Inlägg

Inlägg som rallet har skrivit i forumet
Av rallet
Skrivet av ogge99:

Hej, tänkte ge denna en dag eller två till, sedan hör jag gärna av mig.
Hur menar du prop? Propp? Kan moderkortet fortfarande fungera med andra processorer? I mitt fall fungerar allting såfort jag sätter i den gamla nämligen. Tack för din input

Skickades från m.sweclockers.com

Med prop menade jag processor. Det kan ju vara så att din är trasig.

Av rallet

Cpu

Kan ju vara en trasig prop, som av en händelse så gick mitt moderkort sönder förra veckan och iomed att det är svårt att köpa ett nytt med 1156 socket så har jag en processor över. Närmare bestämt en l7 860.
Sugen på att köpa?

Av rallet
Av rallet

Visade sig efter lite letande på nätet att jag hade fel Api inställningar, problemet verkar vara löst..

Av rallet

Jag har exakt samma problem och jag har också bytt från telia till Halebop, hör av dig om du har löst det!

Jag har en Note II 4G för övrigt.

Av rallet

Panzer general
Red Alert
Jagged Alliance II
Steel Panters
Spy Vs spy
Pirates
Defender of the Crown
Poplus
Railroad Tycoon 2

Av rallet
Citat:

Ursprungligen inskrivet av KimTjik
För standardanvändning skulle jag tro att byta från HD till SSD ger mer prestanda (om vi nu frånser att t o m byte av operativsystem kan göra stor skillnad för vissa specifika användningsområden), men jag förstår din tanke.

Om vi leker med uppgifterna i testet det hänvisas till (oklockat och utan hänsyn till om det gäller AMD och Intel):

För 1 500 - 1 750 kr tar det 3 min 7 sek att kompilera Mime i GCC
För 2 500 kr har du sparat nästan 30 sek
För över 5 000 kr har du sparat ytterligare 25 sek
För omkring 10 000 kr har du sparat ytterligare 30 sek

Summa: du kan faktiskt halvera tiden för ett 6 ggr högre pris.

För video kodning rörde det sig om liknande siffror eller aningen mindre vinst av tid. Så visst är det skillnad. För många här jämnas siffrorna ut, som att en Intel i5 750 kan klockas upp i trevliga hastigheter och minska gapet väsentligt. Om du konstant kompilerar eller kör video avkodning eller liknande då kan det helt klart vara värt att spendera mer, men om det gäller generell datoranvändning eller t o m spel går gränsen tidigare.

Visst, med det du skriver innebär att för 5000kr har du fått en prestanda ökning av systemet på 50%, om priset för hela systemet har ökat från 10 000 till 15 000kr så är prisökningen endast 33%.
prisvärt alltså!

Av rallet

Ni som räknar kronor och ören på processorer, har ni tänkt på att processorn är den komponent (möjligen undantaget grafikkortet) som mest påverkar prestandan på hela systemet, därför tycker jag att det är klart ovist att inte lägga mer på den, även om det innebär att jag betalar procentuellt mer för den dyrare processorn än vad min prestanda vinst blir.
Fattar ni?

Av rallet

jag är av åsikten att man inte rakt av kan säga att en CPU:s prestanda är propotionellt mot dess prisvärdhet. Detta på grund av att ett systems prestanda är mer beroende av CPu:n än många andra delar.

Således kan en dubbelt så dyr CPU vara värd sina slantar om på grund av att systemets prestanda ökar mer än priset på detsamma...

Av rallet

tivook: om en Mhz ökning med 100% (I7 från 2->4ghz) medför en prestanda ökning på 10% så innebär det att något annat flaskar... Det var inte ett så bra exempel..

Av rallet
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Pzyber
Du tror inte att ett företag hinner tjäna ihop utvecklingskostnaderna innan konkurrenterna hinner implementera förbättringar ect? Som jag skrev tidigare så tar det inte en dag att implementera och ställa om produktionen så nog hinner företaget som kom med idén tjäna pengar.

Nej, de hinner INTE tjäna ihop utvecklingskostnaderna!
Efter max två månader skulle det finnas ett kiesiskt företag där som sålde precis samma sak..
Patent är ett nödvändigt ont..

Av rallet

Är nästan säker på att det är det trådlösa nätverket som strular, har du ställt in Tversity på att transcoda hela tiden eller bara när det behövs förresten?

Antingen gör du som Eldiablo säger eller också provar du med sladd...

Av rallet
Citat:

Ursprungligen inskrivet av ed76
Du har intressanta poänger. Men det verkar vanligast att folk utgår från en ungefärlig summa de kan tänka sig att lägga på ett system eller en upgradering.
Den typen av pris/prestanda är mycket enklare, IE hur bra CPU etc kan jag få i min 10000 eller 15000 kronors dator, för att använda dina exempel

Ok, men vad de kanske inte tänker på då är att om de hade satsat 10% mer (1000kr) på cpu-n så hade de kanske fått 25% bättre prestanda...

Sett till prestanda/kr på enbart processorn så hade det däremot sett ut som ett dåligt val...

Av rallet

Lite offtopic kanske men, när ni jämför prestanda per krona, jämför ni då på hela datorsystemet eller bara på en viss komponent?
I och med att CPU-n inverkar mest på systemet så blir resultatet nämligen lite olika.
två räkneexempel..
1: Prestanda/krona komponent..
Cpu 1 kostar 1000kr
Cpu 2 kostar 2000kr

Cpu 1 ger 10000 prestanda poäng...
Cpu 2 ger 15000 prestanda poäng...

Poäng / krona
Cpu 1 = 10000/1000=10
Cpu 2 = 15000/2000 =7.5
=Cpu 1 vinner

2: Prestanda/krona Hela systemet
Cpu 1 kostar 1000kr
Cpu 2 kostar 2000kr
Resten av systemet kostar 8000kr

Prestanda system med Cpu 1 =10000
Prestanda system med Cpu 2 =15000 (ev lite mindre men ni fattar poängen)

Prestanda / krona (hela systemet)

Poäng / krona
Cpu 1 = 10000/(8000+1000)=1.1
Cpu 2 = 15000/(8000+2000) =1.5
=Cpu 2 vinner

Vad jag vill säga är bara att det blir missvisande att bara stirra sig blint på CPU priser, man bör inväga prisskillnaden kontra prestandaökningen på hela systemet.

Av rallet

Det är ibland så att man undrar om hälften av de som är inne på sweclockers har DAMP, maken till korkade inlägg har jag sällan varit med om..
- Detta är ett prestanda paket! Köp billigare om ni inte har råd med det, såna paket har rekomenderats tidigare. Dessutom är 20K lite för en prestandadator iaf i ett historiskt perspektiv.
- Är inte detta en sida för folk som vill ha snabba datorer? Jag blir lite konfunderad när jag läser komentarer i stil med, "onödigt snabb" eller "det blir ingen skillnad i CS"...
- Ang. krisen i ekonomin, det är p.g.a att folk har slutat köpa saker som vi har en kris, om vi håller i pengarna så blir den ännu längre.

Bra artikel för övrigt. Hade varit kul om ni hade kunnat pussla ihop en och se vad den går för.

Av rallet

Jag tycker att datorn är trevlig och inger ett stabilt intryck när man känner på den. Dessutom är den snygg, nästan läcker.. För vissa ett viktigt argument.

Grafikprestandan är dock rätt dålig, (se gärna) http://www.notebookcheck.net/Comparison-of-Graphic-Cards.130....

Om du klarar dig utan Blu-ray brännare och bara har tänkt spela mindre grafik krävande spel(typ wow) så är Sony Vaio VGN-FW11M ett bra val.

Men en sony köper man för att det är en märkesdator med känsla och utseende därefter, inte för att den är prisvärd med avseende på komponenter.

Av rallet
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Klab0
Vet ni vad som skulle vara intressant att veta? Hur mycket miljöförstöring världens totala WOW-elförbrukning orsakat så här långt. Det har säkert spelats i flera miljarder timmar på säg en effektförbrukning mellan 170-250W..

Antagande:
Om varje spelare i genomsnitt har spelat 480timmar(24heldagar)
och har ca 200w i effekt(sannolikt i överkant då framförallt bärbara har signifikant mindre), blir den sammanlagda energimängden:
I genomsnitt har wov haft ca 5miljoner spelare.

200W x 480tim x 4 000 000 = 384 000 000Kw/h

Eller ca 13 dagar fullt flås på Forsmark III (1200Mw)
Alternativt ca en månads eltillverkning i 1500 normalstora vindkraftverk(350kw)

Av rallet

Detta var ju lite skoj, jag joinar med en PS3 och en Prescott :P..

Av rallet

Jag spelar också på fregnot,
Nilla- Sorcerer , Order

Av rallet

På allt gnällande låter det som det finns en hel massa sysslolösa här som borde gå ut och söka jobb i stället för att surfa runt på sweclockers...