Inlägg

Inlägg som xNidas har skrivit i forumet
Av xNidas

http://imageshack.com/a/img30/5857/3j6z.jpg

Här kommer mitt bidrag min sambo köpte precis ett par nya, egna skärmar, så jag fick möjlighet att slänga upp de två överst och yttersta skärmar till min spelhörna precis innan fotot Perfekt för att glo genom sweclockers under många timmars lirade av... You guessed it, Battlefield 4
Hittade några skitcoola reklamställ för BF4 utanför en känd återförsäljare, som vi låter vara onämnt, som jag passade på att sno innan de kasserades!
Laptopen är främst för battlescreen, alternativt slänger jag upp en på tv'n ovanför skärmarna.
Ett ihopsläng av det ena och det andra, flera år gamla skärmar, blandat med en tv, två ips, en benQ-gamingskärm och en gtx770 samt ett billighetskort av märke okänt för att öka på med de sista två skärmarna
Mat behöver jag inte när jag nöter bf4 i dagar i sträck Bara jag har mina skärmar, min MX518 och mina lurar så är jag fan nöjd!

Av xNidas
Skrivet av heeet:

Mowgli är redo för battlefield 4 i helgen han också! Mer än han behöver jag inte ha för en härlig spelhelg!
Edit: måste tillägga att han har en egen stol

http://imageshack.us/a/img22/3489/4v40.jpg

Jag ser att du har Pug&Play

Av xNidas

hahaha! Samsung reklam var ju ändå helt fantastiskt, på så många nivåer Till att börja med var den överdrivet stereotypiskt vilket jag utgår ifrån att det var helt och hållet meningen. Bra produktionskvalitet och jättedåligt "skådespeleri", ger ett väldigt plastigt och (tyckte jag i alla fall) roligt intryck. Skulle inte förvåna mig alls heller att det var uttänkt redan från början att det skulle bli en debatt kring detta, att de skulle behöva ta ner videon själv men att någon annan skulle lägga upp den. Hade Samsung velat bli av med den videon helt hade de nog sett till att andra inte heller lagt upp den
Som produkt är det ju ändå jävligt smart, att presentera en enkel lösning för allt från de som är totalt otekniska men som vill ha en snabb dator (vem vill inte det?) till de som är intresserad av teknik men inte orkar läsa tester på en massa olika ssd-diskar och installera den på ett "Konventionellt" sätt. Att göra det hela stereotypiskt gör det hela bara ännu bättre, för där kan varenda jävel känna igen sig på något sätt! (jag var i så fall asiaten)

Gillade inte riktigt AMD's första fixer-reklam och är inte så värst imponerad av den här heller. Smart uttänkt, dassig produktion på videon vilket får mig att misstänka att även det ska vara meningen på någon vänster. Kul koncept i alla fall, även fast jag är nVidia-supporter

Av xNidas

Köpte ett 770 för ett par dagar sen, pumpar på battlefield 3 i allt mellan 80-140 fps på min benQ xl2420t! Sjukt bättre flyt än mina två 560ti, och bra mycket mindre problem. Skaffar kanske 2 skärmar till och kör surround, då behöver jag nog köpa ett till 770, och då kommer jag få bättre fart än om jag hade köpt ett 780, för samma pengar så 770, tokbra!

Av xNidas

Och jag har kört med en 60 gigs intel i ett år uuutan anmärkning (minns ej vilken serie dock) och har precis köpt en 240gb 520 och den funkar utan anmärkning kbk! Kör, bara kör!

Av xNidas

Jag är faktiskt i precis samma tankar. Har alltid gillat Nvidia (framförallt känns det som deras drivisar sällan strular och mjukvaran du får med tycker jag är mycket mer lättöversiktliga än AMD's), och kör idag ett 560 Ti och vill uppgradera.
Har också läst testerna som gjorts, men utifrån prestandan så känns faktiskt ett 770 väldigt prisvärt! Vill man boosta på det ännu mer så kan man ju köpa ännu ett 770 och således få bättre prestanda än du får från ett 780 för nästan samma pengar!
Det billigaste 770 jag hittade ligger på 3590 och billigaste 780 på 5890. Ponera att du köper ett 770 nu och väntar ett halvår och köper ett till 770 då, så bör du med lite tur hamna på ett billigare totalpris än om du slänger 5890 på ett 780 direkt så har jag resonerat i alla fall!

Av xNidas

Jag smiter in med några ord här! Har en BenQ xl2420t (www.inet.se/produkt/2304003/benq-24-xl2420t-120hz) som jag lirar endast bf3 på och videoredigerar en massa på. Spelandet flyter på riktigt bra och jag gillar 120HZ, blir ett fint flyt i bilden. MEN, anser att mitt videoredigerande blir lidande.

Nu har jag nosat upp en skärm som hittills verkar bra, har sneglat på den på siba bland annat och läst lite recensioner, plus att jag vet folk som köpt 3 stycken av dem för att ha för just gaming och primärt videoredigering..
http://www.inet.se/produkt/2204972/acer-23-h236hlbmjd-ips
Nu är jag nyfiken på vad Ni experter här tycker/anser om denna skärmen. Kommer bli en hel del bf3-bf4 med Nvidia Vision och en heeeel del videoredigering. Kan även vara ett tips till Dig Shirayukiie, som andraskärm. Älskar betraktningsvinkeln, men har helt enkelt inte testat skärmen ordentligt.

Av xNidas

Tjo igen! Kollade runt lite på sweclockers och tänkte passa på att knyta ihop säcken lite!
Vill börja med att tacka innerligt för all hjälp jag fått från dig tcn, men jag fick aldrig någon ordning på det Killen vars dator jag skulle fixa kom och hämtade den och sålde den till någon annan, och sålde således vidare problemet.
Men jag önskar dig en god jul och en god fortsättning

Av xNidas

Alltid ett intressant ämne att diskutera om och kring, och kul att se hur inkompetenta många som faktiskt jobbar med att sälja tv-apparater är. Pratade med en säljare på Mediamarkt för några veckor sen och fick lust att testa hans kunskaper och frågade varför deras tvapparater har både 50hz och 200hz (Mediamarkt skriver ut tv'ns egentliga unika bilduppdateringsfrekvens och sedan tillverkarens fusksiffra bredvid, inom parentes), och fick då svaret att 50hz är panelens uppdateringsfrekvens och fusksiffran är "hur hög frekvens tv'n kan ta emot".. what?! Jag gick då till en panasonic som tydligen skulle ha 2000 hz och frågade vilka sändningar som gav tv'n 2000hz, en fråga han inte kunde svara på givetvis, eftersom han hittade på svar med sin röv.

Jag har dock försökt utbilda mig själv i ämnet vilket är jävligt svårt idag eftersom tillverkarna nu fuskar ihop sina egna siffror och det dessutom är svårt att veta vad de gör för att fuska ihop dem. Jag fick förklarat för mig av en representant för tillverkaren LG varför många plasmor påstår sig ha "600 hz" som de ofta kallar "sub-field drive", och enligt honom skulle det vara så att de i teorin delar in tv'n i tio olika rutor som vardera blinkar 60 bilder per sekund (60 grundhz), vilket ju blir 60hz x 10 rutor = 600hz. Har man dock ett tränat öga så kan man urskilja vilka apparater som uppdaterar bilden 50 gånger per sekund eller >100. Var även i kontakt nyligen med en representant för Philips och ställde honom mot väggen och frågade varför det står 200hz PMR när tv'n egentligen bara visar 50, och fick svaret:
"skit i vad det står på skylten. Lär dig istället vilken siffra du ska dela varje enskild series påstådda hz med, så får du rätt hz".
I dagsläget visade det sig vara att alla apparater upp till 4-serien har 50 hz (modellen som heter 3807 påstår sig ha 100hz, men delar du det med två blir det korrekt, och 4-serien påstår sig ha 200hz, vilket du delar på 4), 5-serien och 6-serien har båda 400hz pmr men siffran delas med 4 för att få korrekt hz (eller rättare sagt: uppdateringsfrekvens, hz är egentligen något helt annat) så får du rätt siffra, dvs 100. Och man ser stor skillnad mellan en philips 4-serie och 5 eller framförallt 6-serie.
Samsung förhåller sig så att alla under 6-serien har 50hz oavsett vad som står, och 6-serien och uppåt har 100 eller mer. Om jag inte missfinner mig har till och med samsungs 8-serie som påstår sig ha 800hz "bara" 200, vilket egentligen räcker gott och väl.

När vi snackar plasma har de flesta 50hz, oavsett vad för slags sub-field-drive som ligger och inte gör ett skit, med skillnad för Panasonic som faktiskt verkar ha implementerat någon slags 100hz-teknik som annars oftast bara finns i kombination med lcd-paneler, om ingen jättekunnig kan vara vänlig och rätta mig?

Oavsett så märker jag stor skillnad på en 50hz och 100hz och plasmor tycker jag hackar bedrövligt förutom panasonics lite bättre modeller (st och vt). Hade dock varit jävligt kul att veta exakt vad det nu är tillverkarna gör med sina CMR och PMR och PMS CMI STFU och allt vad fan de nu vill kalla det, för att få rätten att fuska till siffrorna och lura kunderna.

Av xNidas

ingen som har lyckats klura ut var tusan man faktiskt köper dem? så man kan kolla priser och så menar jag

Av xNidas

Lite sent svar kanske, men jag har själv ägt Casio Ex-FH100 och filmat lite med den. Rolig leksak som sagt, men det är svårt att hitta något riktigt användningsområde för den. Har slängt in lite slowmotion i några videos jag gjort, och för att lösa 16:9-problemet så zoomade jag in på klippet (vilket tyvärr såklart gör kvaliteten ÄNNU sämre) men det ger filmen ett bättre helheltsintryck. Den jag lyckades paja den fick jag en ny på försäkringen, vilket är uppföljaren Casio EX-ZR100, som jag tror fortfarande är aktiv? Här är några exempel på videos med slowmotion:

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=_-_bP...
en trumvideo jag rätt nyligen slängt upp

https://www.youtube.com/watch?v=JctVoc30RNs
polaren ville se en video på mig när jag vände en pannkaka i luften, och ville gärna se min katt göra en backflip. Varför inte samtidigt? Laddade upp batteriet till den gamle EX-ZR100 och pulade ihop en video av'et, blev lite av en mini-hit på youtube

https://www.youtube.com/watch?v=msvxmCwHk1w
Teasern till en bilserie jag tänkt producera till sommaren. Förhoppningsvis har jag en riktig high-speed-kamera vid det laget

I framtiden har jag tänkt lösa kvalitetsproblemet genom att i mina filmer endast lägga upp en liten ruta med slowmotion, ovanpå en fullskärmsvideo, som effekt. Då blir kvaliteten bra plus att det kan bli coolt annars är väl det bara att hyra antar jag? Phantom Flex ftw!

Av xNidas

Håkej tcntad, nu har jag ändrat alla "%WAIK%\Tools\%arch%\Servicing\DISM.exe" mot "%WAIK%\DISM.exe" i scriptet och kört det exakt som vi kommit överens om att jag ska göra. Tyckte inte alls det hände speciellt mycket, men enligt utsago ska det då vara klart. Vilken del av skriptet använder jag för att kopiera över min installations-dvd med integrerade drivrutiner till en usbsticka?

Av xNidas
Skrivet av Jens_Lidbom:

Vilka grejer ha ni testat på annat moderkort? Jag hade tagit hem burken och testat delarna på mina egna grejer.

Jag hade börjat med att testa PSUet eftersom det har ofta varit boven i mina fall. Ta bort PSUet i din dator och använd hans. Bara för ett PSU ger ström betyder INTE det att det fungerar som det ska. Enkel stress testning rekommenderas. Tex köra 1080p video och ett spel på högsta samtidigt. (hd 6990 kan kanske vara lite i högsta laget för hans PSU, jag har inte kollat några specifikationer). Ett av problem PSUna som jag har stött på var mitt eget Fractal Design Newton R2 som bara var några månader gammalt och sällan använt. Och jag hade inte tappat det i golvet.

AMD CPUn blir svår att kolla, men ram minnen, grafik kort etc ska ju inte vara några problem. Testa grejerna en i taget.

Om jag skulle sätta pengar i en vadslagning hade pengarna gått på PSUt. Nej, jag tror inte det är hög chans att felet ligger hos PSUt dock är PSUt en favorit bland mina syndabockar. ^_^ Enligt mig så är PSUt den viktigaste delen i en dator. Så väldigt mycket kan gå fel med ett halvdant PSU.

Jag är tyvärr ingen expert och min felsökning är väldigt omständig.

Fast vafan, bättre en omständig med fullständig felsökning än att chansa och betala överpris Nu är det inte risken i och med att detta är en bra polare, som vill bli av med skiten.

Håller på nu och felsöker typ allt, har kommit fram till att 500gigshårddisken är paj, ssd-disken funkar, moderkortet svarar inte på oavsett vad fan jag gör med det (ramminnen, grafikkort osv), CPU'n blir svår att testa som sagt, behöver nytt moderkort för det, och psu testar jag INTE Det är sjuka mängder kablar dragna i den där burken, så jag håller tummarna att agget funkar. Hälften av ramminnena fungerar, grafikkortet är handikappat (hdmi funkar ej), så det blir inget högt budat på den datorn

Av xNidas
Skrivet av EW200:

Ska du buda på den borde du först kolla vad som är helt & inte så du inte köper massa grejer som är trasiga.
Det hade jag gjort.

Yes, jag har kollat i stort sett allting nu, förutom ram-minnena och processorn. Rätt säker på att det är moderkortet som rykt dock, om Ni inte tror det kan vara nåt annat? Vad annars kan få en burk att inte starta upp ens in i bios? Den får ström, i och med att skit lyser, fläktarna startar som de ska, grafikkortet fungerar osv osv.

Av xNidas
Skrivet av tcntad:

Jovisst, finns säkert andra sätt men det jag impleterade fungerar fint.

Jag litar på dig

Av xNidas
Skrivet av tcntad:

Den blir moddad ja och nej du ska inte bara dra över den utan den ska kopieras med skriptet.

Aha, så när jag gjort (lyckats) med allt vi gått genom nu de senaste veckorna, så ska jag köra scriptet igen och sen gå in i en annan meny för att kopiera över filerna till usb-stickan? :>

Av xNidas
Skrivet av Vernox:

Jag hade gett upp isofilen direkt och kopplat in hårddisken i en annan PC/Laptop och installerat en ren x86 version genom usbd
Därefter koppla tillbaka hårddisken och ladda ner rätt drivrutin genom Uniblue driverscanner 2012, därefter kör Ccleaner för att rensa gamla .DLL filer.
Allt som behövs är:
- PC/Laptop
- 8GB USB minne (eller större) med Windows 7x86, Uniblue Driverscanner 2012 & Ccleaaner.
- Stjärnskruvmejsel
- 3 Red Stripe

Detta har aldrig svikit mig, I promise you that much.
Cheers!

Det här var faktiskt det första jag testade, men möttes av en brutal bluescreen bara tyvärr
Jag provade dock bara detta en gång, det kanske är olika med andra windowsvarianter? Skulle i så fall en nyare eller äldre windows 7-build vara bättre? Är ganska villig att testa igen, om jag inte får igång på det här drivis-integreringsprogrammet inom det närmaste året

Btw, jag slänger över grejerna på en usbsticka och installerar genom den, så att skapa en iso är inget jag kommer behöva krångla med! Och då är det den här 7DVD_amd64.mappen jag ska dra över va? För det är den som blir moddad?

Av xNidas
Skrivet av EW200:

Lite off topic men hur kan man tappa en stationär burk ett par gånger?
Känns som det är därför den kanske dummar sig?

Skrivet av Bakgrund:

Personligen skulle jag inte köpt något som jag vet krånglar, men det är ditt val.

Han är rätt ovårdsam och klantig Jag har sagt det till honom också att det antagligen är därför datorn avlidit, och att det säkert finns fler saker som krånglar. Men han har mycket fina grejer i den, och likt en skrothandlare så tänkte jag plocka den i delar och nyttja det som går att nyttja. Frågan är bara vad jag ska ge för den. Han är mest glad att bli av med skiten

Av xNidas

Tänkte köpa datorn av polaren

Tjo!

Hjälpte en kompis bygga en dator för lite mindre än ett år sen, men han har i stort sett "bara haft problem" med den, antagligen helt grundat på ssd-disken som brukar vara lite struliga. Jag börjar med specifikationerna.

NZXT Phantom
Fractal Design Tesla 650W 80 PLUS
ASUS M5A88-V EVO
AMD Phenom2 X6 1100T
Noctua NH-C12P SE14
2x Corsair 4GB DDR3 1600MHZ
Western Digital Caviar® Blue 500GB
Corsair SSD Force Series? 3, 60GB
Gigabyte GeForce GTX 560Ti 1GB PhysX

Problemet NU dock, är att datorn startar inte över huvudtaget. Han nämnde att han har tappat datorn ett par gånger, men att den startat som den ska, sen kunde den få bluescreen lite när som helst och stänga av sig och starta om sig hur som helst. Min gissning är ssd-disken som strulat, men inget han fått någon ordning på.
Så nu får han inte igång på den, inte jag heller för den delen, utan skärmen är bara svart. Har testat med annat grafikkort, testat det integrerade grafikkortet, andra ramminnen (den röda lampan vid ram-minnena lyser konstant rött, oavsett vilka ramminnen jag sätter i), tagit ur batteriet ur moderkortet och satt i det igen och gjort allt jag kan komma på. Så min chansning är att moderkortet är rökt, men de andra sakerna fungerar nog.

Så, min kompis är lack på datorn och vill bara bli av med den och köpa en imac istället, så han sa att jag kunde få "skiten" till ett bra pris. Tänkte kolla vad ni experter skulle säga för capris, om Ni skulle köpt grejerna?

Av xNidas
Skrivet av tcntad:

1. Denna "%WAIK%\Tools\%arch%\Servicing\DISM.exe" mot "%WAIK%\DISM.exe", stämmer bra. Notera att du då måste göra det på alla steg där dism används.
2. japp ("alla" rätta mappar görs, du kopierar bara allt dit)
3. japp
4. där är det bara 7dvd_amd64 som gäller mhm.
5/6. usb3 är det som gäller mhm.
7. så ska det va japp

Nej bara till Boot.wim som är "imagefilen" för installationen, du måste sen skapa en ny iso. Händer det inte så mycket se till att isofilen med W7 är uppackad till rätt mapp, att du har skrivit in rätt osv.

Jag ska göra en bättre steg för steg guide men min pdf borde väl fungera OK?

Okej, nu känns det väl ändå som jag börjar nosa lösningen i röven Satt igår i 5 timmar och fipplade med en nätverksinstallation, men kom ungefär lika långt med det som jag kom att jämfota hoppa till månen Är rätt besatt av att få den där jävla datorn att funka xD

Jag måste missat att %waik% används på fler tillfällen i scriptet än det jag bytte! Men finns alla ingredienser i system32 då, eller är dism.exe verkligen det enda jag behöver? Jag gjorde en nyinstallation av en nyare windows 7 än jag hade innan och även där fanns inte någon Windows AIK i program files som standard. Jag är rätt övertygad om att jag faktiskt gjort rätt i work-mappen! Tror det enda jag kan ha missat, om det inte är något jag inte vet om än såklart, att jag inte ändrat %waik% i hela skriptet.

Måste säga att du har bra tålamod Din pdf är säkert jättebra, men jag tror jag är för korkad för att förstå allt som står mellan raderna, då jag inte har någon tidigare erfarenhet av kodknackning osv