Inlägg

Inlägg som fredde2 har skrivit i forumet
Av fredde2

@henkiii: Har redan testat gaming mode och då är ljudet mer synkroniserat med bilden, men det löser inte problemet helt. Dessvärre ser det inte ut som att det finns något program att fördröja ljudet i Windows 10 så får nog fundera på andra lösningar.

Av fredde2
Skrivet av Rupenbritz:

Exempelvis VLC har det inbyggt så du kan matcha, men tveksamt på om de finns i windows nivå

Skrivet av SirMacke:

@fredde2: Ska du bara ha det för att se film?
I VLC kan man förskjuta ljudet.

Nej jag vill kunna göra det på Windows nivå så att allt ljud fördröjs. Har inte hittat ett program som kan göra detta ännu.

Av fredde2

Fördröja ljud i Windows 10 så att ljud och bild matchar (PC kopplad till TV, externt ljudkort kopplat direkt till PC:n genom usb)

Hej,
Har kopplat in en TV (XE9305) till min dator, ljudet kör jag genom ett externt ljudkort som är kopplat direkt till PC:n. Detta gör att bilden och ljudet inte hänger ihop för TV:n har input lag. Det är extra tydligt att ljudet är före bilden när folk pratar. Finns det något program till Windows 10 som gör att man kan fördröja ljudet, så att ljud och bild är korrekt matchade?

Tack!

Av fredde2
Skrivet av Jaw_B:

Varför tror du den ljusare skärmen är korrekt? Htc skall ju dessutom gjort ganska mycket väsen av sina "anti-mura" lösningar. Misstänker snarare att det är denna som fått frispel på den ena skärmen. Har en liten förhoppning om att en ny firnware skulle kunna lösa det. Har även en ticket hos HTC ang detta. Men de har inte givit ett jätteproffsigt intryck än så länge... (Långsamma svarstider och frågor som tycks vara automatöversatta till engelska att svara på)

Enligt xmatz på reddit har han fått headsetet utbytt och det nya har samma ljusnivå på båda skärmarna. Hans utbytta headset har det gråa mönstret på båda skärmarna och han uppfattar det som korrekt. Är inte säker på vad som stämmer, tycker själv den mörka skärmen är bättre därför den inte har det gråa mönstret. Jag hoppas problemet går att lösa med mjukvara, men ser mörkt ut.

xmatz på reddit skriver följande:
Hi, I received a new one yesterday, they also replaced my linkbox, because there's a small chance it could be caused by that. Both displays are the same now - both have the grey noise, but that's how it's supposed to be

Länk till tråden på reddit:
https://www.reddit.com/r/Vive/comments/4e5gce/left_displayeye...

Av fredde2
Skrivet av Jaw_B:

Har ett något liknande problem... Men min vive blinkar när jag sätter igång den. Drar jag ut och sätter i hdmi kabeln igen brukar den gå igång. Har förövrigt också en skärm (den vänstra) som är mycket ljusare i mörka förhållanden. (Man ser "mura" väldigt tydligt medan den högra skärmen ser väldigt bra ut.

Jag förstår som att det är den skärmen som är ljusare och uppvisar mura som är den korrekta. Får se hur jag går tillväga med detta, verkar vara skärmen som är defekt och inte ett mjukvarufel. Men vad jag förstår lider ett antal headset av detta problemet. Däremot att den högra skärmen börja blinka snabbt och oregelbundet (rött sken) efter en tids spelande verkar mer ovanligt och kan bero på mjukvara.

Av fredde2

Har ett problem med min VIVE. Ibland när jag spelat ett tag kan den högra skärmen börja blinka snabbt och oregelbundet likt ett rött sken. Detta felet visas inte på den vänstra skärmen. När jag startar om VIVEN försvinner problemet. Detta händer helt random och förstår inte vad problemet kan vara. Har också ett problem med att den högra skärmen är ljusare vilket är tydligt i mörka förhållanden.

Av fredde2

Har fått Viven men inser att ljusstyrkan är olik mellan höger och vänster öga. Är mest uppenbart i mörka scener. Någon som har samma problem?

Av fredde2
Av fredde2

Frågor & svar från HTC angående leveransen av Vive:

http://blog.htcvive.com/us/2016/04/vive-shipment-updates/

Av fredde2

Frågor & svar från HTC angående leveransen av Vive:

http://blog.htcvive.com/us/2016/04/vive-shipment-updates/

Av fredde2
Skrivet av jeppe109:

Min Vive är del av April Shipment Part 1.

Digital River reserverade pengarna (Handelsbanken) den första April.
Sen dess har inget hänt. Inga mail, ingen förändring av ordern när jag kollat orderstatus.

Ett mail med detaljer hade varit trevligt. Som det är nu har jag ingen aning om när jag förväntas vara hemma och ta emot paketet. Tycker nog ändå att kommunikationen bör vara bättre mellan företag och kund i detta fall.

Jag har lurkat en del på reddit den senaste tiden och det verkar vara väldigt många som är påverkade av betalningsstrul. Folk verkar få olika information utav supporten också. Ett informativt meddelande från HTC i nuläget hade lugnat många tror jag.

På reddit skriver en del om problem med att banken kan neka betalningen. Var du tvungen att meddela Handelsbanken i förväg om transaktionen?

Av fredde2

Har någon haft problem med Handelsbanken när pengarna ska dras? Är i andra omgången i April så är inte aktuellt ännu, men det börjar närma sig.

Av fredde2

Det värsta är att man plockar biståndspengar från fattiga områden i Afrika för att bekosta den ökande tillströmningen av flyktingar till Sverige. Jag har flera företag inom IT som gjort att jag har kunnat syssla med projekt som försöker bygga upp fattiga områden i Afrika. Flera projekt som jag har varit inblandad i får mycket mindre pengar nu än tidigare, jag har däremot själv valt att slänga in stora summor för att de ska kunna överleva. Men situationen är inte hållbar. Flera andra projekt som skulle hjälpt människor att överleva får inga pengar längre, det innefattar projekt som jobbar med tillgång till rent vatten. Krisen i Syrien gör att andra delar av världen som är drabbade glöms bort, detta är en direkt konsekvens av att blunda för verkligheten. Jag tycker inte de fattiga regionerna i Afrika ska betala för denna asylpolitik som förs. Ni som pratar för asylpolitiken som förs idag belyser ni ens problemet att pengarna tas från andra utsatta grupper. Jag tycker att politikerna borde stå till svars varför vissa grupper människor prioriteras framför andra. Att prata om öppenhet och sedan låta andra utsatta grupper i Afrika betala för asylpolitiken är ett skämt. Jag har inget problem att betala mer i skatt för att det ska gå ihop. Men det vägrar regeringen belysa för de är rädda att inte vinna nästa val. Kontentan är att ingen är god så länge den inte tar hänsyn till det faktiska läget, vilket ingen politiker har gjort hittils.

Av fredde2

Det går inte bra för Amd och Microsoft kan bidra med kapital som kan användas till utveckling och reklam. Det är bättre om Amd säljs till Microsoft än Samsung som främst kommer använda företaget för att utveckla kretsar till mobiltelefoner.

Av fredde2
Skrivet av Lagerlöf:

Läser du ens vad du skriver innan du postar? Finns inte ett uns av vett i detta inlägg.

Ett mer vettigt argument kanske kan vara att straffa godis m.m likt tobak. De kanske inte ska få göra reklam om det, inte ha erbjudanden eller liknande. Bara för att posta ett argument som är oändligt mycket mer givande än det du skrev.

Du lämpar över det på samhället. Jag anser att individen har ett ansvar och därför bör vara medveten vad fetma leder till.

Av fredde2
Skrivet av Petterk:

Anledningen att vi har punktskatterna i det här fallet är för att öka priset och därav tröskelnivån. Detta för att få mindre antal problemdrickare, inte för att betala för det. Hade enbart det varit idén hade det kostat ännu mer. De hade troligen tagit en andel av vad krogarna säljer också då. Nu vill de ju att starksprit ska vara dyrare än vin och öl exempelvis. Är man bekymrad över frihetsdelen så bör man vara bekymrad över att hembränning varit olaglig sedan 1860, nu får man ju bara göra drycker som inte destilleras.

Hur ska du göra med nyponsoppan som innehåller mest sockerarter naturligt, eller fruktjuicen utan tillsatt socker som innehåller mer sockerarter än läsk eller kvarg som innehåller massor fett naturligt? Honung? Det fungerar inte. Ingen kan sitta och bestämma hur mycket fett och socker varje recept får ha och det skulle inte få önskad effekt. Sockret och kolhydrater behöver inte vara tillsatt, det kan vara naturligt, eller ska du beskatta livsmedel som innehåller frukt? Ska du beskatta frukt? Då blir istället halvfabrikaten billigare jämfört mot mat från grunden och ja, med vanlig mat i.

Vi har redan gått igenom den fasen när livsmedelsverket och läkarkåren var livrädda för fett överhuvudtaget och livsmedelsindustrin hitta på sätt att ersätta fett överallt, vi har redan lightprodukter med syntetiska sötningsmedel. Vi har laktosfri mjölk. Det går inte att peka på ett visst livsmedel, det handlar ju om livsstil och variation om du äter för mycket av det ena eller andra. Konfektyr? Visst det kanske går, men ska du räkna in t.ex. torkad frukt där också? Samtidigt kommer det inte gå att skilja de efter "bra eller dåliga".

Då tycker jag vi skapar ett samhälle där man räknar hur mycket fett en människa har på kroppen och beskattar den därefter. Då slipper vi detta problem och alla är nöjda. Alltså menar jag att alla människor måste räkna hur mycket kroppsfet de har varje år och beskattas därefter.

Av fredde2

Lämna tillbaka paketet, om du ska göra något omoraliskt se till att det rör sig om mer än 900 kr.

Av fredde2

Jag tycker socker och fett ska beskattas om det tar upp en opropertioneligt del av en produkts övriga innehåll.

Av fredde2

Det tråkiga blir när VR anländer som drar stor nytta av Async Compute för att få ner latency. Intressant är det däremot om det stämmer, har själv tillgång till HTC vive och ska åka till kontoret och testa lite. Vi har ännu inte integrerat DX12, det används endast i spel under utveckling.

Av fredde2

Använder Herman Miller Embody både hemma och på kontoret. Har inte fått ont i ryggen av den ännu. Andra på kontoret använder Ikea Markus, men jag har endast testat den som fotstöd så vet inte hur bra den är att sitta i. Om man sänker Ikea Markus till lägsta nivån och fäller ryggen ligger fötterna bra på den.