Inlägg

Inlägg som petrusss har skrivit i forumet
Av petrusss
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Denniz PoP
Jag sitter tyvärr inte hemma just nu, men släng upp lite här kan jag testa senare under dagen.

Det vore schysst, men får se om jag hinner. Har ingen content som demar häftig grafik längre men det kanske jag kan fixa. Måste också fixa en dialogruta där man får välja vilket content/spel man vill köra också, just nu måste man ha ett separat program för att kunna ändra det.

Av petrusss
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Murer
Inget demo man kan testa?

Jag kan fixa ett för OS X snabbt. Längre tid för Windows så det orkar jag nog inte

Citat:

Ursprungligen inskrivet av save
Riktigt snyggt, imponerande!
Gillar ljus/skuggan, kan den hantera flera ljuskällor?

Tackar! Den kan hantera hur många ljuskällor som helst typ, men ju fler lampor desto långsammare. På mitt grafikkort (X1600 mobile) klarar den kanske 3-4 stora ljuskällor med flytande fps i forwardrendreraren. Med deferred kan den ta hundratals (om inte mer...) smålampor, där är det inte antalet lampor som spelar roll utan hur många pixlar de rör på skärmen!
Sen beror det ju såklart på om lamporna ska ha skuggor eller inte, med skuggor blir det en hel del tyngre.

Problemet med att dema motorn är att jag måste skriva så väldigt mycket content... Mest kraft är dessutom nerlagd på scriptstödet och det ser man ju inte så mycket av på screenshots osv.
Men om någon som har OS X >= 10.4 (tror jag), ett hyffsat grafikkort (inga intel då dvs) och sitter på en intelprocessor vill testa kan jag lägga upp en binär och lite content.

Av petrusss

Mitt projekt: spelmotor/sandlåda

Tja! Blev inspirerad av grafikmotortråden och tänkte jag skulle se om det fanns något intresse av det hobbyprojekt jag hållt på med i nu drygt två år.

Projektet är tänkt som en väldigt generell spelmotor där man själv får scripta en hel del, men ändå vara tillräckligt snabbt för att hantera coola världar och sånt. Den är ganska roligt att experimentera med; leka med fysiken och så. Man kan typ ladda in en quake 3-bana och låta den studsa runt i en doom3-bana.

Dump av keywords och screenshots:

  • Grafik: OpenGL, forward och deferred renderer

  • Ljud: FMOD

  • Fysik: ODE

  • Script: Lua + hembakade definitionsspråk

  • Komponentbaserat (great stuff, syns när man scriptar)

  • Portalbaserade banor, BSP-baserade banor

  • Crossplatform

Några screenshots
http://epb.mine.nu/~peter/dump/stengang.png
Lite scriptmeck
#1
#2
#3
#4
#5

Filmbonus!

Det saknas en hel del överallt, typ saker i grafiken, inladdningen av bsp-banor är inte helt komplett, osv. Det är ju trots allt ett evighetsprojekt

Av petrusss
Citat:

Ursprungligen inskrivet av jdv
Man bär vara lite förskiktig med exceptions i c++ i konstruktorer, eftersom om du kastar en exception från konstruktorn kommer destruktorn inte köras.

Destruktorn kommer att köras på alla medlemsobjekt som hunnit konstrueras, bara för att göra det tydligt.

Av petrusss
Citat:

Ursprungligen inskrivet av You
Nja, en stor try-catch runt hela din kod är väl onödigt; obehandlade exceptions får väl programmet att avslutas "korrekt" ändå?

Man kan ju ha det om man vill visa en meddelanderuta för användaren eller nått. Man behöver inte; om ett exception går utanför main kallas std::terminate.

Try...catch bör sättas där man kan hantera felet på ett vettigt vis, t ex om en path misslyckas att initieras kan man försöka med en fallback eller nått sånt. Då är det extra viktigt att man städar upp saker i destructors.

Av petrusss

Det skulle fungera bra, har för mig att jag sett en del libs som faktiskt gör så.

Error codes har en till fördel över exceptions i C++; det är lättare att se vilka fel en funktion kan få. Det blir då lite lättare att utföra unit testing samt kanske lättare att få ett grepp om vad funktionen gör, vilket är hyffsast viktigt för ett bibliotek.

Försöker täcka alla baser här med både för- och nackdelar, men fördelarna väger lätt över så skönt att slippa all felhantering som förslummar koden.

Av petrusss

Jag kör stenhårt på exceptions i C++; man slipper väldigt många checkar och koden blir snyggare och lättare. RAII utan exceptions kan ju inte vara så kul heller, vad ska man göra om en constructor misslyckas initiera objektet? Typ sätta en zombieflagga som måste checkas senare. Om man kastar ett exception i en constructor försvinner objektet som håller på att konstrueras vilket leder till att man endast kan ha fungerande objekt i omlopp.

Ingen idé att prata om prestandan direkt; den påverkas oftast bara när man throw:ar ett objekt vilket borde vara väldigt sällan/aldrig. Inte ens det behöver man bry sig om på dagens datorer. Det blir dock lite extra information i stackframesen, men det är lätt värt det -- man slipper ju alla if-check:ar!

En dålig sak med exceptions är att all kod måste vara kompilerad med exceptions aktiverade, om man försöker kasta ett exception genom ett tredjepartsbibliotek (typ från en callbackfunktion) som inte är kompilerat med exceptions i åtanke så har jag för mig att man hamnar i undefined behavior, om man har tur blir det en std::terminate.

1. RAII + exceptions + referenser istället för pekare = nice.
2. om du try...catch:ar överallt gör du fel

Av petrusss

Kolla så att de avancerade inställningarna för ethernet fungerar för ditt nätverk, dvs "Ethernet" under "Advanced" när du markerat din port.

Av petrusss

Har du något konstigt plugin kanske?

Av petrusss
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Sebastianj
Det borde väl inte gälla i sverige oavsett? Bygger väl på de patent de har på mp3-formatet, patent som inte är giltiga i sverige då man inte kan patentera mjukvara här?

Det är väl komprimeringsalgoritmen som är skyddad?

Av petrusss

Det är olagligt att kringgå mjukvaruskydd, DRM t ex.

Av petrusss
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Tri_State
Tänk om där.
Vilka nya spel (Crysis, Bioshock) kan man köra med ex. iMacs grafikkortsval ?

Om man ska spela köper man väl inte en dator med kasst grafikkort vare sig det är en Mac eller inte?

Av petrusss
Av petrusss

Jag stör mig på att Exposé "Application windows" inte funkar att aktivera med en musknapp, även fast samma musknapp går med "All windows" och "Show Desktop".

Av petrusss

De ligger i /Applications/Utilities/Boot Camp Assistant.app/Contents/Resources/DiskImage.dmg, montera den så ligger drivrutinerna direkt där.

Av petrusss

Dela skrivare

Hej, jag undrar hur man kan dela en USB-skrivare mellan två datorer, en Windows XP och en Mac OS X.
Försökte att dela ut skrivaren från windowsburken men macburken kunde inte komma åt den, så då har jag börjat kolla på en såndär dosa som man kan koppla skrivaren i ena ändan och routern i andra.
Fungerar de bra? Finns det billigare alternativ, som någon slags USB-switch för detta?

Av petrusss

Så blev det för mig när hårddisken gick sönder.

Av petrusss

PeOS hade userspace-drivrutiner, libc, och lite annat smått och gott.
Jag säger "hade" eftersom all källkod försvann (tillsammans med några andra roliga projekt) när jag gjorde backup och blåste datorn, dum som jag var hade jag ingen annan backup.
Det som återstår nu är några binärer som jag inte har någon aning om hur gamla de är (förmodligen långt ifrån senaste versionen).

Av petrusss

Du kan dela ut en katalog på servern med all musik i som du sen monterar i OS X och skapar ett iTunes-bibliotek i.
För att skapa ett nytt bibliotek eller välja vilket bibliotek du vill använda håller du ner en knapp på tangentbordet (antingen command, alt/option, control eller shift) när du startar iTunes.

En sak jag önskar mig i iTunes är att det ska kunna hantera flera bibliotek samtidigt, vilket det inte kan i dagsläget.

Av petrusss

Du kan dela ut musik mellan datorer i nätverk med iTunes. Kolla inställningarna.