Inlägg

Inlägg som Dalton Sleeper har skrivit i forumet
Av Dalton Sleeper
Skrivet av DavidtheDoom:

Jag hade gärna tittat på båda serierna men går ju varken köpa eller stream:a. Verkar tom svårt att få tag på i DVD-format även om jag hade haft en ODD hemma. Jag hoppas på att SG kommer på någon streamingtjänst. Senast pratades det om Amazons Prime video. Än hellre, köpa digitalt alla säsonger ur de tre serierna och ha det avklarat.

SG finns på Prime/MGM, dock inte Atlantis.
Men ja, det finns många serier man skulle vilja se igen som inte finns på någon tjänst.

Av Dalton Sleeper

Ögonspårning hade nog gjort en hel del, synd att de inte har det som val.

Av Dalton Sleeper
Skrivet av SuperDuperKillen:

Ja absolut. Har man någonsin öppnat något och sen lämnat tillbaka på öppet köp så tycker jag inte man kan klaga när man råkar få en öppnad vara själv. Men den ska ju vara fräsch och om den inte är det så kommer alla seriösa butiker lösa det.

Men jag vet det finns många som gräver längst bak i kyldisken för att få en mjölk som har 8 dagar hållbarhet istället för 7, trots att de kommer dricka upp paketet på 3 dagar.

Sen klagar de högljutt på butikens matsvinn.

Alla har dock inte 8 dagar kvar i hållbarhet, eller 7 för den delen. Allt för ofta så säljer butiker något som är sista dagen, eller en dag kvar till fullpris. Köper jag mjölk, smörgåsskinka, ost, korv med bröd, så vill jag ha flera dagar kvar, gärna upp mot en vecka. De som vill köpa med kort datum får väll göra det, jag behöver mer då jag inte förbrukar snabbare. Samt, allt för ofta så börjar varor bli kassa innan datumet gått ut.

Av Dalton Sleeper
Skrivet av PlogarN97:

Jag tycker att det är närmast fånigt bortskämt att förvänta sig att även kartongen ska vara i orört nyskick.

Så länge produkt/tillbehör är i nyskick och kartongen är funktionsduglig så bör det vara OK att sälja som ny.

Visst. Kanske ger en mindre magisk känsla att öppna men det är som sagt väldigt bortskämt.

Jag skulle då inte acceptera provkörda grejer samt en förpackning som är skadad. Tänk om du köpt något fint till din flickvän/pojkvän/barn och förpackningen är trasig, innerpåsen sönderdragen samt fingeravtryck överallt.

Tänker man på mekaniska grejer så vet man ju inte vad som gjorts med dom, fläktarna kanske börjar skallra efter en vecka och då ska man hålla på med returärenden, samt ev bevisa att man inte hanterat dom fel (dvs ta alltid bilder, direkt!). Något annat kan vara tappat i golvet så lödningar släppt eller pcb spruckigt. Folk har ju skickat tillbaka dessa av en anledning, anser jag.

Routrar, USB-minnen och diskar vet man ju aldrig vad det är på dom, skulle då aldrig koppla in dom hemma utan att veta att förpackningen är oöppnad.

Av Dalton Sleeper

Det är nog större chans att det är minnena som spökar om det smäller, dvs kolla om de kör rätt spänning, timings osv.
Senaste bios är nog att föredra i vilket fall då Ryzen har haft problem med minneskompatibilitet.

Av Dalton Sleeper
Skrivet av meklubba:

Många på swec hör hemma på dagis och har ingen aning om hur varken spel eller en marknad fungerar, det är svårt att nämna något utan att få mothugg liknande. "8 GB var standard runt 2016", "256-bit minnesbuss flaskhalsar, buhu", "korten som finns reagerar negativt på dagens spel!!", "dom svinen vill bara tjäna massa pengar på (80/90)"

förlåt

Av Dalton Sleeper
Skrivet av pa1983:

Hum, måste vara fel på nvidia för här på sweclockers läser jag bara att RTX 4070 ti är bästa sedan skivat bröd och inte alls dyrt, det är bara svensk inflation som är problemet har jag hört!
Det är ett skitbra köp för det är snabbt som ett 3080ti som kostade lika mycket i teorin för ett par år sedan så du får lika mö prestanda nu som då fast bara senare!

8Gb VRAM sägs vara nog här på swec forum även fast spelutvecklare satt det som minimikrav för spel under utveckling nu och helst vill se 12Gb eller mer, men på swec forumet hör jag hur dåligt utvecklare optimerade spel säger dom, det sägs att 8Gb Vram är bra nog för all framtid här på swec har jag hört!

Nvidia borde nog lyssna på folk på sweclockers för resten av världen verkar ha illusionen om höga priser, Texture swaping på 3070 med 8Gb och rädslan att 12Gb kommer göra 4070 korten till tidig e-wast än mer 4060 korten, att man inte lägre får speciellt mycket för pengarna verkar bara resten av världen tycka, men inte här på swec vad jag hört...

Många på swec hör hemma på dagis och har ingen aning om hur varken spel eller grafikkort fungerar, det är svårt att nämna något utan att få mothugg liknande "köp en 4090 om du vill ha prestanda", "det är vad grafikkort kostar idag", "köp ett 3050 om du inte har råd", "spel idag är så dåligt optimerade" "lata/okompetenta spelutvecklare", "dåliga kodare", "bara vrida ner texturupplösningen så spelet ser ut som HL1".

Det är inte konstigt att det finns så många inlägg i tråden om att Swec har gått ner sig...

Bra att folk äntligen säger ifrån, det som händer är inte normalt och det kommer inte att bli bättre om folk fortsätter köpa skitkort till överpriser. 8GB var standard runt 2016, och även då var 192/256-bit minnesbussar rätt lite! Nvidia ser till att det finns flaskhalsar i 4k-serien, i form av minnesmängd samt minnesbuss, så pass att flera av korten reagerar negativt på en del av dagens spel. Detta för att du ska köpa de betydligt bättre och tokdyra korten (80/90), ev bli tvingad att byta till ett nyare kort efter ett till två år om du inte vill göra kraftiga avvägningar i bildkvalite som betydligt billigare kort klarar av.

Av Dalton Sleeper

Vet inte hur det är på IPhone/IOS, men Android cachear lösenord för SSID och har du någon gång bytt lösen (eller möjligen annan säkerhetsinställning) så kan du behöva "glömma" nätverket och ansluta på nytt (så lösenordsprompten kommer upp). Funktionen finns i Android för telefon, Google TV osv.

Du kanske rent av får fullt på 2.4GHz? Har du tvingat kanalbredd/kanalnummer eller liknande? Kanske tvinga den på lägsta 20MHz bredden så det får plats så många enheter som möjligt? Står det på 40/80/160 så kanske någon enhet får maka på sig.

Av Dalton Sleeper
Skrivet av Sh4d0wfi3nd:

Behöver byta framdäck på ena hojen då det är 8 år gammalt och efter en 30 milatur idag så har jag fått lite vågig mittbena. :/

Var köper ni era däck? Kommer bli ett Michelin commander 3 troligtvis.

8 år? Mina däck räcker i 700-800 mil "normal" körning. Första året blidde det endast ett år.

På tal om något helt annat, ni som brassar i 140+, vad kör ni för öronproppar? (eller blundar ni för att det är skadligt för hörseln)
Jag har tidigare nämnt mina, men de funkar i rimlig motorvägsfart som bäst, nämligen Alpine MotoSafe Race.

Edit: Intressant, verkar ha kommit några nya modeller, blir att läsa på hur de skiljer sig mot vanliga race:
https://www.alpinehearingprotection.com/products/motosafe-rac...
https://www.alpinehearingprotection.com/products/24h-le-mans-...
https://www.alpinehearingprotection.com/products/formula1-rac...

Av Dalton Sleeper

Känns lite bortkastat att inte köra customloop här, tänker mig att det är de som skaffar denna prolle. AIO är lite budgetkylning nu för tiden när processorerna drar så pass mycket, gammal vanlig luftkylare får ju inte ens ut hyfsad prestanda på stock. Nog är det trevligt att kunna få ut extra prestanda när man har kylning för 10000, mindre kul att chippet är lika effektivt som en påse skridskor i dessa frekvenser.

Det känns som man behöver bencha tre olika setups, en luft, en AIO samt en custom loop, processorn borde dock säljas efter prestandan på luft och inget annat, ca 100-150w.

Av Dalton Sleeper
Skrivet av Sh4d0wfi3nd:

Tyvärr så det är med MC och rödljus.. Usch.

Ligger i den fil som passar bäst. Har jag bil framför ligger jag långt vänster/höger för flyktväg / inte krossad om nån kommer bakifrån. Är jag längst fram så ligger jag i mitten så ingen kan ställa sig jämte.

Jag ställde frågan till transportstyrelsen och krävde svar på scenariona jag listade, då tillämpningsbara lösningar förståss (ringa och felrapportera trafikljuset mitt i korsningen på kvällen (och ev vända) är inte en godtagbar lösning). Svarar de så ska jag skriva ut lappen och stoppa den i fickan tills nästa gång man står där.

"Tack! Transportstyrelsen har mottagit din fråga."

Edit: jag anser att man kan se trafikljuset som trasigt, och då gå på de andra trafikreglerna, men om Polisen skulle stå runt hörnet så är det ju bra att ha det på papper.

Av Dalton Sleeper

Trafikljus som inte slår om?

Kör nu till och från jobbet med metallhästen, även någon någon enstaka kväll, och något jag märker av väl är att trafikljusen i denna stad inte reagerar när jag kommer, alls eller reagerar sent när man i princip stannat.

Med bilen så slår det alltid om till grönt automatiskt när man kommer i närheten (och har gjort de senare 10 åren), ifall det inte finns andra trafikanter dvs. Fick stå säkert i fem minuter en kväll tills en annan bil kom upp bakom mig innan det slog grönt. Det händer inte överallt, men vissa platser är så pass kassa att man funderar på att köra mot rött.

Ska man rapportera det, eller leva med det?
Jag antar att slingorna skall kalibreras om?

Hur ligger ni på vägen vid rödljus, höger, vänster, mitten?

Av Dalton Sleeper

Detta kan väll vara en bugg? Minnesläckage.

Av Dalton Sleeper
Skrivet av Satariel:

Se där ja då hade väl jag osedvanlig tur då.

Jag hade gärna köpt ditt kort om det inte var så närma nästa serie

Jag vet inte om du har koll på det, men det verkar vara många som inte hör whinet då det ligger i det högre spannet, om du hör dessa frekvenser och kortet är tyst så kan jag bara gratulera!

Av Dalton Sleeper
Skrivet av Satariel:

Finns ju alltid måndagsexemplar tyvärr.

Alla kort jag testade hade coilwhine (värt att tillägga så testades de i olika datorer), ca 4-5st 3090 (vita som svarta) samt ett par 4090 (alla Strix). Jag har svårt att tänka mig att alla var måndagsex, speciellt när vissa kom från release samt vissa månader senare.

Kylarna har också haft problem vid vissa rpm, haft dålig kontakt / ingen kontakt med komponenter på pcb. Det är nog mer måndagsex att faktiskt få ett kort som är 100%, dvs mer avvikande att få ett kort som fungerar.

4090 verkar vara ett bra kort, även med kylare, dock 28 000 kr för ett kort som tjuter? Nope.

För min del så skulle vattenblocket på så flera av defekterna påverkar inte mig nämnvärt, utom andrahandsvärdet förståss (vilket är trisst för 24-28 000 kr). Sitter med ett 3090 med vattenblock, hade hopp om att avmontering av kylaren samt rätt tryck på komponenterna skulle hjälpa, men icke. Kan tillägga att spelandet har minskat nämnvärt sedan 3090, nu används det för att rendera webbsidor.

Av Dalton Sleeper

Windows minnestest, är det samma sticka som använts hela tiden? Samma kopia på operativsystemet? (korrupta nedladdningar är inte helt ovanligt)

Jag skulle nog tanka memtest som tipsades ovan, och då på en annan formaterad sticka.
Det kan mycket väl vara minnen, eller något annat hårdvarurelaterat, om det är minnena så lär memtest visa det.

Av Dalton Sleeper

Jag har tappat förtroendet helt för Asus, det är väll först på senare tid det börjar tippa över. Först och främst sådant som Gamers Nexus tog upp, men också för att deras produkter är rejält överprisade för halvdan kvalite. Mjukvaran är det värsta möget man kan hitta (armory crate) och bör avinstalleras omedelbart (stäng av i bios så inte Windows hittar det). Annat som är mindre bra är deras router firmwares (för exempelvis AX11000) där en hel del inte fungerar.

När jag ändå gnäller så kan jag nämna att de flesta grafikkort jag testat från dom lider av extrem coil whine (alla 3090 / 4090 jag testat i olika datorer). Låt inte era sambos / husdjur lida för att Asus inte kan sätta hyfsade komponenter på brädan.

Av Dalton Sleeper
Skrivet av GuessWho:

Hmm.
Att 4060 och 4060Ti bara skulle ha 8GB VRAM (enligt rykten) var en av anledningarna att jag köpte 4070.
Hade jag vetat att det skulle komma 4060Ti 16GB så kanske jag hade köpt det istället.

Men sen är det ju inte bara minnesmängden som spelar roll.
Minnesbandbredd och GPU kraft spelar också roll.
Så frågan är hur bra ett 4060Ti 16GB kommer prestera i scenarion där 12GB inte räcker till.
Kommer minnesbandbredd och GPU kraft räcka till för att ge bra prestanda?

Säg att man har ett scenario där 4070 12GB ger 20 FPS och 4060Ti 16GB ger 25 FPS.
Då ger ju 4060Ti 16GB mer prestanda p.g.a. mer VRAM.
Men det är fortfarande inte bra prestanda.
Om man sänker inställningarna för att få bättre prestanda så kanske man kommer till där 4060Ti 16GB förlorar sitt övertag.

När minnet tar slut så hackar det ofta ner till ensiffrig FPS (eller krashar), dvs totalt ospelbart om man inte vrider ner texturinställningarna i spelet. På senare tid kan det istället (vissa spelmotorer) visa sig som grafikfel och/eller riktigt lågupplösta texturer. Du får med största sannolikhet stabilare FPS med ett kort som har tillräckligt med minne, jämfört med ett kort som ligger under eller på gränsen. Dvs betydligt högre minimum fps utan hack, men något lägre avg / max fps.

Värt att nämna så brukar inte större texturer sänka prestandan nämnvärt om de får plats i minnet, därav gör dom ofta en rätt stor grafisk skillnad. Att sänka texturinställningar i vissa spel är som att gå tillbaka 10 år i tiden.

Av Dalton Sleeper
Skrivet av mr bulle:

Är inte minnesbussen på många av de nya korten väldigt smal?
Hur motiveras det?

Att förstå sig på minnesbussen eller att ens veta att den finns där är kunskap som tillhör de mer tekniskt kunniga. Förmodligen försöker Nvidia komma undan med denna flaskhals, det är inte första gången i historien.

Jag har inte kollat så noga, men kortet kanske inte är kompatibelt med antalet cudakärnor, minnesbuss samt minnesmängd som skulle vara det optimala. Förmodligen har de svårt att konkurrera ut AMD med denna dyra serie.

I vilket fall så kommer reviews att påpeka detta, samt ge jämförelser med 3000-seriens kort, samt AMDs motsvarigheter.

Jag förväntar mig en riktig pajkastning...

Av Dalton Sleeper

Man tycker inte memory training ska behövas, det är nog för att skydda mot system som har problem. Jag vill bara knappa in alla siffror i bios, trycka save och köra. De som får bluescreen utan möget borde se över sina timings och spänningar och lösa grundproblemen.

Dock har de senare AMD platformarna haft en hel del kompatibilitetsproblem när det gäller minne, när jag inhandlade min 5950X vid release så funkade typ ingenting i nått över 2000 MHz, dock med DRAM-uträknaren och manuellt inknappade inställningar så fungerade 64GB (4x16) på 3600 MHz CL14.