Inlägg

Inlägg som ox4 har skrivit i forumet
Av ox4

träning för super6 och fun cup

Hej på er!
Vi undrar om någon vill träna med oss inför kommande tävlingar.
Fighting for fun [FFFUN] heter klanen.

Svara i tråden eller kontakta Terror666 eller flipnode ingame.
Vi snackar engelska och kör TS3.

Av ox4

vad åsyftas med molntjänst i detta fall? gäller det dropbox och sånt eller även serverutrymme som man hyr eller även typ spotify? Steam?

Om det gäller som hårddiskar ligger det väl runt 10:- för 10gb (http://sv.wikipedia.org/wiki/Privatkopieringsers%C3%A4ttning), och engångsavgift vid registrering gäller rimligtvis. Så att köpa webbhotell med 5Gb ökar i pris med nån % isåfall (höftat), och därefter borde månadskostnaden inte skilja sig alls. Om man tänker så.

"Moln" är ju ett lite svårdefinierat begrepp i detta fall, eller har någon en precis beskrivning?

Av ox4

fan, jag skrev dåligt.

funktionen kallas i länken (<a href=javascript:blablabla ...>LÄNK</a>).
innehållet som avses är <div> med ID="myDiv".

om du lägger till en länk som inte skickar myDiv utan istället något annat ID
+
skapar en <div> med id="något annat ID" etc

så kan du lägga till hur många du vill. "id" ger ett unikt namn till din div i det här fallet. och den unika divven kan alltså användas av javaskriptet iochmed att du har kallat funktionen(med ett specifikt ID) genom att man klickar på länken.

[EDIT igen]
<a id="showhide" href="javascript:showhideStuff('myDiv');">Show</a></p>
<div id="myDiv" style="display: none;">I'm here!</div>

dessa kan du ha hur många av som helst, bara du gör så att ID är unika. din länk behöver dessutom inget ID.
[EDIT igen] -eftersom länken ändras från show<->hide beroende på klick så behöver länken ett ID. ska du ha fler länkar får du ha unika Id på dem och lägga till motsvarande mög i koden. enklast är att nesta if om du vet att det bara är 6, men det finns nog elegantare sätt att göra det på.

Av ox4

har haft fiber de senaste åren med BBB som leverantör. 0% driftstörning. tidigare ca 70Mbit ner (på 100-lina) nu 170Mbit (whaaa?). 10-20Mbit upp. jag är helnöjd.
har dock bytt ut medföljande hårdvara till egna lösningar så jag vet inte hur deras "modem" är. Har haft bra [edit] telefonsupport [/edit] de få gångerna det behövts (flytt etc).
Blir trött på att dom har ringt ca 3 ggr i år och frågat om jag vill köpa TV-kanalpaket.

Av ox4

det finns en svår aspekt av illegal fildelning som blivit vanligare med åren: kvalitén på produkten är inte alltför sällan mycket bättre som piratdistribution än van man får som lagligt köpt.

Film: välj kvalitet! vill du kolla på mobilen (200-600mb)? kolla på liten skärm/snabb nedladdning (600-1200mb)? kolla i maximal kvalitet (4gb+)? Du slipper reklam, DVD/BRay, varningstexter, mjukvarobegränsningar. Tillgängligt utan regionala begränsningar.

Serier: nya avsnitt direkt vid släpp, betyder att inga spoilers finns ute än. Kvalitet efter önskemål. Reklamfritt. Samlade seasons finns att ladda ner.

Musik: liknande fördelar som med film. Dessutom- discographies finns tillgängliga under EN torrent, inklusive rare/bootlegs och extramaterial som ofta inte finns att köpa lagligt.

Spel: spendera <5min för att fixa cracks sen funkar det bra utan DRM och annat resursslöseri. Många nya spel har så mkt problem vid säljstart att crackade versionen är enklare och smidigare att installera och spela. Ingen insamling av "user statistics" ingen "registrering" etc.

För mig är vissa saker mycket positiva, ffa REKLAMFRITT, tillgänglighet digitalt (kan se och se om när och var jag vill), valbar kvalitet (mästerverk->HD, slötittande->små filer) och inga krav kring åsiktsregistrering eller namninsamling.

Dessa skillnader gör det mycket attraktivt för mig att välja piratvägen.
Jag har Steam sedan några år tillbaka och laddar inte längre ner spel. Senast vid Borderlands 2 släppet förra veckan tänkte jag att piratversionen hade funkat bättre (steam gick offline och savefiles gick åt pipan).

Jag betalar för Spotify- 80% av det jag lyssnar på funkar utmärkt på samtliga datorer och mobilen. Tool, Pink Floyd, Metallica etc finns dock inte i någon vidare utsträckning så då hade det varit fint att ladda ner filerna till de datorer jag sitter vid (jag har rippat mina CD skivor med har ingen lättillgänglig server att streama filerna från).

Film? Jag körde Voddler under betan för några år sedan och kollade på massor med sköna B-filmer. Kvalitet/hastighet och tillgänglighet är dock fortfarande begränsade. Dessutom vill jag kunna se filmerna på olika ställen (typ: ta med dem till sommarstugan där det inte finns uppkoppling).

And the kicker: vem betalar jag till när jag köper media? Affären som säljer. Av det är en del skatt, en del vinst. Av det som återstår är en del till återförsäljaren/distributören, och hur stor del går till de som faktiskt förtjänar förtjänsten? Poängen här är inte att diskutera varför det ser ut som det gör utan snarare att det är psykologiskt jobbigt att veta att jag med inköp av media som annars finns mer lättillgängligt (och nästan gratis, men olagligt) sponsrar en affärsmodell som bevisligen är totalt förlegad. Och att jag sponsrar de lagliga tvister som hela tiden försurar för konsumenterna. Och att jag sponsrar företag som spenderar stora pengar på att registrera pirater (dvs många vanliga svenska ungdomar) eller skicka hotbrev eller stämma folk för relativa trivialiteter.

Problemet ligger i att det finns en obalans i vad som är tekniskt möjligt (nästan oändlig distribution i vilka format som helst) och vad distributörer har valt som affärsmodeller (DRM, egna onlineshops/program, streaming utan möjlighet till nedladdning, reklambaserade modeller, registrering, uppspelningsbegränsningar, geografiska skillnader, censur etc etc). Därför är piratandet så attraktivt. Att stora företag slår tillbaka med lobbyism och hot om straff ISTÄLLET för att lösa deras tekniska otillräckligheter gör att det dessutom känns SKÖNT att snuva dom på konfekten och ladda ner utan deras välsignelse.

Det är mina åsikter. Jag är principiellt emot piratkopiering för enskilt bruk. Men jag är mer emot trångsynthet och hot från miljardindustrikonsortier vars ÄNDA SYFTE är att tjäna mer pengar åt sig själva. Det är en större fara för samhället i stort. Skit ska skit ha.

Av ox4

spana in telesport (www.telesport.se). relativt nystartat.
dom kör på telias nät med något bättre priser + att du automatiskt skänker större delen av ab-kostnaden till valfri organisation.. bytte för några månader sedan.
etisk telefoni!

Av ox4
Skrivet av emilakered:

Hur spännande det än är med Higgsbosonen är det inte riktigt SweClockers bollplan, och skulle normalt inte dyka upp här. Comic Sans-hysterin är dock såpass rolig att man kan göra något på det, givetvis med glimten i ögat. Med lite tur är det samtidigt några som klickar sig vidare och lär sig något.

du har rätt, såklart! Behövde släppa loss lite nerdrage bara

Är mest förvånad över att någon alls reagerade på comic sans i sammanhanget...
"Positive identification of the new particle’s characteristics will take considerable time and data. But whatever form the Higgs particle takes, our knowledge of the fundamental structure of matter is about to take a major step forward" http://press.web.cern.ch/press/PressReleases/Releases2012/PR1...

särskilt eftersom vetenskap ofta presenteras humoristiskt. se t ex:
http://arbesman.net/2010/11/08/humor-in-scientific-publicatio...
http://www.jacksofscience.com/lol/unintentionally-inappropria...
http://www.wired.co.uk/magazine/archive/2010/04/start/the-10-...

EDIT: denna är ju klassisk också: http://www.improbable.com/

Av ox4

man hittar alltså något som har enorm betydelse för fysiken, eller i värsta fall en helt ny partikel vilket i sin tur är ett enormt fynd...

..och det bästa mainstream medierna kan rapportera om är typsnittet som används vid presentationen.

Är arial ok? Det känns lite 90-tal. Courier är för nördigt. Calibri är ju standard MS. En schysst Century gothic kanske? Meh, lite för lounge-igt. Adobe Caslon är ju snygg, men kanske något akademisk. Kanske bladerunner typsnittet vore passande?
Näe, Wingdings ftw, det verkar ju inte som att nån brydde sig om själva nyheten ändå....

/end bitter

Av ox4

konstigt mjölkpaket indeed. bra med USB kontakter. synd att designen är från milennieskiftet bara...

Av ox4

flipnode. har de flesta tiers och kör gärna pluton

EDIT: kul att så många svarade! ser fram emot fler mördarkvällar. Och glöm inte: the more the merrier.

Av ox4

jag kör alla tiers (inga spg), ffa ryska/tyska heavies, tyska/USA TDs, scouts och pz35t. spelar gärna i pluton lite då och då om kvällarna. "flipnode" om nån känner för att lira

Av ox4

Kul uppsats!

Tips:
Ändra titeln till något i stil med "E-sport är bra för Sverige", för då definierar du direkt din ståndpunkt och låter mer bestämd.

Som nämnts av Rocklets bör du sedan starta hela grejen med "E-sport är .......... professionella tävlingar i digitalt spelande" eller hur du nu vill definiera det. Då vet alla vad du avhandlar.

Dra lite bakgrund, släng in de positiva aspekterna, nämn de viktigaste svagheterna med e-sport, avsluta med din åsikt och ditt starkaste argument och förslag.

Försök inte skriva en defensiv uppsats för då låter du som någon som debatterar desperat, det är MYCKET bättre att skriva argumentativa uppsatser med känslan av att "jag har rätt, för jag talar sanning, och övriga människor som inte håller med ska jag hjälpa bli smartare och kunnigare - så de kan se vad vi andra redan vet: att jag har rätt". Finessen ligger i att inte trampa folk på tårna samtidigt som du inte ger ger dem något annat val än att hålla med.

Undvik liknelser som inte driver din tes "E-sport är bra för sverige ------ skulle du be Zlatan gå ut i köket o diska" -detta blir en svår parallel. Håll dina tankar på nationell nivå om det är där du vill diskutera frågan.

Fundera på saker som..
-fritidsgårdar som intresserar unga kan hjälpa dem att syssla med produktiva hobbies som kan leda till god anda precis som andra sportgrupper (ungdomsfotboll etc)
-utsatta grupper har via den filtrerade och kontrollerade formen av interpersonlig kommunikation ett säkert och bekvämt sätt att interagera med jämlikar
-bredden i e-sport tilltalar många olika intressen (strategi, snabbhet, lagspel, individuell prestation, simulatorer)
-simulatorer ger folk skills som förbereder för IRL (flyg, tåg, lärande etc)
-e-sport främjar IT utvecklingen i ett land (har du ju redan tagit upp, så nu slutar jag)

Och sist, men inte minst, håll en bra struktur i dina texter. Bakgrund (källa?), Påstående, Argument (källa?), Diskussion (källor?), Slutsats.

Av ox4

bra tråd.
tror det är något svårare med film än med mp3 pga av filstorleken och streamstorleken, iaf tills bandbredden blir högre överlag.
betänk också att spotify och voddler i mångt jobbar med distribuerade nätverk och det gör att filmer skickas åt båda hållen samtidigt vilket begränsar streamen ytterligare (och hårddiskanvändningen kanske också).

När det kommer till filmtjänster väntar jag på en dagsfärsk variant av Steam där man "köper" filmer ("filmnycklar" kanske) och därmed får ett bibliotek i molnet. När man sedan väljer att se en film man köpt så streamar man från server eller från HDD-cache. Det kräver att alla filmstudior/distributörer kan komma överrrens om en platform. Och det lär ju inte hända!

Häri ligger väl största problemet: stora företag som väljer att inte vara med i olika tjänster (t ex spotify) gör att en avsevärd andel av media inte blir tillgänglig, och då blir det lättare att söka efter saker på olagligt vis.

Av ox4
Skrivet av gnun:

Var det inte ett reportage för ett tag sedan från Kina där fångar satt och farmade wow-guld i extremt långa skift som en del av sitt straff?

Hahaha, där snackar vi ordentligt straff.

Av ox4

att bygga en hemsida är egentligen ganska enkelt eftersom HTML följer enkla regler, och det är inte så värst många taggar att hålla reda på.
det blir mer komplext när man vill göra saker som att bygga en sajt som SweC för då räcker inte HTML.

börja med att öppna notepad (jag rekommenderar notepad2 http://www.flos-freeware.ch/notepad2.html) och spara den blanka sidan som "index.html". Börja sedan med <html><head></head><body></body></html>.
skriv vad du vill mellan body-tag och vips - nånting syns när du öppnar filen i din browser.

kolla sen runt (t ex. "visa källan" för denna sidan eller vilken annan som helst) och du ser vad mer man kan trycka in i respektive del av hemsidekoden. med fördel kan man börja med <title>The Page</title> i <head>-delen...

lägg upp koden snyggt så du kan hålla reda på var saker kommer (med radbrytningar och tabbar) och börja lära dig nya taggar samt attributen till dessa (t ex 'color=' osv).

Snart fattar man varför CSS är bra och att det är ungefär lika lätt som HTML. Och sen vill man säkert hitta på nån kul liten funktion som gör sig bäst i javascript eller med hjälp av ett bibliotek som jQuery. Och när man väl kommit dit kan man göra en hel del balla grejer. PHP/SQL är ju betydligt knepigare, men med lite copy-paste och en serverplats (eller med egna datorn som server) kan man sen enkelt bygga användbara databaser eller enklare CMS (content management system).

betänk att detta är den roliga ful-approachen. ska hemsidan publiceras och användas finns det en del stilregler man ska ta hänsyn till, och man får en del hjälp av att få hemsidan validerad med nåt onlineverktyg (t ex. http://validator.w3.org/).

kör bara, och googla det som verkar förbluffande...det finns SJUUUUKT mycket information om detta på nätet.

Av ox4

sunt förnuft är en bristvara.

varför finns kontrollanter? för att se till att folk betalar för sig. kontrollanterna kan omöjligt agera på annat än huruvida man har biljett eller inte, och om hon nu har biljett varför ägna mer energi åt damen i fråga?

jag kan inte särskilt mycket om lagen, och ändå verkar jag inte anses kriminell. beter man sig vettigt är chansen stor att man gör rätt.

skärpning. i-landsproblem ska tas med en gnutta kärlek och tacksamhet att det rör sig om petitesser och inte livshotande situationer. alla inblandade förtjänar en timme i skamvrån.

+1 till filmaren som fick upp kameran!

Av ox4

@ozzed & narien
tack för svar. ni har nog helt (eller iaf mestadels) rätt i vad ni säger. att halvfylla en tom disk är nog väldigt långt ifrån "tortyrtestet" och borde inte spöka med blockindelningar och garbage collection.

men in the interest of vanliga konsumenter är det ju bra att veta vart gränserna för prestandaförlust går så man kan undvika detta. sen får väl ingenjörerna och hardcore-entusiasterna fundera ut vad det hela egentligen beror på.

Av ox4
Skrivet av Mocka:

[...]
Nu ska vi se om jag minns mina settings, tror det är:
Blck 180 & Multiplier 21 (turbo on) = 3780MHz
QPI x36 & SPD x7 = 1088MHz
DRAM volt 1,52 nånting
Vcore 1,325 nånting
QPI volt ???

sry: OffT -
din VCore låter onödigt hög?
jag har också C0 920 och kommer enkelt upp till 3.8 utan att ändra vcore. 4.2GHz så ökade jag nog vcore till 1.325 som du har nu. Ligger nu på 1.25 @ 4ghz.
3.2GHz klarade jag med sänkt vcore (1.2). Det är bra för kylningen!

Av ox4

jag undrar en sak om "tortyrtestet":
om jag skulle kopiera över hela mitt steambibliotek direkt efter installation av en SSD kommer det att orsaka liknande throttling som sker under tortyrtestet?
Jag förstår att kopieringarna inte belastar lika mkt som tortyrtestet, men var går gränsen?? nån som vet?

Av ox4

undrar hur svårt det blir att lägga till multitouch...
dessutom, 40 graders böjning!? vill man inte kunna vika eller rulla ihop skärmen så man kan ha den i fickan eller så?

edit: fan va negg jag låter. det är ju bra med framsteg ju!