Inlägg

Inlägg som Homeros har skrivit i forumet
Av Homeros

Och behöver man tänka på AMD/Nvidia sync nu för tiden? Tror att jag läst att de nu ska vara kompatibla med varandra.

Av Homeros

Köpråd datorskärm 27-32"

Hej alla!

Har planer på att köpa en ny datorskärm och behöver lite råd. Var inne på Elgiganten idag men blev inte så mycket klokare. Har idag en Dell S2417DG och känns som att 27-32" blir lagom storlek (sitter nog ca. 70-80 cm från skärmen). Har ingen erfarenhet av välvda skärmar, och den enda de hade på Elgiganten var inte så behaglig att kolla på.

Budget har jag ingen definitiv, men av de jag har kollat på så verkar man hitta många bra runt 4 000-5 000, och riktigt bra runt 8 000. Kommer troligtvis sikta in mig på att köpa en vid black friday.

Skärmen används till surf, spel och videos. Spelmässigt så kommer det nog mest bli Diablo 4 närmsta åren. I nuvarande burk har jag ett GTX 1070, men blir troligtvis en ny burk om ett par år.

Är det värt med 4K i dessa storlekar, eller får man lika skarp bild med QHD? Lämpligast med IPS eller VA?

Av Homeros

Köpråd headset till PC?

Hej alla!

Verkar som att headsetet till min dator håller på att ge upp. Någon som har tips på nya? Sökte på Prisjakt och fick lite för många resultat, och där många har väldigt blandade omdömen.

De som jag har nu är Creative Sound Blaster Tactic3D Rage Wireless. Är nöjd med ljudet på dessa, men de håller inte hela vägen runt i min lägenhet (en 2:a på 53 kvm). Det ska även finnas mikrofon till. Lyssnar mycket på musik och spelar lite. Enstaka filmer och samtal.

Är lite osäker på priset, men ska helst kosta under 2 000.

Tack på förhand!

Av Homeros

Googlade på filen som stod var problemet. Fick följande resultat:

https://www.drivereasy.com/knowledge/iastora-sys-blue-screen-...

Testade att avinstallera och starta om, men det blev ingen skillnad. Testade att bocka i att ta bort drivrutinen också, och då gick det inte att starta datorn sen. xD Så fick bli en systemåterställning som bara var någon timma gammal.

Drivrutinsversionen på IDE ATA/ATAPI-styrenheten är i alla fall 17.5.1.1021, ser jag nu...

Skrev även på Microsofts forum och har fått två svar där:

https://answers.microsoft.com/sv-se/windows/forum/windows_10-...

Enligt det andra så går det helt enkelt inte att uppdatera just nu...

Av Homeros
Skrivet av LINJEinc:

@Homeros du har inte provat att helt avinstallera intel rts och sen prova uppdatera windows?

Testade att ta bort det i "Lägg till/ta bort program" nu, och det blir fortfarande exakt samma.

Av Homeros
Skrivet av Diezelpower:

Hur har du uppdaterat? Tror du manuellt måste uppdatera drivrutinerna via enhetshanteraren, för att alla enheter/kontroller ska uppdateras, iaf är det så om man kör raid.

Jag har bara laddat ner installationsfilen och kört den. Och enligt Intels programvara så ändras versionen på drivrutinen. Vet inte riktigt var jag ska kolla i Enhetshanteraren vilken version det är jag har där. Drivrutinsversionen på IDE ATA/ATAPI-styrenheten är i alla fall 17.5.1.1021, ser jag nu...
Jag kan inget om RAID, men jag har bara en SSD i datorn.

Av Homeros

Problem att uppdatera Windows 10 1903 - Intel RTS

Hej!

Windows klagar på att den inte kan installera uppdatering 1903 pga. att jag har en för gammal version av Intel® Rapid Storage Technology (Intel® RST). Enligt "Intel® Rapid lagringsteknologi" i min dator så hade jag version 17.5.1.1021, vilket är den nyaste. Jag har startat om datorn och försökt uppdatera Windows igen, men den ger fortfarande samma felmeddelande. Installerade den rekommenderade versionen 15.9.6.1044, och fortfarande samma felmeddelande. Inte heller att uppdatera via moderkortstillverkaren (Gigabyte, som ger version 17.2.11.1033) hjälper. Någon som har en lösning på problemet?

https://support.microsoft.com/en-us/help/4514156/updating-to-...

https://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/all/windows...

Av Homeros

Beställningen är redan lagd, så nu blir det inga större ändringar. Troligtvis kommer vi att byta ut minnena dock. Har mailat Inet om det.

Om moderkortet säger att RAM:et ska vara på 2 400 MHz, vad händer då om minnena har högre frekvens?

Av Homeros

Inet tycker följande om datorn:

"Tycker din kundkorg ser bra ut med väl avvägda delar som passar ihop. Det man kan vilja kolla på är minnena som du valt. Dessa är inte kvalitetstestade att fungera med det moderkortet vilket då kan innebära att det kan uppstå inkompatibilitet med antingen funktion, hastighet eller features. Det kan även vara så att allt fungerar utmärkt men det är inget som vi kan garantera då de inte är specificerade i moderkortets lista över testade minnen (QVL)."

Något jag behöver oroa mig över?

Av Homeros
Skrivet av Jokis:

nice! det tar ca. 5-10 arbetesdagar.
vad kom du fram till?

Skickades från m.sweclockers.com

https://www.inet.se/kundvagn/visa/10388307/ny-dator-3

https://inetimg.se/img/tiny/forum-divider.png

https://www.inet.se/kundvagn/bild/10388307/ny-dator-3

Av Homeros

Tack så mycket allesammans! Har satt ihop en dator som jag är nöjd med nu. Så nu behöver jag bara vänta ett par veckor på att Inet ska montera ihop den...

Av Homeros
Skrivet av Samlooh:

@Homeros: Hittade en sak förresten ..

Är du ändå tveksam till EVGA så kolla på https://msi-promotions.com/se/en/pages/springcashback/home

Verkar som du kan få tillbaka pengar på flera av MSI-korten. Skulle du t.ex välja https://www.inet.se/produkt/5402978/msi-geforce-gtx-1070-8gb-... blir det bara 4 619kr för kortet efter att du fått tillbaka pengar.

Åh, lysande!

Av Homeros
Skrivet av Samlooh:

Ang 1). Flera av oss menar väl på att iallafall när det kommer till AMD Ryzen och EVGA-kortet så känns din skepticism obefogat. Det är två väldigt bra komponenter och skulle enligt mig passa dig bättre.

Därtill, gällande grafikkorten så känns de övriga märkenas 1070-kort (iallafall hos Inet) onödigt dyra. Enligt mig känns det lite som att kasta pengar i sjön.

http://www.sweclockers.com/nyhet/22955-evga-slapper-bios-for-...

Har AMD på min nuvarande dator, och pga. strul med deras mjukvara (som de inte lyckats lösa) så kan jag inte använda min externa hårddisk.

Så nej, min skepticism är inte helt obefogad. Just nu känner jag att jag litar mer på MSI och Asus, varför det troligtvis blir ett kort från dem. Och eftersom jag vill att Inet skall montera datorn åt mig så kommer jag inte att leta billigare delar på olika sidor.

Av Homeros
Skrivet av Zipparn:

Varför tittar du på ett 1070 för 5000 Kr?
Flera medlemmar har länkat GTX 1080 -kort i nästan samma prisklass. Jag blir less på att jag själv och andra ger dig goda råd som rinner av dig som vatten på en regnkappa. Här är samma kort du länkade 700 Kr billigare
Asus GeForce GTX 1070 Dual OC 2xHDMI 2xDP 8GB 4 399 Kr

De bästa 1070 alternativen :
Palit GeForce GTX 1070 Dual HDMI 3xDP 8GB 3 999 Kr
MSI GeForce GTX 1070 Armor OC HDMI 3xDP 8GB 4 290 Kr
Målsättningen är väl inte att spendera så mycket som möjligt för så lite prestanda som möjligt?

1. Hur kan det vara goda råd om man säger att man inte vill ha AMD/EVGA/mekanisk hårddisk och folk ändå ger förslag på det? Eller att man säger att man vill ha montering av säljaren och folk länkar till Prisjakt? Är knappast så att Prisjakt kommer att montera ihop datorn åt mig...

2. 1080 kostar över 1 000 kr extra, så knappast för samma pris som 1070. Varför ska jag lägga 1 000 kr extra för något som jag inte har behov av?

3. Mer än hälften av delarna i mitt senaste förslag har jag plockat från tips som jag har fått här, så hur kan det vara att tipsen "rinner av dig som vatten på en regnkappa"?

Av Homeros
Skrivet av Samlooh:

EVGA-kort är traditionellt sätt en av de bättre skulle jag säga, och också en av dem mer generösa företagen gällande support och garanti. Med det sagt så skall MSI-korten (iallafall 1000-serien) var dem tystaste, men då kostar dem också en hel del mer.

Någon koll på hur följande kort är?

https://www.inet.se/produkt/5402821/asus-geforce-gtx-1070-8gb...

Av Homeros
Skrivet av HickeHiskelig:

en sån där dvd grej köpte jag också till min pc, den låter och gnisslar så förfärligt att jag funderar på att koppla ur den jag har en define r5 chassi så den är tyst förutom de där gnisslandet.

Usch då. :-/ Verkar vara lite blandade recensioner på den. Men den är tyst så länge man inte använder den, va?

Av Homeros

Har tröttnat på AMD efter min nuvarande dator.

Så här ser paketet ut just nu:

https://www.inet.se/kundvagn/visa/10388051/ny-dator-2

Av Homeros
Skrivet av Samlooh:

https://www.inet.se/kundvagn/visa/10387919/https://inetimg.se/img/tiny/forum-divider.pnghttps://www.inet.se/kundvagn/bild/10387919/

Mycket snabbare dator för samma pris. Datorn som du hade lagt ihop funkar absolut, men dåligt prisoptimerad. DVD-brännare känns dessutom väldigt "old-school". Du får säkert plats med en hel del på 500GB (och säkerligen alla spel och program), känns det för lite skulle jag använda en HDD för filmer. Tycker det kostar mer än det smakar med en SSD på 1TB.

Går också att tjäna ca 500kr på att ta https://www.inet.se/produkt/1900145/gigabyte-z270p-d3#merinfo istället om du nu ändå inte tänkt spela "Dawn of War". Moderkortet är inte lika bra som det jag valt, men knappast så att du lär märka någon skillnad.

Tack så mycket!
Jo, 500 GB lär väl faktiskt räcka ett tag, så kanske nedgraderar till det.
DVD-brännare behöver jag för att läsa alla skivor som jag har hemma.
EVGA är jag lite skeptisk till efter att ha läst tester på grafikkort och hur de misslyckats med sin montering. ASUS/MSI verkar vara bättre.

Av Homeros
Skrivet av Implor:

Prestandan är väldigt skev om man kollar på priset. Denna dator bör kosta ca 10-11k. För 15k kan du få in ett 1080. Minst 1070 ska du ha för pengarna du lägger.

Då får folk gärna komma med tips istället för att bara skriva att det är ett "skämt". För jag förstår inte hur (och ens varför) jag ska sätta in ett 1070/1080 utan att minska ner på något annat. 1080 känns väldigt overkill (och är ju snuskigt dyrt) med tanke på vad jag ska ha datorn till. Tror knappast att ett starkare grafikkort kommer att göra någon skillnad för mig.

Av Homeros
Skrivet av Zipparn:

Ett datorpaket med ett 1060 för 16 000 Kr. Vilket skämt!
Om du köper en dator för 16 000Kr bör paketet ha ett GTX1080 eller bättre.

På vilket sätt skulle ett 1080 göra min dator bättre? Om jag t.ex. spelar Diablo 3?