Artikelarkiv

Här hittar du alla artiklar som SweClockers publicerat, i kronologisk ordning. Vi skriver nyheter, publicerar recensioner, tävlingar, guider och mycket annat. Vårt huvudfokus är förstås datorhårdvara i form av kompletta datorer, datorkomponenter och tillbehör samt kringutrustning. Vi skriver även om spel, mjukvara, branschnyheter och exempelvis streamingtjänster. Du kan enkelt filtrera listan nedan.

153

Google oroas över Samsungs dominans på Android-marknaden

Samsung växer så det knakar på marknaden för smarta telefoner och under 2012 ökade glappet till konkurrenterna ytterligare. Det oroar Google, vars ekosystem för Android blir allt mer beroende av den koreanska jätten.

14

Altera anlitar Intel för kretsar i 14 nanometer

Kretsdesignern Altera tar hjälp av Intels tillverkningstekniska försprång och anlitar processorjätten för produktionen av FPGA-kretsar i 14 nanometer.

123

AMD presenterar Tressfx – realistisk rendering av hår via GPGPU

Inför omstarten av spelserien Tomb Raider introducerar AMD en ny teknik för att rendera realistiskt hår genom att dra nytta av beräkningskraften i moderna grafikprocessorer.

21

LG strömmar Ultra HD via trådlöst nätverk

Högupplöst video står på menyn när koreanska LG presenterar Wireless Ultra HD Transmission, en teknik för att strömma UHD-video trådlöst från portabla enheter.

49

Intel lanserar Clover Trail+ för smarta telefoner

Intel tar del av rampljuset på Mobile World Congress med Clover Trail+ – en ny plattform för smarta telefoner. Bland nyheterna syns dubbla Atom-kärnor och en rejält förbättrad grafikdel.

85

Rykte: Nästa Xbox presenteras i april

Mjukvarujätten Microsoft rustar upp för att demonstrera uppföljaren till Xbox 360. Nya uppgifter talar för ett tillkännagivande i slutet av april.

137

Samsung lyfter på skynket för Galaxy S IV i mars

Efter påtryckningar från amerikanska teleoperatörer bekräftar den koreanska elektronikjätten Samsung att det nya flaggskeppet Galaxy S IV kommer att presenteras nästa månad.

23

HP tillkännager surfplattan Slate 7

PC-jätten Hewlett-Packard tillkännager en helt ny surfplatta på Mobile World Congress. Det handlar om en enhet i sjutumsklassen med siktet inställt på Google Nexus 7.

67

Spelveckan: Crysis 3, Arma III för Steam och senaste nytt från DayZ

Grafiktunga Crysis 3, Sonys nya spelkonsol Playstation 4 och SVT:s fortsatta samarbetet med Dreamhack står på tapeten när SweClockers sammanfattar spelveckan. Dessutom visas nyheter i kommande DayZ och videos från bland annat Starcraft II.

155

Resultat för Geforce GTX Titan i 1080p

På läsarnas begäran kompletterar SweClockers recensionen av Nvidia Geforce GTX Titan med spelresultat i upplösningen 1 920 x 1 080 pixlar. Föga förvånande skvallrar siffrorna om många bildrutor per sekund.

31

AMD Temash: Specifikationer och prestanda

I en video som beskriver AMD:s Turbo Dock-teknik återfinns prestandasiffror som rör arkitekturen Jaguar och den kommande plattformen Temash för surfplattor och hybrider.

30

Podcast 20: "Geforce GTX Titan och Playstation 4"

Redaktionen fattar mikrofonerna och sammanfattar lanseringen av Nvidias monstergrafikkort Geforce GTX Titan. Playstation 4, Anna Book och Google Chromebook Pixel får också vara med på ett hörn.

33

Qualcomm tillkännager globalt fungerande LTE-modem

Idag tvingas mobiltelefontillverkarna att anpassa sina modeller efter de många 4G/LTE-standarderna. Detta ska Qualcomm råda bot på med sitt kommande modem RF360.

41

EK lanserar vattenblock för Geforce GTX Titan

Geforce GTX Titan är ett grafikkort av rang med potential att prestera bättre under kyliga förhållanden. EK Water Blocks tillkännager nu ett vattenblock speciellt framtaget för Nvidias nya flaggskepp.

58

Begagnade spel går att spela på Playstation 4

Det är nu bekräftat att begagnade spel kommer gå att spela på den kommande spelkonsolen Playstation 4. Sony är dock kryptiska med sina svar, vilket antyder att det inte blir helt utan restriktioner.