Inlägg

Inlägg som Dalton Sleeper har skrivit i forumet
Av Dalton Sleeper
Skrivet av Ragnarok:

Jag tror inte att en 7800x3d är snabbare än min 13900kf i något spel över huvud taget.

Det är väll bara att vänta å se?
Optimera 7800X3D's IF, minnen och dra upp TDP till 300w så det blir en jämnare jämförelse, samt sätt den på samma kylning. Förstår inte varför du postat multicoretest, det är sällan jämförbart med spel. Frekvens, cacheminne samt minneslatens på ett fåtal kärnor är det de flesta spel vill ha, så det hade varit intressantare att se dina p-cores enkeltrådsprestanda.

Av Dalton Sleeper

Låter det ens nått mellan 60-120 fps så skicka tillbaka eländet, det är inte kul att äga ett kort som man inte kan köra som tänkt. Olika spel belastar olika och har det tendens att låta högt under normala förhållanden så kan det hända i ditt kommande favoritspel. Oftast hjälper det ingenting att byta nätagg, men man kan ha tur. Andra kort kan låter mer eller mindre, men också där är det sällan att man får ett bra kort.

Tänk också på när du skänker kortet vidare, samt på om du, sambo eller husdjur skall stå ut med det 24/7.

Av Dalton Sleeper

Vad blir det nu då, 2st pCores på 7GHz och 14 eCores, totalt 300w?

Av Dalton Sleeper

Sedan kommer väll 4090 Ti snart och trycker ned priserna på 80 och 90 lite närmare där de borde ligga. 4k serien börjar kännas gammal...

Av Dalton Sleeper
Skrivet av SkyGamerZero:

Telefonen är 5 år gammal, där har du svar på din fråga.

Ja visst, men den har suttit på Android 8 ett bra tag så det har ju inte hänt så mycket på den fronten. Det jag egentligen ville höra va om någon kände igen problemet och om det fanns någon lösning. Det blir till att återställa eländet...

Av Dalton Sleeper

Huawei Y6 går segt?

Hallå,

Morsans telefon går väldigt segt på senare dagar och tänkte höra om någon annan stött på detta?
Interna minnet är rätt fullt, en eller två GB kvar med knappt några appar eller bilder.
Satte i ett 64GB härom veckan, dock stödjer inte Android 8 att flytta appar verkar det som (man får avinstallera/installera), annars är det inställt att alla nya bilder och appar bör hamna på SD-kortet. Fick in senaste uppdateringarna (2 os uppdateringar, google store appar osv) i samband med minneskortet, dock kvarstår segheten.

Det laggar när man swipar, trycker på något, tillåmed wifi-anslutningen går segt med latency på 70-100 ms och nedladdning 70Mbps. Min telefon på samma band får ut 140 Mbps och en latency på 10 ms.

Tror ni det är kört för denna telefon, eller är det värt att fabriksåterställa den?
Jag vill helst inte sitta hela dagen med att installera den, sedan att få henne att komma ihåg alla lösenord och sånt kommer att bli en pina.

Det känns lite som att ramminnet är fullt hela tiden, men det var ju inte såhär för något år sedan.

Några tips?

Av Dalton Sleeper

Jag vet inte om 2x8GB på CL14 1.5v är speciellt imponerande, kör själv 4x16GB CL14 på 1.4-1.45v.
1.5v börjar låta högt i mina öron för daglig användning.

Men ja lite suspekt kanske det är, men de är dyrare än exempelvis corsairs och andras budgetminnen. Kommer de från utlandet så kan ju det vara orsaken.

Av Dalton Sleeper

Funkar inte på Surface Pro X, något galet med installern

Av Dalton Sleeper

Jag vill då inte ha aktiv kylning på dom, blir ju också betydligt bökigare för moderkortstillverkare att få plats med eländet.

Av Dalton Sleeper
Skrivet av Weeblie:

Nu var det rätt många år sedan jag själv jobbade hos Microsoft men performance reviews var något som gällde globalt. Kanske inte för alla roller (e.g. receptionister) men definitivit för utvecklare, managers, PMs, osv. På den tiden skrev man själv om vad man hade gjort sedan förra reviewen, och managern gjorde sedan en summary av det som denne presenterade inför andra managers. Gemensamt satte de ett betyg på ditt jobb (med viss hänsyn till hur mycket impact andra utvecklare har i din organisation).

Ah, tack för svar! Jag antar det motsvarar dagens Connects då.

Av Dalton Sleeper
Skrivet av Weeblie:

Microsoft har performance reviews två (?) gånger per år där varje arbetare i princip får en siffra på hur bra de ligger till. Nu kan vi bara spekulera på hur de kommer att avskeda 10 000 personer denna gång men det är inte ovanligt att de bara plockar folk med lägst "betyg". Nu kan man tycka vad man vill med ett sådant system men lite per definition har Microsoft "koll på" vilka som är minst produktiva.

Jasså, det har jag inte hört, något speciellt land som har det?
Edit: Visst sker någon typ av genomgång, men inte hört att det kallas performance review. Bonusen är ju grundad på något och då antar jag det är managern som rapporterar detta. Normalt om du sköter ditt så brukar 10% bonus gälla, gör du något bättre så kan du komma upp i 15-20% (övre gränsen bestäms av din aktuella nivå). Gör du något exceptionellt så kan du få en separat specialbonus.

Skrivet av flukke:

Medellönen på Microsoft Sverige (ca 600 anställda) låg 2020 på strax över 91 000/månad.
https://www.di.se/digital/manadslon-pa-128-000-har-ar-techbol...

Lägg till att de gjorde en större höjning av lönen under 2022 för de anställda så kan vi nog räkna med att snittet för 2023 ligger en bit över 95k/månad i Sverige.
https://computersweden.idg.se/2.2683/1.766246/it-jattarna-hoj...
Så ja folk där är ganska välbetalda, men de gör ett bra jobb

Menar vi då årsinkomst eller lön, för på exempelvis MS så är de helt skilda. Är det grundlön så är det högt, men är det årsinkomst så är det lägre. (det betalas ut en hel del i aktier)

Av Dalton Sleeper
Skrivet av Pantburk:

@Dalton Sleeper

Mitt coilwhinar inget och då har jag testat närmare 999 fps i csgo mm.

De flesta spel menyer kommer man även upp i 1000 fps.

Om det är så så är det bara att gratulera, du hör högfrekventa toner också (rätt många som inte hör frekvensspannet, ännu vanligare när man blir äldre)?

(ska dock inte göra denna tråd till en coilwhinetråd, men helt ointressant för mig till problemet är löst)

Av Dalton Sleeper

Lite trisst att de flesta grafikkort coilwhinar redan vid 60 fps, vill inte veta hur de skulle låta vid 500 fps

Av Dalton Sleeper

Vattenpumpen?

Av Dalton Sleeper

Windows 11? Har du uppdaterat bios på moderkortet på senare tid?
Det fanns en bugg som orsakade hack när TPM moduler skulle accessas.

Av Dalton Sleeper
Skrivet av Molotov:

Varför? för att allt är bättre i VR.
Ditt synsätt är typ lika gammalt till årtalet du refererar till 2016.
Det finns massvis med bra VR-spel och det finns massvis med bra VR-moddar för vanliga spel.

Alyx är inget demo-spel däremot ett tech-demo som samtidigt är ett väldigt bra spel också.
När körde du senast? du verkar inte ha koll helt ärligt.

Bra är ju relativt, och allt är inte bra i VR.
Spel man kan tänka sig att lira kan nog räknas på en hand med två fingrar.
Om det nu är så får man ut väldigt lite värde av ett VR-headset.

Av Dalton Sleeper

Många här verkar inte se 30 000 mil som ett problem, dock har jag aldrig sett någon Volvo som rullat mer än 30 000 utan att reparationen runt de miltalen kostar betydligt mer än bilen är värd. Jag har inte kört någon själv till 30k, men flera i kretsarna har skjutit packboxar, skurit eller what not. Hur väl de var servade låter jag vara osagt, men haveri eller dyra reparationer kan hända runt 28-30k mil. Gäller självklart Saab också.

Av Dalton Sleeper

Jag inhandlade Corsair H150 Pro för att kyla 5950x men den presterade kasst. Håller med 100% om det @cyklonen nämnt. Dålig kylförmåga och väldigt högljudd genom både fläkt och pump. Den hanterade inte varierande hastighet speciellt bra om man ville hålla varvtalet nere, minimal påverkan på kylförmåga och resulterade också i nån slags resonanseffekt (ooooande). Hastigheten på fläktarna borde också gå på vattentemperatur, dagens temperaturer svajjar mellan 40-95c på ett par sekunder och ger därav en irriterande effekt på fläktarna.

Vet inte om jag fick ett måndagsexemplar, men jag ger den 1 av 5 i betyg. Bytte till EK customloop och levde lycklig...

Av Dalton Sleeper
Skrivet av MinscS2:

111% PL, +230 Coreclock resulterade i en stabil frekvens på 3000 Mhz i Unigine Superposition.
Kan nog klämma ur lite till men känner mig rätt nöjd där, känns som en bra gräns.

Det bästa kortet jag testat so far är Suprim X, det klarade 3GHz på 1.035v, Strix OC klarade inte alls 3GHz oavsett, iaf inte på en effekt den kunde hålla för jämnan.

Av Dalton Sleeper
Skrivet av Zpnk:

Radiatorytan är viktigare än tjockleken. Kommer fungera helt ok... kanske temps på 50-55 grader

Strix OC är ett 480w kort, vattenkyler man det med undervolt 0.975v på 2GHz så toppar det strax där. Har två 360 EK-rads med fläktarna på låg hastighet, och kortet når 50+ i max load, har dock CPU i samma loop. I vilket fall så blir det kul att se om 240 klarar jobbet utan att sänka effekten för mycket.