Inlägg

Inlägg som Daniel Raftö har skrivit i forumet
Av Daniel Raftö
Skrivet av hACmAn:

Rent spontant ser jag inte hur det inte skulle fungera om du kör stock på cpun.
Fast det är ju bara att testa. Strular de kör h100i med sänkt varvtall. Din gtx570 dcII lär låta mer i alla fall.

bra svar, tack. Jag tänkte försöka få ned ljudet på graffet med en H60/H80 fast mest på skoj, funkat det så funkar det.

ett sätt att öka det statiska trycket är ju att ha fläktarna i serie men då blir det för trångt för montering i taket.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Daniel Raftö

Noctua NF-S12B ULN till H100i eller blir det statiska trycket för lågt?

tjo,

Jag sitter på några Noctua NF-S12B ULN 120mm och tänker byta kylare till Corsair H100i fast samtidigt slänga på mina Noctuafläktar istället för de som följer med. Det är tydligt på Noctuas hemsida att den bättre fläkten (i deras sortiment, jag tar gärna tips på alternativ) är NF-F12. Prollen som ska kylas körs i stock och jag tänker att det kanske räcker med mina NF-S12? Någon som har testat fläktar med "svagt" statiskt tryck på Corsairs kylare?

Bumpa mig om jag ligger fel men det känns som om jag ber om köpråd så..

Av Daniel Raftö
Skrivet av Greybeard:

We do not know yet if this is something that will be made in the future.. but chances are good, since we've now have a cooler that are configured 140rad and 280rad... I'm pretty sure that it is not the end of it. Let's keep our hopes high!

Do you have an update regarding this? I'm very keen to finalize the plans for my update.

Av Daniel Raftö
Skrivet av HensoN:

Jag har Fractal Design R4 och en H100i monterad i fronten med P/P konfiguration. Funkar bra för mig. Gillar att ha den suga in i fronten för man får gött med friskluft och det håller ljudnivån nere en hel del, dessutom sitter det ju fläkt filter där så man slipper göra rent radiatorn helatiden (städar sällan ;O)

Kolla mitt album för bild.

http://www.sweclockers.com/galleri/10899-clean-datorhorna

//HensoN

Snyggt! Hur upplever du att graffet klarar den setupen, det sista man vill är ju att småfläktarna som sitter där ska spinna som galningar hela tiden.. Fanns det plats i toppen eller testade du inte det?

Av Daniel Raftö
Skrivet av thli72:

Det finns många sett att angripa detta, jag valde här:

-Ett GTX780Ti, snabbaste kortet idag. . valde ett med ref kylare.
-Tog ett dyrt o fint 1150 kort o en 4770K
-2x250Gb Samsung pro SSDer
-Monster kylare från Noctuas
- FD R4 chassi
-Valde här en riktigt fin PSU men tog INTE höjd för SLI, vill du det så byter jag
http://www.inet.se/kundvagn/visa/4424751/2013-12-31

Sen kan man ju även gå på ett 2011 baserat system, men beror lite på hur mycket CPU kraft du vill ha. .
Man skulle då kunna gå på en 4930K CPU o ett GTX780 istället

Jaa, en i7 4820 kostar ju samma pengar på inet just nu, fast det kanske drar iväg med mobo och passande minnen? Känner jag skillnaden för några kronor till så ökar ju merca-faktorn..

Edit: Så här kanske http://www.inet.se/kundvagn/visa/4425379/2013-12-31 Fast jag kanske letar reda på en Seasonic Platinum-660 660W från annan butik dock för den är jag sugen på.

Av Daniel Raftö
Skrivet av Walex:

Sant, tack bättre o köpa till ett 780ti sen o och köra sli. Men ska jag köra vatten eller luftkylning?

Komplett vattenkylning till hela bygget kapar ju 5k på din budget typ.

Av Daniel Raftö

Den här tråden är ju bättre än Star Wars VII.

Av Daniel Raftö

Jag har fingret på beställaknappen till nästan samma lista som du, jag tänkte dock kyla cpu med en corsair Hydro H110 samt köra två SSD i Raid och hälften RAM mot dig. Bra läsning i denna tråd. Jag landar på ca 15k för att smeka egot. Ärligt borde även jag nöja mig med ett nytt graffe.. Fast då har jag inget att skruva på i jul. :/

Av Daniel Raftö

fast det är ju bra att det går att laga, det är ju ingen egenskap hos telefonen man måste stå ut med. efter service fungerandeden perfekt.

Av Daniel Raftö
Skrivet av MrWIB:

Hej,

Har just fått en Nokia 925 (925.1 Type: RM-892), det mesta funkar bra, men har problem med att telefonen tappar uppkopplingen lite då och då.
Det går varken att ringa eller ta emot samtal, däremot så kommer mailen fram ...
Har vad jag vet alla de senaste uppdateringarna av allt som har med telefonfunktionen att göra.
En kollega har samma problem (exakt likadan telefon).
Vi använder Telenor (om det nu har något med saken att göra).
Efter omstart så kopplar den upp igen.
Detta händer vad jag än så länge noterat, helt random.

Tacksam för input.

Hade detta på min 920, två vändor på service så var saken ordnad. Först bytte de antenn, sedan bytte de moderkort. Hade jag varit lite snabbare efter köpet hade de bytt hela luren direkt men men..

Av Daniel Raftö
Skrivet av Roger W:

Gradona kommer läcka för mycket helt enkelt. (Klipsch vet jag inget om dock)

aa, jag slängde mig över mer läsning så fort jag gjorde inlägget och inser att läckaget kommer göra mig onöjd. Hur jag vrider och vänder på det så verkar det som om jag måste gå upp lite i pris för att få det jag söker. Det lutar åt Sennheiser Momentum On Ear om jag inte hittar något runt tusingen.

Av Daniel Raftö

Tänkte mig ett par lurar runt tusenlappen, kanske ett par Grado SR60 eller Klipsch Image One. Användningen är på jobbet och på tåget till och från så jag vill inte höra omgivningen alltför bra och de vill inte höra mig Jag har rätt stort huvud så det får inte klämma. Någon som har erfarenhet av dessa eller vill komma med annat tips?

Av Daniel Raftö

ok, så min tanke att köra 2x570 i SLI med vattenkylning och klocka cpu verkar vettig då om jag läser ihop svaren!

Av Daniel Raftö
Skrivet av Ralleballe:

Jag tycker inte datorn ser allt för gammal ut. När tycker du att den inte räcker till? När känns den långsam?

Skickades från m.sweclockers.com

Nja, inte jättegammal kanske men då jag snabbkollar folks specar så ser jag att det börjar bli ett generationsglapp. Jag har kommit över en liten extraslant och då tänkte jag kanske peta in den i systemet för att allt ska flyta liite bättre överlag. Såg t ex någon på YT som bootade win-7 på några sekunder, det tar mig 50 sekunder att göra samma sak. Sedan ska ju alla spel maxas såklart

Kanske räcker pengarna till ett extra 570 som jag kan köra i SLI om jag vattenkyler, stockkylarna tar alltför mycket plats. Då får jag lite kul jobb med att modda lådan. 240.1 + 120.3 borde gå.

Av Daniel Raftö

ah, jag förstår och hitta ett tvåslots 570 att köra i SLI? Men jag har även en liten låda så då slår kylaren i nätagget.

Av Daniel Raftö
Skrivet av Layon:

Ett begagnat 570 så är det en rätt så kompetent dator ändå, och OC är väl inte omöjligt med ett så fint mobo, även om din CPU inte är k-märkt.

Du skulle ju kunna sälja mobo och CPU, du får ju minst 1000kr för CPU+mobo tror jag.
Om du kör Haswell eller Ivy-bridge E så tycker jag ändå att två 570 eller kanske t.o.m. tre st totalt ger rätt så många fps för lite pengar.
Sen om ett år eller ett halvår så kan du säkert sälja dina 570 för 800-1000kr st och köpa två feta grafikkort, eller två medelbra.

Men på mitt lilla mobo får jag inte plats med fler gpu.*sadface* Ska jag uppgradera så blir det ett nytt graffe samt ev SSD i RAID 1+0 samt kolla över minnen, cpu osv.

Av Daniel Raftö

Uppgradera eller bygga nytt?

Som ni ser på min spec så var det ett tag sedan jag satte ihop min dator. Innan jag sätter mig och läser in mig på allt igen *puh* tänkte jag kolla om det är någon som vill tipsa mig om det kan vara värt att satsa på en uppgradering (eller klockning) eller om jag ska sälja burken som den är och satsa på nytt?

Viktig för mig är att det är tyyst, den ska boota snabbt som fan och den används till fps-spel. Skulle jag bygga nytt skulle jag ha budget på 20-25k.

i5 750@2.66GHz | Intel X25-M G2 80GB | ASUS Maximus III Gene | Corsair Vengeance DDR3 PC12800/1600MHz CL9 2x4GB | Corsair 650HX | Asus GTX570 DCII | Fractal Design mini | Win7-64

Tacksam för diskussion och tips!

Av Daniel Raftö

Om lådan har ett luftfilter i botten och filtret måste dras bakåt för att rengöras kommer det förmodligen aldrig bli rent. Orka.

Lådor med sidodörrar som viks ut är fail. Då kan man inte ha grejjer brevid datorn. Skulle man ha tomt där så blir det ju en jättebra plats för t ex en öl...poff.

Av Daniel Raftö

Ok, nu ser min kundvagn ut så här

http://www.inet.se/kundvagn/visa/2562776/htpc2012nov

Chassiet finns inte som uppgraderad evo-version hos Inet. Jag kanske avvaktar eller så nyper jag det hos någon annan bara.

Osäker på om jag ska köra på Streacoms eller ASrocks fjärr, jag har lagt med den från Streacom så länge.

Av Daniel Raftö
Skrivet av nafs:

Det är väl köpråd du vill ha??

Det finns ju FC5 Evo, varför ta det gamla?
Kolla att det inte sitter några höga komponenter i vägen för heatpipesen!
Jag skulle gå på en 150W PSU. 90W funkar säkert men du har inga marginaler alls så PSU:n kommer gå hårt...

Hehe, jo - det är väl köpråd jag söker men jag tänkte att de som är inne på HTPC kanske mest kollar trådar i denna delen av forumet.

Bra tips, jag byter till FC5 Evo så tar jag nätagget från Streamcom åxå. Den enda HTPC jag har byggt var på ATX och då hade jag ju typ 650W Jag har sett bilder av layout och undviker man ITX-varianten av ASrock-korten så bör det inte finnas något ivägen.