Inlägg

Inlägg som Dalton Sleeper har skrivit i forumet
Av Dalton Sleeper

Skippa dessa spel eller vänta ett år på att det patchas. Det finns ju en hel del med spel i backloggen som förmodligen fungerar helt perfekt (flera år gamla). Nog för att jag gillar grafik och hårdvara, men spelen jag tillslut spelar är sällan de som kräver det senaste.

Av Dalton Sleeper
Skrivet av Fissure:

Fattar inte hur folk orkar med DLSS och FSR ser så sjukt oskarpt och suddigt ut.

Det är ju bättre att köra DLSS om man inte har hårdvaran att ge 60 FPS+ på nativeupplösning, vanlig uppskalning via grafikkort eller skärm ser ju ut som skit. Detta spel verkar ha nån temporal lösning, eller motion blur som gör det värre. Antar RT beräknas över frames också, så tror det blir svårt att få nån riktig skärpa oavsett.

Vad gör du om du har en 4k-skärm där spelet inte rullar på bra, vrider du ner inställningar eller upplösning?

Av Dalton Sleeper
Skrivet av k0ffein:
  • Windows 11

  • 7900 XTX

  • 7600X

  • 33 GB RAM

Får ut runt 80 fps med allt maxat utan ray tracing i 1440p, vilket är helt sanslöst dåligt. Spelet använder varken CPU eller GPU till 100% heller. Det doppar ganska lågt ibland också, men inte så att det blir direkt ospelbart, men det är ändå inte acceptabelt med tanke på hårdvaran jag har.

Har du kollat dom enskillda kärnorna eller endast totala lasten på CPU?

Av Dalton Sleeper
Skrivet av medbor:

Snabbt hittat, sen kan man alltid undra varför de inte upptäckt detta tidigare… skönt att de inte skyller ifrån sig i alla fall

Någon som vet om det påverkar prestandan?

Man kan ju tänka sig att det kanske inte är AMDs fel helt och hållet, men att dom inför begränsningen för att det finns idioter bland vanligt folk, samt moderkortstillverkare. Förr så kunde man alltid bränna processorn om man aktivt matade in felaktiga värden, vet inte hur det är på de nyare. Samt iom att processorerna tillåter överklockning så är det ju svårt att sätta gräns. Ska man gå efter luftkylning, vatten eller flytande kväve när man sätter gränser?

Tydligen var det ihop med Expo som moderkorten matade på för hög spänning till SoC, möjligenn ågot annat också. Asus exempelvis har ju alltid matat lite extra, samt satt på funktioner som bättrar på prestandan, multicore enhancements, fmax...

Vem bär ansvaret om bilen tokdör för att du vridit turbotrycket tre varv för långt?

Det som är ännu mer idiotiskt är att processorer är "designade" att ligga på max hela tiden, och är den inte tillräckligt varm och drar "för lite" ström, ja men då höjer vi frekvensen på flera kärnor så processorn blir lika effektiv som en påse skridskor. Kör den på den maximala tillåtna spänningen och förbruka all tillgänglig strömmatning tills vi nått maximal temperatur.

Av Dalton Sleeper

Får hoppas dom skippar Asus Armoury Crate möget, samt ev RGB.
Annars kan jag tänka mig att detta kan bli något, om priset blir rätt.
Med Asus inblandade så minskar väll den chansen drastiskt.

Av Dalton Sleeper

Om man inte lämnar till butik så får man väll stå för tillbakafrakten?

Av Dalton Sleeper

Får man verkligen sådana bilar som är rullbara för 250k?

Av Dalton Sleeper
Skrivet av marcusOCZ:

Enbart tack vare mer fps ja...
DLSS i sig själv ökar input lag.

Det är väll klart att flera instruktioner tar längre tid att utföra, men man måste tänka på helheten.

DLSS resulterar ju i en viss overhead, dock så pass liten att man tjänar på att rendera betydligt färre pixlar och skala upp dom till ursprungsupplösningen, än att rendera en native bildruta (det totala antalet instruktioner blir färre). I slutändan så blir ju fördröjningen från knapptryck till bildruta på skärmen kortare och det är ju det som bidrar till reducerad fördröjning. Dvs en 1080p/1440p-bildruta + DLSS overhead är betydligt snabbare än en native 4k-bildruta och kommer därför att minska fördröjningen.

Teoretiskt bör DLSS ha lägre fördröjning även om du är CPU-begränsad, du får inte högre framerate men du bör se bildrutan på skärmen något tidigare från att du trycker på knappen.

Det är ju inget nytt att komprimera/packa upp data så att det går snabbare att överföra över ett långsammare medium, data som komprimeras on-the-fly och skickas över någon vidrig internetsnslutning.

Av Dalton Sleeper

Låter ju som den inte är helt ny, kanske suttit i nån PS5, är det inte dessa modeller som är rekommenderade?
Går det att se hur mycket data som skrivits till disken?

Av Dalton Sleeper

Vi får se hur många prollar som dör i förtid efter detta, speciellt för de som sitter på liknande system. Kan tänka mig att en del moderkort har kört dom out-of-spec även om det ännu inte resulterat i grillat bacon.

Av Dalton Sleeper

Om du vill ha ut maximal prestanda så kanske du vill välja snabbare minnen, alternativt minnen med lägre timings, eller båda.
(5200 CL36 är rätt kasst)

Av Dalton Sleeper
Skrivet av anon349426:

Synd att devs är så dåliga på att koda att det är den väg vi går emot.

Du får ju ha vilka fördomar du vill; men låt oss säga att devs eller rättare sagt programmerare får betalt för att jobba som alla andra. Normalt får man ju betalt per månad och på den tiden hinner man utföra en viss mängd arbete. Får du inte tid att spendera så blir ju resultatet ofta lidande. Det är ju inte heller programmerarna som tar besluten om vad som skall prioriteras; fick programmerarna bestämma så skulle förmodligen spelet aldrig släppas då de sitter och tokoptimerar shaders eller skriver maskinkod, men ja det finns väll både perfektionister och latmaskar som i alla andra yrken men jag anser att det lutar åt det första.

Det är lite som att förvänta sig ett skinande badrum för 10 papp, vad du får är egentligen ett utedass.

Av Dalton Sleeper

Min hoj är inne på 6:e året nu med originalbatteri, vad jag har läst så håller batterier sällan mer än 3-4 år, så tänkte höra hur länge era batterier brukar hålla?

Kan inte påstå att min har stått i ideala förhållande alls, och jag laddar det med optimusladdare (uppdaterad: Optimate ska det va) en gång om året (när hojjen ska fram). Står ofta i minusgrader över längre tid, ibland månader, i partytält för hoj eller annat överdrag.

Grejen är den att jag inte sett tendenser av att batteriet skulle vara slut, nu står hojjen och laddar i det fina påskvädret så det återstår väll att se. Bör jag vara orolig över en plötslig död när man stannar för att käka korv med bröd?

Av Dalton Sleeper

Du tappar sjukt mycket prestanda på att dra ner power limit så pass, om du undervoltar så tjänar du oftast prestanda eller får samma prestanda till lägre strömförbrukning.

Om kortet låter störande på den FPS du vanligtvis kör, 60, 120 eller vad det nu är, så är chansen att du blir av med ljudet mycket liten. Man ska kunna köra dagens kort som man vill då det finns skärmar som punpar ut 200-300 bilder per sekund.

Allt är upp till dig, men tänk på hur du kommer att känna om en månad, ett år osv. Samt om du har inneboende, husdjur som måste stå ut med eländet.

Tänk också på att spelen du kör idag kanske inte laddar kortet likadant som kommande spel.

Av Dalton Sleeper
Skrivet av johanandersson:

Skulle inte förvåna mig om de räknade med Google Cardboard och Samsung Gears 😵

Även med de inkluderade låter det högt i mina öron, men jag har ju inte varit ute och sett/frågat själv.
Om de nu inte råkade gå in i ett VR booth nånstans...

Av Dalton Sleeper
Skrivet av dlq84:

29%? Det låter ju sjukt mycket... Skulle vilja veta hur urvalet gjordes.

Ja det låter helt orimligt!

Av Dalton Sleeper

Det vart lite mysko resultat här åter igen, maskinen kanske inte är helt stabil?

Av Dalton Sleeper

Jag tänker att man har råd med ett dyrare system en gång och sedan får det vara. Man kastar inte 20k varje år på nya grafikkort, eller dessa tokdyra moderkort för den delen. Laptops är sjukt överprisade, sist jag köpte en så var high-end 20k, nu ligger de på 40-50k.

Tycker också jag fick bättre kvalite förr, bättre chassi, kylning samt bättre wifitäckning. Mycket av dagens är billigt skräp, designat att lägga av inom ett par år.

Av Dalton Sleeper
Skrivet av medbor:

Inbränning är inte samma problem som det en gång varit, men såklart finns det risker med denna typ av teknik med åldrande baserat på användning

Att kalla det en sponsrad artikel är dock lite för långt enligt mig

Det var inte det jag menade, det jag menade var att någon ser ut att gjort en sista-minut-ändring och det som egentligen passar in i meningen, samt kanske rimmar något på användning, är inbränning. Vrider man lite på det så kan man tolka det som att någon redigerat bort ett negativt ord (som skulle kunna vara fullt rimligt på denna skärm; extra kylning, ljusstark).

Skrivet av Gurrrra:

Vad snackar du om? Risken för inbränning är fortfarande inte alls så stor som många verkar tro, o det är helt klart en nyhetsartikel om en ny produkt, precis som SÅ många andra artiklar här på Sweclockers som inte heller är sponsrade.

De har smackat på med rätt hög ljusstyrka på en datorskärm, de har dessutom extra kylning på den. Hur stor är risken normalt menar du? Och visst det är en ny produkt, men du tycker inte att meningen jag påpekade är skriven felaktigt?

Ingen mening att gräva djupare i detta dock, vi lär inte komma någonstans i detta ämne...

Av Dalton Sleeper

Någon som bytte ut ordet 'inbränning' mot 'användning' innan publicering?
Den meningen låter inte helt korrekt. Sponsras denna artikel av Asus?

I vilket fall så tänker jag minimera inköp av hårdvara för att uttrycka min missnöjdhet ang priser i detta avlånga land.