Artikelarkiv

Här hittar du alla artiklar som SweClockers publicerat, i kronologisk ordning. Vi skriver nyheter, publicerar recensioner, tävlingar, guider och mycket annat. Vårt huvudfokus är förstås datorhårdvara i form av kompletta datorer, datorkomponenter och tillbehör samt kringutrustning. Vi skriver även om spel, mjukvara, branschnyheter och exempelvis streamingtjänster. Du kan enkelt filtrera listan nedan.

62

SweClockers bjuder in till träff på Dreamhack Winter 2013

Den som besöker Dreamhack Winter får ett gyllene tillfälle att hälsa på andra medlemmar och läsare när SweClockers bjuder in till träff under fredagen.

36

Mionix släpper gamingmusen Avior 7000 med sensorn Avago ADNS-3310

Gamingexperterna från Växjö introducerar en ny mus i serien Avior, denna gång med den påkostade optiska sensorn Avago ADNS-3310 för upp till 7 000 dpi.

94

Dustin kovänder och inför dolda lösenord

Kritiken mot att återförsäljaren Dustin hanterar kundernas lösenord i klartext får effekt. Nu meddelar företaget att ett nytt säkerhetssystem redan är på plats.

25

EVGA återkallar nätdelar ur serien Supernova

Tre modeller ur serien EVGA Supernova återkallas sedan tillverkaren upptäckt ett fel som kan få nätdelarna att vägra starta eller plötsligt stänga av.

113

Steelseries Siberia Elite

Gamingspecialisterna på Steelseries lovar göra de välkända lurarna Siberia både lyxigare och mer välljudande i den nya utgåvan Elite. Det är dags att sätta påståendena på prov i testlabbet.

72

NZXT släpper Kraken G10 – fäste för sluten vattenkylning på grafikkort

Det går att använda slutna vattenkylningspaket även på grafikkort. NZXT underlättar genom att släppa ett fäste med bred kompatibilitet.

213

Dustin i blåsväder för lösenord i klartext

Återförsäljaren Dustin orsakar rubriker sedan en medlem i forumet upptäckt att företaget lagrar kundernas lösenord i klartext och att vanliga anställda har tillgång till dessa.

105

Ibuypower visar Steam Machine med samma prislapp som Xbox One

Amerikanska Ibuypower planerar att släppa en speldator enligt konceptet Steam Machines för endast 499 dollar, detta med diskret grafikkort och medföljande handkontroll.

22

In Win gör fullspäckat chassi för Intel NUC med integrerad Microsoft Kinect

Efter kristalliknande lådor och härdat glas presenterar In Win en minsting för Intel NUC, där integrering av Microsoft Kinect är en av huvudingredienserna.

66

Ifixit plockar isär Xbox One

Hemmafixarna på Ifixit lägger vantarna på en alldeles färsk Xbox One och undersöker konstruktionen, som bedöms vara betydligt mer lättåtkomlig än föregångaren.

37

Futuremark stoppar Samsung och HTC i 3DMark efter fuskanklagelser

Trixande med klockfrekvenser och applikationsspecifika optimeringar får Futuremark att stoppa ett gäng enheter från Samsung och HTC i testprogrammet 3DMark.

80

Webhallen öppnar i SweClockers forum

Återförsäljaren Webhallen tar klivet in på SweClockers med en egen forumdel, där medlemmarna får möjlighet att ställa frågor om alltifrån service och sortiment till kommande evenemang.

123

Western Digital lanserar Black² med 120 GB SSD och 1 TB hårddisk

Lagringsenheten WD Black² slår två flugor i en smäll genom att kombinera SSD med mekanisk lagring, helt utan cachingalgoritmer eller snarlika finesser.

48

AMD lovar 20 procent bättre prestanda och 30 procent snabbare grafik i Kaveri

Nästa generation processorer i AMD A-serien ska leverera bättre prestanda på alla håll och kanter, inte minst tack vare en övergång till arkitekturen Steamroller.

42

Apple köper Primesense med teknik för rörelseavläsning

Efter ihärdiga rykten bekräftar Apple att företaget köper Primesense och får tillgång till Kinect-liknande lösningar för alltifrån mobila enheter till vardagsrummet.