan men en sådan fin stickad tröja över?" >_< ännu en bra video, keep it up!

Av triob

4polig 3,5mm till 3polig+2polig.

Hejsan, har nu planerat in att löda ihop en liten adapter för att använda mitt iphone headset (sennheiser) i datorn!

4polig hona --> 3polig hane (höger/vänster ljud) + 2polig hane (mic)

http://www.n0.se/v/fefc47_namnls1.jpg

Höger/vänster ska ju bara kopplas vidare till stereopluggen, likadant som dom redan sitter (antar jag, då jag kan använda stereoplugg i iphone med samma ljud, eller?), och GND(skärm) punkten ska ju lödas till både den 2poliga och den 3poliga GND anslutning.

NEJ, jag ska inte använda knappen/knapparna som man använder för att svara eller för att höja o sänka volymen.

Och p.g.a detta har jag en fråga:

Jag undrar över vilken pol som ska gå till micens 2a pol? Denna fråga löser ju resterande funderingar nämligen!

Tack på förhand!

Av triob
Skrivet av Bloopy:

2 x PCIe x16 - Single VGA mode: x16, x1 (Default)- SLI mode: x8, x8
Skillnad mellan rev 1 å 2 är dubbel datahastighet.

Med så gammalt kort så rekommenderar jag varmt att du tänker i full skala. Byte av all hårdvara. Moderkort/Cpu/Minne/Grafikkort

Problemet är att eftersom grafikkortet snart dör så måste jag handla ganska snart, och utgifter över 1500 täcks inte av budget! :-/

Av triob

Ang. PCI Express version.

Sitter på ett gammalt Asus P5NSLI, med nforce4, nforce570 northbridge (c19). Det jag undrar över är om det finns något sätt att ta reda på vilken PCI-Express version olika moderkort har (eller enbart detta), för jag verkar inte hitta versionuppgifter om detta någonstans. (1.x, 2.0 eller 2.1)

Om detta skulle vara version 1.x exempelvis, Hur mycket skulle detta påverka köpet av ett nytt grafikkort? Då mitt grafikkort är påväg att dö, och jag är i behov av ett nytt så kan det vara väldigt bra att veta så man inte köper ett för saftigt kort i onödan.

Tacksam för samtliga svar!

Av triob

Jag har kört 1.6 server standalone (hlds standalone, inte genom steam) och ventrilo på en pentium 3 800mhz, med 384mb sdram och en slö ata100 disk med windows 2000 (vilket är det ända rätta för hlds server).

då körde vi 5on5, varav 7 kom från internet, och 3 lokalt. samt alla 10 på ventrilo servern. cs sjönk till 900fps ibland, och ventrilo var utan fördröjning..

Du kan nog ta vilken atom eller celeron som helst, sålänge du lär dig hur man konfar ordentligt!

Av triob
Skrivet av hakuni:

Kan de inte diska kopparna emellan, så flera kan dricka ur samma kopp?

OT: 9000 USD/ton låter inte så mycket i mina öron, betyder ungefär 70kr/kilo, jag trodde att det var betydligt dyrare? Ett moderkort borde väl inte innehålla mer än högst 100g koppar..?

Kan inte annat än att hålla med, kopparpriset har inte stigit något nämnvärt, de har legat ganska stabilt mellan 60-70kr/kilo den senaste tiden. Dessutom småpengar som du säger med tanke på mängden per kretskort. Nä, lite usla ursäkter från stora tillverkare måste jag nog säga.

Av triob

Prisuppskattning önskas. Beg-Packard bell

Packard Belll mx51-009

100gb versionen, grafikkrets vet jag dock inte just nu.

Anledningen är att en kollega har en sådan liggandes hemma och skräpar, och vi är totalt ovetande om begagnat priset. Skall även meddelas att han tycker den blivit slö på sista tiden, dvs troligtvis hårddisken som börjar ge upp.

Av triob

haha, underbart att dom visade iphone safari webläsaren när dom beskrev hur de blev när man INTE hade adobe...

sändningen pågår fortfarande vad jag vet..

Av triob

.

Skrivet av anon134512:

Dom betalar ju en skaplig skatt iallafall

njaa, de fungerar ju inte riktigt så, vinst och omsättning är 2 olika saker..

Av triob

Finns speciella kanalsaxar som backspace och skruvis visar upp här.

Av triob

lägg ett par hundralappar till och du får en Lian Li..

http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=157645

Av triob

Lite synd att de e 1920x1200, och i inte 1080.. annars säkerligen en vettig skärm. Väntar ivrigt på en 1080, 24" att gå ner dock.

Av triob

Tips på Härliga spel

Hallå där. Som rubriken lyder så söker jag efter några härliga gamla spel, då är det Multiplayer spel från 1995~ och framåt.

Anledningen till detta är helt enkelt att vi är ett par vänner som skall dra ihop vårat andra lilla Nostalgi Lan (vi är i 20-25 års åldern). Då förra lanet bestod av gamla klassiker såsom;
- Warcraft 3
- Unreal tournament
- CoD 2
- Quake 3

Alla spel sökes, bilspel, FPS, RTS, RPG... Kort och koncis lista är att föredra!

Cheers! /E.

Av triob

tycker dock 70grader full load med mod låter fasansfullt högt. Kör ett sapphire 4850 med stock och har folding@home på konstant hela dagarna så jag har full load på både GPUn och båda kärnorna på CPUn. GPUn har aldrig gått över 70 grader, och cpun ligger stabilt på 50 grader i full load. ändå ett hyggligt bra resultat för ditt kort om de nu låg så högt från start, bra gjort!

Av triob

Jag lämnade in datorn hos ett företag som heter Dataref. jag vet inte helt vad dom gjorde eftersom jag inte frågade, men min polare har jobbat där och enligt honom har de några specialprylar som dom brukar testa med. vill du veta mera om deras test process bör du gå in på www.dataref.se ..

Eftersom dom gjorde en genomsökning av varför datorn inte startade, och för att jag hade köpt nätagg, mobo, prolle och graffe där, så ansåg dom att de inte behövde kosta något då det var av de jag hade köpt produkterna. annars kan de kosta upp imot 400 kronor, beroende på vad som e fel och vilken tid de tar att felsöka.

/ E.