Inlägg

Inlägg som meanh har skrivit i forumet
Av meanh

Personligen så känns budskapet väldigt själlöst och dystopiskt. En grå trist press står i en färglös lokal med massa färgglada redskap/prylar som varit använda för att skapa konst/musik/upplevelser/glädje genom åren. De pressas sönder av den själlösa psykotiska tyngden av ett multinationellt företag och ersätts av en lika meningslös surfplatta som efter några år kommer hamna på en soptipp. Säger allt om Apple och dess ledarskap att ingen med makt att säga nej stoppade reklamen.

Av meanh

Inte illa för en som är uppväxt i ett hushåll utan Sega, var PC, Nintendo och senare Playstation som fanns tillgängligt under uppväxten.

Av meanh
Skrivet av Aka_The_Barf:

Klocka till 5ghz så klarar den nog ska du se

Är detta ett spel med massor av microtransaktioner eller är det ett mer "normalt" spel?

Ingen mtx vad jag kommer ihåg från PS5-versionen och ett av de bättre open world spelen de senaste 4-5 åren. Rekommenderas för alla som inte spelat det ännu.

Av meanh

Avatar ser riktigt bra ut imo, dessutom går det att testa rätt billigt genom att köra en månad Ubisoft+. Rekommenderar även att testa Flight Sim, Starfield och Forza Horizon 5 genom en månad Game Pass.

Av meanh

Plättlätt!

Av meanh
Av meanh

Som tidigare sagts beror det på spelet. I Hogwarts Legacy märkte jag en hel del märkliga grafiska glitchar (dock tror jag uppdateringar förbättrat FG i spelet), I CP2077 och Alan Wake 2 var det kanon för det mesta, men då spelar jag med handkontroll och är inte speciellt känslig för hög latens så länge fps före FG är ca 40 fps (så ~80 fps med FG).
De vanligaste felet jag såg var "halos" kring vissa föremål/karaktärer och att problematiska aspekter som DLSS uppskalningen har kan förvärras, t ex elledningarna i CP2077 när man kör bil i spelet kan ha väl mycket ghosting.

Av meanh
Skrivet av Exydia:

RE Engine är fantastiskt bra optimerad så det bör inte vara några problem!

Tagit semester påskveckan och jobbar hemifrån fredagen det är release så det ska bli rejält med lir.

Jag hoppas du har rätt för jag kommer spela dag ett, men med tanke på CPU-kravet för 30 fps (och att konsolversionen tydligen dippar under 30) så känns stabila 60 fps rätt osäkert även på min processor (5800X3D).

Av meanh

Har själv fått spelköp hävda av både Ubisoft och Microsoft i deras respektive butiker då spelen varit felaktigt prissatta. I båda dessa fall var priset så pass billigt att det var uppenbart att det var fel (10 kr för komplett version av FH4 för något år sedan samt ca 100kr för WD: Legion Ultimate Edition vid dess släpp).

Av meanh
Skrivet av moyozuz539:

Dessutom är minneskontrollern på i9 14900k också väldigt olika du kan lätt få en som är sämre än 13900k.
Ks är garanterad en bättre 14900k, dessutom brukar ks genom historian också ha en binnad minneskontroller.
Däremot om du bara tänkt slänga in en 14900ks och köra utan tweak, och inte kör ddr5 8000+ så håller jag med dig.

Fast vad jag förstått efter att ha letat information så tycks minneskontrollern inte alls vara binnad på ks-modellerna, däremot så brukar minneskontroller bli "bättre" ju längre in i produktionen av en generation man kommit, så man har förmodligen mindre chans att få en total nit. Med tanke på att Intel inte heller höjer den garanterade frekvensen som stöds på minnessidan så är binning av kontrollern ytterst osannolik.

Av meanh

"When playing back SDR videos in Chrome/Edge, deep blacks may not appear correctly when HDR is enabled from the Windows Settings [4492243]"
Ungefär varannan gång jag drar t ex en youtubevideo mellan min sekundära 1440p IPS till min primära LG C1 med HDR på så kajkar färgerna/svärta ur totalt med de senaste drivrutinerna. Är faktiskt imponerad över att Nvidia lyckats fucka upp så många drivrutiner de senaste ca 4 åren, har varit mindre bekymmer med var och varannan drivrutin för mig sedan Ampere släpptes. DPC latency var ett problem i flera månader förra året, flimmer och blackscreens har kommit och gått med olika versioner och nu tycks HDR blivit ett större problem än tidigare också. Tragiskt med tanke på hur stabila de var för mig mellan 2015-2020 med både ett 970 samt ett 2070s.

Av meanh

Denna drivare hade en del märkliga problem för mig. Dels tycks datorn "frysa" ett par ggr när man väcker den och dessutom så tycks den inte lira speciellt bra med min LG C1 (auto-HDR) och 1440p IPS kombo. Ibland tycks vissa appar/videos helt balla ur när de visas på C1:an, ljusstyrkan är väldigt svag helt plötsligt, detta verkar ske främst när de flyttas mellan de två skärmarna.

Av meanh

Kunde mer än jag trodde.

Av meanh
Skrivet av SpaceAce:

- Adrenaline håller inte min undervoltning + OC. Det nollställs på måfå hela tiden. Sjukt störigt.

Värt att veta är att om Adrenaline nollställer/kraschar/startar om så kan det ofta bero på en ostabil undervolt och/eller OC, hände mig flertalet ggr med mitt 6800XT om jag var lite för aggressiv med OC/UV. Kunde också variera lite från drivrutin till drivrutin om en OC/UV var stabil eller inte, så ett råd till alla som råkar ut för detta är att minska hur aggressivt ni kör er OC/UV och se om det blir bättre.
Observera också att jag kunde få mer "stora" stutters än vanligt om mitt 680XT's OC var på gränsen till ostabil, att skruva tillbaka den lite gav ofta en bättre upplevelse även om avg fps blev något sämre.

Av meanh
Skrivet av ch1llone:

Det svåraste spelet som jag spelat sedan 2008 är att hitta ett enda bra spel. Det enda spelet jag hittade var Star Citizen och det dör man i av att hissarna försvinner under fötterna.

Ni som fyllt gubbe kan ju nämna vad för spel som ens utmanar er eller får er att tycka det är kul.

CS är kul när man är glad och pigg. Diablo 2:R är kul vid ladder reset i 1 vecka innan bottarna kommer. Star citizen är kul när hissarna fungerar.

Har fastnat i Vampire Survivor-träsket (och spel i samma/liknande genre), oerhört beroendeframkallande och samtidigt både komplicerade och enkla, går bra att spela i 20-30 minuter eller en hel dag. Exempel på spel:
Vampire Survivors
Brotato
Halls of Torment
Soulstone Survivors
Army of Ruin
Nordic Ashes
Rogue Genesia
Death Must Die
Bounty of One
Goobies

Av meanh

De verkar gå kring tusenlappen på tradera, så 800-1200:- beroende på vad det är för modell och skick.

Av meanh

Rekommenderar att kolla upp aggen på PSU tier list, brukar ge en fingervisning om vilka agg som är att föredra.
Edit: båda aggen tycks vara på "spekulativa" listan i A-tier, så båda är lika bra.

Av meanh
Skrivet av Valloniet:

Tips på bra indies?

Helst deck builders/rouge lites. Tänk Slay the Spire, Monster Train, Dead Cells, Blasphemous e.tc. (Fastnade aldrig för Dicey Dungeons eller Hades som verkar vara standardtipsen).

Går ju tretton på dussinet men de flesta är tyvärr både mediokra och intetsägande så svårt att hitta guldkornen tycker jag.

Book of Demons kanske? Helt klart värt de ca 60:- som det kostar under rean. Inte det mest avancerade och långlivade spelet men kommer ihåg att jag hade kul 15-20 timmar då jag spelade igenom det.

Av meanh
Skrivet av Johan654:

Länken funkar inte för mig. Länken går till https://btl.geeks.se/3T3ZWS5. Använder chrome och kommer till "This site can’t be reached".
Samma för någon annan?

Var samma för mig i alla webbläsare och på tre olika datorer, körde via telefonen istället och då fungerade det utan problem. Misstänker att min telia-router blockerar länken av någon anledning.

Av meanh

Köpte Brotato på Steam och AC: Mirage på Epic (man behöver koppla sitt Epic-konto till sitt Ubisoft-konto) då det var 20% rabatt på Deluxe-versionen + 33% ytterligare rabatt med kupong + 10% cashback (pengar på Epic som bara kan användas vid nästa köp). Fick spelet för 342:- (308:- om man räknar med cashback) vilket är ett helt ok pris för ett relativt nytt spel.