Artikelarkiv

Här hittar du alla artiklar som SweClockers publicerat, i kronologisk ordning. Vi skriver nyheter, publicerar recensioner, tävlingar, guider och mycket annat. Vårt huvudfokus är förstås datorhårdvara i form av kompletta datorer, datorkomponenter och tillbehör samt kringutrustning. Vi skriver även om spel, mjukvara, branschnyheter och exempelvis streamingtjänster. Du kan enkelt filtrera listan nedan.

133

Youtube börjar med betalkanaler i vår

Google är på jakt efter nya intäktskällor och drar igång betalkanaler på Youtube under våren.

58

AMD Catalyst 13.2 Beta lovar förbättrade renderingstider

En ny drivrutin för grafikkorten i Radeon-serien ska ge bättre prestanda i Crysis 3, men även lägre och jämnare renderingstider i spel som Skyrim och Guild Wars 2.

75

XBMC 12.0 "Frodo" redo för nedladdning

Utvecklarna bakom XBMC rullar ut version 12.0 av det populära mediacentret. Ändringsloggen avslöjar bland annat officiellt stöd för Android och Raspberry Pi, samt en ny ljudmotor och förbättrad funktion med Airplay.

147

CM Storm Stryker

Cooler Masters gamingdivision CM Storm slår ett slag för krävande entusiaster på språng med jätten Stryker, som nu får en omgång i SweClockers testlabb.

42

Acer C710 Chromebook kommer till Sverige

Efter starka försäljningssiffror i USA rustar Acer inför en bredare lansering av C710 Chromebook – troligtvis den första datormodellen med Googles operativsystem som hittar till Sverige.

32

Intel Haswells integrerade grafik får upp till 40 beräkningsenheter

Den kommande processorfamiljen Haswell innehåller en uppgraderad grafikdel med upp till 40 beräkningsenheter – mer än en fördubbling från dagens Ivy Bridge.

68

Intel-databas avslöjar Ivy Bridge-E med upp till 15 kärnor

Uppföljaren till Sandy Bridge-E och en uppgraderingsväg för LGA 2011 är på ingående under året. Nu avslöjas de nya processormodellerna med Ivy Bridge-EP och monsterarkitekturen Ivy Bridge-EX.

88

Google Nexus 7 uppgraderas till 1080p i maj

Den storsäljande surfplattan Google Nexus 7 får en uppföljare redan i maj månad, enligt källor till den taiwanesiska branschtidningen Digitimes.

32

Intel lanserar 525-serien SSD med mSATA

För tunna formfaktorer som Ultrabook introducerar Intel nya SSD-enheter i 525-serien, samtliga med styrkrets från Sandforce.

153

Asus ROG Ares II

Komponentjätten Asus släpper en ny monstermodell med dubbla grafikprocessorer. SweClockers testar vad som mycket väl kan vara världens kraftfullaste grafikkort: Ares II.

55

Nvidia släpper Geforce Drivers 313.95 inför Crysis 3

Till den som planerar att dyka in i Crysis 3 Multiplayer Open Beta släpper Nvidia en ny drivrutin för grafikkorten i Geforce-serien med löften om bättre prestanda – inte bara i Crysis 3.

137

Acer: Windows 8 når ingen framgång

Acers styrelseordförande går hårt åt Windows 8, som ännu inte lyckats vända den dalande marknaden för persondatorer. Samtidigt säljer Google Chromebook bättre än väntat.

57

Podcast 18: "Fokus på forumet" (Joakim Pekkari, moderator)

Redaktionen bjuder in Joakim "vargeEEEEn" Pekkari till studion för att diskutera allt från moderering i forumet till fördelarna med västkusten. På vägen avhandlas ämnen som IKEA, wankelmotorer och fotografering.

6

Qualcomm söker mjukvaruingenjörer för ARM-servrar

Kretsjätten Qualcomm växer så det knakar och siktar nu på nya marknader. En platsannons antyder om en kommande satsning på servrar.

28

Passiva chassin för Intel NUC i antågande

Kylning utan fläktar står på tapeten när Silverstone och Tranquil presenterar passiva chassin för Intels minsting Next Unit of Computing.