Inlägg

Inlägg som Xyberly har skrivit i forumet
Av Xyberly

Hämta ut det paket som kommer först, skriv till deras support att det andra också verkar vara på väg och att du låter det ligga och gå i retur bara.

Varför krångla till det.

Av Xyberly

Att använda Klarna för betalning är smidigt och inte haft några problem där.

Men min syrra råkade göra en överföring av sin hyra till deras plusgiro och nu snart en månad senare så har de fortfarande inte skickat tillbaka dessa pengarna. Hon kontaktade dem när det hände, fick svar att de borde vara tillbaka på hennes konto inom ca 10 arbetsdagar. 15 dagar senare kontaktad hon igen, då verkar detta inte ens ha påbörjats hos dem ändå och skulle eskaleras till deras ekonomiavdelning som skulle återkomma inom några dagar.

Detta var den 18:e, hon har fortfarande inte hört något. Bra skit.

Av Xyberly

Problemet är ju väldigt lätt att kringgå, betala bara för eventuella prenumerationer direkt till Spotify eller whatever. Men är helt löjligt att de ska ha en bit av kakan för en betalning som sker utanför deras ekosystem bara för att en länk i appen används (och deras apple tax de har just nu är galen den med, men är som sagt enkelt att undvika).

Av Xyberly
Skrivet av anon138754:

Jag tillhör inte dem som tycker att det är självklart att man ska få mellanskillnaden, men samtidigt är det ju bra om folk vet att andra butiker erbjuder den servicen. Inet är bra men hyllningarna går ofta till överdrift kan jag tycka.

Ett moderkort jag fyndade i Inets julkalender kom i en öppnad förpackning, men så länge jag får samma garantier så bryr jag mig inte. Jag hade antagligen inte ens märkt det om det inte suttit rester av ett garantiklistermärke på kartongen.

Moderkort har så gott som aldrig någon sorts plombering på kartongen. Det är alltid öppna lådor där skyddsplasten runt själva moderkortet inte ens har någon klisterlapp som förseglar den i många fall beroende på tillverkare.

Du har fått ett helt nytt moderkort och inget som har lämnats tillbaka.

Av Xyberly

Beställde paket till postbox den 11:e. Varan skickades ut, får info om att postbox är full och kommer åka till utlämningsställe istället.

Skickas till en butik 3km bort istället för närmsta som är ett par hundra meter. Sak samma för mig, hade kunnat ta mig dit och hämta. Men den reggas som felsorterad och skickas tillbaka till Göteborg och sen returneras den bara till avsändaren…

Mailade avsändaren som snabbt löste ett nytt paket med gratis hemleverans istället som kom på en dag nu iaf.

Andra gången jag har stora problem med leverans när jag försöker använda postnords paketbox som står typ 100m från där jag bor. Aldrig det igen.

Av Xyberly
Skrivet av Trihxeem:

Fråga till er som proklamerar hur bra youtube premium är: får inte ni också reklamen som är inbakad i videos?
1 min reklamblock mitt i en video är ju absurt.
För vanliga dödliga så är det redan annan reklam som avbryter.
För er som betalar för att slippa reklam så får ni ändå reklam?

förtydligande: när det är skaparen själv som lagt in ett reklamblock för nordvpn eller dyl.

Ser inte problemet med reklam i videon för eventuell sponsor. Den kan skippas utan några som helst problem, oftast finns det kapitel i tidslinjen för att enkelt hoppa till "det riktiga" innehållet eller så trycker man på höger piltangent ett par gånger tills man skippat hela.

Ser verkligen inte problemet där. Om kanaler jag gillar att kolla på är sponsrade så de kan fortsätta göra vad de gör och jag kan skippa den reklamen utan några större problem then go for it. Hade det varit reklam som jag måste kolla på för att fortsätta se videon så hade du haft en poäng.

Finns ju add-ons för att även automatiskt skippa sån reklam, inte använt det själv sen jag började köra premium dock.

Av Xyberly

Jag slog till på en 16GB MacBook Air M1 nu i rean. Behövde en lätt laptop att ha med på sega pass på jobbet och sen även att ha med mig när jag reser.

Första gången jag använt en Mac i mer än ett par minuter och det är ju lite att vänja sig vid när det kommer till operativsystemet.

Men fan vad jag är nöjd med datorn i sig. Ingen fläkt så låter inget, blir inte kokhet, batteriet håller i ca 14 timmar vilket känns galet jämfört med all min erfarenhet med Windows-datorer.

Tycker helt klart Macbooks säljs till överpris, men 12500 kr som jag gav för denna var helt klart värt det.

Av Xyberly
Skrivet av NodCommander:

Trevlig uppdatering!

Något om Freesync på denna?

Ingen variabel bilduppdatering då skärmtypen de använder sig av inte har stöd för det. Det verkar som de använder samma panel som i OLED Switch.

Förhoppningsvis i Deck 2.

Av Xyberly
Skrivet av jnsson:

Jag har för mig att det inte är Elcare när det gäller Xiaomi.

Beror på vilken distributör den är inköpt ifrån. Tekpoint var de som var billigast innan vad jag vet och var där som de flesta scootrarna på Inet kom från. Men fanns även ett par andra verkstäder som användes.

Tekpoint var inga höjdare, varit med om flertalet scootrar som gått sönder på olika sätt efter de varit där. Elcare var ingen favorit de heller, men det gick iaf att få kontakt med dem.

Av Xyberly
Skrivet av Saagaa:

Vad är poängen med detta quiz? Att veta hur många pinnar intel använder för x arkitektur? Eller Amd då och då? Vem lär sig vad här? Meningslös historia antar jag. Pinnar betyder ingenting ändå så handlar detta quiz om det huvudsakligen... Åtminstone 3 eller 4 frågor in då jag fick nog av dessa irrelevanta frågor.

Om Sweclockers ska finnas kvar som medie i framtiden så bör ni gå djupare in i teknik, t.ex processorer. Att skapa quiz om bästa färgen på bilen är vad detta är.

Gå igenom varför mer eller mindre cache är bra. Eller varför inte vad TLB är för något, som referens.

Så som många andra quiz så är det bara lättsam underhållning för att se hur din kunskap inom något speciellt område är. I många fall är det helt onödig vetskap, men vad gör det.

Hoppa över till tråden för gubbgnäll och klaga över detta där.

Av Xyberly

Har inte haft några direkta dåliga erfarenheter av Postnord privat (via jobbet innan var en annan femma). Men Instabox vinner för mig, på något sätt så kan man beställa saker på kvällen och de är framme på förmiddagen dagen efter ändå.

Skönt också att bara behöva promenera ca 3 minuter till min närmsta box.

Av Xyberly

Ålder: 32
Yrke: Kundrådgivare (felanmälan för avbrott hos elbolag)
Månadslön: 35000, har skiftgång så en standardlön är oftast aldrig under 41000 pga OB.
Förmåner: Friskvård 5000 kr, bonus på ca 25k, avstå upp till 20 dagar semester under sommarmånaderna för en ersättning på 5% av månadslön per dag (tar hellre de dagarna på hösten för resa), 63 timmar arbetstidsförkortning.
Erfarenhet: 1 år
Utbildning: Ingen, hoppade av gymnasiet.

Av Xyberly
Skrivet av GenialaDraget:

Haha bland det dummaste jag läst på ett tag, så bara för jag vet om att det tar tid måste jag därför anse att det är rimlig tid? Klart man ställer sig frågan varför det tar 14 arbetsdagar att snickra ihop en dator innan man kan skicka den. Fullt rimlig frågeställning

Du missar en viktig grej, upp till 14 dagar. I de flesta fallen så går det snabbare än så. Men det är främst för att gardera sig inför jul och liknande när belastningen är högre.

Av Xyberly
Skrivet av stelex:

Berätta mer om vad det är för abonnemang?

De flesta som har riktigt bra deals har haft dessa abonnemangen i ett antal år nu och är förmodligen inte något du kan få tag på längre bortsett från specialerbjudanden som för det mesta bara är begränsade till ett år som bäst.

Är man sugen på en deal är det bara att tålmodigt vänta och hålla koll bland de billigare så som vimla, hallon, fello osv.

Om du inte orkar vänta på detta så får du bara försöka förhandla sig fram till ett bättre abonnemang, vilket kan vara lättare sagt än gjort.

Skrivet av tompatomp:

Hur kan alla ha så billigt? Fello 16gb 215 kr/mån. Tycker det är billigt iofs men folk här har ju ännu bättre 😐

Delvis tur med bra deals och sen kan ett enkelt samtal till supporten göra en hel del för dig om du säger att du vill säga upp för att byta till annat. I många fall så kan de sänka din kostnad utan något större tjafs, alternativt ge dig mer surf. Det värsta du kan få är ett nej. Är bra att ha kollat upp alternativ från andra operatörer som är mer prisvärda så du har lite att stå på för varför du bör få billigare.

Av Xyberly
Skrivet av Haglund:

Hur har alla så lågt pris med Fello? Vet att man får halva priset första två mån osv. Men sen då? Deras abonnemang är dyrare i skrivande stund än vad folk uppger här. Har ni kompispris?

Jag har ivf Tellus (Tele2s nät), 15 GB för 170 kr/mån.

Kan bara tala för mig själv. Men jag snappade upp en deal på 21GB (vilket då var priset för 7GB surf men mitt var en deal för 3 gånger surfen) för 145 kr/månad, denna dealen var inte bara begränsad till ett år eller ett antal månader utan får behålla det för alltid. De verkar inte köra såna deals längre av vad jag sett när jag kollat lite då och då.

Ska mycket till för att jag ska byta bort från detta. Använder i snitt 12-13GB per månad och skulle det vara så så kan jag använda 46GB totalt med min sparade surf om det någonsin skulle behövas.

Och när jag skaffade det så var det även halva priset i typ 3 månader om jag minns rätt.

Av Xyberly
Skrivet av KAD:

På annat ställe i GDPR finns bestämmelser om att man inte kan straffa/utestänga/särbehandla någon från en tjänst bara för att denne återkallar/inte ger samtycke om insamling av personuppgifter.

Vilket somliga sidor ändå inte följer. Någon gång ibland stöter man på en sida där man nekar allt man kan neka så får man bara ett meddelande där det står typ "den här sidan fungerar inte utan de här sakerna, godkänn eller stick".

Var ett tag sen jag stötte på det nu, men när det händer så vet man att det är en sida som inte är värd att använda.

Av Xyberly

Hur länge du vill vänta är väl lite upp till dig själv. Finns inte så mycket butiken i sig kan göra här för att snabba på det, hänger mest troligt på leverantören och hur fort de kan få tag på en.

Finns möjligheten, testa att beställa från någon annan butik. Behåll den som kommer först och avboka/gör återköp på den andra.

Av Xyberly
Skrivet av jnsson:

Var mer att du skrev "Får ut så snabbt 4G-nätet kan ge mig var jag nu är" vilket då inte helt stämmer, då nätet mycket väl kan ge dig högre än 100 Mbit/s men att du har en gräns på 100

Haha, må vara sant. Så snabbt det kan ge mig är dock oftast under 100 ändå, ligger för det mesta mellan 60-80 när jag testat. Körde ett test här hemma just nu och då la den sig faktiskt precis på 100, så hade säkert nått högre utan spärr här, men är sällan jag sett den gå så högt.

Av Xyberly
Skrivet av jnsson:

Då kan jag meddela dig att Fello har en hastighetsgräns på ca 100 Mbit/s i nedladdningshastighet

Vilket verkligen inte spelar någon som helst roll. Så länge jag får tillräckligt för att strömma videor så är jag nöjd. Så får jag 20 eller 100 gör det ingen skillnad, använder inte den bandbredden för att tanka saker. Det har man gigabit till hemma.

Av Xyberly
Skrivet av jnsson:

Vad för operatör kör du med?

Fello. Jag slog till när de hade en deal där man fick priset för 7GB, vilket då var 145 kr, fast 3 gånger surfen. Den dealen hade ingen begränsning på typ 12 eller 24 månader heller, så har kvar det så länge jag är kvar som kund. Har sett att de haft liknande deals någon gång ibland, men har för mig det bara varit dubbel surf som bäst då.

Har i övrigt inga klagomål på dem. De har inte 5G ännu, men det är förväntat för det priset. Aldrig behövt kontakta kundservice, så vet inte hur bra den delen är.