Inlägg

Inlägg som lord_moggo har skrivit i forumet
Av lord_moggo

Efter ca 15 månaders väntan har Dustin nu cancellerat min order. Under denna tidsperiod har jag haft flertalet kontakter med både Dustin och tillverkaren där de försäkrade mig om att nätaggregatet faktiskt kommer att levereras. Dustin verkar inte vilja erbjuda någon ersättningsvara då de påstår att varan nu har utgått, något som tillverkaren EVGA förnekar då de fortfarande producerar den(!). Vid beställningstillfället fanns den dessutom i lager enligt Dustins hemsida. Jag tror de vill undvika att leverera den då priserna på IT produkter stigit det senaste året. Det verkar inte heller som de kommer erbjuda någon ersättningsprodukt, eller ens BETALA TILLBAKA DEN SUMMA JAG LEGAT UT MED I ÖVER ETT ÅR.

Jag behövde mest skriva av mig, och varna andra att det är skillnad mellan tex inet och webhallen jämfört med Dustin, och jag vet vart jag kommer undvika att handla i framtiden. Just nu hoppas jag bara att ARN kan hjälpa mig att åtminstone få tillbaka mina pengar.

Av lord_moggo
Skrivet av medbor:

Han betalade ju ett högre pris än lanseringspris helt klart, inte en del av ursprungliga kön om han köpte i april?

Tror helt enkelt inte det är relevant att jämföra

Fast jag tror ändå de flesta som beställt kort för 8k på EG och nu antingen fått ordern cancellerad eller erbjudande om V2-kort för 11-12k, hellre hade valt erbjudandet om det där V1-kortet för 9k

@webhallen, om ni betar av ordrar från oktober 2020 nu i oktober 2021, tror ni ordrar från januari 2021 bli erbjudna ersättningskort runt januari 2022? (det där lät spydigt, vilket jag inte menade, försöker bara vara realistisk med samma försening mellan köp och ersättningskort)

Man börjar ju nästan luta mot att ge upp på 30-serien och hoppas på bättre tur med 40-serien 2022-2023 eller något.

Av lord_moggo
Skrivet av Webhallen:

För att det är exakt så många kort vi har av V2 för tillfället. När vi får in mer kort så kommer givetvis senare datum bli erbjudna samma kort.

/Patrik

Gäller detta alla ordrar och modeller, dvs att de kommer bli erbjudna ersättningsmodeller? Jag har en något senare beställning på en annan ASUS modell, som jag nyss fått svar från ASUS själva att just den modellen inte längre produceras, så oddsen att få just den modellen känns obefintlig. (Det kanske finns några på väg genom leverantörskedjorna men troligtvis inte)

Av lord_moggo

Tjenare, jag är ute efter billigaste möjligaste vattenblock för icke-datorrelaterat projekt. Jag antog att ingen skulle vara intresserad av ramblocket men såg nu att någon ovan verkar anmält intresse för den. jag skriver detta ändå utifall att Men om någon av nedanstående blir över:

28. Acool ramkylning. 4 stickor av denna typ: https://www.aquatuning.co.uk/water-cooling/hdd-ram-cooler/ram....
Samt en hat för att kyla de: https://www.aquatuning.co.uk/water-cooling/hdd-ram-cooler/ram....
29. Bykski FR-CU-RA-v2 cpu-vattenblock. Fäste för 115x och 20xx.
30. EK-velocity block. Kanske har rgb men har ej kabeln. Bara blocket som säljs.
31. EK TR4 vattenblock som färgats silver.

(Du råkar inte ha ett gammalt S939 vattenblock eller 3,5"HDD vattenblock som typ helst saknar värde idag?)

Skulle någon av ovanstående gå tillräckligt billigt kan jag passa på att köpa nedanstående:
2st av 14. 6st svarta EK 90-graders fitting, roterbar, en av de har tappat färg
22. HWLABS GTS 280mm X-flow
39. 3m EK-duraclear softtube, 9.5 ID, 12.7 OD.

Av lord_moggo
Skrivet av Johber:

Webhallen fick in två stycken i december. Jag fick ett av dom men då la jag order direkt de släpptes för bokning i november. Riktigt nöjd med kortet. Hoppas du får tag på ett.

Får jag fråga vilket datum du beställde och vilken dag du fick den? Det känns iofs menlöst att försöka spekulera vart man står i kön för, om jag står på plats 1 nu är man ändå helt beroende på slumpen när de kan tänkas få in ett kort av just den modellen.

Av lord_moggo

Finns det någon hyffsat bra summerad info om vilka modeller som är minst populära? Det verkar ju som att vissa som beställt i i jan/feb redan fått hem sina kort pga det är några mindre kända/populära märken som typ Palit, KFA mfl. Jag lutar mot att lägga ordrar på andra modeller. Jag tänker sätta vattenblock på så jag la en order på ASUS EKWB modellen i januari utifall att den skulle vara mindre populär men ingen butik verkar ha fått in något exemplar alls på den.

Av lord_moggo

PSA Flera av Barrows delar är kompatibla med EK och vice versa

Som rubriken lyder, vilket jag tänkte kunde var användbart för folk att veta, och då pratar jag inte om fittings och standardiserade grejer utan interna delar.

Jag kom över en Barrow LTPRK-04 (pump+cpublock combo), dock tyvärr för Intel. Modellen för AMD heter LTPRKA-04. Enligt utsago ska det bara vara mounting platen som sitter i mitten av blocket som skiljer sig, men den går inte att köpa i Europa, bara från aliexpress och heter CZJAMDS. Jag ville ogärna betala 300kr totalt med tullhantering och moms för det mountingkitet, och noterade hur lik den såg ut att vara några gamla EK supremancy delar jag hade liggandes. (Jag hann kontakta ett par återförsäljare innan jag noterade detta och highflow.nl sa att de kanske skulle ta in den i sortimentet, men det skulle dröja några månader, om någon annan behöver detta kit) Ananrs kan jag rekommendera att köpa EK's reservdelar direkt från EK i Europa.

Barrows mounting kit:

https://ae01.alicdn.com/kf/H178431bc443a4d24a23beec3167fb1a47.jp...

EK Supremacy mounting kit:

https://www.ekwb.com/shop/media/catalog/product/cache/1/image/x8...

Mycket riktigt, jag måttade min EK och tjockleken på plattan är oskiljbar med skjutmått, och hålbilden verkar vara identisk, så jag gjorde slag i saken och provade:

Original Intel bracket:

https://i.imgur.com/ksek0bK.jpg

Uppskattning och ögonmått:

https://i.imgur.com/YDTME1N.jpg

Byte:

https://i.imgur.com/bE9y5QN.jpg

Efter:

https://i.imgur.com/gWnpamz.jpg

Så tacka kinesisk ingenjörskonst, jag hade alla delar jag behövde hemma Läcktestad utan problem. Hoppas detta hjälper någon där ute

Av lord_moggo

Oj, synd att man var sen

Av lord_moggo

Saknar bil, hade annars gärna tagit några av de andra diverse kablage som du ville ge bort, men det kommer säkert förbi någon annan som kommer glädjas av dem.

Av lord_moggo
Skrivet av Kalle Mero:

Dirty Harry får N042, N043 och lord_moggo får N057, ok?

Oki, kommer förbi imorgon då. Pmar om telnr så blir det smidigare när jag kommer dit.

Av lord_moggo

Ställer mig som intressent på N057, N043 eller N042. Behlver dock bara en, samt DIV02.

Av lord_moggo

Det är avsevärd hastighetsskillnad beorende på om man går genom NAT eller har publikt IP. Jag tyckte det gick lite segt, men gjorde inget åt det förrens deras CGN gick sönder och jag fick packetloss. Först då märkte jag att de reducerat antalet publika fasta IPn man får ha så min huvuddator tagits bort ur deras register och jag därför gick genom deras CGN. När jag bytte så den datorn var registrerad istället så märkte jag en rätt stor skillnad. Jag tror allt över 100/100 kräver att man registrerar enheten.

Av lord_moggo

Vilke noctua kylare är det? Jag är ute efter en med 92mm fläkt och kan tänka mig att byta 120mm noctua kylare mot den. Typ U12 mot U9 om det skulle råka vara en sådan.

Av lord_moggo

Vilket backplan sitter i dem, modellnr?

Av lord_moggo
Skrivet av lord_moggo:

Jag är ev intresserad av noctuafläktarna. UPS har slarvat bort min server som jag behöver mäta i om de får plats innan jag kan ge mig in i budgivningen.

Jag drar mig ur, det kommer dröja innan jag får hem den.

Av lord_moggo

Jag är ev intresserad av noctuafläktarna. UPS har slarvat bort min server som jag behöver mäta i om de får plats innan jag kan ge mig in i budgivningen.

Av lord_moggo

350kr + hämtning för m1015+kablar

Av lord_moggo
Skrivet av lord_moggo:

De reducerade tyvärr antalet publika IPn man får ha vill jag minnas, och jag reserverar helst det till hemmaservern. Jag är ingen hejare på att tolka pingplotter, men det står 4% vid "shg-cgn-ar1.gbg-shg-cgn4.bahnhof.net", innebär det då att den inte svarar, och att det är mellan den och noden innan, typ 100.64.1.75 som problemet ligger? Jag ska se om jag kan övertyga dem om två publika IPn.

Att ställa in så jag får publikt IP och slipper CGN löste mycket riktigt problemet temporärt iallafall. Då är bara frågan vad jag ska göra med servern, om jag tex blir tvungen att lägga den bakom routern helt enkelt och bara köra ett IP utåt.

Av lord_moggo
Skrivet av thu:

@lord_moggo: Det är inte onormalt att mellanliggande noder kan ha packetloss, de brukar ofta ratelimitea ICMP. Men du har packetloss som börjar vid en nod (2,2%) och sen har du samma mot destinationen. Sen lite högre på de mellanliggande. Kanske får lite stabilare siffror om du låter den stå längre, men verkar ju som 4<->5 & eventuellt 5<->6 orsakar PL. Överbelastad CNAT?

Får du ingen extra ip så kan du testa att NATa trafiken på hemmaservern istället för att se om det gör nån skillnad.

Just nu har faktiskt servern varit offline ett tag då jag bygger om lite. Var nära att köpa ett norco chassi osv och inte dragit igång den igen.

Skrivet av pv2b:

Får du samma packetloss när du mäter från hemmaservern då?

Vilket mätintervall kör du med i pingplotter? Korta mätintervall kan provocera en onormalt hög packet loss.

Jag körde på 5sek. Jag ökade den från default som var 2,5sek och har pga ovan inte mätt från servern.

Av lord_moggo
Skrivet av matte56:

Ser ut som att du ligger bakom CGN testa att fixa en publik genom https://dhcp.bahnhof.se

De reducerade tyvärr antalet publika IPn man får ha vill jag minnas, och jag reserverar helst det till hemmaservern. Jag är ingen hejare på att tolka pingplotter, men det står 4% vid "shg-cgn-ar1.gbg-shg-cgn4.bahnhof.net", innebär det då att den inte svarar, och att det är mellan den och noden innan, typ 100.64.1.75 som problemet ligger? Jag ska se om jag kan övertyga dem om två publika IPn.