Inlägg

Inlägg som rustas79 har skrivit i forumet
Av rustas79

Gigabyte GTX 1060 G1 ROCK 6Gb

Hej,

Pga uppgradering så har jag ett Gigabyte GTX 1060 G1 ROCK 6Gb till salu.
Då kortet satt monterat i datorn när jag köpte den så jag har tyvärr varken kvitto eller originalkartong till det.
Ska det skickas så packar jag det i en välanpassad kartong med antistatpåse,bubbelplast och skumplatta typ äggkartong som ytterlager.

Kortet funger helt perfekt, tyst och svalt.

Länk till kortet:
https://www.gigabyte.com/Graphics-Card/GV-N1060G1-ROCK-6GD#kf

Är priset helt galet så är det bara att lägga ett seriöst bud.

Väl mött
/Nemo

Läs hela annonsen här

Av rustas79
Skrivet av storsnusaren:

ganged = dualchannel 1x128bit
unganged = dualchannel 2x64bit

Inte säkert du ens kan få dualchannel utan lika i par.

edit: Saxat från XS

Tack för svaret.
Jag börjar också misstänka att det blir begränsningar när jag kör blandade minnesmängder på stickorna.
Får köpa 4GB till vid löning så kan jag experimentera lite, för frågan kvarstår om ena kärnan nu får 2GB medans den andra har 4GB till förfogande

Av rustas79

Unganged mode med 4 minnesstickor

Hej!

klistrar in lite snabb info jag hittade på en annan sida:

Ganged = dual channel mode for ram. All cores get access to 100% of the ram.

unganged = single channel. Each core gets access to a stick of ram.

In theory, the unganged mode is better as each core will get access to data quicker.

OM jag har förstått denna rätt så i Unganged mode så blir en ramkanal tilldelad en kärna på processorn, och i Ganged så använder alla kärnor allt minne.
Moderkort Gigabyte GA-880-GM-UD2H
Processor Athlon II 245
Ram minnen, Corsair XMS3 samma serie och spec (utom mängden minne) 2st 2GB och 2st 1GB
I manualen till moderkortet står det att slot 1 och 3 är kanal 0
och slot 2 och 4 är kanal 1.
Vidare står det att det är rekommenderat att sätta minnen med samma storlek i slotarna med samma färg. Slot 1-2 Blåa 3-4 Vita.
Då är min fråga hur jag ska sätta mina stickor för att få ut mest prestanda?
En 1GB och en 2GB i varje kanal, eller 2GB i slot 1-2 och 1GB i slot 3-4?
Jag tänker på att det står att unganged mode tilldelar en minneskanal till varje kärna= kanal 0 blir slot 1 och 3. kanal 1 slot 2 och 4.
Kör för tillfället unganged mode med minnena parade i samma storlek och färg.
Blev lire rörigt nu, men jag hoppas att någon kan ge ett svar.
Tack på Förhand
/Nemo

Av rustas79

1. Innan han lämnade datorn hos mig använde han sitt M.B, hemma hos mig använde jag mitt trådlösa och båda fungerade utmärkt.
2. Har startat om datorn otaliga gånger. Inga felmeddelanden.
3. Jag avinstallerade AVG som första åtgärd.
När han försöker ansluta med sitt mobila är statusen begränsad eller ingen anslutning till internet, och att det inte går att ansluta till värddatorn.
När jag försöker ansluta till mitt trådlösa står det kontrollera ipv4 och ipv6 inställningar.
Jag har också lite knapphändig information då personen just nu befinner sig i Estland på tjänsteresa och har datorn med sig, givetvis uppstod problemen här hemma i Sverige så problemet är inte att han är utomlands.

Av rustas79

Problem med nätverk efter virusrensning

Hej!

Jag hjälpte en bekant med att rensa dennes laptop på virus, programmet jag använde var AVG.
När AVG hade gjort sitt märkte jag att det inte gick att komma ut på nätet. Surfade innan så jag vet att det fungerade innan jag körde AVG.
Har prövat att ansluta både med inbyggd wifi och hans mobila bredband men inget av dom fungerar.
Med det mobila står det att det inte går att ansluta till värddatorn, och med wifi står det något om ipv4 och ipv6 protokoll. Jag är inte speciellt kunnig på detta område så om jag har missat någon viktig information får ni påpeka detta. Tacksam för all hjälp, tips och råd jag kan få.

/Nemo

Av rustas79

Jag vet inte skillnaden på PS2000 och 3000.
På dagarna är det en stark rekommendation att ha persienner eller dyl pga reflektioner. Visst blir det ljuspunkter av belysning i bilden men inte mer än på någon annan tv jag har tittat på, alltså inget jag eller någon av mina vänner som också äger PS3000 stör sig på. Men alla är vi olika när det gäller sådana här saker så det bästa är ju att kunna titta på tv:n i butik och bilda sin egen uppfattning.

Av rustas79

Jag har en ps3000 som jag är riktigt nöjd med. Jag tror inte det finns någon bättre tv i den prisklassen. Visst var det lite pillande med inställningar innan jag blev nöjd men så är det med alla tv apparater.

Av rustas79

NES
SNES
GAMECUBE
SEGA MASTER SYSTEM
SEGA 16-BIT
AMIGA CD 32
XBOX
XBOX360
PS1
PS3

Av rustas79

För alla som tycker om det gamla Nintendo soundet kan jag rekommendera detta.
http://www.nintendometal.com/

Av rustas79

Jag brukar inte vara otrevlig eller döma människor, men den här godzson verkar vara helt jävla slut i huvudet. Har kollat igenom dom flesta annonserna han/hon har på tradera och det verkar bara vara stöldgods och sånt dom har hittat i nån container.

Av rustas79

Ljudmeny, digital ljudutgång, välj antingen PCM eller Auto. En vän till mig har samma modell och han kör ut allt ljud genom den optiska på tv:n. Det finns ingen DTS dekoder i tv:n så det går bara att få ut dolby digital.

Av rustas79

Fight Night 4 till PS3. Utan tvekan det sämsta jävla skitspel jag någonsin spelat. Det som gör saken ännu sämre är att det var ett impulsköp med pengar jag hade sparat för att köpa Heavy Rain med.

Av rustas79

Har man så svagt psyke att man måste avreagera sig på saker när man förlorar i ett spel bör man genast söka professionell hjälp.

Av rustas79

Uppdatera firmware på den du har nu.

Av rustas79

Jag tycker det känns fel att skylla bristen av bra spel på piratkopiering. Till Amiga kopierades det disketter/spel, ändå släpptes det riktigt många guldspel. Play Station1 Chippades ändå kom det en oändlig strid ström av bra spel. Xbox följde samma väg. Xbox är inne på generation 2 och Play Station är inne på generation 3 och nya konsoler är under utveckling. Det kopieras kopiösa mängder konsolspel, men ändå släpps det stor titlar utan något gnäll om kopiering. Det är nog så att speltillverkarna har insett att konsolspelandet är framtiden.

Av rustas79

Universalfjärren måste väl kodas/programmeras av tv:ns originalfjärr. Dom förprogrammerade koderna funkar på vissa märken, därför fungerade den med den andra tv:n.

Av rustas79

Följande text är kopierad från Bigscreen Entertainment.
Enligt uppgift är skillnaden i komprimering 1:3 för DTS mot hela 1:12 för Dolby Digital. DTS ljud på DVD jobbar även med en högre bitrate på hela 1,5 Mbps (megabits) jämfört med Dolby Digitals 384 kbps (kilobits).

Av rustas79

Om valet står mellan dessa två paket så ska du köpa M-65 EX paketet.

2,5 mm2 kabel räcker.

Banankontakter är en väldigt omdiskuterad sak. Vissa tycker att det är en självklarhet medans andra tycker att det är en extra onödig länk som kan förstöra ljudet.

12st.

Jag har ingen erfarenhet av något av dessa paket.

Av rustas79

Jag förstår inte hur vissa tänker när det är dags att sälja saker.
För det första ser man väl till att produkten är i respektabelt skick innan man säljer den. För det andra kollar man upp dagspris på det man ska sälja, innan man skriver en massa skit om hur billigt och bra just dennes pris är.

Av rustas79

Jag märker att det är många som rekommenderar CoreAVC ,FFdshow och diverse andra codec pack. Jag måste fråga om det är nånting som blir bättre med dessa installerade eftersom man kan spela allt med MPC-HC utan andra codecs installerade.