Artikelarkiv

Här hittar du alla artiklar som SweClockers publicerat, i kronologisk ordning. Vi skriver nyheter, publicerar recensioner, tävlingar, guider och mycket annat. Vårt huvudfokus är förstås datorhårdvara i form av kompletta datorer, datorkomponenter och tillbehör samt kringutrustning. Vi skriver även om spel, mjukvara, branschnyheter och exempelvis streamingtjänster. Du kan enkelt filtrera listan nedan.

91

Asus Designo MX279H – IPS-skärm i 27 tum med 1080p-upplösning

I testlabbet står Asus Designo MX279H, en stilmedveten 27-tummare med 1920 x 1080 pixlar och IPS-panel – men även en och annan oväntad egenskap i bagaget.

42

Raspberry Pi vattenkyls av moddare

En moddare tar sig an det ärofyllda uppdraget att kyla enkortsdatorn Raspberry Pi med ett komplett vattenkylningssystem byggt från grunden.

55

Gigabyte visar UEFI Dual BIOS för Intel Haswell

Inför lanseringen av Intel Haswell och tillhörande moderkort med styrkretsar i 8-serien visar Gigabyte upp den första bilden på kommande UEFI Dual BIOS.

63

Windows 8.1 "Blue" skalar automatiskt efter skärmstorlek och upplösning

Små skärmar med hög upplösning ställer nya krav på Microsofts operativsystem. I nästa version av Windows ingår automatisk skalning av det klassiska skrivbordet.

118

Geforce GTX 780 för 1080p 120 Hz gaming

Det kommande flaggskeppet i Geforce GTX 700-serien riktas mot gamers som vill spela i 1080p-upplösning och gå upp till 120 Hz uppdateringsfrekvens.

35

TSMC tar över 100 procent av Apples processortillverkning för Iphone 2014

Apple lämnar Samsung och låter den taiwanesiska halvledarjätten TSMC ta över all tillverkning av systemkretsar för 2014-års modell av Iphone.

25

AMD bildar avdelning för skräddarsydda systemkretsar

Med systemprocessorn till Playstation 4 i bakfickan ser AMD en ljus framtid i skräddarsydda systemkretsar och skapar en egen avdelning för området.

95

Nio USB-minnen med Superspeed

Det vankas semestertider och givetvis ska filerna hänga med på resan. SweClockers sätter tänderna i nio olika USB 3.0-minnen med 16 GB lagringsutrymme.

12

Intels nya vd heter Brian Krzanich

En enhällig styrelse utser Brian Krzanich att ta över efter Intels avgående vd Paul Otellini. Han får sällskap av den nya vice-vd:n Renée James.

13

Microsoft förbereder andra generationen Surface i 7–9 tum

Mindre skärmstorlekar och Windows 8.1 "Blue" är med på dagordningen när Microsoft laddar upp inför den andra generationen av surfplattorna Surface.

61

Gigabyte visar moderkort med uppgraderingsbar ljuddel

Utbytbara operationsförstärkare ska få ljudintresserade att välja Gigabytes nya moderkort, som släpps i samband med lanseringen av Intel Haswell i juni.

124

Fractal Design i blåsväder över icke-japanska kondensatorer

På kartongen till nätaggregaten i serien Newton skriver Fractal Design vad som kan tolkas som att nätaggregatet uteslutande innehåller japanska kondensatorer, men så är inte fallet.

83

Geforce GTX 780 nära Titan i pris

Det kommande flaggskeppet i Geforce GTX 700-serien kan bli betydligt dyrare än föregångaren. Källor till SweClockers uppger att Nvidia ser modellen som en slags alternativ Titan.

38

Intel Iris möter Geforce och Radeon

Medan Apple har Retina tar Intel över en annan del av ögat i marknadsföringen av processorfamiljen Haswell. Grafikprocessorn GT3 döps till Iris och Iris Pro.

61

Wiikey lyfter spärrarna i Nintendo Wii U

Hackarna bakom Wiikey hävdar att säkerhetsmekanismerna i Nintendos spelkonsol Wii U slutligen är knäckta, vilket öppnar upp för piratkopiering.