Inlägg

Inlägg som Henkan har skrivit i forumet
Av Henkan
Skrivet av widL:

Det finns ju tester på HD Graphics 3000, men då är det ju tyvärr med i7 2600k, vilket därför inte speglar prestandan du kommer få med CPU:n i MBP.

http://www.anandtech.com/show/4084/intels-sandy-bridge-upheav...

Förvisso värstingvarianten på mobila Sandy Bridge men HD3000 verkar vara i par med gamla goda 310-320M vilket ändå får anses helt okej för en integrerad krets. En integrerad grafikkrets är för första gången i respektabel/acceptabel klass.

Av Henkan

Macbook Air är en god utvecklingsmaskin. Att ha i åtanke är att du med MacOSX smidigt kan utveckla applikationer till samtliga plattformar. Lite oklart hur det är med möjlighet att utveckla programvaror för Apple-produkter utan MacOSX, någon som kan verifiera/klargöra? Samtidigt så är det ju såklart inget måste att i livet utveckla någonting för Apple-produkter, men rent krasst är marknaden för detta helt okej och det vore dumt att inte lära sig det för att tjäna en skaplig hacka.

En helt rimlig lösning är att installera MacOSX på en godtycklig dator. Tilläggas bör att detta inte är helt trivialt och saknar en generell metod som fungerar för samtliga PC's.

Utvecklingsfördelarna med *NIX, så som terminalen(!!) och de facto att man slipper Windows-applikationer som portats från *NIX som strular, samt tillgång till Adobe-produkter/MS Office är starka argument För en Macbook - som endast den naive förnekar.

Nackdelar är helt klart priset, DisplayPort-to-VGA-kontakten som kostar skjortan och snålheten med portar.

En grej som förvånade mig är att jag brutit min vana att använda mus, touchpad'n är faktiskt inte bara bullshit från fanboys.

Annat som väger för är att det är väldigt drygt att bära omkring på en tung dator när bara kurslitteraturen kan väga uppåt 4kg. Ultraportabla är the way to go, och är du ändå uppe i den prisklassen är Asus U36 ett fantastiskt alternativ med avsevärt bättre prestanda på blott 19mm i tjocklek och bara ett par hundra gram mer i vikt.

Av Henkan

Med den budgeten kan du göra fina kap om du tar dig tid att leta upp Demo-ex av datorer, på bland annat Dustin, Komplett och Webhallen uppdateras dessa regelbundet och ibland dyker riktiga kap upp! Inte att underskatta!

Av Henkan
Skrivet av Err0r95:

Om du hittar massa saftig info och annat värt så skriv gärna ner det, och med skriv så menar jag pastea artiklen eller lite text och en url

Tror vi kan lösa gåtan ang de tre datorerna.

edit: saftig info = dålig byggkvalitet, problem och annat intressant.

Min optimala burk skulle se ut som samsungen, ha 1600x900 LED IPS och 10h batteri, sandy bridge och ett vettigt GFX och kosta runt 12k.

Låter som en framtida Sony Vaio Z du vill ha. Det är väl något av en drömspec för de flesta, mig inkluderat, framförallt upplösningen. Efter att ha läst testerna på Anandtech om nya Sandy Bridge i7 2820QM vill jag bara ha ha ha. Den känns ohyggligt framtidssäker med en prestanda som står sig till och med mot i7 920 Desktop.

Tyvärr kommer det aldrig kosta 12 000. Möjligen ett demo-ex.

Hojta om du hittar nåt som möter dom kraven du har

Av Henkan

Värt att ha i åtanke är att inte luras av att det är Core i5. Gamla C2D SL9400, som sitter i MBA exempelvis, står sig lika väl i tester som 470UM. Visst har säkert i5an sina fördelar men att invänta Sandy Bridge är nog att föredra. Att köpa laptop är en djungel, personligen tycker jag att just V130 är en ohyggligt bra dator till sitt format!

http://www.notebookcheck.net/Intel-Core-i5-470UM-Notebook-Pro... för mer info om 470UM, för att skapa sig en bild av dess prestanda.

http://www.sweclockers.com/nyhet/13140-ultraportabla-asus-u36... ASUS U36 kan vara av intresse med!

Av Henkan
Skrivet av jakobahman:

Detta är väl inte en "ny serie"? Måste ju vara en miniuppgradering på serien U35 som kom för ett halvår sen. Jag köpte en Asus U35JCRX070V för 9065:- i sommras? Egenskaper för Asus U35JC-RX070V

Den enda skillnaden jag ser spontant är att cpun är uppgraderad ett ministeg?

För övrigt supernöjd med den. Svårt att hitta bättre balans mellan prestanda/strömsnålhet/portabilitet(svengelska FTW!), så jag kan säkert rekommendera dessa också.

U36JC är komponentsvis ingen uppgradering, modellens nisch är dess 19mm i tjocklek. Äntligen börjar datorerna anta de dimensioner som en ultraportabel dator bör ha. MacBook Air-dimensionerna är framtiden.

Av Henkan

Begagnad iPhone 3GS 32Gb i gott skick får du för den slanten. Det är mitt tips!

Av Henkan

iPod är den elektronikprodukt jag köpt som jag är allra mest nöjd med, närmare bestämt en iPod Video. Sedan inköp vintern 2006 så har den bara fungerat. Batteritiden vid det här laget är väl blott 5-6 timmar men den är snabb, felfri och har tålt otroligt mycket för att vara en hårddiskbaserad lagringsenhet. Den agerar utan problem extern hårddisk. Nu för tiden är ju iPod Touch i motsvarande prisklass och erbjuder mycket mer batteritid än vad iPod Video (5G är det eller?) någonsin gjort.

En vän har mestadels uttryckt missnöje kring sin nya iPod Classic på 160Gb. Han saknar sin gamla 5G, samma som jag har. Med risk för att låta som en riktig fanboy måste jag ändå säga att iPod'n - till slut - blev en riktigt bra produkt. Men som sagt, den håller utan tvekan måttet såhär fyra år senare, och det är få elektronikprodukter jag varit så nöjd med. Tyvärr är nog inte iPod'n i dagsläget lika fantastisk som den var då, möjligen iPod Touch då men den är samtidigt så mycket mer. Men ska du köpa iPod Touch 32Gb får du ta i åtanke att du för samma pengar får en begagnad iPhone 3GS 32Gb

Jag lyckades dock ha sönder hörlursuttaget genom att ramla med bmx'n så hörlurskontakten pressade sönder uttaget. Så nu i jakten på en ny iPod blev det till slut en begagnad iPhone för 2500kr, i mina ögon en ypperlig deal! iPod Touch + Mobil i mina ögon. Win win.

Av Henkan
Av Henkan
Av Henkan

JAVA. Det är ett ypperligt språk för att lära sig programmeringslogik eftersom det har en låg svårighetsribba. Det är enkelt att komma igång. Java Direkt av Jan Skansholm är en bra bok med, om än kanske tråkiga, bra övningsuppgifter och tydlig struktur. Rekommenderas framför att stirra i API:n till en början.

Ett bra sätt att lära sig hantera pekare, minneshantering och struct's är att göra en dubbellänkad lista. För detta föreslår jag C. Men en sak i taget, Java kan du göra mycket med och är trots många delade meningar inget dåligt språk, framförallt inte att börja med.

Av Henkan

Jag har goda erfarenheter av HP. Den senaste höll i fem år innan hårddisken gav upp, och min nuvarande netbook från dem känns mycket gedigen om än prestandan knappast kommer medge mer än ett års användande..

Som många stora företag så producerar dem en hel uppsjö olika modeller och vissa håller bättre kvalitet än andra. Genom att gå och kika på datorn i verkligheten, trycka på den, märka hur mycket den flexar/inte flexar. Hur det känns att stänga av skärmen, etc.

Av Henkan
Citat:

Ursprungligen inskrivet av DeluxXxe
Om du bara ska surfa och lyssna på musik så duger ju en ATOM.

Men som sagt om du vill göra allt som du normalt gör på din bästa dator, förutom att spela spel då, så räcker inte Atom till.

SU2300 och SU4100 är de du bör kolla på isåfall, men då är 11.6" det minsta du hittar - och skillnaden mellan 11.6" och 12.1" är ju nästan obefintlig.

Värt att nämna är att dessa datorer har upplösningen 1366x768, vilket du inte kommer inärheten av på en 10" och det gör rätt mycket för användarupplevelsen, oavsett vad du gör.

Jag har inte kollat på mindre än 11.6", då prestandan blev för dålig, så det kan jag inte hjälpa dej med.
Om 11.6"-12.1" funkar, så är det definitivt 1810TZ och UL20a du ska kolla på. Lenovo har även U150, fast den är inte släppt i EU än och jag tror den blir dyrare.

Håller absolut med, SU2300 och SU4100 är värt att investera i.

Kan meddela att det finns 10" med 1366x768 upplösning, HP Mini 5101 har dessutom matt skärm till det. Mycket behagligt, om än 1366x768 förmodligen gör sig bättre på en 11-12"..

Av Henkan
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Bugg
Acer Timeline 1810TZ

Jag har den själv och är överförtjust, finns ingen som slår den om du får den för 5000kr.

11,6"
Dualcore
Bluetooth
3GB DDR2
HDMI
1080 dxva hårdvaruacceleration
720 cpu avkodning
+6h batteri(8 på papperet)
Windows 7

Om du inte kan lägga ut över 5000kr brukar PCCity sälja den röda 1810tz för 4990kr då och då under väldigt kort tid.

Jag vill verkligen tipsa om denna datorn också. Steget upp ifrån Atom till Intel's SU4100 är mycket stort, och för pengarna är denna dator i dagsläget bland det mest prisvärda.

Ett annat alternativ skulle kunna vara Asus UL20 med SU2300 CPU'n. Dock som det indikeras är det än långsammare processor för så gott som samma peng. Acer har lyckats med sin Timeline 1810TZ..

Av Henkan
Av Henkan

Intressant problem, jag har inget förslag på lösning men är intresserad av vad orsaken till detta problemet är. Kan säkerligen vara bra att veta när, eller om, det drabbar en själv.

Låter som att ni är inne på rätt spår med en kortslutning nånstans. Ibland kan sladdarna som går till PWR-switchen på datorn ha lossnat, på vissa chassin är det lätt hänt att man rycker dessa i sin iver att dra kablarna i ordning och köra igång.. Plocka gärna isär chassit och se till så att dessa sitter. GND skulle kunna ha lossnat.

lycka till!

Av Henkan
Av Henkan
Citat:

Ursprungligen inskrivet av golflars
Antar att Henkan var lite trött för enligt intel själva:
P8400: http://processorfinder.intel.com/details.aspx?sSpec=SLB3R
T5800: http://processorfinder.intel.com/details.aspx?sSpec=SLB6E

skulle jag säga att P8400 är nyare

T = 35W, P = 25W

Håller med tidigare inlägg om att skillnaden är för liten för att det ska vara värt att byta, om den inte är väldigt billig. Vet dock inte om de är kompatibla.

Nja, jag kikade däremot på ark.intel.com

http://ark.intel.com/Product.aspx?id=35581 respektive
http://ark.intel.com/Product.aspx?id=35569

..och så stöder P8400 Virtualized XP i Windows7 i och med Intel® Virtualization Technology. Kanske är aktuellt för TS.

Av Henkan

P och T anger inte socket typ. T5800 har socket PPGA478, P8400 har socket PGA478. Kompatibilitet mellan dessa vet jag ingenting om, och har inte heller lyckats googla fram något svar kring detta. Jag är tveksam till att dessa är kompatibla.

Förövrigt så är P8400 äldre än T5800 så i mina ögon är uppgraderingen ovärd besväret, om det ens, som aniron nämner, går.

Av Henkan

Jag tror inte laddningstiderna kommer bli någonting du kommer sparka foten i väggen över, det kommer gå mer än fort nog. Så hårddiskintensivt är inte WoW, iallafall inte för att motivera ett nytt diskköp.