Inlägg

Inlägg som Baalzamon har skrivit i forumet
Av Baalzamon

Problem med 3G-modem Huawei E220

Jag har mobilt bredband från 3, som jag tidigare använde på min stationära dator. Nu har jag inte använt det på ett tag eftersom det buggade sig och kopplade ner med jämna mellanrum och dessutom var sjukt slött och dyrt, men nu plockade jag fram det för att använda med min bärbara.

Men det funkar inte. Det går att installera Mobile Connect, modemet dyker upp som CD-ROM i enhetshanteraren. Men när man skall koppla upp sig får man ingen kontakt med modemet. Jaha, sökte runt lite och märker att det inte är kompatibelt med Vista. Min stationära dator har XP, därför funkade det där.

Vem fan säljer hårdvara som inte fungerar med Vista? Det är inte 1993 längre. Jag blev sur, och inte blev jag gladare av att försöka navigera 3:s värdelösa hemsida. Till slut hittar jag uppgraderingar som jag laddar ner. Det funkar dock inte, jag får inte kontakt på stationära datorn heller längre. När man startar uppgraderingsprogrammet söker den en stund, men hittar inte modemet. Även här finns den dock med som lagringsenhet i enhetshanteraren.

Vad fan skall man hitta på nu? Jag överväger att kasta ut skiten, men det kostade ju pengar så jag drar mig lite för det också. Sedan försökte jag logga in på 3:s hemsida, men hade glömt lösenordet. Jaha, klickar på att dom skall skicka ut ett nytt, men får se att dom skickat det som SMS till sim-kortet i modemet. Vad i helvete, jag kommer ju inte åt det där just nu! Varför skickar dom inte till e-mailen som alla andra?

Ja, vad skall man hitta på? Modemet är ett Huawei E220.

Av Baalzamon

Jävligt skumt. På scarten funkar den fint, och på VGA försvinner störningarna i färgen om man sänker ner färgerna till runt 45% eller mindre. På DVI får jag inte bort problemen oavsett hur jag gör med inställningarna. Får väll prova den på en annan dator och se om det blir skillnad

Av Baalzamon

Färgproblem på nyköpt monitor

Har precis köpt ny skärm, en samsung 225MW, men får den inte att funka som den skall. Färgerna är helt fel, och jag vet inte vad jag skall göra för att få till dom.

Kör man med VGA-kabel, så funkar det hyfsat, man kan läsa text i alla fall. Men vita områden är turkoise (eller hur det stavas), men bara på höger sida av skärmen. På mitten flimrar det, och går över till vitt mot vänster. Dessutom är bilden för stor, och genom att flytta runt musen kan man få den att scrolla. Färgproblemet följer då med, det håller sig i mitten på den utsända bilden, inte mitten på monitorn.

På DVI är det värre, då är allt det vita svart, och även andra färger är fel. Skall man över huvud taget se något måste man markera det, då blir det bättre och går oftast att läsa i alla fall.

Nyaste drivrutinerna till monitorn är förstås installerade, och jag bytte även till ATI:s egna drivrutiner, de nyaste, till grafikkortet i stället för de gamla omega-rutinerna jag hade tidigare. Ingen skillnad.

Sedan har jag experimenterat med upplösningar, färger och frekvenser, men det gjorde ingen skillnad.

Ytterligare en märklig sak är att jag har färgproblem i rutan där jag nu skriver detta inlägg, men klickar jag i rutan för rubrik så flyttas felet dit i stället. Scrollar man ner så är det problem utanför det grå fältet, så fort det blir vitt så är det turkoise "brus" där.

Vad kan detta bero på?

Edit: Sänker man upplösningen till 800x600 så funkar det. Höjer man till 1024x768 så funkar det ända tills man startar firefox, då kommer färgproblemen...

Av Baalzamon

Så bra då, för den funkade för mig igår. Verkade skumt att den plötsligt skulle ha blivit sådan. Men en massa andra sidor har inte funkat sedan jag bytte ISP för ett någon månad sedan

Av Baalzamon

Vissa hemsidor funkar inte med nya uppkopplingen?

Har fått problem med att en del hemsidor inte går att komma in på efter att jag bytte uppkoppling. De allra flesta funkar perfekt, men några stycken fastnar på något vis, och felmeddelandet nedan kommer upp. Där finns endast min gamla uppkoppling att välja mellan, och alltså kan jag inte surfa på dessa sidor. Ett exempel som inte funkar är min hemkommuns hemsida www.munkedal.se alltså en förmodat seriös hemsida.

Hur fixar man detta?

http://www.baalzamon.se/fel.JPG

Av Baalzamon

Stöds och stöds, den kanske startar ändå. Verkar som den kommit igång nu, felet var tydligen att den extra kontakten för 12V till moderkortet glömts bort. Det är inte min dator, utan brorsans. Jag hjälper honom via msn, men han loggade ut hastigt och lustigt, så någon framgång måste han ha haft

Av Baalzamon

Det gäller Asus P5PL2-E med CPU E6750

Av Baalzamon

Köra CPU på moderkort med fel buss

Vad händer om man kör en c2d CPU som är gjord för FSB 1333 på ett moderkort som klarar max FSB 1066? Funkar det ändå fast med den lägre busshastigheten, eller blir det som för mig, att datorn inte ens startar?

Av Baalzamon

Det är inte telias stadsnät, det går inte att få i Munkedal, som det handlar om. Däremot kan det eventuellt vara telias FiberLAN efter vad jag fått reda på. Vad har ni för åsikter om det? Fiber är ju rätt snabbt i alla fall, men det verkar vara individuell prissättning om man kollar på telias hemsida.

Av Baalzamon

Vilken sorts uppkoppling?

Jag var och kollade på en lägenhet, och där fanns ett datauttag. Det var ett nätverksuttag, och märkt med "Telia Bredband" samt ett nummer. Nere i källaren fanns något slags box som styrde alltsammans, en grå låda som hängde på väggen, kanske 60x60cm eller så.

Vaktmästaren som visade lägenheten visste inget om saken utom att det var ganska nyinstallerat.

Vad kan det vara för typ av uppkoppling? Fiber? Vilken hastighet?

Av Baalzamon

Skiter i den skärmen nu, den lär inte komma förrän julhandeln, om ens då. Blir samsung 205BW i stället, trotts att den är dyrare och mindre.

Av Baalzamon
Citat:

Ursprungligen inskrivet av EvilNed
Ladda ner det från officiella hemsidan.

Tack

Av Baalzamon

Hur får man igång Construction set för Oblivion? Det följde ju med till Morrowind, men jag hittar inget på skivan till detta spel? Det måste ju finnas tycker jag, eftersom folk redan börjat modda?

Av Baalzamon

Finns det något fusk, konsollkommando eller något annat sätt att få möjlighet att köpa mer träning än fem lektioner per level? Vissa skills är ju helt omöjliga att öka, det tar timmar att öka bara lite

Av Baalzamon
Citat:

Ursprungligen inskrivet av f97ao
Hur går jag med i Mages Guild? Jag är i Arcane University men det är ingen som har något vettigt att säga.
/A

Gå med i någon av de andra städerna i stället

Av Baalzamon
Citat:

Ursprungligen inskrivet av airhead
Hittade en bruten quest, tyvärr så gör den att jag inte kan komma åt universitetet. Jag ska få en rekommendation från Anvil, och då bara resa från plats X till Kvatch och så ska en elak rouge mage stoppa mig på vägen. Men det gör han såklart inte...

Tråkigt. Jag gjorde den questen, och då funkade det. Man behöver inte gå särskillt långt från bondgården, det kommer ganska snabbt

Av Baalzamon

Jag hade 512 MB minne först, men det var för lite. Hårddisken fick arbeta mer eller mindre konstant. Har köpt 1 GB minne till nu, och det gjorde verkligen gott. Nu flyter spelet på helt okay trotts att processorn och grafikkortet är halvkassa

Av Baalzamon

på tal om stöldgods, finns det någon "mudcrab", "Creeper" eller motsvarande att sälja till, som det fanns i Morrowind?

Av Baalzamon

Hur stor är världen som man kan resa runt i, om man jämför med morrowind? Större antar jag?

Av Baalzamon
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Gascogne
Du vet möjligtvis inte vilken mod det är till Morrowind?

Svårt att säga, det finns dussintals olika mods för huvudbyte. Kanske någon av dom på denna sidan?

http://www.thelys.org/modlist.php