Inlägg

Inlägg som Barren Wuffet har skrivit i forumet
Av Barren Wuffet
Skrivet av phanto:

@Mithras: Snälla uppmuntra inte människor till att bli telefonförsäljare

Nej precis, de kan ju i värsta fall lära sig sälja och börja tjäna bra med pengar i förhållande till utbildningsnivå och arbetade timmar. Det vore ju dumt om de ganska snabbt inser att jobba som säljare har väldigt mycket gemensamt med att driva sitt eget bolag. Det vore ju även förskräckligt ifall de skaffar sig högre social kompetens som de kan ha nytta av senare i inte bara arbetslivet utan även privatlivet.

Så nej, uppmuntra aldrig folk att jobba som telefonförsäljare. Det är mycket bättre att städa toaletter, flippa burgare på donken eller stå i kassan någonstans.

/s

Av Barren Wuffet
Skrivet av Imaculent:

Så van vid Apple där allt är bestämt?
I Windows kan du ställa in vad datorn ska göra...

För det kan man ju absolut inte göra på en Mac.

Av Barren Wuffet
Av Barren Wuffet

Som halvt efterbliven Androidtönt och sektmedlem och googledyrkare så ska jag hoppa över de vanliga gnället om hur dålig iPhone, iOS och Apple är och hur otroligt begränsad man är med iPhone varenda gång en ny modell kommer.

Istället kan jag erkänna att jag nu kommer att boka en iPhone X och gå över till den ljusa och lite bättre sidan!

Tack för mig.

Fd Samsucker.

Av Barren Wuffet
Skrivet av infigo:

Då kan du skippa HP och Apple också. De vet jag inte att de har lärt sig efter alla dessa år och ingen bryr sig.
Dell, acer och asus, razer har säkerligen gjort lika mycket dumheter år in och år ut men de har jag inte så specifik koll på, det är aldrig bara en modell som har ett problem, det brukar existera ett tag genom flera modeller.
Konsumentskräp är alltid konsumentskräp, undviker du det så undviker du Superfish, HPs överhettning och alla trasiga gånggärn alla trycker in i datorer fortfarande.

Beror också helt och hållet på vad de gör för dumheter. Kass byggkvalitet eller liknande? Inga problem enligt mig. Man får vad man betalar för.

Avsiktligt installerade spionprogram? Då har jag ett väldigt stort problem med företaget. Sker det gång på gång så har jag ett ännu större problem med företaget.

Av Barren Wuffet
Skrivet av Elghinnarisa:

Fast ska du bojkotta alla företag som gjort något fel på något sätt någon gång. Så lär du inte kunna handla från något företag idag.

Fast om det är ett och samma företag som gör samma fel gång på gång så är det en helt annan sak.

Av Barren Wuffet

Precis därför man bör bojkotta skitföretag som Lenovo.

Av Barren Wuffet

Vad vill du att det ska stå på din gravsten?

Av Barren Wuffet

Ett skräckexempel på när blocketpaketet inte fungerar:

En vän (kallar honom säljaren framöver) till mig skulle sälja en av sina synthar. Säljaren och köparen kommer överens om att lösa transaktionen med hjälp av blocketpaketet då köparen hade goda erfarenheter av det sedan tidigare och ville gärna säkerhetsställa att synthen var i det skick som utlovades av säljaren.

Säljaren paketerar synthen väl i originalkartongen och lämnar in den hos Schenker. Köparen hämtar ut paketet två dagar senare men ringer efter ett tag till säljaren och hävdar argt och bestämt att synthen är trasig och att han kommer att skicka tillbaka den. Säljaren blir väldigt förvånad eftersom att han vet hur välpaketerad synthen var och i vilket skick den var i när han skickade den.

Någon dag senare hämtar säljaren ut paketet. Synthen är mycket riktigt trasig och vägrar att starta. Efter en kort stund inser säljaren att det inte är samma synth, det är likadan modell men med mer slitage. Säljaren försöker nu ta kontakt med köparen som vägrar svara på telefonen och på mail.

Till slut blir det en rättssak men säljaren kan inte styrka att synthen som han har verkligen är samma som han sålde. Köparen hävdar motsatsen och ord står mot ord. Allt läggs ned efter ett tag och säljaren blir tvungen att vända sig till sitt försäkringsbolag för att nyttja rättsskyddet. Köparen får tillbaka sina pengar.

Nu sitter säljaren med en trasig synth och har blivit blåst på 20 000 kr.

Man kan ju så klart i efterhand tänka "fan vad dum säljaren var som inte varken tog bilder eller på något annat sätt kunde styrka att det inte är samma synth" och det är helt okej. Däremot är det lätt att vara efterklok. Även om säljaren nu hade kunnat styrka att synthen inte var samma som han sålde så hade det förmodligen blivit en lång och utdragen process ändå som hade varit både tids- och energikrävande och helt i onödan ifall säljaren valt att inte använda blocketpaketet och istället förskottsbetalning via swish eller något annat alternativ.

Av Barren Wuffet

Ryzen 1600X eller 1700. Intel är inget alternativ.

Av Barren Wuffet

Macbook Pro 15" mid 2015
2880x1800
i7 2.5 GHz
512GB SSD
16GB ram

Av Barren Wuffet

Death Note. Fantastiskt dålig.

Av Barren Wuffet
Skrivet av Olegh:

Som konsultchef blir det kanske lite enklare där man nästan per defintion arbetar lite otajtare. Du kan alltså micro-managera person A utan att person B ens vet om vad du har gjort.

Fniss.

Av Barren Wuffet

Macbook Pro. Då är du lika cool som de andra nördarna.

Av Barren Wuffet

Jag är för mycket "pleb" eller vad kidsen säger idag. Jag gillar spel, jag sysslar med musik, jag sysslar med trading, jag sysslar med apputveckling (iOS) osv m.m etc.

Jag gillar linux men det att byta till 100%? Kommer aldrig att hända.

Av Barren Wuffet

Lite kul grej som hände mig för några år sedan.

Jag har samma namn som en svensk kändis och hade köpt förnamnefternamn.com ett par år innan. Alla andra större domäner som .se, .net, .org var upptagna så jag var väldigt nöjd med att ha lyckats knipa .com.

Blev kontaktad av denna kändisens pr-folk som erbjöd mig 10 000 kr ifall jag sålde domänen. Jag bad dem återkomma med ett nytt bud med några fler nollor men jag hörde aldrig av dem igen. Ett halvår senare såg jag att de köpt .se-domänen av förra ägaren.

Av Barren Wuffet

50-0.

Men det är svårt att inte gilla McGregor. Vilken jävla pajas.

Av Barren Wuffet

Du kanske skulle ta ett par sms-lån och börja betta högre så att du ökar chanser till att vinna.

Av Barren Wuffet

+30 och spelar bara Quake. Det är ett manligt spel.

Av Barren Wuffet

Jag kan ju inte påstå att jag är så jävla taggad på att eventuellt behöva betala för vänstervriden propaganda via skattepengar.

Nej, fortsätt som det gör nu istället. Det är skitbra.