Test: Prestanda vid överklockning

Med de nya frekvenserna på plats är det dags att bekräfta resultatet med några kompletterande tester. För tidsbesparing presenteras siffrorna endast i form av diagram för bildfrekvens, varierande renderingstider påverkas lite eller inget av den extra prestandaknuffen.

Först ut är 3DMark 11, med en hälsosam prestandaknuff på som bäst cirka 12 procent. Det innebär alldeles utmärkt skalning, då maxfrekvensen 1 250 MHz är cirka 13,5 procent högre än standardnivån 1 100 MHz.

Även speltesterna visar en ökning på som mest cirka 13 procent, väl i linje med den ökade klockfrekvensen för Asus Ares II. Undantaget är Hitman: Absolution, där som tidigare konstaterat en flaskhals sätter stopp för några notervärda ökningar.

Sist men inte minst, med mer prestanda ökar även strömförbrukningen. Utan modifierad spänning handlar det om en förhållandevis marginell ökning till 750 watt, i linje med extraprestandan de högre frekvenserna ger.

Med spänningen uppskruvad till 1,325 volt är det dock andra bullar, där mätaren snabbt snurrar iväg över 800 watt. Toppvärdet är hela 850 watt, vilket ställer höga krav på både nätaggregat och kylning.