Inlägg

Inlägg som ToyBoB har skrivit i forumet
Av ToyBoB
Skrivet av bergla:

Beror helt på vilka spel det gäller. Vissa är CPU intensiva, vissa gpu intensiva, vissa behöver mkt vram, vissa gör ej.

Haha spelar inte något tungt egentligen, men kommer väl börja lira lite bf1, spelar lite mirrors edge med.

Skrivet av anon81912:

Ny GPU garanterat.

Spelar du inte i 144 Hz kommer du absolut inte åka på problem på grund av din CPU.

Vill helst kunna spela i 144hz

Skrivet av Fisken1986:

Ett till R9 390.

Tänk på detta men osäker om mitt agg klarar det? Gränsvis isåfall utan OC på något?

Av ToyBoB

Mest FPS/kr(uppgradering)

Halloj alla Sweclockare!

Jag sitter just nu på en rig med följande specs:

i5 4690k
ASUS Z97-A
R9 390
8GB 1600mhz ddr3 RAM
EVGA Supernova G2 750W
500+250GB SSD

Tanken är ju att uppgradera datorn utan att det ska kosta skjortan. Men jag finner det lite svårt att uppgradera utan att oroa mig för en flaskhals, så min fråga till er är nu vad tycker ni att jag ska uppgradera för att få ut mer kräm ur datorn, är de kabylake som gäller och därefter ny GPU eller tvärtom?

Av ToyBoB

@stukastini: DVI kabel ingår Tänkte mig runt 1500 för den? 1 år gammal inga skador eller döda pixlar, orginalkartong finns

Av ToyBoB

Har en acer 24 predator gn246hl om det är intressant

Av ToyBoB

@kebabhazzan: Jag skulle satsa på en i7 4790k då nyare spel har börjat äta CPUer som t.ex bf1. En 4790k är mer framtidssäker och ger bättre prestanda i spel som t.ex gta och witcher 3.

Av ToyBoB

Byta ställ på Acer 24" Predator GN246HL

Hejsan alla Sweclockare!

Jag skaffade mig en Acer 24" Predator GN246HL för ca 1 år sen, grym skärm för pengarna! Men nu de senaste hade jag gärna velat kunna höja och sänka skärmen, så tänkte kolla här om ni vet något ställ man kan köpa och montera på min skärm som passar då såklart

Tack på förhand!

Av ToyBoB

Har en Acer 24" Predator GN246HL och ett r9 390 till salu

Av ToyBoB
Skrivet av crashtsc:

precis så fungerar det, man kan spela och chatta bara man kommer ihåg att köra ctrl+alt+shit+i , jag har blivit så jävla less på mig själv då jag glömt det

Tack så mycket! Ska testas

Skrivet av LPG:

Om du vill köra borderless windowed utan att programmet stödjer det testa detta program:
http://store.steampowered.com/app/388080/

Har använt det själv innan och funkat bra. Fick det gratis någonstans minns inte vart, kan leta lite återkommer isf.

Edit: https://github.com/Codeusa/Borderless-Gaming/releases

Hmm funkar detta bara med spel i steam?

Av ToyBoB
Skrivet av crashtsc:

Angående unlock så finns programmet som jag använder, actual multiple monitors https://www.actualtools.com/multiplemonitors/
Med detta program kan du knappa in ctrl+alt+shift+i för att aktivera programmets "Ignore deactivation". Då kommer du kunna flytta muspekaren mellan skärmarna utan att spelet minimeras, och sedan kan du knappa in alt+z för att låsa musen till den skärm som den är på vid tillfället. Notera att vissa FPS spel flyttar musen till mitten av skärmen så man kan behöva gå in i en meny för att få över muspekaren till en annan skärm, och knappkombinationerna kan man ställa in till något eget.
Programmet har även andra funktioner så som en taskbar på varje skärm och flytta fönster mellan skärmar med knappkombination bland annat.

Så om jag kör i fullscreen och går över till andra skärmen och klickar på något där kommer spelet inte att minimeras?

Av ToyBoB
Skrivet av Nevil:

Som tidigare skribent skrev, Du kommer förmodligen förlora några fps, Men knappt märkbart..
min fps i wow sjönk kanske 5 - 10 fps Windowed vs fullscreen..

Skrivet av Pelegrino:

Skillnaden i performance är att du nu inte bara renderar spelet utan också desktopen dvs det är inte superstor skillnad såvida du inte kör något superavancerat bredvid.

Tack så mycket för svaren!

Ända jag märkt som inte flyter på gött i windowed är csgo :/

Av ToyBoB
Skrivet av Nevil:

ang. "unlock" så har väl de flesta spelen de inbyggd? (Fullscreen, Windowed mode)

Skrivet av Pelegrino:

Som ovan nämnt, fullscreen windows mode. Kör det i alla spel då jag inte vill att datorn ska behöva ladda när jag tabbar ner men det funkar på samma sätt. I FPS-spel kräver det antagligen att du trycker ESC först då de låser ofta musen till mitten på skärmen.

Skrivet av TroubleBaker:

du kan ha olika Hz på olika skärmar utan att det uppstår någon konflikt, så du behöver inte oroa dig om det. Ang performance loss kanske du förlorar uppemot några rutor per sekund i vissa spel, men inget du kan märka utan att noga mäta FPSen

Vet någon av er hur det är med performance loss i fullscreen windowed mode då?

Spelar även en del Heroes of Newerth och hittar inget sådant alternativ i de spelet :/

Av ToyBoB

Två skärmar, tusen frågor :(

God jul alla Sweclockare!

Jag har tydligen vart snäll i år och fick mig en skärm av brodern min https://www.asus.com/Monitors/VG245H/ detta är skärmen jag fått som är 75hz medan jag har min 144hz som main skärm. Men jag har lite frågor!

1. När jag spelar så hade jag gärna velat "unlocka" musen så jag kan dra över den på andra skärmen utan att behöva tabba ut ur spelet så jag fortfarande ser vad som försiggår. Vill heller helst inte spela windowed mode, söker alltså ett program för detta

2. Hur mycket performance loss får man med 2 skärmar? Sitter på en rigg med r9 390, i5 4690k standard klock, 1600mhz 8gb ram.

3. Har läst lite att eftersom båda skärmarna inte är 144hz kommer jag inte kunna utnyttja de, så vitt jag märkt så har de flytit på bra på t.ex csgo på 144hz. Är detta ett problem som inte drabbar alla?

Tack på förhand och god jul och gott nytt år på er!

Av ToyBoB
Skrivet av iGMAS:

Du ska se stolen som en investering inte som en kostnad. Man märker inte av att man sitter i dåliga stolar då man är yngre. Det kommer sen då man blir äldre och rygg problemen kommer.

Angående att folk tycker att kinnarps stolar obekväma så är de ju till för att du ska röra dig i stolen den skall aldrig vara i låst läge utan den skall röra sig med kroppens rörelse

Duger inte en DXracer som ergonomisk stol då?

Skrivet av frankof:

Det är i grund och botten en "bilstol" för yrkesbruk.
Jag har väl haft min i 5år nu, och den ser fortfarande ny ut och inga tendenser till nersutten eller slitage(tyg), och då köpte jag min som demo ex.
Uppblåsbart svankstöd, justerbar sits, justerbara armstöd och justerbart nackstöd, allt steglöst.
Dom ikea/jysk stolar jag har haft har i regel varit tokslut efter 3 år, så även om en KAB är dyr i inköp så betalar den sig i längden.
(fullt nypris är styvt dock)

180cm, +100kg

Hmm ja låter ju fruktansvärt skönt men en snabb googling och tyckte att stolen såg frukansvärt tråkig ut Var får man tag på dessa stolar?

Skrivet av biorrith:

@ToyBoB: Här var det citerat ja! Du måste vara en nyfiken typ

Jag valde en DXRacer i Racing-serien. Den som är lite längre i ryggen.

Jag är 184 lång och väger runt 80kg, ganska normalbyggd alltså. Exakt hur mycket längre stolarna egentligen är i ryggstödet har jag ingen siffra på, men sitter jag ordentligt med rumpan in så är slutar ryggstödet i höjd med hjässan. Det är skönt när man lutar sig bak och ser video av något slag, youtube-klipp, serier eller film och så.

Modellen jag valde har tyg. Skitskönt är det! Det är modellen med sömmar i sitsen så det inte bara är platt och tråkigt.

Här köpte jag den:
http://www.maxgaming.se/racing-series/dxracer/racing-gaming-c...

Haha jajjemän! Vill man ha svar ska man citera!

Nämen, det är precis den stolen jag har beställt hem idag från netonnet för att montera och provsitta lite! Dom hade nämligen inte en med tyg i butik som jag är sugen på

Av ToyBoB
Skrivet av iGMAS:

Har bara hört dåliga saker om "gaming" stolarna ergonomi. Skulle rekommendera att du köper en ordentlig (Beganad)kontors stol istället. Din rygg tackar dig senare.

Jasså trodde att de var ergonomiska? Vill gärna inte ha begagnat

Skrivet av biorrith:

Jag sitter otroligt bra i en DXRacer, ångrar inte ett dugg att jag lade 2600kr på jävla stol. Värt varenda slant!

Vilken modell har du och hur lång är du? Samt hur mycket väger du om man får fråga?

Skrivet av Strumpa:

Vilken IKEA-stol har du? Kan varmt rekommendera IKEA Markus!
EDIT: Kan tillägga att jag är 188cm och väger 75kg. När jag först testsatt stolen så kändes det som att den inte var så bekväm för ändan men det är den faktiskt! Den är ju helt OK utseendemässigt dessutom, jämför man med de groteska DXRacer osv så är ju Markus helt fantastiskt snygg.

Vet faktist inte vad det är för modell, men den har bra många år på nacken! Tycker att Markus ser rätt tråkig ut faktist haha men smaken är som baken! ser dock inget stöd vid svanken som jag gärna har för en upprätt hållning.

Skrivet av Rouge of Darkness:

har en Ak racin ja köpte på någon rea för typ 1500:- sitter ganska bra i den hade gärna sett inställbar svank istället för kudden men klart bättre än 1500:- jyskstol...

tror inte det är så stor skillnad mellan AK och DX sett någon review på youtube tror jag det var där det har sönder en dx och en AK i samma prisklass och de är mer eller mindre identiska invändigt bara några få mindre skillnader men inget man som sittare typ kommer märka.

angående "läder" vs tyg så är jag själv en tygperson då jag tycker rövsvetten är tillräcklig ändå.

nästan hundra 100% säker på att bägge tillverkarna använder fakeläder och av egen erfarenhet med fakelädersoffor vs tygsoffor i ordentligt slitstarkt typ så håller tyg längre medand fakeläder har en tendens att torka ut och börja spricka sönder bara efter några få år.

och min AK känns iaf som att den har ett ganska grovt slitstarkt tyg.

vet inte riktigt vad du menar med att tyg börjar lukta efter ett tag? aldrig något jag personligen märkt av men brukar både damsuga den och köra med sitsrengöring för bilklädsel nån gång om året i min kontorstol.

https://www.mekonomen.se/bil/bilvard-och-service/interior/tex...

Jag är med inte på tygspåret då det blir lite svettigt med läder.
När jag pratar om lukt tänker jag på om tyget börjar lukta äckligt efter ett tag av allt sittande haha, inget du har märkt av?

Skrivet av Six:

Prov satt lite i en ny AKracing stol under helgen hos en bekant och den kändes helt ok.
Sitter dock hellre på min egen Markus samt att jag hört att gaming stolarna inte brukar hålla speciellt många år.

Varför skulle gamingstolarna inte hålla? DXracer erbjuder väl livstids garanti på att själva ramen håller? Även hört att det tar ett tag att vänja sig vid en DX/AK stol Kanske därför du föredrog din egna Markus?

Skrivet av tobn:

Jag i 190cm satt ytterst illa i min 2,7kkr akracing stol. Noll justeringsmöjligheter och den enda ergonomi var en dålig svankkudde. Nog att vissa tydligen sitter bra i dom men ska du ändå lägga ut så mycket pengar så köp en vettig kontorsstol!

Skickades från m.sweclockers.com

Vad skulle en vettig kontorsstol vara då som inte kostar skjortan? Inget begagnat.

Skrivet av Henrik-W:

Jag gjorde en stor provsittning av alla möjliga stolar (inklusive AK och DX) på DHW15. Jag kom fram till Maxnomic, kolla gärna min review på den här. Skall tillägga att jag sitter i en Kinnarps på jobbet hela dagarna och jag är inte imponerad, tror det är individuellt om de passar eller inte.

Jag har bara haft möjligheten att provsitta DXracer änsålänge så de lutar åt det hållet för att ligga på den säkra sidan med modell osv.
Riktigt bra review för övrigt!

Skrivet av headphone.ninja:

Gick från ikea markus till dxracer king, stor tabbe! Läder, varmt som fan. Stolen står på en vinkel, ojämn höjd på armstöden osv. Ska köpa en ny ikea markus vid nästa ikea besök.

Jag tänkte ju dock köpa en dxracer i tyg så man slipper lädret som är "varmt som fan". Men står på en vinkel? Aldrig hört innan va det ett dåligt exemplar du fick?

Skrivet av Emtek:

Har en Dxracer hemma (drift serien) som är så jävla skön. Kan sitta i den hela dagen utan att få ont i rygg eller röv.
Har diverse Kinnarps stolar på jobbet som är extremt obehagliga. Jag är väl speciell där
Funderar på att köpa en Dxracer till jobbet också.

Låter mycket bra! Hur lång är du samt vad väger du?

Skrivet av frankof:

KAB Director, inte ångrat en sekund sedan jag skämde bort mig själv för några år sedan.
Kan vara svår att få tag på, och kostnaden är väl lite i överste skiktet.

Hmm ja vill inte punga allt för mycket. Varför är dessa stolar så bra då?

Av ToyBoB

Köpråd: Gamingstol

Tjenare alla Sweclockare!

Nu är jag trött på min gamla IKEA-stol och känner att det är dags att investera i en riktig gamingstol.
Jag har kollat lite på DXracer och AKracing stolarna och är väldigt kluven när de gäller att välja mellan dessa. Vad jag har läst så har de flesta rekommenderat DXracer över AKracing stolarna men utan underlag varför den ena är bättre än den andra

Så nu till mina frågor:

Vilket av märkena är bäst?

Är det äkta läder/skinn på stolarna?

Är tyg eller skinn/läder att rekommendera?(tänker att tyg andas mer men börjar lukta äckligt och slits snabbare medan läder/skinn inte andas och blir svettigt)

Jag är 1,85 och väger ca 85kg.

Tack på förhand!

Av ToyBoB

3100+frakt

Av ToyBoB

2800+frakt

Av ToyBoB

2600+frakt

Av ToyBoB
Skrivet av MischievousError:

Det stod i länken jag länkade.

Scrolla ner tills du ser "Change User Folder name"

Det stod även " Andrzej says below in the comments – DO NOT even TRY to do this in Windows 10." haha kör win 10

Skrivet av LemonIllusion:

Packa upp zippen någonstans utanför din användarprofil, kör MultiMC.exe, välj en javaversion (eller installera 64-bits java om du inte har någon att välja), lägg till ditt mojangkonto uppe till höger, skapa en ny instans med knappen längst till vänster och klicka ok. När allt laddats ner kan du starta genom att dubbelklicka på den nya instansen.

Grejen med MultiMC är dels att det är portabelt, alla filer håller sig i mappen "MultiMC", men framförallt att det förenklar moddande och enkelt låter användaren ha flera olika instanser med olika minecraftversioner och olika mods.

Skall testas i helgen!

Av ToyBoB
Skrivet av LemonIllusion:

Det är lite komplicerat och involverar flera steg.
1. Starta installationsprogrammet
2. Tryck nästa/installera/slutför utan att ändra något tills launchern startar.

EDIT: Eller kör det ändå från AppData? Jag har inte rört Minecraft (särskilt inte deaultlaunchern) på flera år. MultiMC löser det annars med en portabel installation du kan lägga var du vill.

EDIT 2: Ja, det gjorde det visst. MultiMC borde vara den enklaste lösningen, men det fungerar även att göra ett batch-skript som pekar om %appdata% till en annan mapp.

Hmm hur gör mad med MultiMC? Kikat lite på programmet men vet inte riktigt vad jag ska göra hehe.

Skrivet av MischievousError:

Ändrade du namnet i netplwiz OCH regedit?

Om du gjorde det men att det ändå inte fungerar så tycker jag att du helt enkelt gör en ny användare och sedan flyttar du över dokument mappen och hela appdata så har du allt som innan.

Alltså, kopiera innehållet i Appdata till nya kontots appdata. Gör samma sak med dokumentmappen.

C:\Users\nuvarandekonto\AppData
Till
C:\Users\nyakonto\AppData

Hittar inte vad eller vart jag ska ändra på regedit Antar att jag letar efter mitt username?