Inlägg

Inlägg som Freeeman har skrivit i forumet
Av Freeeman

NHL2004 Problem..

Jag har gjort ett eget lag som går hur bra som helst att använda när man spelar säsong eller vanlig match. Men när jag spelar med någon kompis över internet går inte det laget att använda.

Hur gör man för att använda det i multiplayer??

Någon som vet?

Av Freeeman

Siemens M55

Av Freeeman

Jag kör abit nf-7 och jag har då inga som helst problem med att köra minnena i 400 mhz. Har testat upp till 440 mhz utan problem också men jag kör de nu i 400 mhz bara för att vara på den säkra sidan.

Hurvida det blir samma sak som 3200+ vill jag låta vara osagt. Det är ju mer faktorer än bara klockfrekvensen som spelar in på snabbheten hos dagens processorer. Men en sak är då säker och det är att det ger en hel del prestandaökning iaf.

Av Freeeman

Wee.. :D, nu har jag klarat alla banor... det va ju lite klurigt det där.. , men riktigt roligt.

Av Freeeman
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Sofiaa
aaah, jag är fast nu. Jag har kommit till bana 9, med en sovande alien. Jag har kommit in till rummet med datorn... har skrivit in lösenordet, men nu vet jag inte vad jag skall göra. För jag kommer in i första rummet på bana ett, och sedan till andra rummet. men vad skall jag göra? Snälla svara snabbt!!

Jag har samma problem.... fattar inget av de där bilderna. har säkert nåt me bokstäverna att göra.

Av Freeeman

Det är nog mycket troligt..

Av Freeeman

Så.. nu har jag fått det att funka..: ).. jag bytte till Easy CD Creator 6. Då funkade det.

Men jag undrar fortfarande om det ska stå SCSI efter mina IDE-enheter i enhetshateraren... det verkar skumt tycker jag.

Av Freeeman

Nero problem "could not perform end track"

Jag formatterade om min dator nyligen och nu när jag tänkte bränna en skiva får jag problem..

Det står följande...

1. SCSI command aborted
2. Invalid write state
3. Could not perform End Track

Vad kan det vara för fel.... ?? Det första jag reagerade på vad att det stod SCSI command aborted.
Jag kör IDE på alla enheter i min dator och när jag kollar i enhetshanteraren så står det att båda hdd:n dvd:n och brännaren är scsi.. ?? , ska det vara så.

Jag har då ingen aning vad jag ska hitta på härnäst... jag har testat med olika brännar program och olika inställningar i dessa... men utan att lyckas.

Av Freeeman

Jag gillar EA Superbike 2001... tycker det är riktigt skönt.

Av Freeeman
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Yuppi
Freeeman, vem är flickan på den stora bilden?
Har du någon url till ursprungsbilden, alt. bakgrundsbilden?

Jag vet inte av någon länk till bilden.. Men adda mig på icq så kan jag skicka den.

Av Freeeman

Ännu en drifttråd..

Här är en länk till tråden jag hade för att tag sen.. http://forum.sweclockers.com/showthread.php... osv

Som någon redan sagt här så har jag klarat drygt 566k på en sladd och den filmen + screens på bilinställningar osv... finns att ladda hem HÄR..

Sen vill jag säga grattis till din polare hunden.. , jag förstod att någon skulle klå mig såsmåningom.

Om någon fler känner att de vill klå mig och hundens polare så är mitt tips... kör inte på bana 2!!! . Både jag och han kör på den och har ju klarat 10 varv felfritt så det finns inte så mycket att hämta där. Sen är hans rekord grymt bra... det är skitsvårt att köra mer bonuszone än sådär på 10 varv.

Mitt tips är bana 6.. Jag har kört den en del och fått ca: 550k och då kör jag bara 5 varv. Så 10 varv på den skulle innebära över en MILJON!!!... Jag väntar bara på att någon här klarar det.. Skulle va riktigt mäktigt..!! :D:D

Men jag överlåter det till någon annan.. , jag råkade formattera bort mina savefiler och jag orkar inte varva spelet igen för att klara det.. , är dessutom rätt less på å sladda....

Av Freeeman

Jag kör inte trådlöst tangentbord eller mus så det är inte det som spökar.

Det är bara i cs jag har upptäckt att jag har sådär stora problem... i quake känner jag åxå av det men då börjar det bara hacka och ha sig. Musen och tangentbordet funkar ändå som det ska.

Jag nästan säker nu att det är funktionen auto-protect i mitt virusprogg som ställer till det... stängde av det när jag lirade senast och då gick det bra. Me jag spelade inte så länge så jag vet inte säkert ännu.. ska kolla mer ikväll.

Om så är fallet är det ju rätt enkelt att bara avaktivera den funktionen när man ska spela. Men jag tycker ändå att det är lite skumt eftersom jag körde med precis samma virusprogram som innan formatteringen. Så man tycker det borde bete sig lika. Men man kan väl inte förstå allt..

Av Freeeman

Skitskumt problem??

Såhär är det... när jag spelar CS så brukar min mus och mitt tangentbord blir helkonstigt ibland. Musen fastnar och tangentbordet svarar inte alls som det ska. Man fortsätter att gå en liten bit efterman släppt knappen osv.... som ni kanske förstår är detta jäkligt störade och jag håller på bli galen!!

Det händer alltid samtidigt och ofta är det så att när jag tex- strejfar höger så låser sig musen lite så det verkar som att det har med varann att göra på nåt sätt.

Jag har testat att stänga av diverse program i bakgrunden och jag är väldigt misstänksam på att det är mitt antivirusprogram som spökar... För när jag stänger av det så har jag hittills inte haft några problem. Jag använder Norton antivirus 2003 ( har testat 2004 och det spelar ingen roll).

Jag har nyss formatterat och kör med precis samma cs och virusprogg som före. Och förr funkade det huur bra som helst. Det är bara nu efter det har börjat jäklas.

Så frågan är...

Är det nån som har provat på nåt liknande och kanske vet vad som jäklas och om det ev. finns någon inställning nånstans som fixar det här..?

Av Freeeman

http://mjo.mine.nu/Freeman/desktop.jpg

Samurize för fulla muggar..

Av Freeeman

ICQ Plus funkar prima...

Av Freeeman
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Blahhzt
Glödlampor flimmrar inte, det tar för tid för tråden att kylas av. Ok, minimalt kanske, men inget en människa märker.

Jo det stämmer.. men det är inte den huvudsakliga faktorn. En glödlampa drivs ju av växelström och växelströmmen varierar enligt en sinuskurva... dvs spänningen slås inte på och av med korta intervall utan den varierar mjukt mellan + 320 V och -320 V. Det tillsammans med att tråden tar lite tid på sig att svalna av gör att lampan inte flimrar.

Av Freeeman

Suck... denna ständiga diskussion om hur många fps ögat kan se... En gång tidigare vad det någon medlem här som skrev en bra förklaring om detta. Jag sparade den i en textfil och passar på att skicka in den nu när ämnet verkar tas upp igen.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av "Någon medlem här på Swec"

Det är en vanlig missuppfattning att de mänskliga ögat bara klara av att se 30 FPS. Denna missuppfattning härstamar ifrån dom första filmerna som gjordes, Dom filmade olika djur för vetenskapliga försök och dessa filmer gick i en hastighet av 24 fps och detta bli en standard som vi har kvar än idag...

En bio film som går i 24 fps har en förklaring.
På en bio användes en projector som visar filmen på en stor skärm och varje frame (bild) visas då på skärmen i sitt fyllo. Då de mänskliga ögat är kaptabelt att se hela bilden som ritas upp på skärmen i så några frames (bilder), vilket resulterar i en livslik perceptuell bild...

Ända sen den första CRT TV kom, har televisionen gått i 30 fps. Dagens television använder standadern 60HZ (Hertz) uppdatering. Detta är blir 60/2 vilken blir lika med 30 fps.En TV funkar så att den ritar upp varje horisontal linje av upplösning bit för bit med en elektron psitol som reagerar med fosfor på TV skärmen. Och just därför fps är ½ av uppdateringen så går transitionen av fps mycket mjukare. Utan att gå in på detalj och gör detta en 30 sidors artikel på avancerad fysik, så hoppas jag ni förstår detta...

Om vi nu skulle hoppa till data spel och deras begär att änvända Fps.
De är lätt att förstå tekninken bakom TV och film. Men datorer är så mycket mer komplex. De mest komplexa är just den faktiska uppbyggnaden av de visuella systemet. Monitorer är mindre och är där med mycket dyrare jämnfört med en TV CRT (Cathode Ray Tube). De är därför att fosfor och dot pitchen är mycket mindre och mycket mycket nämre varandra och möjligör en mycket mer detaljrikedom och upplösning. En monitor uppdaterar snabbare.
Om du tittar på din monitor igenom ditt perifersende så kan du faktikst se linjerna bli ritade på din skärm, du kan även se detta om du tittar på en TV och har en skärm i bakgrunden...

En frame (bild) är först uppgjord av ditt video kort (grafik kort för dom mesta av oss) till en frame buffert. Framen/bilden är därefter skickad till RAMDAC (Random Acces Memory Digital-Analog-Converter) för den slutgiltiga framen/bilen på din monitor.
Efter att framen/bilden har blivit skickad till din monitor så är den perfekt renderad och visad. Men en sak saknas ju snabbare du gör detta, och ju mera fps du tänker skicka till din monitor ju bättre hårdvara behöver du. Spel tillverkare och data programerare kan inte återge den perceptuell bild som blir på en film även om de visas med 30 fps, men de gäller bara till vi får mer än 30 fps...

Men även om vi kunde göra en perceptuell bild i spel, skulle de vara onödigt. De mänskilga ögat perceivar information kontinuerligt, vi ser inte världen i fps. Man kan säga att vi perceivar den gripbara världen igenom en strömade flöde av bilder och förlorar den enbart när vi blinkar...

Om vi skulle använda oss av en perceptuell bild i spel skulle spelet uppföra sig oberäknelig ; programering skulle skulle inte vara lika exact. Ta till spelet Unreal Tornamnet tex, om vi skulle använda en perceptuell bild skulle de bli problem att räkna ut en exact position av ett object (en annan spelare tex), så de skulle vara väldigt svårt att träffa något med ditt vapen. Med perceptuell bild i spelet skulle objectet i fråga inte existera i något av dom ställen där de finns "perceptuell bild" är positionerad, Objectet skulle allså inte finnas exact på cordinaten XYZ. Men med exact fps och utan perceptuell bild, så är varje pixel, varje object där dom ska vara i rymd och tid...

Just där för är den överväldigande lösningen till mera realistik spelade varit att se till att de mänskilga ögat kan se mer än 30 fps. De mänskliga ögat kan se mer än 30 fps, kan se mer än 60 fps till och med mer än 120 fps fråga grafikkort tillverkarna eller en ögon doktor. Vi människor Kan och Ser mer än 60 fps...

Som jag nu skrivit så är de inte dom mänskliga ögona som sätter gränsen utan din TV,monitor för hur många fps vi kan se.
Dagens Tv och monitorer är idag non-interlaced (icke sammanflätad), vilket menar att hela framen är uppdaterad i Hertz. Så hela bilden är uppdaterad på en gång så därför kan Hertzen bli lika med fps men fps kan ALDRIG gå över hertzen bara för de är inte möjligt på monitorn. Bara för att din grafikkort visar 200 fps och din monitor är på 100Hz så uppdaterar den bara 100 gånger per sekund = 100 fps...

Detta är en av dom stora missuppfattningarna som vi har om dom mänskliga ögona bara kan se 30 fps eller 60 fps är enbart för att dagens monitorer bara kan visa detta, INTE för att våra ögon inte kan se mer. De är bevisat att ögat kan se 220 fps...

Till någon bevisar alla forskare, optometriker har fel, så finns de inte nån gräns för hur många fps de mänskliga ögat kan se.
En teoretisk gräns: ja, En bevisad gräns NEJ...

Till Topic: Jag tror inte det finns skärmar som är kapabla till 200 Hz ( iaf inte i 1024*768 eller mer) och jag undrar vad det skulle vara för vits med det. 100 Hz räcker nog gott åt de flesta..

Av Freeeman

Det där händer ju bara inte!! , men om det inte är fake så är det fasen det fulaste jag sett.

Av Freeeman

Ahhh.. grymt!! , jag som är som såld för tv-serien..

Av Freeeman

Oh , jäklar... 700k är inte dåligt. Skulle va skoj å se ett screenshot på det.. Okej .. nu blir det å satsa på klå det iaf...