Inlägg

Inlägg som VinceAkStyle har skrivit i forumet
Av VinceAkStyle

MSI MAG251RX

Hej!

Jag har till salu en 24,5 tum Gaming skärm från MSI:

IPS
240HZ
1ms
1920x1080
DP/HDMI/USB-C

Skärmen har en repa i högre hörnet. (Därav priset).
Den syns mot stil bakgrund om man letar efter den.
Under spel och video uppspelning är den svårt att se. Inget man lägger märke till. Under surf och skrivande tänker jag aldrig på den repan heller. Den är svårt att fånga på bild, särkilt med tanken på hur bilden blir när man laddar upp dem. Kan skicka bild/klipp om så önskas.

Den kostade 4500kr nytt när den såldes för ett par år sen. Bra byggkvalitet, lätt att ställa in höjd och vinkel, några extra USB-A port, led bakom skärmen om man vill.

Färgåtergivning samt rörelse tyckte jag var påtagligt bättre än på en Acer Nitro 240HZ som jag fick jämföra den med. SweClockers som gav denna MAG251RX hög betyg verkar hålla med mig “Allting hos den här skärmen är steget eller flera bättre jämfört med basgamingskärmarna”.

1000 kronor startpris. Förbehåller mig rätten att sälja till vem jag vill eller inte alls.
Vill inte ha bud via pm. Tack.

Skärmen hämtas hos mig nära till Wieselgrensplatsen, Hisingen, Göteborg.
Kartong finns till hämtningen. Skickas inte.

Läs hela annonsen här

Av VinceAkStyle
Skrivet av Swedishchef_90:

Är det ett för bra erbjudande så är det oftast scam.

Nu beror det ju på vad 5000:- är i skillnad mot.
100k eller 10k? Det får man ta i beaktning.

Jag tänkte på dyrare laptop som ligger uppe vid 23-27k

Av VinceAkStyle

Oöppnade laptops på Blocket

Det är alltid några oöppnade fina MacBooks och Dell laptops på Blocket som folk säljer typ 5000kr billigare än affären. Upplysa mig. What’s the catch?

Av VinceAkStyle

Jag har själv varit noggrann med skärmtid för min dotter fram tills hon var 18-20 månader. Men sen har jag varit mer och mer slarvigt med det. Hon har fått titta mycket på Youtube och Disney och min mobil och familjens Ipad. Förmodligen närmare 3 timmar om dagen totalt på senare tid och hon är 3.
Vi pratade med min sambo och bestämde att vi skulle "ta smällen" av att trappa ner till 30-45 min skärmtid om dagen. Eller kanske två timmar en lördag och inget på fredagen innan osv. Det har bara gått en vecka men det går än så länge betydligt lättare och smidigare än vi befarade. Det blev mest omständligt de två första dagarna.

Av VinceAkStyle

Det kan också bero på silicon lotteriet hur varmt det blir.
Är du beredd att testa kan det visa sig att du kan undervolta din CPU och få nere temperaturerna rejält.
Så blev det i alla fall med min i5 13600k.

Av VinceAkStyle

Prisbild inför eventuell försäljning

Funderar på att sälja min burk. Allt är några månader gammal förutom GPU'n som köptes begagnad.
Det är bygget jag bifogar (förutom att GPUn är Gaming X varianten) + Windows 11.
Tycker ni att det är rimligt att försöka få 14k för den?

https://komponentkoll.se/bild/WFbon.png

Av VinceAkStyle
Skrivet av mrqaffe:

UPS har aldrig lyckats leverera nått så de är i en egen klass i botten för med dem vet man att det inte blir nått utan att paketen går i retur eller behöver hämtas 10 mil bort på deras terminal i Göteborg, de har inte ens lyckats lämna nått hos sina ombud utan det blir direkt Göteborg och i praktiken även retur.
De borde inte ta på sig frakter till platser de är helt oförmögna att leverera till för de är skrämmande överlägset uslast av alla.

Övriga har ibland haft lite småstrul men leveranserna har i vart fall kommit fram.
Det skulle nog behövas lagstiftning för att få bort de djupt oseriösa som UPS.

Det är intressant hur våra erfarenheter kan skilja sig.
För mig har det varit Postnord som har varit en mardröm. De har låtsas leverera mig många gånger på de 2 olika adresser jag har bott i Göteborg: Jag har suttit hemma och väntat och plötsligt fått avisering att man inte var hemma.
En gång skulle en gitarr komma till mig från USA. 4 dagar tog det från USA till Malmö. Sen 2 veckor från malöm till Göteborg. Efter att ha registerat gitarren på en terminal nära mig i Göteborg, försvann den typ "försändelse påväg" i många dagar och sen ingenting. Jag hörde av mig till Postnord och gitarren dök upp 3 veckor senare i Stockholm. Jag har också fått paket som skickades tillbaka till andra länder för att jag hade aldrig fått avi eller info om att de hade kommit fram ett paket till mig.

Samtidigt har jag haft med UPS att göra minst 10 gånger för att båda skicka och ta emot gitarrer och förstärkare inrikes och utrikes. Super snabb och noll problem.

Av VinceAkStyle
Skrivet av roxkz:

Är väl fine, så länge man får alternativet att köra på som vanligt med reklam..

Lite naivt, tror jag. Om de kör så kommer då att fyrdubbla reklam varje år tills majoriteten betalar eller lämnar platformen. Precis som Youtube håller på att göra.

Av VinceAkStyle
Skrivet av rampjesus:

Kan bero på att klockan inte är åtta än men jag fattar inte vad du menar med detta?

Jag var inte tydligt. Batteritid försämras fortare mellan dag 1 och dag 700 än det gjorde innan. Tangenter som slutar fungera, utsidan som är mindre reptålig osv. Min anekdotiska erfarenhet är att hårdvaran skriker inte kvalitet som det har gjort förr med mina två första MacBook Pro.

Av VinceAkStyle

Jag älskar MacOs och deras produkter men de testar sina kunders lojalitet konstant. produkterna har blivit såklart betydligt dyrare, samtidigt som de blir fysiskt sämre snabbare. De har dessutom sämre stöd och uppdateringar. När de släpper en ny OS får man räknar med att det blir en del skavanker och säkerhetshåll fram till .3 eller .4. Med detta i åtanke känns det ännu mer riskabelt att Apple ska börja ge ut nya OS ännu fortare.
Och med allt jag skrev ovan i balansen känns 5 år stöd för uppdateringar väldigt snåll.

Av VinceAkStyle

bytes, moms och tull

Hej!

Jag undrar om någon här vet.
Jag har en gitarr till salu.
En kille i england säljer en gitarr jag vill ha och han är intresserad av min gitarr.
Om vi byter gitarr (gitarrerna har samma värde) behöver vi betala moms och tull?

Av VinceAkStyle

De kommer att förklara att de producerar mindre för att folk köper mindre. Och sen demonstrera att folk köper mindre för att de har tappat intresse för dataspel. Enda vettiga förklaringen.

Av VinceAkStyle
Skrivet av Chris_Kadaver:

Sveriges ekonomiska läge har ju gjort att allt kommer vara för dyrt oavsett prissänkningar i USD jämfört med de tidigare priserna. Mitt intresse för hårdvara har svalnat rejält senaste året och lär inte väckas till liv under överskådlig framtid.

Att kronan är svag betyder inte att Sverige har ett svårt ekonomiska läge. Sverige är ett litet land som exporterar mycket.
Bankerna och börsen bryr sig inte heller om valutan är låg bara den går upp och ner så de kan leka med konversion till egen fördel.

Av VinceAkStyle
Skrivet av Mr Gekko:

Det var precis vad du skrev.

Låt oss säga att varje album har ett snitt på 13 låtar och kostar 130 kr (priset för ett enkelalbum var allt mellan 95-180 kr i början på 00-talet). Detta gör att du under dessa år endast har tillgång till 130 album och ynka 1690 låtar, om du inte haft Spotify. Även om du köpte varje album på rea för 30 kr så hade du endast haft 566 album och 7358 låtar, medans du med Spotify har 100,000,000+ låtar.

Det går inte att jämföra vad det kostade att lyssna på musik innan och hur läget ser ut nu.
För komsumenten är det fantasktiskt billigt. Även 200kr i månad är super billigt.
Det är ingen fin magi däremot. Det är på artisternas bekostnad. främst de små och medelstora artisterna bekostnad.
De får så lite pengar per stream att bara de största kan leva på det.
Innan kunde du hitta din publik och leva på att de köpte CD och DVD osv eller LP skivor inna dess.
Får du idag en halv million stream i månad får du 2000 dollars innan skatt på Spotify.
Vilket betyder att om du är en uppskattad artist som är produktiv kan du kanske betala hyran på din 1a, men glöm en 3a och barn.
Endast de största Mainstream artisterna kan leva på de villkoren.
Artisterna "gör inte" turneer längre utan måste turnera konstant för att kunna köpa mat om de väljer den branschen.
Industrin höll på att rasa på grund av 70-80% av folk snodde/stal musiken istället för att betala när de fick internet. Så instrustrin och artisterna gick med på de nya villkoren med en pistol i nacken på något sätt. Man stal från de varje dag hela dagen och de hade ingen väg ut.
Skulle folk bry sig om läget skulle de välja Apple eller Tidal (som betalar både mer artisterna) och ändå köpa produkter "mugg, t-shirt, skiva, bok" från de artisterna de uppskattar.

Av VinceAkStyle

Det är ser ut som en konsekvens av Microsoft uppköp av olika studio. Sony måste visa att de kommer sluta med spel ssom är exklusiva till playstation i all evighet. Annars riskerar de att Microsoft så småningom glider ifrån sina "löften".
Kanske Microsofts taktik gynnar inte oss komsument i längden men det gör det nu i alla fall!

Av VinceAkStyle

Med tanken på att EU politiker dricker och äter varje dag med lobbyister och på lobbyers bekostnad är det inget konstigt att detta svängde åt Microsoft vägnar. Jag stör mig mer på att två företag bestämmer vilka grönsaker man får odla och sälja i EU än konkurrensen i dataspel världen. Egentligen borde dettas leda Sony till att släppa sina spel på PC och skriva avtal med Microsoft. Om exklusiva spel inte längre avgör vilken konsol man köper så får det vara service och handkontroll som avgör vilken hårdvara folk köper. Sen kan Microsoft i princip tvinga Sony till att skriva under vad som helst om de hotar att dra Call Of Duty med mera... Vilket låter inte bra. Svårt, men jag sover ändå ikväll..

Av VinceAkStyle

Nvidia har uppenbarligen inga problem med att göra saker och ting förvirrande för sina kunder. Däremot så tycker de inte att deras partners ska också hålla på med sant.

Av VinceAkStyle

Du får bättre temp på GPU'n om du kör en 360 top än om du kör en 420 front. Jag skulle också påstå att det bli innget större skillnad i CPU temps.
Jag kör själv en LIquid FReeze II 240 på min i5 13600k. En 360 räcker hela vägen till i9 tror jag.

Av VinceAkStyle
Skrivet av Patriksan:

RTX 4070 har tre ggr så mycket minne och är mer än tre ggr så snabbt som ett GTX 970. Det är inte i närheten av "samma segment". Man får mycket mer kraft för pengarna nuförtiden.

Jämfört med min Athlon Xp med Riva TNT2 GPU som fanns i en dator jag betalde mer än 15000kr år 1999 så är samtliga datorkomponenter som säljs idag mycket mer prisvärda och snabbare. Jag skulle absolut inte betala 15000kr för samma dator idag.
Jag ska öppna en sida som gör recensioner och delar ut endast fantastiska utmärkelse i pris/prestanda segementet till alla produkter med tanken på ovan jämförelse. Tack för inspiration!

Av VinceAkStyle
Skrivet av Tippo:

Tänkte höra om det är någon som har något bra tips på hörlurar. Har i dagsläget ett par audio-technica ath-m50 tillsammans med en objective2 hörlursförstärkare. Lurarna har börjat bli slitna och huvudbandet har börjat vittra sönder. Vad finns det för lurar i dagsläget som motsvarar de jag har? Gillar ljudet i de jag har men en lite uppgradering skadar inte. Priset är inte lika viktigt som ljudet. Vad finns det för max 5000:- att välja på?

Hifiman Edition XS går för 5000kr på rea ibland.
Stor uppgradering från dina m50.