Inlägg

Inlägg som Daniel Raftö har skrivit i forumet
Av Daniel Raftö

Nää..

Inte välbyggt, detta är ett överprissatt budgetchassi. Under bygget lossnar en liten metallflaga(!) från ett hål i chassiet och trillar ner på mobo så nu måste jag köpa komprimerad luft och hoppas att jag får bort flagan så att jag slipper kortis. Det är mycket trångt att arbeta, vilket hade varit ok om det hade blivit bra med funktion och luftflöde. Du kan bara ha en fläkt i taket om du ska använda 5.25-tums platsen och taket är det enda ställe som har något som påminner om luftfilter. Har du ett tjockare grafikkort så kan det hindra både fläktar i taket och med säkerhet hindra 5.25-tums platsens användning. Har du dessutom ett långt graffe så kan det ta i psu modulära kablar. Så nu måste jag bygga med undertryck med fläktarna blåsande ut längst ned och bak, vilket ju inte är att föredra.

För mig som mest använd Fractal Design och Antec tidigare så blev detta en väckarklocka om hur trist det kan vara att bygga datorer när chassiet inte håller den kvalitet man är van vid.

Nån i tråden körde utan sidodörr för att hålla nere tempen på grafikkorten men då kan man ju lika gärna spika upp grejjerna på väggen..

Av Daniel Raftö

Det finns väl olika skolor.

Jag sätter lågvarviga fläktar in i lådan och lämnar en fläktplats tom vid cpu där luften kan smita ut (luft hittar alltid ut), sedan finns det ju även ventilation vid gpu oftast. Då får jag övertryck och flöde förbi de varma komponenterna och ut ur lådan. Att sätta fläktar som leder ut värme är bara intressant om du har varmt i lådan, då kan det väl ge någon/några grader. Jag börjar bli gammal och trött och kör allt på stock så värme är inget problem här.

Klockar du eller kör radiatorer gäller inget av vad jag skrev ovan.

För att svara på din fråga: Du kan blanda fläktar som du vill men positivt tryck (mer in än ut) är bra om du vill att luften ska passera dina dammfilter innan den vispar runt inne i lådan.

Av Daniel Raftö

@GLaDER: Ska nog göra det. Jag vet inte hur mycket cpu arbetar då man kollar på film men jag kommer ju ha både push och pull i den lilla Bitfenix-lådan och kylartornet är ju ivägen för den luften. graffet blev nämligen knäpptyst med accellero-kylaren på så det kan vara värt att jaga dB på andra ställen..

Av Daniel Raftö

i5 750@2.66GHz passivt med Noctua NH-U12?

Hej,

Jag tänkte göra om min gamla speldator till en HTPC. Det jag undrar är om jag kan köra i5 750@2.66GHz passivt med Noctua NH-U12?

Tankar om det?

Av Daniel Raftö
Skrivet av Snövit:

Jag hade kollat över drivrutiner till SATA-kontrollern. Låter nästan som om de inte är installerade ordentligt. Annars får du testa och byta kablar

SATA-kontrollerns drivare följer med chipset-drivarna? Jag laddade hem nyaste från Asus iaf..

För kollar jag enhetshanteraren så ligger min bluray-spelare där, men i utforskaren syns den inte.

Av Daniel Raftö

Min nya dator hittar den optiska läsaren varannan boot

Jag håller på att uppgradera och allt går fint förutom att den optiska läsaren bara hittas av mobo (Asus z97-p) då och då. Känner någon igen detta? Allt är bytt utom psu och just den optiska läsaren...

Av Daniel Raftö

@Santrik: Bra argument, jag ger mig! 😊

Fan va trevligt å få en ny dator att skruva ihop. Tack för hjälpen alla som bidragit.

Av Daniel Raftö

Så här. Tråden handlar ju om balans mellan prestanda och pris. Jag testar att summera med två kundkorgar. En i5 + GTX970 samt en i7 med GTX980

http://www.inet.se/kundvagn/visa/8127878/i5-gtx970

http://www.inet.se/files/img/tiny/forum-divider.png

http://www.inet.se/kundvagn/bild/8127878/i5-gtx970

eller

http://www.inet.se/kundvagn/visa/8127894/i7-gtx980

http://www.inet.se/files/img/tiny/forum-divider.png

http://www.inet.se/kundvagn/bild/8127894/i7-gtx980

Jag bytte till ett mobo med bättre ljudkrets. Då det verkar vara strul med drivarna till R9 390 väljer jag mellan GTX 970 och 980. Jag har NAS och behöver egentligen inte större SSD än Samsungs.

Det skiljer 3k mellan kundkorgarna. Vilket är mest prisvärt om jag uppgraderar om ca två år.. Fast det finns ju en tredje kundkorg att jämföra med och det är Skylake om en dryg månad bort..

Av Daniel Raftö

@Akaiko:

Jag har en annan tråd (#15501328) där jag fick tips om Sapphire R9 390 men då jag kollade runt lite verkar det vara problem med drivarna, iaf om denna video är något på spåren https://www.youtube.com/watch?v=E_1MOiafL_4&ab_channel=Gamers...

Kan vara värt att följa upp?

Av Daniel Raftö
Skrivet av Peppar2014:

Vad ska du med en gpu-kylare till? Med en Noctua kylare och Asus kortet får du med rätt inställningar i princip en semi-passiv drift.

Noctua är fula, jag har fönster numera och är trött på deras utseende. Bequiet med fläktar i push/pull kommer nog hålla nere temperaturer och ljudnivå tillräckligt.

Skrivet av Peppar2014:

Vet tyvärr inte hur TS tänker, så länge han vet det själv är det nog ingen fara

Jag tänker att jag aldrig har varit nöjd med stockkylarna på mina gpu:er och då jag bytt till Acelleros kylare har det blivit knäpptyst. När man fått tyst på allt så är det ju alltid något som sticker ut ändå och då har det varit graffet. Men jag ska läsa lite på de kylare ni räknar upp för även om Acellero säger att deras kylare passar för en jäkla massa kort så blir ändå duktigt med moddande innan de sitter där, nice att slippa...

Fast kollar man denna video om Sapphire r9 390 blir man ju lite fundersam.. https://www.youtube.com/watch?v=E_1MOiafL_4&ab_channel=Gamers...

Av Daniel Raftö
Skrivet av Santrik:

Något sådant?

@t3chn0

i7a istället, större SSD och en keff kylare på ett 970 som du ändå ska byta.

Ok, uppdaterar fast med ett R9 390

Skrivet av Peppar2014:

Beträffande ditt chassi, är det ett R4 eller define mini?

Jag har både ett R4 och ett design mini men kommer nog använda R4.

Jag såg att alla dissade min cpu-kylare men jag tycker den jag vill ha är rätt snygg jämfört med Noctuas.

http://www.inet.se/kundvagn/visa/8126544/2015-06-21

http://www.inet.se/files/img/tiny/forum-divider.png

http://www.inet.se/kundvagn/bild/8126544/2015-06-21

Jag tycket det börjar se rätt vettigt ut faktiskt! Men...räcker mitt Corsair HX620?

Av Daniel Raftö

@philipborg: Jag trodde 970 var prisvärt. Vad tipsar du om som ersättare? Jo, jag har något OS liggande så win 7 ska strykas. Mobo är valt mest på utseende förutom chipset och sockel såklart. Ska jag ta något enklare, vad?

Av Daniel Raftö

Balans pris/prestanda, för tyst speldator?

Tänkte ersätta datorn i signaturen med något som ger rätt pang för pengarna. Jag har redan ett FD R4 chassi och en Corsair psu på 620W liggandes. Resten tänkte jag mig så här:
http://www.inet.se/kundvagn/visa/8120447/2015-06-21

http://www.inet.se/files/img/tiny/forum-divider.png

http://www.inet.se/kundvagn/bild/8120447/2015-06-21

Men jag tar gärna synpunkter både på generalfel, dvs om något inte passar ihop, men även om det är något som jag kan justera för att få bra pris/prestanda samt tyst. Graffet kommer garanterat få en Accelero-kylare så om den brummar spelar ingen roll. Jag spelar FPS-spel på mina datorer, inget annat.

Av Daniel Raftö

@Xyborg:

Lånar tråden lite.
Bra tips, jag testade att spela CS:GO med datorn i specen med MSI Afterburner igång. Både GPU samt mina fyra kärnor låg rätt nära 100% medan jag spelade. Alltså är det ingen bra idé för mig att uppdgradera GPU om jag inte även uppgraderar prollen vilket inte går för det finns knappt något att uppgradera till med min sockel. Tänker jag rätt eller kan jag krama ur med ur CPU genom att klocka den och få balans mot ett bättre GPU?

Av Daniel Raftö

har man stålarna så kan man få uppleva känslan att bli av med 5k för ett chassi där ena dörren inte går att stänga för kabelhärvan vinner över magneten..

Av Daniel Raftö

I ärlighetens namn var det i höstas jag fick bud på 5k och det var helt riktigt på blocket. Men jag sålde inte för den passar bra att lämna vidare till min son. Fast jag tycker ändå TS inte ska ha för låg svansföring, är datorn i fint skick så finns det gott om folk därute som inte bryr sig om en tusenlapp hit eller dit.

Av Daniel Raftö

Jag har fått bud på min dator i signaturen på 5k, då borde du lätt få 7k. 4k plz.

Av Daniel Raftö

Köper du en ny dator för 5k så klarar den dagens spel på låga inställningar och sedan blir den bara tröttare..

Du kan få köpa min dator för 5000. Dina föräldrar tänker väl rätt men här inne har folk koll på sina burkar och ska man spela med vettiga inställningar för 5k så har man inget val än att köpa beggat.

Av Daniel Raftö

Kolla videos på YT om du vill se olika varianter. Kladda bara inte, du vill inte ha luftbubblor. Dra ett kort streck och tryck dit kylaren lugnt bara så ordnar det sig.

Av Daniel Raftö
Skrivet av The Echelon:

En sak som jag inte förstår är varför man vill ha 1 expansionsplats + sff nätagg. Finns väll inget särskilt strömkrävande som får plats på en enda plats? och för att driva en vanlig processor med inbyggd grafik klarar man sig väl med en pico psu? Kanske finns någon vänlig som kan förklara fördelarna med denna kombo.

de tror väl kanske att folk skrapar ihop HTPC:er med sådant som ligger på hyllorna. Har man lite investeringsvilja kör man väl streamcom.