Inlägg

Inlägg som nip3o har skrivit i forumet
Av nip3o

Jobbar lite på det, men planen är att köra rsync från alla datorer till min server som sedan tar snapshots med jämna mellanrum så att man därmed sätt kan gå tillbaks till en tidigare version av backupen. Om man vill och har råd kan man även köra RAID1 eller RAID5 på servern för att vara extra säker, men tills vidare tror jag att jag lever med risken att serverns hårddisk kraschar exakt samtidigt som övriga.
Saknar en bra offsite-lösning dock, eventuellt lutar det åt att lagra det på någon bekants server.

Har även all versionshantering för kod hos Assembla, så även om lägenheten brinner upp har jag i alla fall all viktig kod kvar.

Av nip3o
Skrivet av BlackBird:

Ute vid nya området vid ÖB kanske? I city finns det nog som sagt inga lokaler lediga. Netonnet lär få det hett om öronen hur som, iallafall just på datorsidan.

Net on Net lade ner sin försäljning av datordelar för någon månad sedan, nu har de i princip bara samma produkter som typ Elgiganten och Onoff.

Hoppas också på centrum, vet att det finns en del lediga lokaler men inte om det finns något som passar. Gränden kanske...? Dock dåligt med lagerutymme där.

Av nip3o

Det finns som sagt en del folk vars hårdvara har problem med Corsairs Force-diskar, men i övrigt fungerar de fint. Visserligen inte så kul om man skulle råka ut för problemen, men då är det bara att stänga av TRIM tills de lyckats lösa det (de lär jobba ganska rejält med det enligt deras officiella supportforum).

Av nip3o

Firmware till SSD-diskar brukar i regel alltid vara värt att uppdatera.

Av nip3o
Skrivet av DeathAdder89:

Okej så det är ändå bra resultat då?.

Ja, det är (som redan påpekats två gånger) bra resultat.

Jag får för övrigt 242 write / 276 read med samma disk. Och ja, resultatet kan diffa beroende på en himla massa parametrar. Det kan bland annat diffa mellan olika hårddiskar av samma modell, och beroende på övrig hårdvara.

Av nip3o
Skrivet av kaptenperre:

Raid0 är riktigt värt på SSD diskar då deras accesstid är så låg. Jag kör själv två av intels 80Gb i Raid0 och det har fungerat riktigt bra!

Har du upplevt någon prestandaförsämring över tid, som t.ex. skulle kunna bero på att inte TRIM finns? Kör du inbyggd RAID-kontroller eller har du ett separat kort?

Av nip3o

Två SSD i RAID0 eller inte?

Har funderingar på att skaffa en SSD-disk, då det märks ganska tydligt att hårddisken är den stora bromsklossen i min några månader gamla dator för tillfället. Självklart är ju de allra flesta SSD-diskar riktigt snabba redan från början, men såvitt jag vet kan ju en hårddisk inte bli för snabb...

Att köra två diskar i RAID0 lär ju teoretiskt sett ge en ganska rejäl prestandaförbättring. Nackdelen är ju att det i nuläget inte finns stöd för TRIM. Hur mycket kan detta att påverka prestandan negativt?
Intel planerar ju enligt uppgift att uppdatera sin SSD optimizer-programvara så att detta blir möjligt även för raidade diskar. Fungerar denna programvara med alla diskar och kontrollerkort eller måste det t.ex. vara Intel-diskar och någon speciell RAID-kontroller?

Till sist, jag är inte särskilt sugen på att köpa ett externt kontrollerkort för ett par tusen eller så, och tänker därför i så fall använda moderkortets (ett Asus av hyfsat ny modell ur medelklassegmentet) inbyggda. Finns risken att detta inte ger tillräckligt bra prestanda för RAID0 ska ge någon vettig prestandaökning?

Av nip3o

Minnen tillsammans med Phenom II?

Sitter här och funderar på en grej jag läste på AMD:s hemsida.
AMD Phenom? II Key Architectural Features

Citat:

Integrated DRAM Controller with AMD Memory Optimizer Technology

* A high-bandwidth, low-latency integrated memory controller
* Support for unregistered DIMMs up to PC2 8500(DDR2-1066MHz) and PC3 10600 (DDR3-1333MHz) – AM3
* Up to 17.1GB/s memory bandwidth for DDR2 and up to 21GB/s memory bandwidth for DDR3
o Benefit: Quick access to system memory for better performance.

Det där låter ju ganska trevligt. Vad som gör mig fundersam är att det bara ska fungera med minnen upp till DDR3 1333 MHz. Frågan är hur DDR3 1600 MHz-minnen beter sig? Finns det någon risk för att prestandavinsten med det snabbare minnet blir försumbar, eftersom att minnet då måste hanteras på något annat sätt? Vi förutsätter naturligtvis att moderkortet har stöd för de både varianterna av minnen.

Av nip3o
Citat:

Ursprungligen inskrivet av id_hunter
Vad det något speciellt du tänkte på?

Funderade mest om det går att bygga en moderkortsplåt av något annat än just plåt...

Av nip3o

Blir moderkort varma på baksidan?

Funderar på om moderkort blir varma på baksidan, och om de i så fall blir såpass varma att moderkortsplåten en dryg centimeter bakom moderkortet också blir varm?

Av nip3o

Okej. Nu har jag kollat med databladet, VSS ska vara +5v, VCC ska vara ground. Det är så jag har kopplat det. Vidare kopplade jag pin 5 (R/W) till parallellporten (pin 14). Jag har även kopplat en av pinnarna 18-25 till ground. Har även provat att styra den från en dator med Win Xp. Fortfarande visas bara en rad ifyllda fyrkanter.

Av nip3o

Printerport LCD

Ännu en tråd om detta ämne. Har köpt en HD44780-kompatibel LCD från Kjell & Co, försett den med hylslist, lött ihop en LPT-kabel och en molex/strömkabel med en stiftlist enligt schemat nedan, och sedan kopplat ihop display med kabel.

http://www.electronics-lab.com/projects/pc/020/schematic.gif

Problemet är att den inte riktigt vill fungera. Har testat alla ledare, och de verkar sitta på rätt plats. Jag får visserligen upp en rad med svarta block när den ansluts, men lyckas inte få den att göra något roligare. Har försökt med LCD Smartie, samt ett par andra program som dock inte verklade vilja fungera så bra med mitt Vista (32 bitars). När jag felsökte lite hittade jag det här schemat på Fractronics.

http://www.fractronics.com/lcdcontrast_ljus_2.gif

Skillnaden är såvitt jag kan se (bortsett från resistorerna) att pin 14 på skrivarporten går till pin 5 på displayen, samt att pin 18-25 är kopplade till ground.
Om jag gör dessa ändringar, finns det någon chans att det fungerar bättre? Vad är anledningen till att de sista stiften på kabeln kopplas till ground enligt det senare schemat?

Av nip3o

Slim läsare i stationär dator

Funderar på om det är fritt fram att bara plugga in en slim dvd-läsare/brännare i en vanlig IDE-kontakt på en stationär dator, eller har slim-läsarna någon specialkontakt? Vad jag ser så står det i regel bara "Interface: IDE" i specen på de flesta slim-läsare, men osäker på om det verkligen är exakt samma kontakt som sitter på moderkort till stationär datorer.

Av nip3o

Men jag har lite funderingar kring kopplingsschemat... tänkte löda ihop något liknande om ett tag, så lika bra att ta det nu på en gång.

Undrar om detta stämmer:
Pin 6-14 på displayen (LCD) ska till pin 1-9 på parallellporten (port). Pin 5 LCD ska till pin 14 port. Pin 4 LCD till pin 16 port.
Strömmen (röd kabel fr. molex) ska till pin 2 LCD och pin 15 LCD, sedan genom en trimpott till jorden (svart kabel molex). Trimpottens tredje ben ska till pin 3 LCD.
Till sist, pin 16 LCD ska genom ett ställbart motstånd och sedan till jord. Pin 1 LCD ska slutligen också till jord (svart kabel molex).

Vore schysst om någon kollade igenom.

Av nip3o

Tycker AMD måste försöka skärpa sig snart. Har varit AMD trogen sedan min första PC, men när man läser sånnthär så börjar man fundera på att konvertera...

Av nip3o

Kyla en gammal P3:a

Har en Pentium 3 866 MHz processor som jag inte riktigt vet hur man kan kyla. Jag har en kylfläns som är ungefär i storlek med processorsocketen, cirka 2.5 cm hög. Borde det funka att kyla med denna fläns utan någon fläkt? P2 går ju utmärkt att kyla med bara en ganska liten kylfläns men vet inte hur det är med P3 (jag är AMD-människa för tusan!).

Av nip3o

Stealtha den kan du ju alltid göra. Detta innebär att du sätter fast en ny lucka på cd-läsaren som gör att det ser ut som om det inte sitter någon cd-läsare där. Googla stealthmod så fattar du. Blir rätt schysst iaf.
Gillar du saker som lyser så kan du väl sätta några lysdioder som lyser ut genom de bakre fläktgallren på sidan...

Av nip3o

Du kan ju köpa en skitmixer med firewire istället. Kostar runt 7500:- om du vill ha 8 mickingångar.
http://www.phonic.com/en/product/detail.php?group_name=&langu...

Jam har annars rätt okej priser på sina ljudkort
http://www.jamshop.se/ljudkort.html

Men 5.1 ljudkortsidén har jag inga tips på, har lite svårt att tänka mig att du skulle kunna komma fram till någon hyfsat resultat. Men önskar dig iaf lycka till

Av nip3o

Du har ingen konstig luftfuktighet i pannrummet eller så...? Annars är ju primer/grundfärg ett tips.

Av nip3o

Compaq satte in specialprylar i alla sina datorer förr i tiden, knappt ett skit passade i någon annan slags dator. Som tur var ändrade de detta senare.

Som sagt får du plocka fram multimetern och se om du kan komma fram till någon vettig lösning.