Inlägg

Inlägg som fredde2 har skrivit i forumet
Av fredde2
Skrivet av Flopper:

Nvidia teknologi är inte lika programmeringsbar vilket ger nackdelar i dx12.
I de spel jag spelar så är det fördel fury vs nvidia.
förstår inte hur du kan påstå nåt annat för mig?

Det stämmer inte, jag jobbar med båda företagen och nvidia skalar bättre i dx12.

Av fredde2

Hade tänkt sätta in detta i min andra datorlåda, men nu blir det 980 ti även där. Att det låter även när den inte används är problematiskt. Om man köper 980 ti med tredjepartskylare från exempel EVGA är fläkten avstängd vid icke användning.

Av fredde2
Skrivet av Agile:

14 timmar kvar tills NDA lyfts, så ni kan sova gott.

Nej, 5 timmar.

Av fredde2

Det är Amerikansk tid som gäller, så recensioner kommer dyka upp 5 på morgonen. Så ingen nytta att sitta uppe om ni tror det.

Av fredde2

@TobiasJ: På onsdag lyfts embargot.

Av fredde2

Hololens är i ett tidigt stadie och jämföra den med kinect är fel. Denna produkt är något som på sikt kommer finnas i alla hem men om det är Microsoft eller någon annan som står för produkten återstår att se. Jag kommer förhoppningsvis få möjlighet att testa den nästa vecka och kan då rapportera mina upplevelser.

Av fredde2
Skrivet av Ozzed:

Förlåt om du sovit under en sten eller så men Microsoft har köpt Nokias hårdvarudivision på mobilsidan. Tror du de gjort det för att de tycker det är kul eller för att de vill tjäna pengar eller? Jag tror på det senare jag i alla fall.

Jag kritiserar ditt sätt att inte kunna skilja på datorer och mobiler. Detta handlar om datorer inte mobiler, men troligtvis bor du själv under en sten med två maskar och en grå gris. För att ge ut ett program på Appstore krävs både godkännande från Apple och att ge dem ett antal procent på försäljningen, det är inget som krävs om du utvecklar program till Windows. Men personer som du kanske gör att det kommer krävas i framtiden, tycker du det är bra?

Av fredde2
Skrivet av Ozzed:

Vem har pratat om att ha kakan kvar? Sedan tror jag du missbedömer köpkraften. Om Windows 10 blir standard för folk så kan de också med säkerhet tänka sig att köpa en Windows Phone, och då kan Google få det svettigt. Men Microsofts marknadsföringsnissar är väl funktionsvarierade som sagt så de fattar inte vilken guldgruva de hellre ger bort till Google, för att de är kortsiktiga och giriga.

Microsoft tjänar pengar på mjukvara inte på hårdvara som exempel Apple. Detta gör att de måste ta betalt för varje ny version som släpps. Windows har alltid varit fritt att utveckla till utan att man betalar Microsoft licenspengar, detta gör att du som kund får en billigare produkt i slutändan. Om du jämför med appar är det ett ytterst tveksamt system, Apple styr vilkar program som läggs upp på Appstore och hur många procent utvecklaren ska få. Men utifrån dina kommentarer i tråden är det ingen nytta att diskutera med dig därför du endast är kortsiktig och inte inser att du som kund vinner på att inte betala licenspengar för varje app du installerar och att företaget bakom styr vilket innehåll som ska finnas.

Av fredde2

Imorgon kommer Nvidia presentera sitt VR-headset. Skillnaden där är att man inte kommer behöva någon dator eller mobiltelefon att använda den. Men jag tycker det är bättre med en större platform som pc, så jag föredrar Oculus eller Valves.

Av fredde2

970 är fortfarande ett bra kort, men jag tycker att Nvidia har gjort bort sig rejält. Har jobbat med Nvidia gameworks i flera år med diverse spel och måste säga jag är besviken på hur de hanterat detta.

Av fredde2
Skrivet av Tumnus:

Och där kom det. För att man inte vill lita på din personlighetsanalys baserad på ett eventuellt mötande så är man ett AMD fanboy. Den analysen är klockren... Ursäkta om sarkasmen är lite väl påspädd. Jag är inte ett fanboy av något slag men den dagen man accepterar dessa sortens skitsnack från leverantörer så kan man lika gärna sluta bry sig om vad man köper alls. Nvidia har gjort bort sig här och när deras VD går ut och påstår att det först är en feature.. Sedan ett misstag hos deras PR avdelning så kan man inget annat än skratta åt eländet. Företaget försökte lura kunden.. Det gick inte hem och då kom fler lögner.

Nvidia har gjort fel, oavsett om det rör sig om medveten strategi eller bristande kommunikation så kommer det få konsekvenser. Däremot har jag svårt att se att Huang medvetet lurade folk, det är min personliga åsikt vilket jag också skrev. Detta stoppar självklart inte mig från att kritisera dem, vilket jag har gjort flera gånger. Att du inte skulle vara Amd fanboy anser jag vara trams, du dyker ofta upp i diskussioner och påtalar hur mycket bättre Amd är en Nvidia. Det är vilken inställning man har när man argumenterar och din är tydlig. Jag håller mig alltid till det som är bäst för jag utvecklar spel och därför kör jag alltid på Intel och oftast Nvidia. Men jag kommer köpa några Amd 390 om de visar sig starkare än mina 980.

Av fredde2
Skrivet av Tumnus:

Oavsett om det har blivit fel i kommunikation eller inte ska det självklart få konsekvenser. Att ha fel specifikationer på ett grafikkort är inte ok och det kommer få stora konsekvenser för nvidia. Både kunder, återförsäljare och spelutvecklare är förbannade och tiden får utvisa vad som händer, men nvida som varumärke ä skadat. Jag vill samtidigt säga att många i denna tråden visar väldigt mycket var de står. Du är exempel på ett amd fanboy som försöker låta objektiv men i själva verket skriver negativt om nvidia och bra om amd. I detta fallet är det ok men om man läser på sweclockers poppar ditt namn oftast upp när det diskuteras nvidia vs amd och din ståndpunkt är tydlig, var öppen med det.

Av fredde2

Har träffat Jen-Hsun flera gånger och tror inte detta var medvetet fusk från deras sida. Han har alltid slagit mig som en person som oftast säger som det är. Det måste ha blivit fel i kommunikationen i något led som han påtalar i brevet. Men jag tycker det är trist för återförsäljare osv som får stora problem tack vare detta.

Av fredde2
Av fredde2

Detta är väldigt positivt för VR. Jag tycker oculus ska sälja flera VR glasögon med olika upplösningar. Detta gör att de kan ha ett premium segment som kostar lite mer och kräver en kraftfullare dator pga högre skärmupplösning. Det hade varit irreterande om de måste föhålla sig till alla individer och därav måste kompromissa med skärmupplösningen för alla ska ha råd. Jag betalar gärna mer än den genomsnitliga användaren och tycker inte jag ska behöva vänta på de som inte har råd att uppgradera sin dator. Så flera VR glasögon med olika skärmupplösningar är ett måste.

Av fredde2

Tråkigt att de går åt andra hållet. Jag tycker det är stor skillnad på 60 fps och 30 fps. Det är vidare så att VR (Oculus Rift) är på antågande och hög fps är en grundpelare för det ska kunna upplevas naturligt. Oculus Dk2 ligger på 75 vilket är för lite och consumer version kommer nog ligga på minst 95. Jag undrar ärligt hur länge denna konsollgeneration kommer hålla för det händer väldigt mycket på marknaden nu, speciellt när man övergår till 20mm på grafikkort då kan man nog se en stor prestandaskillnad mot idag.

Av fredde2

Nu har jag testat att köra Alien Isolation i ca 90 minuter och kan meddela att jag inte känner mig illamående. Men tror det kan bero på hur snabbt man rör sig osv i spelet. Jag tog det ganska lugnt fram tills alien uppenbarade sig, då började jag röra mig fort som fan. I nuläget är jag mer orolig över att få en hjärtattack än att bli illamående...

Av fredde2
Skrivet av kusk0r:

Någon har rapporterat viss illamående efter ca 90 minuters spel. Det är kanske därför de inte gick ut med att det fanns stödj för DK2. Ingen annan som har upplevt det än efter en längre tids spel?

Jag kände en tendens till illamående när jag spelade Alien Isolation. Jag kan spela Elite Dangerous i flera timmar utan att känna något men Half-Life 2 är fruktansvärt efter ca 30 min.

Av fredde2

Testade precis Alien Isolation på min Dk2 och måste säga att det var riktigt häftigt. Jag kommer köra igenom spelet på den istället för min skärm. Hur skrämmande det är återstår att se har inte stött på någon alien ännu.

Av fredde2

30 fps?