Inlägg

Inlägg som P-son78 har skrivit i forumet
Av P-son78
Skrivet av Aje:

Vad kör ni för inställningar på Cyberpunk? Jag kör med allt på max i 4K och får följande fps:

Average: 71
Minimum: 44
Maximum: 87

Hur kommer det sig att ni ligger så mycket lägre? RayTracing är på Psyco. Ultra settings.

Kör Windows 10, dessutom med hela min jobbsetup öppen i bakgrunden (Outlook, Teams, Google Chat, WhatsApp, Edge, mm).

Så det du precis erkände är att du spelar på arbetstid!

Av P-son78

Så man har mer pengar att bränna om priserna är billigare?

intressant tanke.

Av P-son78
Skrivet av zyrien:

Teknikern på besök för andra gången, och ingen skillnad. Bytte en till plastskiva som LG skickat.

Ibland undrar man hur dom orkar. När teknikerna inte ens tror på det. Undrar vad rep.kostnaden är uppe i nu för LG.

Jag satt i samma sits med Samsung men då vägrade dom trots att skärmen såg ut som skit. En välvd 9 series från back in the days som precis garantin gått ut. Uppenbarligt fel på panelen,
Hittade massa på nätet om det, och det var tydligen inbränning (bokstavligen) på sidorna av panelen så det blev vita ränder längst hela kanterna. Jag pratade med hela Samsung kändes det som men skickades bara vidare. Tillslut gav jag upp och köpte ny.

Av P-son78
Skrivet av Daniel75:

Varför vädra det ? Det som man inte känner till tar man inte skada av. Uppdaterar sambon dig på alla sminkinköp ?

När sminket kostar som en lätt begagnad Fiat Punto bör man nog uppdatera denne om man vill ha könsdelarna kvar.

Av P-son78
Skrivet av anon132576:

När jag hoppar på smarta-prylar-tåget så kommer det att vara när man inte behöver några som helst lösa gateway-dosor som ligger och skräpar eller tredjeparts-appar för att styra grejorna.

Funkar det inte att styra direkt från Apples Home-app via nya Apple TV med Thread-stöd som basstation får det vara. Nog för att jag gillar prylar, men det finns ju gränser...

Beskriv hur ditt scenario skulle se ut och hur det ska styras gärna.

När jag hoppar på smarta-prylar-tåget så kommer det att vara när man inte behöver några som helst lösa gateway-dosor som ligger och skräpar = Apple-TV blir ju defacto en gateway i ditt nätverk. Precis som du INTE ville ha?

eller tredjeparts-appar för att styra grejorna.= Du vill ju styra via Apples Home app som är just det, en tredjepartsapp?

Av P-son78
Skrivet av Helljanek:

Hej SweC!

Jag har en liten sån katten i säcken situation där jag vill köpa en dator för att laga. Säljaren har däremot ingen aning vad som finns i systemet utan "Den kostade 20000 för 6 år sedan" är den informationen jag har att utgå ifrån.

Det och att det sitter en GS600 som garanterat är boven och en hyper212.

Däremot så är ju GPU'n det intressanta, men efter att ha kollat igenom Asus-kort i 1h nu så lyckas jag inte hitta igen modellen på bilden.

Vet SweC vad det är för grafikkort?

<Uppladdad bildlänk>

Kan han inte bara läsa på kortet?

Av P-son78
Skrivet av superapan:

"Sweclockers består främst av nördar, med ingenjörsexamen i storstadsregioner. En normal lön för en sådan i åldern 30-40 är enkelt räknat 45-55k brutto."

Här kommer en typisk: Har du källa på detta?

Av P-son78
Skrivet av pskjonte:

Trots ekonomisk kris och folk som håller i plånböckerna hårdare än någonsin, så lyckas det ändå sälja slut.
För mig är det helt obegripligt hur man kan köpa ett grafikkort för nästan 30k när en recession står inför dörren.

Har man obegränsat med pengar och förstånd, kanske det är bra ett köp, vad vet jag.
Tycker det är vidriga priser, blir nästan bara irriterad när jag ser recensioner som hyllar prestandan. Det är ju pris/prestanda och prisvärdhet som borde premieras framförallt tycker jag.

Problemet, om det nu är ett sådant att köpa grafikkort, är att elpriserna ÄNNU inte skjutit i höjden, inte heller räntan på hus/lägenheter har slagit igenom ordentligt än utan dom med 3 månaders kommer få en chock succesivt. När detta slår igenom kommer nog en del se över sina utgifter mer än idag. Jag äger ett bolag inom IT och kan utan svårighter köpa ett eller flera av dessa kort och sedan hävda att det är nåt för jobbet då IT är extremt luddigt. Kanske en del av korten går till sådana kunder?

Som nån skrev så hade det vart intressant om Nvidia prissatte korten ÄNNU högre, typ 45.000 och se om det FORTFARANDE säljer lika bra. Som det ser ut nu så finns det tydligen munnar att mätta oavsett pris så hade jag vart dom hade jag sakta pressat tills dom ser att det inte går längre. Tror vi är långt från taket för detta än tyvärr.

Av P-son78

Den du länkar till ÄR ju för HDMI?

"Cable Matters Retractable HDMI Cable"

Av P-son78
Skrivet av kotz:

Är det dåliga ingenjörer som tig fram produkten?
20 grader och uppenbarligen dålig design pekar väl på ovanstående?

Eller snålhet… eller bara inkompetens?

I mina ögon är detta väldigt dåligt av AMD.
Pinsamt!!

Hade AMD sett till att CPUn var svalare men en liten högre prislapp hade dom rätt säkert tjänst på det 😆
Och fått en väldigt bra produkt. Men nehej, vi skiter i det 😂

Och om den INTE är bakåtkompatibel så skriks det om det. Det är det värsta med kompromisser. I detta fallet är det ju en galen skillnad i framförallt elförbrukning (Som är en produkt av dom 20 graderna såklart....).

Av P-son78
Skrivet av forcevision:

Tjo,

Hittade en gammal ide hårddisk som jag provade att koppla in i ett externt usb kabinett, men hårddisken tickar och spinner igång men slås av spinner upp och slås av hela tiden. Den verkar så klart gjort sitt. men skulle vara kul att se innehållet på den om det är möjligt, Någon som kan tipsa om ett program som kan hämta en backup av infon på disken ändå ? Och om det finns inga program man behöver betala för utan helt gratis program för så viktig är inte informationen på disken att jag vill betala för det.
Tacksam för tips
Hårddisken är en wd2000 ide

/Force

Om den inte spinner upp så är det nog svårt att få ett program att läsa den.

Av P-son78
Skrivet av denstore:

Jag har fixat lösningar så att klienterna i alla fall har internetaccess och tillgång till gemensamt material, men...

...servrarna står fortfarande mer eller mindre still. Jag funderar på att backa tillbaka dem till senaste backup:en som är gjord. Den ena blev backup:ad i maj, men den andra har inte fått backup sedan 2020. Ska jag backa båda till senaste datum, eller ska jag backa dem till 2020-datumet? Någon med insikt? Jag har inte gjort det här sedan 2008 R2 var nytt....

Backa inte tillbaka en DC om du inte har koll på vad som händer. Alla datorkonton har bytt lösenord under tiden så backar du alla DC kommer den troligen tappa deras konton och låsa ute alla klienter. Kolla AD Sites and Services för DC's som inte finns längre och plita helt enkelt ner vad som finns och vad som borde finnas på plats. Vilken server har alla roller etc. Metodiskt är melodin här för att få till det.

Av P-son78
Skrivet av Izenoz:

@P-son78

Haha, ja vad gör jag där i kan man undra, inget illa menat mot dig alls för jag undrar detsamma men ja, med rösten.
För oss underlättar detta ännu mer, 4 barn varav 2 små och i ett suterränghus så vi slipper springa ner och låsa upp t.ex med hjälp av kameran eller dra fram mobilen om man lagar mat, städar, håller i en av de minsta, byter blöja osv osv osv..

Riktigt smidigt att prata med google då.

Jag syftade på säkerhetsaspekten i att kunna säga åt en assistent att öppna dörren. Visst, risken att nån skulle veta att man kan göra det och sedan hitta ett "hål" att prata i kanske är minimalt men känns lite scary. Jag kör också Yale och Google Home men ingen integration där mellan. Känns som det inte riktigt är "DÄR" än säkerhetsmässigt.

Av P-son78
Skrivet av Izenoz:

lyckades även lägga till det i Google Home systemet vilket gör det ännu smidigare.

Vad gör du där i? Kan man låsa upp med rösten? Isåfall...

Av P-son78

Ingen som tänker på följande?

"Enligt KÄLLAN har Nvidia samlat grafikkort på hög i flera månader. Det ska ha resulterat i större mängder Geforce RTX 4090, RTX 4080 och RTX 4070 liggandes i lagerlokaler,"

"Som brukligt bör rykten tas med en nypa salt, men med det sagt är det inte otänkbart att både Nvidia och partnertillverkare valt att bygga upp lager under längre tid."

Ingen här vet om "källan" är trovärdig och om det faktiskt finns ett lager att prata om. Kanske lite tidigt att fundera på karteller, monopol, eventuella fejkade komponentbrister tec. etc. Det är fortfarande bara EN källa och inga bevis som lagts fram. Inte i denna artikeln iallafall.

Av P-son78

Har du testat sånt här:

https://www.amd.com/en/support/kb/faq/gpu-601

låter som nå skit ligger kvar mellan ominstallationerna. Kanske finns andra såna appar men principen är densamma.

Av P-son78

Älskar hur alla diskussioner slutar med "Datorer är sååå billigt. Du ska bara veta vad det kostar att X". Vaaaarje gång! Jag äger mitt bolag och får inte dra av nån el för att jag har dator hemma. Kanske kan hitta nåt kryphål men gemene man, företagare, whatever får inte göra sånt enligt gällande skatteregler så bara för att man jobbar som spelutvecklare innebär inte det per automatik att man skulle få dra av det ena och det andra. Internet exempelvis var avdragsgillt ett tag men är inte så längre. Räknas nu som "rinnande vatten" och alla förväntas ha det hemma.

Elpriserna är galna, likaså grafikkorten. Jag har jobbat med IT i 20+ år som konsult och byggt servrar för grafikintensiva laster bl.a. För 10 år sendan så betalade man 20.000+ eller vad det nu var för ett Quadro+++ med extra allt men nu ska man, förutom elen även betala quadriljoner för själva kortet. Allt går upp men grafikkorten och elen tillsamman gör det vansinnigt oavsett hur mycket man spelar eller "utvecklar" på dom. Man kan bara jämföra äpplen med äpplen och den enda som (borde) tycker detta är vettigt är Nvidia/AMD själva som tjänar overkligt mycket på att "vi" tycker att detta är det nya normala.

Av P-son78

"Hur kommer det sig att Steam bara accepterar tillverkares märkningar av spel utan att ställa funktionskrav?"

Tr4or det var det han menade att dom blint litar på dom som lägger upp spelen.

Av P-son78
Skrivet av Triffid:

Nja du skrev att en KW är en KW vilket inte stämmer för en KW uppvärming i en lägenhet som det var tal om är INTE samma KW som en KW uppvärming i villan i exemplet.

Antagligen går priset för fjärrvärme också upp iom inflation men det är inte alls knutet till elpriset på det viset du implicerade.

Nu verkar det dock som att du pratade om något annat än du citerade, och för all del, jag tror vi alla kan se att priserna på det mesta ökar nu vad det har att göra med att någon påpekade att det i regel slår mycket hårdare för personer i villor än lägenheter förstår jag inte.

Jag känner att jag inte är insatt i fjärrvärme utan jaf förutsatte att det produceras, likt allt annat, av el men jag verkar ha fel vilket jag gladeligen erkänner. Jag har nog inte reflekterat över hur värmen i en lägenhet produceras.

I.o.m miningboomen när alla diskuterade att "min lägenhet blir så varm när jag minar" och svaren var "Ja men vad bra då slipper du ju värma upp bostaden med elementen" så faller ju hela det argumentet då värmen "ingår" (hur man nu väljer att formulera sig) i avgiften men det gör inte elen.

Jag känner att jag lägger ner med vetskapen om att iaf JAG har lärt mig nåt idag förutom att det är jäkligt dyrt att bo i hus och lite billigare i lägenhet

Av P-son78
Skrivet av Triffid:

Jämförelsen var ju mellan lägenheter med fjärrvärme och villor med elvärme.

Priset per kwh fjärrvärme är inte samma som för el.

Nej mitt svar var på "Tur att jag bor i lägenhet och inte betalar för uppvärmning.". Inget att göra med fjärrvärme eller ej utan jag menade att det inte finns några gratisluncher. Nånstans ska nån ha betalt. Om det sen är billigare för fjärrvärme just nu eller ej vet jag tyvärr inte utan menade mest att kostnaden för ALLT som kräver el kommer öka och det kommer tillslut drabba brukaren. i detta fallet bostadsrättsföreningen som i sin tur tar ut kostnaden på innehavaren.