Inlägg

Inlägg som jallabert har skrivit i forumet
Av jallabert
Av jallabert
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Dj Squeeze
Använder notepad, allt annat är fusk....

Ok, så alla som inte kör windows och inte har notepad fuskar.

Av jallabert

Jag brukar rita sidan i gimp först, sen skriver jag den i anjuta.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av RokkeR

Edit:
Välkommen till SweC förresten!
Å Bara så att du vet, det är jag som är den klart coolaste, ballaste & snyggaste snubben på hela det här stället och alla inlägg som skrivs till mej bör avslutas med "Ers Majestät"

Det där var det dummaste jag har läst, du är bara jobbig tycker jag.

Av jallabert

Den var faktiskt riktigt ful måste jag säga.

Av jallabert
Citat:

Ursprungligen inskrivet av nulleman
Jag tycker det är MYCKET bättre att ha den där än att inte ha den. Den innehåller mycket information som är nyttig

Ja, det tycker jag också.

Av jallabert
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Meganeoman
Nej, nej jag tycker inte att Linux är skit, det jag skrev var på ett ironiskt sätt. Men Ok, Linux har sina brister fortfarande!

Det verkar nästan som att du tycker det när man läser dina 100 andra trådar..

Av jallabert

12

Av jallabert
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Oreo
Oftast vet man inte exakt vilket program man vill ha så då måste du ändå gå igenom hela proceduren som du påstår att man gör med windows i Linux.

Nej, då går man in på freshmeat.net och söker, sen installerar man det. Är JÄVLIGT mycket lättare än att hitta program till windows. Det är helt omöjligt att hitta program till windows har jag märkt efter att ha kört windows lite i skolan. Sen är det jobbigt att installera dem, om man ens hittar dem.

Av jallabert

Snyggt! Förstår inte vad alla har emot zebratyget, det var ju fint

Av jallabert

Annars kan du ladda ner gimp som är gratis och minst lika bra som photoshop

Av jallabert
Citat:

Ursprungligen inskrivet av m0REc
Varför ha en webbserver om du inte kan koda hemsidor? Annars finns ju Analogx simpe server: www på http://www.analogx.com/

Stödjer CGI och HTML, inte PHP eller liknande dock...

Man måste ju inte ha en hemsida på servern, man kan ju lägga vanliga filer där istället..

Av jallabert
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Ghost_Overdoze
Det jag gjort som fått mest spridning var en "lunarizer" till mIRC. En irckompis hade sett en sån på en sida, och jag tyckte att det verkade krångligt att behöva skriva in sin text där, trycka på en knapp, kopiera texten som kommer ut, och sedan klistra den i sin irc-klient. Jag gjorde ett enkelt, fulkodat script. Det spred sig ganska snabbt, och det verkade sedan som alla hört talas om det I dagsläget har 9259st besökt sidan, vilket ger ett ungefär hur många som testat den (några går in på sidan utan att tanka, men några fick den skickad till sig, utan att besöka sidan).

Annars vet jag inte, gjort några bilder som jag varit stolt över, någon hemsida, och så vidare...

Edit: Om någon vill testa: http://www.leetcrew.nu/lunar/

Haha, det där kommer jag ihåg.. testade det för några år sedan

Av jallabert
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Hauk
Nice avatar, gillar du labeln eller tog du bara "gubben" för att den var "häftig"...?

Gillar labeln och tycker att den är häftig

Av jallabert

Mitt biljettsystem och mitt halvfärdiga composystem.

Av jallabert
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Icy

I administrativa verktyg så finns det ett verktyg som heter services eller tjänster (har inte svenskt OS) där kan du manuellt gå in och stänga av allt som rär igång just nu som du inte får.

Detta är ett vanligt sätt att stänga ner vissa trojaner eller virus, inte fasiken pysslar man så som norton vill att man skall göra...

Det är t.ex. sånt jag menar med att det är svårt att hitta i Windows.. behöva leta efter en massa jobbiga saker för att stänga ett program, när man istället kan köra "kill pid"

Många av de sakerna jag sa går säkert att lösa. Men jag behöver inte lösa dem eftersom att jag aldrig kör Windows typ.

Av jallabert
Citat:

Ursprungligen inskrivet av DrRotmos
Nog för att jag håller med dig om allt annat, men nått har jag baskemig lärt mig under min Operativsystem Windows 2000-kurs på skolan. Man kan visst montera partitioner vart man vill. Kommer dock inte ihåg hur man gör.

Ok, visste inte det :). Om någon vet hur man gör, skriv gärna det

Av jallabert
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Nilzon
jallabert: Hehe ingen dålig lista.. ;).. Som sagt jag kan förstå dina argument. och jag säger inte att dom är fel... Jag vill inte starta nåt krig.. :)..
Och mina åsikter om problemen är följande

1. Det fel som du har fått, har jag inte upplevt under mina 7 år som windows användare..
Skulle jag få ett sånt fel, ja då skulle jag installera om windows.

2. Maximeringsfunktionen i windows.. är jag nöjd med..

3. Där måste jag hålla med om att du har en poäng.. men jag ändrar typ aldrig mina inställningar.. så jag retar inte upp mig på sånt..

4. Där har du rätt igen.. som tur är finns det ett par bra trådar på sweclockers där dom listar bra windows program

5. Denna punkt är windows största svaghet.. säkerheten.. ush fy.. utan antivirus och brandvägg, går det typ inte att använda windows

9. Mjo det är bra att kärnan har stöd för massa grejjer.. men för min egen del räcker det med att installer nforcedrivrutinerna.. för att få allt att funka.

10. Vad är det som är jobbigt att hitta ?

12. Jag tror ofta att skolornas windows versioner är missköta eller nåt.. för i våran skola är tex hänger sig inte windows för såna småsaker.. sen beror det ju på vilken windowsversion.

2. Men alla, t.ex. jag är inte nöjda. Man borde kunna välja själv vad som ska hända.
3. Men ibland ändrar man
4. Ok, är nästan aldrig i Windows-delen här, så jag vet inte.
10. Typ allt..

Av jallabert
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Nilzon
För arbetsstation: Windows är väl bra om man bara vill ha ett system som fungerar, utan att behöva krångla allt för mycket.

Vad är det som är jobbigt med att använda windows? (nyfiken)

Ok, här ska jag skriva lite av sakerna som jag hatar med windows.

1. Om något blir fel så är det jobbigt att fixa det. Jag har Windows på en laptop och den har det blivit lite konstigt med så jag inte kan ändra några inställningar (står "Åtgärden har avbrutits på grund av begränsningar i datorn."). Explorer startar inte heller, så jag får ingen meny. Vad ska man göra då? Installera om Windows?
2. Man kan inte bestämma hur fönster ska bete sig. När man dubbelklickar där uppe i fönster vill jag att det ska vara som i fluxbox, fönstrena ska inte maximeras. Jag vill inte stänga fönster med alt+f4, men det verkar inte gå att ta bort. Kopiera och klistra in text vill jag även gära som i Linux, det är så mycket skönare, men inte fan går det i Windows. Jag vill kunna ta bort kanterna från fönster också.
3. Jobbigt att ändra inställningar. Testa att göra något enkelt som att byta ip. Tar ju ett år att göra det, istället för att bara skriva "ifconfig ethX 192.168.x.x" typ..
4. Omöjligt att hitta bra programvara som är gratis. För att hitta program till *nix behöver man bara söka på freshmeat.net.
5. Man måste skydda sig mycket för att slippa virus och skit.
6. Går inte att stänga vissa program som körs. Står att jag inte har rätt att stänga program som körs ibland, även fast jag är admin. Hur ska man då stänga dem?
7. Jobbigt att installera program. Om man t.ex. kör gentoo eller debian behöver man bara köra "emerge program" eller "apt-get install program". I Windows måste man hålla på och klicka och skit.
8. Man kan inte köra utan GUI.
9. Jobbigt med drivers. Man måste hålla på och kopiera drivers från disketter/cd/internet. I Linux följer det med massor med drivers till kärnan. Om man bara har en dator och kör Windows på den, och måste formatera hårddisken. Sedan har man inga drivers till sitt nätverkskort, och måste ladda ner dem från internet, och för att få igång internet behöver man drivers till kortet.. Då måste man ju typ be någon man känner att ladda ner åt en. Jävla jobbigt. Jobbigt även om man har flera datorer och kan fixa det själv.
10. Jobbigt att hitta. Kanske bara är jag, men det är väldigt jobbigt att hitta i Windows.
11. Man kan inte montera partitioner var man vill. D: är D:. Jag kanske vill att D: ska vara i C:\Bla\Bla\Bla.
12. Det är så ostabilt. I skolan när jag skulle skriva ut och skrivaren inte funkade, vad hände då? Jo, Windows blev jättesegt och skärmen blinkade vitt när jag rörde på pekaren.

Finns mycket mer som är jobbigt också som jag inte kommer på nu. Och det här är bara vad jag själv tycker, du kanske tycker att Windows är jättebra.

Nilzon: Hellre så "krånglar" jag ett tag och får något som funkar skitbra än kör Windows.

Av jallabert
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Ghost_Overdoze
Jag håller med filigran om *nix till server och win till workstation, som jag sagt flera gånger innan. Men vad jag vill säga här är att, precis som K-Force säger, handlar Microsofts reklam om bland annat helhetskostnader: även om företaget byter till *nix som är gratis får de högre utvecklingkostnader, förvaltningskostnader, m.m (enligt de tester de gjort).

Äh, *nix är ju riktigt trevligt på workstation. Windows är inte bra till något alls tycker jag. Windows är alldeles för jobbigt att använda för att jag skulle vilja köra det på en workstation.

Av jallabert

villewilleysson, är du här också

Hm, förstår inte varför någon skulle vilja kopiera såna här bilder http://w1.853.telia.com/~u85320549/gote/izze7.jpg