Inlägg

Inlägg som Spindel har skrivit i forumet
Av Spindel

Min teori:

Microsoft VILL ha Windows Phone 8 till samtliga Windows Phones (inkl. första generation som t.ex. Omnia 7). Men(!), skulle tro att det krävs rätt mycket för att få in Windows Phone 8 på Omnia 7 och med tanke på att åtminstone första generationen Windows Phone-telefoner sålde så dåligt så är nog inte Samsung, LG, HTC så sugna på att på att göra jobbet som krävs för att få in Windows Phone 8 telefonerna.

Således blir det svårt för Microsoft att säga att ALLA kommer få Windows Phone 8 om Samsung mfl. inte är så sugna på att se till att det blir verkligheten. Däremot kanske man jobbar för fullt med Samsung mfl. på att faktiskt få dem att gå med på det. Därmed:
Windows Phone 8 kommer _kanske_ till alla telefoner men eftersom inget är klart kan man varken gå ut med det ena eller det andra.

Nokia kan jag lova kommer fixa Windows Phone 8 till sina telefoner. De har en enorm tradition att se till att deras produkter får sån lång livslängd som möjligt, t.ex. uppdaterar de fortfarande Symbian och Meego trots att de ska satsa 100% på Windows Phone.

Av Spindel
Skrivet av robin.telia:

jag försöker att synka min google kalender med min Nokia lumia 800, de går bra!
MEN jag kan inte se alla andra Google kalendrar vi har på firman. Har gått tidigare då jag har kört Android. Har försökt att leta, verkar som att vissa har lyckats. Men frågan är hur?

Tack på förhand!
Robin.

http://windowsteamblog.com/windows_phone/b/windowsphone/archi...

Du kan behöva logga in på engelska google.com (Google.com in English) i webbläsaren för att det ska fungera.

Av Spindel
Skrivet av Lasergurka:

Jo, hoppas på att RockStar fortsätter med western-temat, en tvåa kanske, Red Dead...Revolution! xD

När man red hemåt mot sin gård och skulle få sin famlij tillbaka, och låten började, då var gråten bra nära :'3

Mm

Eller när John Marston har insett sitt öde och öppnar upp dörren för att möta sina fiender. Otroligt episkt.

Eller när man vallar kossor för första gången.

Eller när man räddar någon från att bli hängd för första gången.

Eller... hela spelet helt enkelt

Read Dead Redemption är det enda spel som jag har klarat 100% på (dvs klarat alla side-missions osv.).

Av Spindel

Bara jag som hade velat ha mer singleplayer-material? Även om storyn är som vilket Call of Duty-spel som helst så blir det så mycket bättre när Frostbite 2 används.

Av Spindel
Skrivet av jOnÄTÄn:

Det har jag fått förklarat att det inte ska spela någon större roll för sony som gör Playstation och sony som gör telefoner är iprincip 2 olika bolag och dom bryr sig bara om att sälja så bra dom kan.

Delvis korrekt. Men numera äger Sony 100% av Sony (Ericsson).

Dessutom har PlayStation-avdelningen flaggat för att Playstation Suite kan komma till iOS och Windows Phone. Värt att veta är att Playstation Suite bygger på Microsoft C# och man kan testköra spelen på Windows-dator Så skillnaden mellan XNA (som används för Xbox spel på Windows Phone) och Playstation Suite är inte så stor.

Man kan fråga sig varför Sony valde just Microsoft-teknologi, men ryktet säger att Playstation 4 ska vara väldigt "PC-aktig" och Sony säljer ju idag Sony datorer med Windows. Kanske ser de en framtid där de använder Windows i allt från Playstation, Sony-laptops till Sony telefoner.

Av Spindel
Skrivet av Swedish Berserk:

Så allt de gjort tidigare ska bara glömmas? Till syvende och sist är de för stängd källkod och använder ibland öppen källkod tex HTML5. Det förändrar inte min syn att det är ett monopol företag. Jag vill ha konkurrens även bland operativsystem.

Om nu Microsoft är så bra som du säger varför går de tex inte över till opengl istället för att köra på sitt egna Direct X? Klart det handlar om att stänga inne en till deras plattform om man vill spela datorspel tex.

Nej, givetvis ska man komma ihåg deras beteende förr men samtidigt måste man kunna förlåta dem (om de förtjänar det dvs).

En gång i tiden var Microsoft med i OpenGL men de ansåg att standardprocessen var för långsam så de skapade DirectX istället. OpenGL fungerar ju oftast på Windows ändå, men utvecklarna väljer oftast DirectX eftersom de helt enkelt tycker det är bättre (DX11, DirectCompute, C++AMP osv).

C++ AMP är för övrigt fritt för andra att implementera i t.ex. Linux osv.

Av Spindel
Skrivet av Swedish Berserk:

Säger inte att de har full koll på alla däremot har de säkert en viss koll dock inte i samma mån som Google. Radikala saker? Är väl ganska välkänt att Microsoft inte är glada för öppen källkod? Jag ska inte skriva här mer nu på ett tag. Försöker man skriva positivt om Windows Phone åker man på klagomål ändå.

http://www.microsoft.com/en-us/openness/
http://www.zdnet.com/blog/open-source/top-five-linux-contribu...
Och det som är mest intressant (ur användarperspektiv):
http://coapp.org/index.html

Så du får nog uppdatera din bild om Microsoft.

Av Spindel

Vissa spel må ha användning för quadcore i framtiden, men vill man verkligen spela sådana spel på mobilen? Låt säga att man kan spela Crysis 2 - skulle du verkligen vilja spela Crysis 2 på en mobil?

Tycker personligen att FPS på touchscreen är så jäkla sämst.

Av Spindel
Skrivet av Swedish Berserk:

Lite sent svar kanske.

Vet inte om du svarade på mitt inlägg? Du verkade väldigt defensiv. Jag skrev klart och tydligt att det var bra.....

Och angående att Google "övervakar" oss så är Microsoft garanterat inte oskyldiga där i heller. De har låst in kunderna i sitt Windows monopol på datorer tror du inte de kollar folk där? Speciellt när de har över 80% marknadsandelar.

Skillnaden mellan Google och Microsoft är ju att Googles affärsidé är ju att övervaka dess användare - det är så de tjänar pengar. Tror du verkligen att Google kan erbjuda sina tjänster gratis utan vidare? Deras infrastruktur kostar miljarder i drift och de måste tjäna in de pengarna på annat sätt. Således är det inte Google som är produkten, utan det är DU. Genom att veta mer om dig kan de ta mer betalt från annonsörer osv.

Microsoft har en helt annorlunda affärsidé. Där betalar man istället en fast summa för Windows och den summan blir snarare en garant att de inte kommer övervaka dig. För om det skulle komma fram att Microsoft övervakar sina användare så skulle ingen längre vilja betala för Windows.

Google Analytics skapade Google för att kunna följa dig på vilken sida du än besöker, samma med Google Chrome. När de sedan vet allt om dig kan de visa relevanta annonser via Google AdSense. Boom! Där har du deras affärsidé.

Det finns en anledning till att IE9 är den webbläsare som har bäst Tracking Protection.

Edit: Kan också tillägga att Microsoft i vissa fall faktiskt "övervakar" användaren. Man kan alltid välja att skicka felrapporter till Microsoft när datorn kraschar. Detta är dock något man måste kryssa i innan. Och om jag inte minns fel så skickar den aldrig med namn på dokumment osv. utan bara sådant som är relaterat till orsaken till att datorn kraschade. Lite komiskt, men tydligen ska vissa virusmakare ha råkat avslöja sig den vägen när de har utvecklat viruset.

Av Spindel
Skrivet av formerself:

Det största problemet jag ser är att denna kanske lanseras med en handkontroll istället för tangentbord + mus. Imho är handkontrollen (som skapar krav på förenklat UI samt spelmekanik) den stora boven i PC vs. konsoldramat.

Nej, detta håller jag inte alls med om.

Bortsett från strategi och FPS tycker jag att handkontroll är överlägset. Spela FIFA 12 med mus? Nej, tack! Racingspel och till och med GTA är skönare att använda handkontroll till.

Största problemet med konsoldramat är att spel utvecklas för Xbox 360 och sedan portas till PC. Eftersom Xbox 360 är rent värdelöst hårdvarumässigt nu för tiden så gör det att PC-spel ser rätt dassiga ut.

Av Spindel

Coplay

Av Spindel
Skrivet av Swedish Berserk:

Då är jag med! Tack för svar. Men kan det fortfarande riktas virus mot en sådan plattform? Jag anser att fördelen med en konsol är att operativsystemet är stängt på så sätt att det är svårt att rikta virus mot den osv. Med Windows till en konsol borde man inte öppna upp för en massa virus då?

Nja, jag antar att de kommer göra operativsystemet (modifierad version av Windows dvs.) såpass stängt att man måste installera appar genom en app store som i sig kommer kontrollera att apparna inte är virus.

Virus har egentligen inget med operativsystemet att göra. Windows Phone har inga virus eftersom man bara kan installera genom Windows Marketplace medan Android som är öppet har massvis med virusappar som man kan installera från Internet.

Förmodligen kommer man bara kunna installera genom Steam (och Origin) som man gör idag. Och än så finns det ju inget virus på Steam eller Origin.

Av Spindel
Skrivet av Swedish Berserk:

Inte Windows väl? Då får vi bara en massa virus på den och sånt. Hur säkert är Windows embedded?

"The only difference here is that unlike Xbox, PlayStation or Wii, which are close-ended hardware platforms manufactured solely by the people behind them, that's Microsoft, Sony, and Nintendo, respectively, Valve's console will will be open-ended. The physical consoles will be made by various partners (just like NVIDIA GeForce is sold by various NVIDIA partners, such as EVGA, ASUS and ZOTAC). Valve will govern and mandate baseline hardware specifications, which partners have to meet, to ensure the platform delivers a consistent gaming experience to players"

Detta citatet från Techpowerup tolkar jag som att andra olika aktörer kan tillverka sin version av Steam Box?

Windows Embedded är en flexibel version av Windows 7. Windows 8 ska väl egentligen vara som Windows Embedded med allt installerat - MinWin kallar man det för. Grejen med Windows Embedded är att man kan ta bort sådant som anses överflöd och anpassa det till vad det endast är till för.

Ett exempel är Motorola ShopExpress-enheterna som finns ute i de större mataffärerna - de använder Windows Embedded.

Så man skulle alltså kunna anpassa Windows för SteamBox så att bara Origin och Steam fungerar - eller låt säga ett slags SteamsOS med stöd för Origin app och kanske andra appar i någon form av Steam App Store.

Skulle ju även kunna vara så att både Xbox 720 och Playstation 4 kommer använda Steam/Windows Embedded. Detta var ju vad Microsoft egentligen ville göra förr i tiden. Man gjorde det bland annat med Dreamcast men när Dreamcast blev ett misslyckande och ingen annan ville hoppa på tåget så började man med Xbox istället. Dreamcast har ju en "Compatible with Windows Microsoft Windows CE" logo:
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/a/a0/Sega-dream...

Av Spindel
Skrivet av kvicksilv3r:

Usch. Kill it with fire. Lär ju endast kunna lira steamspel, eller?

Enligt TheVerge kommer den kunna spela samtliga spel på Steam och Origin.

Av Spindel

Tycker det är riktigt intressant. Med tanke på att den ska klara av samtliga spel på Steam och dessutom Origin så kommer den med andra ord använda Windows i någon form (kanske Windows 8 Embedded?) och det öppnar ju upp även för att man kanske kommer kunna använda Windows 8 appar på burken (Spotify, VLC, XBMC, Voddler osv.) vilket gör den än mer intressant.

Frågan är dock vem som kommer göra hårdvaran? Att vem som helst skulle kunna slänga ihop en Steam Box låter lite väl spretigt och konstigt. Kanske Playstation 4 som ryktas vara som en PC kan vara en Steam Box?

Men om Playstation 4 är en Steam Box så blir det väldigt märklig situation för Microsoft eftersom de kommer tjäna pengar på att Sony+Valve använder deras operativsystem. Och då är ju frågan varför Microsoft ska satsa dyra pengar på en egen box när de lika gärna kan stötta Sony+Valve (samt även PC-gaming på Windows som kommer dra nytta av det här).

Intressant som sagt. Skulle Sony+Valve+Microsoft lansera en gemensam box så vore det ju Game Over för Nintendo.

Av Spindel
Skrivet av Vidstrom:

Stäng av v- sync ifall ni upplever muslagg. Mitt råd är att aldrig använda v-sync i en shooter då det alltid medför viss delay samt låser din fps till 60 eller 30.

Skickades från m.sweclockers.com

V-sync i Battlefield 3 fungerar ju bra utan muslagg. Aja, får testa köra utan V-sync.

Av Spindel
Skrivet av ArakanI2:

Vart hade du det problemet? Testade i "launchern" och i webbläsaren och för mig så rörde sig inte bilden.
Kanske har med vilken version man har, jag kör 7.10.8107.79.

Samma här. Inga sådana problem alls.

Av Spindel
Skrivet av Laggboxx:

Oh shit! Det är såna som jag som ska ha den här boxen då! KOstar det något? Ger den några nackdelar?

Kostar inget och man får behålla boxen när projektet är avslutat (om två år tror jag att det var). Enda nackdelen kan vara att den drar lite bandbredd när ingen använder anslutningen. Annars vet jag inte riktigt. Är man konspiratorisk kan man ju tro att den säkert kollar vad man surfar efter på nätet, men det kan ju din internetleverantör också göra redan idag

Av Spindel
Skrivet av hain3:

Ok. Vill fortfarande ha lumia 800 men vissa säger att n9 är bättre och vissa säger att ingen av dem är bra och att man borde köra på galaxy s2. Men jag vet inte vad det är men på nått sätt gillar jag inte samsung telefoner. Känns så plastiga :/. Vad tyckter du? N9 eller lumia 800?

Samsung-telefoner är plastiga Förutom Samsung Omnia 7 som jag hade en gång i tiden men Samsung hade tabbat sig med firmware så kunde nästan aldrig ringa på den

Rekommenderar Lumia 800. Windows Phone (Lumia 800) är bättre än Meego (N9). I övrigt ingen större skillnad på telefonerna förutom att Lumia har tre knappar på framsidan (Bakåt-knapp - håll innne den så får du upp alla program du har öppnat, Hem-knapp för startsidan och Sök-knapp för sök...) samt en dedikerad kamera-knapp på sidan (t.ex. kan du hålla inne den när du vill ta kort så startar kamera även om telefonen är låst - grymt smidigt!).

Nokia har dessutom gått ut med att de tänker lägga ned Meego (N9) och satsa helt och hållet på Windows Phone (Lumia 800).

En annan nackdel med Samsung Android-mobiler är att Samsung är enormt sega med att fixa Android-uppdateringar. Med Windows Phone får du uppdateringarna mycket tidigare.

Av Spindel

Jag kan rekommendera Nokia Lumia 800. Det jag gillar förutom OS:et (som är riktigt snabbt och enkelt) är att alla Windows Phone har en dedikerad kamera-knapp. Denna knapp fungerar även när telefonen är låst, bara att hålla inne knappen så öppnas kameran. Tror de flesta kan känna igen sig i scenariot där man vill fånga ett ögonblick men man fastnar i att låsa upp mobilen, leta reda på Kamera-appen och sedan ta fotot - och då är det oftast försent.

De flesta Androids (t.ex. Galaxy S2) har INTE en kamera-knapp. Dessutom tycker jag Galaxy S2 känns otroligt plastig och billig. Bra hårdvara i övrigt dock.