Artikelarkiv

Här hittar du alla artiklar som SweClockers publicerat, i kronologisk ordning. Vi skriver nyheter, publicerar recensioner, tävlingar, guider och mycket annat. Vårt huvudfokus är förstås datorhårdvara i form av kompletta datorer, datorkomponenter och tillbehör samt kringutrustning. Vi skriver även om spel, mjukvara, branschnyheter och exempelvis streamingtjänster. Du kan enkelt filtrera listan nedan.

79

Fredagspanelen 50: Haswell på Computex, Asus Ares II testat och tv-avgift för datorer

Flitens lampa lyser och det är ingen brist på högintressanta diskussionsämnen i veckans avsnitt av Fredagspanelen. Jonas och Emil tar upp de senaste veckornas hetaste händelser, inklusive alla äventyr i SweClockers testlabb.

48

Nvidia Tegra 4 möts av låg efterfrågan

Systemprocessorn Tegra 4 lovar mycket på pappret, men antalet produkter baserade den nya kretsen kan bli få. Detta till följd av hård konkurrens från Qualcomm.

295

Valve stäms i Tyskland för förbud mot försäljning av begagnade Steam-spel

En tysk konsumentorganisation drar Valve till domstol eftersom distributionstjänsten Steam förhindrar försäljning av begagnade spel, något som sägs bryta mot europeisk lagstiftning.

122

Nvidia Geforce Titan är ... Geforce Titan

Nvidias kommande monstermodell Geforce Titan är varken ett kodnamn eller ett grafikkort i en framtida 700-serie, utan döps till just Titan.

67

Ultra HDTV får fotfäste 2013

Fler bildpunkter är nästa stora teknikskifte på tv-marknaden, men det handlar inte om något omedelbart genombrott. Fram till 2016 väntas marknaden växa till sju miljoner enheter.

80

Sony tillkännager nästa Playstation den 20 februari

Drygt sex år efter lanseringen av Playstation 3 är det dags för Sony att lyfta på skynket och avslöja uppföljaren. Den 20 februari är datumet att kryssa för i almanackan.

54

Grand Theft Auto V försenas till den 17 september

Ett av årets mest efterlängtade spel dyker upp fyra månader senare än väntat. Rockstar Games avslöjar att GTA V släpps den 17 september.

57

NZXT Kraken X40

NZXT tar steget in på vattenkylningsmarknaden med Kraken X40, som bygger på den fjärde generationens Asetek. SweClockers testare kavlar upp ärmarna och undersöker ett slutet vattenkylningspaket av senaste snitt.

31

Zotac Geforce GTX 660 Thunderbolt på bild

Ett nytt Geforce GTX 660 från Zotac har avtagbara fläktar för enklare rengöring, men modellen ska enbart säljas i Kina.

22

Futuremark släpper nya 3DMark den 4 februari

Finska Futuremark avslöjar att nya multiplattformsorienterade 3DMark är på ingång, men inledningsvis handlar det enbart om en version för Microsoft Windows.

114

Nästa generation Geforce och Radeon skjuts upp till Q4 2013

Det blir ingen ny generation grafikkort i samband med lanseringen av Intel Haswell i juni. Källor till SweClockers uppger att AMD och Nvidia skjuter upp nya kretsar till i slutet av 2013.

181

Apple Ios 6.1 jailbreak på ingång

Hackare har tagit sig förbi spärrarna i Apples senaste operativsystemet Ios 6.1 och lovar nu att släppa ett nytt jailbreak för allmänheten.

41

Asrock avtäcker Mini ITX-moderkort för AMD Trinity och sockel FM2

Komponenttillverkaren Asrock tar AMD A-serien "Trinity" till formfaktorn Mini ITX med det nya moderkortet FM2A85X-ITX.

58

AMD introducerar FX-4130 "Vishera"

En ny processor i AMD FX-serien återanvänder ett gammalt modellnamn, men bakom nya FX-4130 döljs arkitekturen "Vishera" med fyra kärnor.

125

Nvidia visar Hawken med PhysX Apex

Den som spelar Hawken och äger ett Geforce kan inom kort få mer ögongodis tack vare fysisksystemet PhysX. Nvidia demonstrerar finesserna i en video på Youtube.