Inlägg

Inlägg som careface har skrivit i forumet
Av careface
Skrivet av anon257891:

@careface: Å andra sidan: 2,5=1,25+1,25? (inget som hindrar att man har samma funktion på flera tangenter )

Vart menar du att jag skulle ha två 1,25or istället för en 2,5a?

Av careface
Skrivet av anon257891:

Aldrig sett några 2.5U vad jag kan minnas, men 2,75U finns ju (h-shift)

De konstigaste, som fortfarande inte är _helt_ omöjliga att få tag på, är nog representerade i XDA:t.ex. https://massdrop-s3.imgix.net/product-images/massdrop-x-mito-canvas-xda-custom-keycap-set/MD-33791_20170113015403_17cb15899c176e70.png?auto=format&fm=jpg&fit=crop&w=249&dpr=2

sen de vanliga (förutom 1U, 1,25U och i viss mån 1,5U (6,25U,6,5U, 7,0U)) hittar du nog här:
https://massdrop-s3.imgix.net/product-images/massdrop-x-mito-canvas-xda-custom-keycap-set/MD-33791_20170113015403_0e12ef92b3ee3f72.png?auto=format&fm=jpg&fit=crop&w=249&dpr=2 (creds to MD/Canvas/Mito )
Annars om du funderar på vilka storlekar det är i standard-layouterna (ANSI resp ISO) kan du ju alltid ladda ANSI 104/ISO105 layouterna i http://www.keyboard-layout-editor.com (finns under "presets")

Tack, bra idé. Problemet med om jag har 2.75 på båda sidor (eftersom det måste vara symmetriskt...) är att det inte blir smärtfritt att nå fn-spacen som ska vara i mitten. Ska prova att tejpa en kant vid B's positionering på spacebaren och se om jag slår i den om jag inte tänker mig för.

Av careface
Skrivet av anon257891:

@careface:
Nej då, inte dumt alls: men jag tycker man bör vara medveten om att allt som avviker från 3*1,25U+6,25U+4*1,25U på bottenraden gör att tangenterna kostar extra/blir svårare att hitta. Men gör man sin egen önske-layout så ska man ju inte kompromissa alltför mycket med plånboken, så länge den räcker till

Själv har jag ju primärt fyra motpoler när jag leker med layouter:
1) Min inre OCD/Symmetri-nisse (inte nödvändigtvis samma som 2)
2) Estetik (blir det snyggt, inte nödvändigtvis samma som 1)
3) Plånboken (kompromisser med hur andra vill ha det: dvs hur "standard-keysets" och andra befintliga layouter ser ut: dvs tillgänglighet på caps/"hattar")
4) Funktion ("nästan" viktigast )

Haha, ja, låter som ungefär samma som jag tänkt. Nu när jag känner efter så kanske jag ibland går över V med några millimeter när jag gör mellanslag, det kan bli problematiskt.

Edit: Finns det 2.5 caps eller?

Av careface
Skrivet av anon257891:

Min inre OCD/Symmetri-nisse gillar layouten! Och om den passar dig så kan ju inte vi säga emot: det är du som skall använda den ... men ..

  • OCD-Symetri--nissen i mig vill säga ISO-L-shift (med twist: du sätter 1Un till vänster om shiften (symetriskt med högersidan) (om inte annat är det en note-to-self: kommer nog göra så på nästa projekt).

  • 1,25U Alt istället för 1U gör ju det aningens enklare med tangenter (om du är villig att kompromissa med eftersträvad optimal layout och plånboken/keysets), kan ju få samma bredd om du minskar "Super" till 1,25U (samma sak där f.ö.)

  • 5 st (om jag räknar rätt) 2,25U kräver nog att du kan köpa "lösa" blanks för att din plånbok ska "överleva" eller att du kan acceptera olika nyanser

Jo, jag provade att lägga en fn till vänster om shift bara för att göra det symmetriskt men sen när jag kände efter så märkte jag att jag alltid använder left shift med vänster lillfinger på kanten, så då vore enda alternativet att lägga fn till höger men det blir fortfarande inte helt symmetriskt för det får inte plats en 1,75 OCH en 1,0 key till vänster så isf hade det blivit 1,5 shift och då blev det ändå inte symmetriskt.. Jag postade den ju inte här för att jag är färdig och säker, jag ville ju ha precis det här, input, synpunkter och idéer!
Jag körde på samma storlekar på tangenterna på bottenraden som på HHKB, förutom space såklart då, tror du det är en dum idé alltså? Jag skulle inte ha något emot 1,5 alts på båda sidor, men det blir inte lika snyggt, det är en fin kontrast när alt är lite mindre imo.

Av careface
Skrivet av willeykk:

Vettisjutton, tror inte heller att det vore optimalt med <>| som FN faktiskt, menade mest att det var bra att trycka in så många tangenter som möjligt om tangentbordet ska vara litet.
Förstår att det är logiskt för dig att köra spacebar där då, min tumme ligger närmare V än b men definitivt inte tillräckligt nära c för att kunna använda den layouten. Har inte reflekterat över huruvida mina händer är stora eller små faktiskt

Jag fick för mig att pok3r gick att programmera FN lite hur man vill, det ska vara samma styrkrets iaf om jag förstått det rätt. reddit länk om hur man kan programmera om bl.a. FN på pok3r

Jag såg tydliga tendenser till HHKB och nu när jag tänker efter så var split backspace en dum idé, eftersom det inte var nummer-raden utan siffer-raden som backspace låg på. HHKB's placering utav backspace är idealisk för min del också.

Ja, jag har ju samma backspace placering på "min" layout som på min HHKB.
Pok3r har ingen split right shift med FN, man MÅSTE ha FN där för att kunna vara utan dedikerat pilkluster.

Av careface
Skrivet av willeykk:

Jag personligen hade kört på en iso L_Shift för att få en extra tangent samt split backspace/delete för ytterligare en tangent
Bottenraden i allmänhet ser rätt fräsig ut, men ingenting jag personligen hade använt! Jag har min vänstra tumme konstant mellan din space och den lila FN så det hade blivit en hel del fel för min del.
Men om det passar din fattning och inte kommer hindra dig allt för mycket - why not?

Om du vill ha ett mini tangentbord utan att behöva fixa skärning och egna keycaps så finns Vortex Core 47 på massdrop just nu, 120$ med keycaps fraktat till sverige (dock exkl tullavgifter och dylikt).

https://massdrop-s3.imgix.net/product-images/vortex-core-47/MD-32828_20170112122349_fa0607a2424ccfea.jpg

Jag funderade på det också, att lägga in FN på svenska iso's <>-knapp, men jag vet inte hur smidig den skulle kännas att använda.
Min vänstra tumme ligger hela tiden på space mellan C och V, men det är väl högst personligt antar jag, jag har inte direkt jättestora händer.
Vortex är inte fullt programmerbart. T.ex så kan man inte använda högra space som FN. Dessutom saknar Vortex knapparna där vi i Sverige har å,ä,^, -.
Mitt mål är inte att det ska vara litet, bara att det ska vara praktiskt, vill ha nära till allt utan att behöva flytta händerna.

Edit: Jag vill ha samma storlek på backspace och return som HHKB för att det är det jag är van vid, jag vill att det ska vara behagligt för mig att använda.

Av careface
Skrivet av desp:

Just nu är det SW Battlefront och Plants vs Zombies GW 2 som hägrar för dem. jag hade hoppats på inte gå över 3000:- för båda korten.
Men jag tycker det verkar vara svårt att få tag på vettigt prissatta beg kort, många kommer ihåg vad de betalade för några år sedan och vill ha ganska bra betalt.

Två GTX 970 begagnade borde du ju kunna få för 3000 eller? Det är fortfarande bra kort.
Edit: Oops, någon var visst före. My bad.

Av careface

http://www.keyboard-layout-editor.com/#/gists/186524e60188b6d...

Thoughts? (Om ni ens kommer åt den?)
Så skulle den ju vara fullt programmerbar såklart!
Gillar verkligen idén om en FN för varje tumme men har aldrig sett någon ha så förut, det kanske finns sådana brädor redan? Förutom Plancks och sådär såklart.

Av careface
Skrivet av hag:

Vet du om tull brukar tillkomma också?

Skickades från m.sweclockers.com

Hm, nej, tyvärr inte..
Jag minns inte om jag åkte på tull när jag köpte min White Fox.

Av careface
Skrivet av rampjesus:

Ni som handlat på Massdrop, har det funkat bra?

Det fungerar bra men det tar tid.
Väldigt, lång, tid.

Av careface
Skrivet av hznn:

Köpa gammalt känns lite B?

Du får väldigt mycket mer för pengarna.

Av careface
Skrivet av anon257891:

Så är det väl på alla tangentbord/layouter, även normal svensk, vad gäller grav(`) och akut (´) accent? Däremot aktiveras enkelfnutt(') direkt.

Inte på US!

Skickades från m.sweclockers.com

Av careface

@Fulgano: Ja, det var bara igår på dagen, på kvällen verkade problemet vara löst.

Av careface

@Applet: Fast jag tankade det ju som vanligt innan jag provade ditt script och det funkade ändå inte.
Dessutom verkar det som att international mode gör så att man måste "välja" accenter innan dom aktiveras, så om jag skriver `så måste jag klicka på en annan bokstav efter för att den ska vara där och det driver mig till vansinne.

Av careface

Ingen kommentar varken här eller på Reddit angående att statsen inte har sparats på hela dagen, ingen som bryr sig?

Av careface

I CS-GO vill ju folk ha ranking som säger att dom är bra på spelet och fuskar därför. I BF1 så får man ju ingenting på att fuska så jag förstår verkligen inte meningen..

Av careface
Skrivet av anon257891:

@careface: Teensyn är en kontroller (som är, väldigt, programmerbar): Kommer nog en statusuppdatering om den i helgen

Grymt, ser fram emot det. Har du följt någon guide eller har du bara kört ditt eget race?

Av careface
Skrivet av anon257891:

Statusuppdatering:

Försökt hitta någon som kan förgylla/plättera mina costar-stab-trådar, men det var inte så lätt. Så började leta verktyg istället och hittade ett par "plätteringskit" på Aliexpress men $100(+frakt, nästan lika mycket) kändes sisådär för plånboken i dessa Penumbra/Terminal/Honeywell/m.fl -tider.

Så... själv är bäste dräng:

Fram med den lille kemisten i mig och:
Mtrl:
Ättiksprit/Vinäger, Koksalt, mässing- och kopparskrot, krokodiler, ett par sladdar, 9V Batteri, glasburk:

How-to:
Häll ättika i glasburken, släng i massa salt och skrotet: vänta ett tag så det hinner bildas lite joner. Sätt krokodil på skrotbit(Mässing) och på Plus och doppa enbart skrotet i elektrolyten (inte krokodilen, det är mässingen vi vill åt), Motsvarande med Costar-tråden och på minus, doppa: vrid runt lite och låt inte Costar-tråden (Katoden) röra mässingen (Anoden): rinse repeat...
http://i.imgur.com/iewa21v.jpg
Utrustningen
http://i.imgur.com/rxNKKiS.jpg
Notera bubblorna, det är elektroplättering igång.
http://i.imgur.com/MvX0xaA.jpg
Kanske aningens mer "kopprig" än "Mässing-ig" men bättre än rostfritt/krom
http://i.imgur.com/G9sD47s.jpg
Före/efter, ska skaka igångdremeln med polertrissa och polera upp tråden också.
http://i.imgur.com/0WkfP9P.jpg
Avslutande potatisbild med hem-elplätterade och monterade 2U-trådar (fortfarande opolerade).

Inte trodde jag att jag skulle få ta fram den lille kemisten i mig när jag började detta lilla projektet.

@careface du kan rita och designa din egen PCB och skicka den för tillverkning, men jag valde bort det denna gången, kanske nästa gång. Lösa dioder och Teensy blir billigare och enklare att felsöka, jag är ju långt ifrån en expert på detta!

Så din bräda blir inte programmerbar?

Av careface
Skrivet av Khers:

@careface: Det finns säkert de som tycker båda typerna går precis lika fint att skriva på. Fördelen om du bestämmer dig för att prova men inte tycker om dem är att det brukar vara ganska enkelt att få tillbaka pengarna på SA-caps. Det gick i alla fall fint för mig att sälja båda seten jag provat (Nuclear Data och Pulse).

Okej, då chansar jag helt enkelt.
Kommer nog inte bli helt lätt att få en fin layout på min custombräda med det där settet dock. Hm.

Backspace som space? Wat.

Av careface
Skrivet av Khers:

@careface: SA är en av Signature Plastics (de som tillverkar tangenterna) tangentprofiler. Det rör sig om sfäriska tangenter, dvs anläggningsytan har formen av en insidan av en sfär (jmf ditt HHKB som har cylindriska tangenter där anläggningsytan har formen av insidan av en cylinder). En ytterligare skillnad mot dina HHKB-tangenter är att SA är ganska ordentligt höga. För mig funkar inte SA över huvud taget, men det är en högst personlig åsikt. Jag föredrar låga cylindriska tangenter, typ Topres eller Cherry-profil.

Hm, så du gillar HHKB Stock Caps men klarar inte av SA? Det var ju lite jobbigt att höra..