Inlägg

Inlägg som Dalton Sleeper har skrivit i forumet
Av Dalton Sleeper
Skrivet av walkir:

Säg det till min laptop på jobbet som flåsade i runt 75-100% på alla åtta kärnor och i slutändan underpresterade på 8.92 i Chrome (Thinkpad T14 med i5-10310U).

Min egna Dell XPS 13 med i7-8565U presterade runt 14.7 i Chrome.

Vad har du för någon dator, OS och webbläsare?

Fick strax över 20 (21 eller 22) med Edge på W11, 5950X (300W), 3090 (480W), 64GB@3600CL14

Av Dalton Sleeper

Testet använder ju knappt datorn. Totalt 6% av CPU används under större delen av testet, där 4 kärnor (av 16) går upp närmare 100% i en millisekund eller två. Det kanske är implementationen av webbläsaren som är problemet.

Av Dalton Sleeper

Om man är elektriker så kanske det kan ge motivation att göra något överlappande, skaffa ett Arduinokit, Esp32 eller Raspberry PI och bygg något. Det finns chip och sensorer till allt till rimligt pris (wifi, bluetooth, sdkort, servomotorer, ekolod, accelerometer, hallsensor, antenner, lcd, hjul, knappar, led). Finns många exempel online och lib och kodsnuttar hur man använder det mesta.

Av Dalton Sleeper

Det hände inte på mina andra devices, skillnaden där är att jag inte har Malwarebytes Guard tillägget. Testade allt annat som att återställa appen, återställa inställningar, men så fort Malwarebytes Guard aktiverades så hoppade videos igång.

Av Dalton Sleeper

Det är vanligt att vara slarvig nuförtin', tråkigt nog.

Små fel här och där gör mig inte så mycket. Men, om det störde mig lika mycket som dig utan att det blir någon form av förbättring, så skulle jag läsa nyheterna / artiklarna på annat ställe. I längden får man vad man förtjänar, tänker jag.

Av Dalton Sleeper

Blockera autoplay fungerar inte längre i Edge?

Alla videos startar automatiskt sedan en dag tillbaka med webbläsaren Edge, någon mer som stött på detta?

Hade tidigare "show block in autoplay settings"-flaggan på, samt block vald i autoplayinställningarna och det har fungerat bra tills nu. Inget av de tre valen hindrar videos från att starta. En tråd här på swec hade 10-tal videos och alla startade med ljud även fast de var offscreen, vill man vara kvar i tråden får man leta på alla spelande och pausa dom.

Helt oanvändbar browser just nu.

Av Dalton Sleeper

Nokia 5110 med extended samt Samsung Galaxy Note 3 med extendedbatteri räckte båda en vecka, inga konstigheter egentligen. Nu sitter det pinsamt små batterier i telefoner som man lätt kan köra slut på en dag eller två (den andra dagen tar det garanterat slut).

Helt värdelöst med inbyggda batterier.

Av Dalton Sleeper

Alternativet är möjligen om man får in en probe innanför isoleringen, vet inte hur precisa värden man får där, men en probe kopplad till arduino eller esp32. Då får man kolla om det är möjligt att emulera någon enhet som kan visas i Google Home. Home assistant hade kanske varit lämpligare, men vi har annat här hemma som styrs genom appen. Kan tillägga att detta inte skall användas av en speciellt tekniskt kunnig person, mest kunna få ut värdena på exempelvis telefon eller google skärm.

Av Dalton Sleeper

Trådlös termometer för laddomat, ackumulatortank osv? (Google Home)

Hallå,

Jag vill ha koll på temperaturerna i värmesystemet i Google Home, då menar jag temperaturer som temperaturmätarna i ackumulatortanken och laddomaten, dvs sådana man sticker in och skruvar fast (utanpåliggande fungerar inte på acktanken).

Tänkte höra om någon av er har exempel på sådana man kan koppla till Google Home som är av bra kvalitet. De flesta trådlösa jag hittar är de lösa (utanpåliggande) probarna som går till någon LCD.

Behövs en ny hub för kommunikation så är det ok.
Nuvarande hubbar är Hue och Aqara, samt nätverk på 2.4/5GHz.

/DS

Av Dalton Sleeper

Den processorn är nog den största flaskhalsen, gammal 4-kärnig.
Det är en utdöd plattform så om du vill ha bättre prestanda kanske det är dags att uppgradera resten av datorn?
(CPU, moderkort, ram)

Av Dalton Sleeper

Det kan vara någon kodensator eller en lödning som släppt till antennen eller relaterade chip, inte helt ovanligt om man kollar reperationer på Youtube. Jag tycker man borde kunna se på telefonen om någon är låst? Har aldrig haft iPhone. Om man anslutar manuellt till ett nät, får man en felkod elelr liknande? På Android kan man välja nät manuellt.

Får man inte upp något på den listan så är den nog kass eller ingen signal.

Av Dalton Sleeper

Detta är ju mindre bra; jag skulle kräva att de byter moderkort också, även om det just nu verkar fungerande. Tunna kopparbanor i flera lager på moderkortet, lödningar som inte är anpassade för påfrestningarna. Moderkortet har fått uthärda stora krafter, så allt runt cpu-område, dvs banor till portar och minnen, samt områden som är fastskruvade i chassit kan vara påverkade. Det kan också hända att någon funktion på moderkortet inte fungerar, eller slutar att fungera inom eller utom garantitid.

Se till att allt detta loggas för framtiden, det är inte helt ovanligt att vi blir beskyllda för sådant vi inte ställt till med själva, och fårdär av punga ut för hela kalaset.

Av Dalton Sleeper

Det finns så otroligt mycket bra på Youtube, har därav haft premium i många år.
Det är intressant att folk inte vill betala för sig när de i princip "måste" använda tjänsten.

Av Dalton Sleeper

Någon som märkt något om man pendlar mellan olika hus?
Dvs lägenhet och villan, för det är två olika nätverk, men används inte samtidigt.

Av Dalton Sleeper

Störs du på det nu, eller äns tänker på det så lär det inte bli bättre.

Av Dalton Sleeper

22500 kr för toppmodellen, vad tänker de med?
Sitter på 10 Note+ 512GB och den var betydligt billigare.

Titaniummög och androiduppdateringar som trissar upp priset?
Och AI-eländet...

Av Dalton Sleeper

Byta batteri på Samsung Galaxy Note 10+? (hos vilka)

Hallå,

Min telefon har många år på nacken och batteriet har slitits en hel del. Även om jag tänkt byta telefon i år så tänkte jag byta batteri på denna, då för att låta någon mer behövande använda den ett par år.

Något tips på butik? (skicka eller besöka)
Gärna en authoriserad med originaldelar.

Återställer ni telefonen innan ni lämnar in den? (med backup såklart)

Samsung Galaxy Note 10+

Mvh,
Dalton Sleeper

Av Dalton Sleeper

Antivirusprogram, virus samt hårdvaruproblem kan ställa till det, även drivrutiner (använd från tillverkaren, inte moderkortstillverkaren eller Windows Update).

Minns att AVG betalvarianten sänkte hastigheten från 900+ till strax över 600 MBps.

Blir det fel på ett par paket så kommer hastigheten att sänkas rätt fort.

Av Dalton Sleeper

Memory är för hög, har för mig de börjar throttla och bete sig skumt där. Så var det med mitt 3090 när vattenblocket inte tryckte tillräckligt på minnena (fel thermal pads i de första revisionerna).

Av Dalton Sleeper

Jag skulle inte använda den där till något. Jag känner igen UI-elementen och de tillhör en riktig gammal version av Android. Ingen vet vad som är installerat på den där, så kör inte något bankid, mail osv. Sedan så uppdateras de flesta appar inte för gamla operativsystem. Android 8 har åkt på detta och det är mycket som inte fungerar längre.