Inlägg

Inlägg som AzeeM har skrivit i forumet
Av AzeeM
Skrivet av Mattias92:

Blev det någon temperaturskillnad när du bytte fläktar? Eller blev det bara skillnad på ljudnivå?

Ingen större skillnad på temperaturen vid samma RPM, Snarare att ljudnivån var behagligare och kunde trycka upp fläktarna i typ 900-950 RPM i load utan att jag störs av ljudet, Samma i idle, Runt 500 RPM. Kunde inte ha Phanteks fläktarna i de hastigheterna då de tjöt.

Av AzeeM

Jag har samma chassi och har kört med de Redux fläktarna innan (Köpta 2016) De var helt okej i ljudnivå (inte i klass som A14 som jag har baktill).

Dock började jag två av fläktarna låta vid redan runt 500 RPM vilket gjorde att jag lackade på skiten (Jag stod inte ens ut med Phanteks orginal fläktar tyckte de tjöt och ahde sig).
Så jag köpte 3xArtics P14 och ljudmässigt är jag nöjd, Kör de i typ 500 RPM i idle och ~950 RPM i Load, ÖVer 1000 blir de ett konstigt läte som alla Artics fläktar tyvärr har. Finner ljudet vettigt, Hör de knappt vid 500 RPM. Hör dem i 950 RPM, Men graffkortet (3080) låtar ju ett antal db mer än reten av fläktarna iallfall.

Har sedan en Noctua A14 baktill och jag föredrar hellre ljudet på denna framför Artic fläktarna.

Min rekomendation är att köra på Artic P14 istället för Noctua Redux fläktarna.

Av AzeeM

Rent storleks mässigt skulle jag säga att du behöver gå upp på Minst 43" För att inte tappa den fysiska storleken.
Och för upplösningen skulle jag säga att du kan eventuellt klara dig på 38" om du kört med t.ex 1920x1080 på båda skärmarna.

Detta är ju helt personligt hur man upplever det, Jag gick ifrån 2x24" 1200p + 1x 1440p 27" Till 1x38 3840x1600, Beslöt mig för att behålla enav 24" på högkant också då jag saknade en sekundär skärm att ha statiska fönster (Discord, Spotify, Teams, Outlook etc)

Men personligen tyckte jag inte att en 38" enbart kunde ersätta en två Monitor setup. När jag är i windows har jag delat upp skärmen i två delar vilket efter lite tid fungerar riktigt bra, Jag behöver egentligen inte mer utrymme än 800p för mina Webbläsar fönster iaf tec.

Men hade jag fått göra om istället så hade jag personligen satsat på en 49" UW Skärm istället för att bara kör med en skärm, Då får du dubbla 27" på bredden.

Av AzeeM

Jag hade liknande problem, Men jag vet inte om det var när den gick ur power saving mode eller ej, Men laggade till. Jag löste det genom att inte ha dongeln inkopplade i datorn direkt utan i mig skärm istället så musen var "närmare" sändaren. Testa detta och se om det löser det.

Av AzeeM

Jag har haft en AW3821DW i ca 1 månad nu och jag är galet nöjd måste jag säga. Jag satt som du och sneglade på ungefär samma skärmar fast 38GN950 då istället för GL950n.
Anledningen till att jag valde Alienware skärmen var bl.a att jag fick en otrolig bra deal som gjorde att den blev grymt prisvärd. Men jag researchade också mycket och kom fram till att det svårt att motivera LG skärmen som kostade 5k mer när Alienware skärmen hade fått så bra recensioner.

0 Döda Pixlar, Ingen BLB som jag märker av, Grymma färger Out of the box. Behövde inte göra mkt inställningar mer än att sänka Brightness till typ 30% för att inte bli bländad haha. 3840x1600 Känns alldeles perfekt för mig då jag kollade en 34" UW innan men gillade inte att den bara var "vidare" än mig 27" som jag hade innan inget annat,
160hz hade varit nice men 144hz är aboslut good enough för min del (körde med en Acer Predator 27" 144hz innan).

HDR är ingenting jag faktiskt testat än så kan inte kommentera om det är "good enough" eller ej,
Kör också ett RTX 3080 vilket jag känner nu var en väldigt bra köp tillsammans med skärmen då när jag körde min 27" skärm 1440p så kändes grafikkortet overkill.

Så personligen är jag grymt nöjd över skärmen. Blir glad varje gång jag sätter på den. 38" känns stort precis i början sedan vänjer man sig. Denna"uppslukande" känslan folk påpekar på när de spelar på större skärmar är ingenting jag ens märker, kanske bara är mig det är fel på dock.

Självklart finns det som på alla produkter vissa mindre positiva saker, en av de sakerna är att deras Programvara (Alienware Command Center), Av någon anledning äter upp 7% CPU (i9 10850k), Finns flera trådar om detta på nätet. Lättaste sättet att lösa det är att starta programmet och gå in i "FX" menyn så försvinner det. Men ibland tänker man inte så långt när man startar datorn.

Är det något ni undrar över fråga bara på

Av AzeeM

Någon som har en hum om hur AMD Opteron X3216 kommer prestera?

Av AzeeM
Skrivet av thexps:

Nu är tv inköpt! Gick dock över budget en del men är väldigt nöjd!
Bilden är grymt bra, svartan var över förväntan.
Ambilight var väldigt trevligt!
http://www.netonnet.se/art/tv-och-bild/lcd_led-och-plasma-tv/...

Coolt, har kollat på den också samt 7008 modellen, Hur är 3Dn? Input lag @ Gaming?

Av AzeeM

Man är ju inte förvånad direkt, men ja D3 Ush mardrömmar, WoW Expansionener.... man är ju typ "van" numera.

Av AzeeM

Riktigt vackert spel, fick nästan en eargasm när man började skjuta.
Dock flyter inte spelet riktigt på som jag vill, inte hittat några optimala inställningar än (kör typ allt HIGH, AA 2x, No PP), fortfarande.
Intel i7 920 @ 3.32ghz, GTX 580 @ 860Mhz

Lär väl bli mer minne, överklockning samt nytt GFX (SLI?) längre fram.

Av AzeeM

Råder dig att inte köpa en Markus stol, inte alls nöjd med min efter 2.5år med den, DX racer stolen ser nice ut, dock vill man väl testa den först.

Av AzeeM

http://www.youtube.com/watch?v=6fTGwN1cWqA Denna kan du kolla på den är helt okej, du kommer klara av MP5 utan problem, ifall du vill det, Dock behöver du inte använda dashing strike om du inte vill då man ändå har fists of thunder - thunderclap

Av AzeeM

What e said, dock har jag kört på Archtype version i ca 6år, Slitage finns men fortf riktigt nice glid om du kan tänka dig hårt underlag igen.

Av AzeeM

Har också ett par nycklar att ge bort pma mig bara

Av AzeeM
Skrivet av khaine:

Direct CU II kylaren på mitt GF580 (3slot) är endast "tyst" när fläkten ligger mellan 10-15%, tyvärr kan du inte använda den hastigheten för annat än windowsmiljö och fåtal "lättare" spel. Givetvis så kommer kylaren att upplevas som "tyst" om du har övriga komponter som överröstar den.

Har samma kort och säger samma sak, Tyst är kortet verkligen inte låter som ett jetplan, mitt GTX 460 Windforce var extremt mkt tystare. Men har de fixat det på GTX 680s DCII version alltså?

Av AzeeM

Testat Apex Gratis, tycker den inte är smooth, köpte Nova Launcer Prime när det var till salu på Google Play för 1.50:- fungerar extremkt mkt bättre flyter på som fan, dock tkr jag den drar batteri så det står härliga till. Så kan vara Gratis. Testa Apex och se hur det fungerar för dig.

Av AzeeM

Känns som det kan gå lite som, Quantic, EG, mTw, Navi, är ett par av lagen som ser riktigt starka ut, Sedan vet man aldrig med de kinesiska lagen

Av AzeeM
Skrivet av Focal:

Det borde räcka för att han ska svimma/få upp timglaset?

Inte alltid, jag har haft ~1000 blod utan att jag har svimmat vissa gånger.

Av AzeeM
Skrivet av Focal:

Jo jag har också märkt av att spelare inte dör.

Jag och några polare spelade på en server igår och där mötte vi en kille när vi spawnade som stod och lootade. Jag sköt ett helt makarov mag i ryggen på honom, min kopis sköt en armborst-pil på honom, men ändå så vänder han sig mot oss och mejar lätt ned os med tre stycken enfield skott.

Surt var det då vi förlorade väldigt mycket mat och endel bra gear...

Inte för att var sådan men ni gjorde inte ens nog med skada på han för att han ska dö, Makarov gör 889 i raw dmg, och ett armborst 3555dmg. Så det är inte nog för att killen ska dö.

Av AzeeM

Jag har använt Hyperglide ett antal år och de har fungerat hur bra som hellst, drog en chansning och köpte Corepads nu till min G400, Inte alls lika bra glid som på Hyperglides imo.

Av AzeeM

Grafikkortet: Nej, Jag idlar runt 57
HDna: det känns lite väl högt är det 24/7?, jag har max 30 på mina om ens det.