Inlägg

Inlägg som Zorgie har skrivit i forumet
Av Zorgie

Är datorn kvar? Är intresserad för 7500, kan hämta upp (helst dagtid) imorgon eller torsdag.

Av Zorgie
Nytt bud: 2 000 kr Kan hämta idag eller imorgon
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av Zorgie

5500, kan hämta ikväll eller imorgon om det funkar. Vad vill du ha för en skärm + hörlurar, och vilka är det?

Av Zorgie
Nytt bud: 4 200 kr Kan hämta
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av Zorgie

Köra cudaminer i halvfart

Tjena,

Har precis börjat gräva lite DOGEcoins (är dock samma sak om man minar LITEcoins eller Bitcoins), och skulle gärna få lite info om cudaminer. Kör ju ett Nvidiakort (680) och vill gärna använda datorn samtidigt som jag minar. Vet någon vad man kan ge cudaminer för configopts för att den ska chilla lite, och inte sno all prestanda från grafikkortet?

Av Zorgie
Skrivet av Schackmannen:

Vilken kör du?

Jag kör http://dogehouse.org/, inte haft några problem där!

Av Zorgie

Surface-plattorna lär ju funka bra, de är ju i princip bärbara datorer med separat tangentbord samt touchskärm.

Av Zorgie

Är jag blind, eller saknas ett grafikkort?

Annars bra grejor så långt jag kan se!

Av Zorgie

Får väl bara hoppas på att MS's krångel innebär en ökad vilja för att utveckla till linuxplattformen istället...

Av Zorgie
Skrivet av Ecchi-BANZAII!!!:

Håller med på båda delarna du nämner och tilllägger att bilden i nyheten är anledningen till att spel inte längre är spel.
Singstar hamnar under spam.

Spel som du inte gillar är inte spel, killen med öppen världssyn har sagt sitt! Tycker det är fantastiskt roligt att spelmarknaden håller på att utvecklas så att spel ses som vilket medium som helst, liksom böcker och filmer. Spel behöver verkligen inte vara begränsat till super mario för att de ska klassas som "spel".

Sedan att vissa företag exploiterar marknaded hör ju bara till utvecklingen. Det görs otroligt mycket dålig film här i världen, det betyder inte att filmer jag inte gillar ej bör klassas som film.

I det stora hela tjänar väl ändå de flesta på att spel kan komma att ses som något större: Utbildningsmateriel, sätt att få ut åsikter och idéer, ifrågasätta samhällen och värderingar, och andra viktiga saker. Att helt enkelt användas som medium för att uttrycka konst; som film/böcker redan gjort under lång tid.

Av Zorgie
Skrivet av SebboD:

Vet inte vilka man blir tröttast på, skitungarna som tror att de är hackers när de DDoSar eller myndigheterna som inte kan skydda sig mot dessa simpla attacker.

Ja, så dumt att de inte kan skydda sig mot DDoS. Är ju bara att fixa oändlig bandbredd och beräkningskapacitet på servern, att de inte tänkte på det. De borde ha fler kunniga människor som du som jobbar med datasäkerheten hos dem...

Av Zorgie
Skrivet av TokigaSmurfeN:

Pengar försvinner aldrig oavsett vilket spel, dem cirkulerar.

de*

Detta är sant i verkligheten, men inte i något spel jag känner till.

Pengar kommer in i spelet genom drops, när man säljer saker till vendors, samt quest-rewards och dylikt.

Pengar försvinner genom (som ovan nämnde) reparationer, saker vendors säljer, procentuella cuts från AH eller dylikt, och annat som kostar pengar från spelare, och ej går till andra spelare. Ledsen för OT, och känner tyvärr inte till hur det är i GW2, men skulle gärna veta jag med! Dock kan det nog vara svårt att se redan nu, mycket är först uppenbart efter att spelet varit ute ett tag. Och kan patchas med nya sinks om det inte funkar.

Av Zorgie

Börjar inte tröttna. Enligt min profil har jag spelat 182 timmar, ca 181 av dessa är i hardcore. Diablo 2 spelade jag till och från i ~10 år.

Älskar "The Grind". Älskar att det finns saker som är omöjliga att klara, och till skillnad från i t.ex. WoW, eller D3 SC räcker det inte med att slänga sig in i en vägg om och om igen tills man klarar det. Du måste samla gear. Du måste bygga en perfekt build som funkar för dig. Du ska helst skaffa ett team, och samarbeta med polarna om vem som gör vad, och vad planen är om allt går snett.

Kommer antagligen inte tröttna på många timmar ännu. 22 år.

Av Zorgie
Skrivet av BergEr:

Har du hört talas om gems/blacksmith?
Har 6 topaz star i mina items atm, var ju inte direkt billigt.
Sen bränner man ju lätt några miljoner på att crafta Exalted grand skor/handskar.

Att göra sig av med pengar i d3 är inga problem.
Kommer också gå snabbare när nästa patch med 4-6gånger högre repair cost kommer.

Kanske blir inflation senare, men nu är den långt borta.

Känns som jag måste svara på samma sak hela tiden, läs tråden istället för att komma med påhopp. TL;DR: Du är fattig, därför känns jewels dyra. De är i billiga i förhållande till allt annat.

Av Zorgie
Skrivet av xZistence:

Jag fick inte denna drop tyvärr utan min kompis.. ) Riktigt fet.. AVIS -.-

http://img855.imageshack.us/img855/3240/screenshot009pn.jpg

SC eller HC? Om det är HC får du gärna be honom PM:a mig med pris

Av Zorgie
Skrivet av blue eyed devil:

Monk huvudet var ju crap, de andra sakerna var mycket bättre

Monk-huvudet är galet i HC, antar att du kör SC där död inte spelar någon roll. I HC överlever man helst.

Av Zorgie
Skrivet av devhdc:

Som nybliven spelare .. vad är JSP?

d2jsp.org

Ett tradingforum, många lite mer "seriösa" saker säljs där. Ofta hittar du de allra bästa sakerna där, men även tjänster som powerlevelling, trading mellan HC och SC, och dylikt.

Av Zorgie
Skrivet av Ixos:

Grattis, du har upptäckt vad en valuta är!

Vem behöver papperslappar som det står 1000 SEK på i verkligheten egentligen? Vilken NYTTA och reelt VÄRDE har de? Går de äta? Går de elda med?

Svårare än så är det inte.

Detta börjar kännas som en hopplös debatt, men jag försöker en sista gång.

Det är tyvärr svårare än så. Om man vill att en valuta skall fungera behöver man se till att den totala mängden valuta är (ungefär) konstant. I verkligheten löser man detta med att inte trycka upp mer pengar, bara byta ut det som redan finns. I spel löser man detta genom att se till att spelare "ger tillbaka" lika mycket pengar till spelet som de "får".

I Diablo får man tonvis med pengar från quests, drops och vendors och ger inte bort speciellt mycket. Den totala mängden guld per spelare som existerar ökar hela tiden. Detta ökar värdet på items, och skapar inflation. Inflation är dåligt, då det gör marknaden konstig. Förstår du?

Av Zorgie
Skrivet av Ixos:

Pröva spela en melee klass och ta dig förbi alla elites i inferno act 2-3 solo. Omöjligt utan att antingen lägga 500h+ på att grinda eller att använda guld till att byta till dig bättre items.

Då ändrar du nog snabbt uppfattning till hur användbart AH och guld är, monk och barbarian kan i princip inte undvika slag till 100% utan måste ha gear nog att överleva dem.

Du missförstår mig. Jag spelar barbar, och är antagligen bra mycket mer insatt i spelet än du (kör act2 inferno på hardcore, köper/säljer dagligen för miljontals guld på JSP och på AH). Jag vet att guld är användbart för att köpa saker på AH. Poängen är att pengarna i sig är värdelösa. De är bra för att andra vill ha dem, och andra vill ha dem för att ännu fler andra vill ha dem. Ingen behöver dem egentligen.

Poängen är att om pengarna bara spenderas genom att ge dem till andra spelare, men anförskaffas genom att spelet "ger dem" till dig kommer mer och mer pengar börja cirkulera, vilket bidrar till inflation. Om spelet skall "ge ut" pengar behöver spelet även "ta" pengar, vilket det inte gör (tillräckligt). Där är problemet.

Av Zorgie
Skrivet av Ixos:

Om BS-kostnaderna vorde högre skulle ingen öht använda dem, då du inte har en chans i helvettet att få tillbaka din investering. OM det är det du förespråkar så blir det enda resultatet faktiskt MER inflation då det blir en gold-sink mindre.

Jag tror mer på en inflation i gems isåfall än i faktiskt guld, pga AH fee osv.

Jag förespråkar ingen specifik ändring alls, faktiskt. Säger att kostnaderna för crafts är för låga för att motverka inflation, men inte att man bör höja dem. Det man "bör" göra är något användbart med guld. Personligen trodde jag inte ens att folk skulle köpa/sälja saker för guld, då man faktiskt inte behöver det.

Hela systemet är trasigt, vilket kanske t.o.m. är med flit för att pusha RMAH, vad vet jag. Det jag vet är att guld är i princip oanvändbart för tillfället.