Inlägg

Inlägg som Frysern har skrivit i forumet
Av Frysern

Jag antar att det är en sån här kabel han vill ha. Dom finns inte att köpa fabriksbyggda.

Av Frysern

Dell Inspiron 9 är fläktlös. 12:an också, men den är väl gränsfall för att kallas netbook.

Av Frysern

Brygga NIC #2 och #3 i windows. Problemet är att du har två interface på samma subnät men som inte är anslutna (fysiskt) till samma segment. Då blir det problem men routingen.

Av Frysern

Hur mycket låter den?

Av Frysern

Subnet Mask -> måste vara samma som på alla andra datorer på lokala nätverket
Gateway -> måste vara adressen till routern
Primary DNS -> valfri fungerande dns
Secondary DNS -> som ovan (fast annan)

Det är dock bara Subnet Mask (och IP, men det har du ju redan) som krävs för att lokala nätverket ska fungera, övriga inställningar är för att internet ska fungera på Mottagaren.

Av Frysern

Seagate Momentus 7200.4 finns i 500GB (och snurrar, som namnet antyder, i 7200rpm).

Av Frysern

Man måste inte använda båda bara för att det finns. Oftast räcker det med en men vissa hårddiskar kräver lite mer ström än en usb-port kan leverera (500mA). Då får man koppla in båda.

Av Frysern

Bra, en tråd om (bla) Kameraexperten. Jag har noterat deras framfart dom senaste dagarna (se här). Sortimentet har utökats kraftigt inom icke-kamera området med diverse populära produkter till mycket bra priser. Just nu 810 indexerade produkter, billigast på 330 av dom. Kombinera detta med gratis frakt och 3 års garanti så torde det välla in beställningar. Feta varningsklockor ringer hos mig. Är det en renhårig förändring av inriktning och sortiment eller smart blåsning?
Bra upplägg isf. Ta en (någorlunda) välrenomerad verksamhet (företaget har bytt ägare för ~1 år sedan). Lagom till julrushen, utöka sortimentet med en massa populära produkter för billiga att motstå, givetvis bara med förskottsbetalning. På bara några dagar borde det komma in ansenliga summor, och "avslöjandet" borde kunna förhalas några veckor iaf genom att skylla på leveransproblem eller liknande. Många pengar hinner dom få in.

Eller så har jag bara livlig fantasi. Vi får se.

Av Frysern

1. Den duger säkert. Det finns billigare på tradera och ebay.

2. Prestandan beror på hur snabbt CF-kort man har. Själv har jag bara testat med långsamma kort vilket resulterar i just galet långsamt. Med det finns ju snabbare. Men är du ute efter prestanda, köp något annat.

3. Samma begränsning av antal skrivningar.

4. Köp snabba kort. Men dom är dyrare. Segare är 133x (~20Mb/s) hade jag inte köpt, gärna 266x (eller snabbare, med då blir det dyrt). Går att söka på prisjakt på hastighet.

5. Fördel mot USB? Jag upplever USB-minnen mer labila att köra OS ifrån. Ibland kan dom vid hög aktivitet (många läsningar samtidigt) sluta svara, jag vet inte vad det beror på. Taskiga controlers? Har inträffat med diverse olika minnen på flera datorer, däremot aldrig när jag kört med PATA-CF-adapter.

Sen beror det på vilket OS du tänkt köra om det är en bra idé med flash, så det inte blir söderskrivet direkt.

Av Frysern

Det funkar med både hub och switch, men eftersom hubbar börjar bli ganska svåra att få tag på och switchar har bättre prestanda skulle jag rekommendera en switch.

Av Frysern

Logga in som root och kommentera bort trasiga disken ur /etc/fstab

Av Frysern

Har du aktiverat X11Forwarding i din sshd_config, det är väl(?) inte påslaget som default?

Av Frysern

Fungerade brännaren innan du satte i pata-disken?
Syns enheterna i bios?
Är dom korrekt byglade?

Av Frysern

Användaren Mekzo här på swec tycks vara insyltad iaf. (Motivering: Förnamn (ovanligt) och ort stämmer med den som registrerat domänen, han har även rekommenderat aztech vid flera tillfällen.)
Företaget är registrerat 15:e Maj 2008 (källa), domänen 2008-07-02, ganska färskt alltså. Det är nog ingen bluff (inga garantier utfästs dock;)), men med endast förskottsbetalning så hade nog jag avstått köp. Det är en tuff branch, många företag blir inte så långlivade. Garantier och support är inte mycket värt om företaget inte finns längre.

Av Frysern

Det är av licenstekniska skäl som du bara kan vara en (1) användare åt gången i xp. Du måste köra något server-os.

Av Frysern

Nu verkar ThePhoneHouse ha dom i lager. Någon som varit och fingrat?

Av Frysern

Det går.

Av Frysern

Re: Suddig bild, ubuntu

Citat:

Ursprungligen inskrivet av jejja
...
Jag kör i upplösningen 1280x960. Samt så använder jag en LCD.
...

Vad är det för skum skärm du har med 1280x960 som native upplösning?
1280x1024 brukar det väl vara på LCD:er?
Kör man icke-native upplösning så blir det suddigt.

Av Frysern
Av Frysern

Det går oftast att bygla om hdd:n som 8gb med jumprarna. Om det inte sitter nån klisterlapp med instruktioner får du titta på tillverkarens sida.