Inlägg

Inlägg som DiSNEYN har skrivit i forumet
Av DiSNEYN
Skrivet av Destiny1986:

Hej!
Vet inte riktigt vart jag kan vända mig för tips (har sökt runt som en galning) så prövar här!

Köpte dreamscreen 4k och fick hem det förra veckan. Känns som mitt livs sämsta köp hittills. Kopplat in allt korrekt men får ingen signal till min LG UH615V överhuvudtaget. Lamporna funkar suveränt i ambient-mode men jag får ingen signal alls till tvn och videomode funkar inte oavsett vilken source jag använder. Varken kabelbox, chromecast eller xbox funkar.

Har provat att byta hdmi-kabel från den som följde med, utan resultat. Köpte hdmi 2.0 med stöd för 4k men ingen lycka där heller. Provat stänga av CEC, ändra (de mycket få) bildinställningarna jag kan på tvn men ingenting fungerar. Läst andra som fått det att fungera genom en splitter, typ HDFury men har ingen lust att slänga ut ytterligare 3000 spänn. Några idéer ?

Fick du det att fungera tillslut?

Av DiSNEYN
Skrivet av jimjans:

Billigare att köpa en adapter och använda en riktig nes kontroller istället som den här http://www.ebay.com/itm/NES-SNES-SFC-Controller-to-for-Wii-NE...

Ja men långt ifrån lika snyggt

Av DiSNEYN

Hopplöst att få tag i en extra kontroller i sverige så blev det en order från Singapore (!) får se hur lång tid det tar..
http://www.ebay.com/itm/ORIGINAL-Controller-Nintendo-NES-Clas...

Av DiSNEYN

Lessnade tillslut på supermarioshoppen (varning!) som inte leverarade, stått i kö sedan JULI förra året. Har ej tid att jaga konsolen på toys'r'us / Ica hemma / ellos utan det blev en blocket för 1600 kr plus frakt med REK för 135 kr.
Har sån god lust att skicka en faktura till Nintendo / Bergsala på 935 kr för deras totala misslyckade lansering av denna produkt. Jag menar, hur svårt skall det vara att leverera en vara som det finns en ENORM efterfrågan hos kunderna för, det är en gåta för mig. Visst man kan ju spekulera om att de inte vill ta fokus från switch osv men va fan, pengar är väl pengar? Om Nintendo tycker att mini nes inte genererar tillräckligt med pengar, då skall ni få ett alldeles gratis tips från mig: HÖJ PRISET! Om produkten kostade 1400 kr så skulle fortfarande lika många vilja köpa den så ja.. Sammanfattningsvis är detta den sämsta lanseringen av Nintendo på väääldigt länge.. det som återstår för mig nu är att hitta en extra kontroll samt bra förlängningskablar. Någon som har några tips?? PS. Reagerade på att själva enheten var jäääävligt lätt alltså. Underbar känsla i spelet!!!

Skickades från m.sweclockers.com

Av DiSNEYN

Hej! Kan nån hjälpa mig och mäta måtten på kartongen som Nintendo mini nes levereras i? B x H x D TACK!

Skickades från m.sweclockers.com

Av DiSNEYN
Skrivet av Tizzue:

Sen är det väl så också att de inte tog emot förbokningar utan bara säljer så fort de får in dem, vilket i sig tycker jag är fel men men...

De har en kö som alla andra..

Skickades från m.sweclockers.com

Av DiSNEYN

Stått i kö på supermarioshoppen.se sedan i Juli förra året.. ännu inte fått min leverans känns sjukt stört att ellos / Ica / toy'r'us kan få leveranser när mindre butiker inte ens fått enheter för att leverera till sina kunder :/

Skickades från m.sweclockers.com

Av DiSNEYN
Skrivet av ponanmsi:

Har haft Net1 obegränsat i någon månad nu och har använt ca 150GB än så länge i december och inte blivit strypt än så länge.

På dagarna när folk använder nätet får jag bara ut ca 3 Mb/s medan jag får ut ca 15Mb/s på nätterna i nedladdning och alltid runt 5Mb/s uppladdning (ping ligger stabilt på 30-40ms till det mesta), men jag är mycket nöjdare med detta än det abonnemanget jag hade hos 3 innan (på 100GB) som tog slut efter halva månaden ibland (så jag blev låst till typ 0,03 Mb/s som inte gick att använda alls om man inte gillar att kolla på när hemsidor laddar hela dagarna).

Grattis att det fungerar så bra hos dig, vilken stad bor du i?

Skickades från m.sweclockers.com

Av DiSNEYN
Skrivet av Snövit:

"Vad innebär er upplevelsegaranti?

Hos oss får ditt hem en alldeles egen plats i nätet – och bara om det finns kapacitet. Vi äger hela vårt nät och använder det exklusivt för bredbandsuppkoppling. Vi är ensamma om att begränsa antalet kunder per mast och område. Det gör att du får en bra användarupplevelse. Är det fullt i masten där du bor får du därför vänta tills det blir ledigt. Vi har också slopat bindningstiden på denna uppkoppling. Allt för att du ska vara nöjd!"

Saxat från hemsidan.

Fint att sitta i kö o vänta att få använda nätet. Känns lite f-kassan över det hela xD

Jag är en av net1:s kunder och deras sk upplevelsegaranti låter bra på papperet men i verkligheten är den inte värd mkt. De påstår att de bara släpper ett antal kunder på varje mast så att man inte skall överbelasta masterna så att vi kunder får en sämre upplevelse, alltså om du inte skaffar abonnemang i tid så kan det hända att just den mast som är närmast dig blir full och då kan du inte teckna ett abonnemang förrns det blir ledigt med kapacitet i den masten, tex om en annan kund säger upp sitt abbonemang.

Men tillbaka till net1 och deras hastigheter. Jag bor i På Hisingen / Göteborg och jag har haft väldigt mkt problem med att få acceptabla och framförallt stabila hastigheter med net1 från dag1, har varit kund i snart 3 månader. I början kunden hastigheterna variera mellan 0,2 Mbit till 1 Mbit trots att jag har bra signalstyrka med 4 staplar på modemet. Jag har ringt och felanmält flera gånger och får höra varje gång "ja vi haft mkt problem i Göteborg med masterna" när jag frågar när det skall fixas så kan de bara säga att det skall vara fixat innan årsskiftet... När jag försöker få mer detaljerad information vad felet är så går det inte att säga.. Den senaste veckan har det blivit bättre med hastigheter mellan 3-7 Mbit. Svårt att kalla för bra men i net1:s värd så får det anses vara väldigt bra! oftast sämre kapacitet på dagarna än på nätterna, vilket stärker att deras upplevelsegaranti inte är så mkt värt i verkligheten. Nätet är överbelastat eller så har de alldeles för klen upplänk på masten. Jag kommer fortsätta klaga tills de fixat så att de levererar stabilt 5mbit minst.

Skickades från m.sweclockers.com

Av DiSNEYN
Skrivet av bamsemanen:

Har 2 st KINGSTON 8GB SO-DIMM 1600MHZ DDR3L CL11 1.35V och de funka klockrent som sagt fram tills den starta om efter win update.. =(

Tips ?

Testa att ta ur ett av minnena, samt att flytta det minnet mellan olika slottar. Kan vara så att du fått ett trasigt minne. (Hände mig när jag byggde min nuc)

Såhär såg det ut för mig innan jag hittade det trasiga minnet
http://imgur.com/cvoAp2s

Av DiSNEYN
Skrivet av beachman:

Bra test du länkade till, jag hade inte läst det innan... Jag ska göra en mer djupdykning i hur media center väljer uppskalningsmetoder och deinterlace-metoder. Som sagt det finns inga inställningar i wmc för detta. Om jag förstått allting rätt så använder wmc Windows media foundation med directshowfilter. Apierna för media foundation utnyttjar dxva2/dxvahd. Det går att ställa frågor mot Apierna om t.ex det finns hårdvarustöd för en viss deinterlacemetod. Jag antar att wmc gör detta. Det kanske är här det finns ett problem om wmc efterfrågar en deinterlacemetod som Intel drivar inte har. Samma sak gäller uppskalningsmetod. Jag återkommer i forumet om jag gör några framsteg...

Gällande lipsync så är det precis som du skriver, inte säkert att det är nucens fel. Hdmi 1.3 specen innefattar auto lipsync, men det kan vara min lg tv som spökar. Asrocken hade ju optisk ut som jag körde direkt till receiver. Får kanske lov att köpa ett USB-ljudkort med optisk ut...

Ja den enklaste lösningen är att köpa ett externt usb-ljudkort. Jag kör med ett sånt till min NUC för att få optisk ut och det fungerar perfekt!

http://www.dustinhome.se/product/5010375070/delock-usb-sound-...

Av DiSNEYN
Skrivet av bamsemanen:

Efter en del veckors väntan kom äntligen min Intel Nuc i5 som monterades och installerades med win 7.
Fungerar klokrent !
Lägger in xbmc som oxså fungerar fint.
Windows uppdateras och datorn nucen startar om och allt verkar ok..

MEN.. sen på kvällen när jag skulle se en film i xbmc så hackar den sig totalt, du kan knappt röra musen utan att det hackar sig som om de vore en dator från stenåldern som försöker att köra en film.. det är som om hastigheten på play är nerskruvad mycket, men hittar inte om jag kan ändra det någonstans..

testar för skojs skull VLC och där flyter filmerna på hur fint som helst..

Vad kan ha hänt ?

Känns som det är nåpgot i xbmc eftersom de funkar kanonbra med vlc..

Tacksam för tips på vad jag kan göra !

Hur många minnen har du och vilken sort?

Av DiSNEYN
Skrivet av Minnesota:

Det finns HDMI-splitters som även har optisk utgång, men de kostar en rejäl slant så det hela blir nog orimligt dyrt då.

Jag löste detta problem genom att köpa ett externt USB ljudkort, fungerar klockrent.

http://www.dustinhome.se/product/5010375070/delock-usb-sound-...

Av DiSNEYN
Skrivet av Gender Bender:

Helt klart intressant! Har börjat kika efter en lämplig ersättare för min Boxee som jag i stort sätt aldrig varit nöjd med. Någon som vet i fall Intel fortfarande har problem med 23.976 Hz?

Alla NUCar med Haswell processorer som har Intel HD 4400 / 5000 grafik klarar att spela upp 23,976 fås korrekt. (Jag äger en själv, i5 versionen) läs mer här http://www.anandtech.com/show/7007/intels-haswell-an-htpc-per...

denna nya billiga NUC Celeron är specad som "Intel HD Graphics" och jag har inte hittat någon som testat om den klarar detta, så antingen lägger du till en tusenlapp och köper en haswell NUC som fixar det, eller så avvaktar du tills det kommit lite tester.

Av DiSNEYN

Fråga 1. låter den mycket vid normal drift, tex tittande på svtplay?
Fråga 2. När kommer den att finnas tillgänglig i svenska webbutiker? Ingen verkar ju ha den i lager just nu, förutom en dansk butik.. http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=2214605

Av DiSNEYN
Skrivet av Nyhet:

Efter lanseringen av de första processorerna med arkitekturen Haswell är det fritt fram för Intel att uppdatera minstingen Next Unit of Computing, bland annat med Iris-grafik.

Läs artikeln

Frågan är vilket datum den kommer att släppas i Sverige?! Nån som hört när om detta??

Skickades från m.sweclockers.com

Av DiSNEYN
Skrivet av tsint:

Hi10P används bara som sagts för anime, och såvitt jag vet så säger reglerna att x264 ska encode'as med 8-bit depth och att det skulle ändras i framtiden har jag svårt att tro.

Från http://wiki.xbmc.org/index.php?title=Hi10P

Antar att dagens Celeron som är snabbare än G530 inte skulle ha några problem med Hi10P

Ok. Det är ju bra. Men återigen så vill iaf jag ha lite utrymme när det gäller prestanda att växa med min HTPC. Jag kör ju som sagt annat i bakgrunden som switch King server/Client, logitech music server, ghostskript, Autoit, tellstick osv osv.

När det bara skiljer 1000 kr så är valet för mig iaf enkelt.
Minst en i3:a. Skulle helst vilja ha en i5a just för att vara ännu mer framtidssäker men de utvecklar för mycket värme, frågan om haswell kommer komma i en passiv version med i5. Annars blir det en i3 med passivt kylning.

Av DiSNEYN
Skrivet av tsint:

Vilka krävande video-format klarar inte en GPU av att accelerera? Jag kör i5 enbart för att jag ska kunna kompilera XBMC direkt på HTPC, annars hade jag klarat mig med en Celeron.

Ja nu minns jag inte exakt vad formatet hette men minns att det var någon amnie(eller hur det stavas) serie. Japansk tror jag. Men i vilket fall, även om de allra flesta formaten kan accelereras så finns det ingen anledning att snåla på just processorn. Hellre en lite för snabb maskin än en långsam. Speciellt om man kommer på efter ett tag att man kanske vill köra en web-server, switch King server, logitech media server, ghostskript osv osv.

Som någon annan skrev så kom han på sig själv att han idag använder HTPCn till så mycket mer än att kolla på film.

Celeron duger fint om man BARA skall köra xbmc och dvd samt enklare applikationer och inget mer men räkna då med slöare responstider för allt och inget utrymme att köra mera saker..

Av DiSNEYN
Skrivet av MAESTRO1:

Nope, menade i3 En del syftar på att Celeron versionen räcker gott och väl, i5 är uteslutet för mig i en HTPC lösning (även om det är en jäkla fin processor).

Jag skulle aldrig bygga en HTPC med en sämre processor än i3 om du går ner till celeron så blir ju resten av datorn seg inkl operativet segt. Sedan så vill man ju ha lite prestanda till godo om man vill se videofiler som inte grafikkortet klarar av att accelerera... Förstår du?

Skickades från m.sweclockers.com

Av DiSNEYN
Skrivet av MAESTRO1:

OK! Tack för svar, avvaktar helt enkelt då! Läst i andra trådar att i3 (oavsett variant) är overkill om man enbart är ute efter en HTPC lösning, har du något där att tillägga?

Hej! Menade du verkligen i3 nu? Eller menade du egentligen i5? Jag skulle påstå att i3 är den perfekta avvägningen mellan värmeutveckling och prestanda och pris. Jag skulle inte bygga en HTPC med en sämre processor iaf. Om man flyttar upp ett snäpp till i5 så får man mer värme och något bättre prestanda. Det ÄR overkill om man bara skall ha burken till HTPC. men om man köper en NUC för att köra photoshop eller lättare videoredigering då är det en annan sak (och en annan tråd för den delen)

//Hans