Inlägg

Inlägg som Psionicist har skrivit i forumet
Av Psionicist
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Sentenced
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/webbtv/artikel_3026051.svd

Underbar sosseröstande svennebanan ca 0.40 in i klippet, han berättar att han röstade på socialdemokraterna, följdfrågan blir "Varför det?" hans svar: "För att jag...umm...tycker att socialdemokraterna, äh jag brukar rösta på socialdemokraterna". En äkta ung gråsosse i action!

Alltid läskigt med folk som röstar på de största partierna utan att veta varför. Väldigt orwellskt.

Men visst. Partiet är väl nöjda att deras 70-åriga indoktrinering fungerar. Gör som jag säger, tänk inte.

Av Psionicist
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Ilja
Det smärtar mig att liberaler som du och många av mina personliga vänner röstar på Moderaterna.

Fast det beror lite på hur man resonerar, prioriterar, och taktikar. Det var givet att Piratpartiet skulle ta minst ett mandat. Det är bra. De kan slåss för kung och fosterland för privatlivsfrågan.

Mycket mindre givet att någon person med hyffsat bra ekonomisk politik röstas in, framförallt nu i dessa tider när politikerna går mot protektionism och keynesianism. Fjellner fick min röst för han är väldigt tydlig på två punkter på sin webbsajt:

Citat:

Därför borde EU leva som man lär och riva ALLA tullmurar mot resten av världen.

Citat:

Jag vill avskaffa ALLA jordbruksbidrag och subventioner.

Har dock inga speciella illusioner att han kommer kunna ändra något av detta.

Av Psionicist

Och för att komma ihåg vad sin(pi/2) och andra standardvärden är så ska du komma ihåg standardtrianglarna:

/| / | 1 /__| 1 och /\ 2/ \2 /____\ 2

Använd pytagoras sats för att få ut hyptenusan på den första, och "höjden" på den andra. Då kan du se enkelt att exempelvis

sin(45*) = 1/sqrt(2) via första triangeln

eller

sin(60*) = sqrt(3)/2 med den andra

sqrt(3) betyder här kvadratroten ur 3 (sqrt = square root)

Av Psionicist

Lite off topic kanske, men elektronisk röstning/röstningsmaskiner går faktiskt att göra bra. Det är bara det att politikerna saknar total förmåga att skilja bra från dåliga lösningar, så bäst lobbying vinner. Därför ser jag inga problem med tekniken per se, snarare att jag aldrig vill se den användas i val eftersom valmyndigheten inte är kompetent nog att skilja bra från dåliga lösningar.

Av Psionicist
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Gutteen
Kör min 920 d0a på 20x200 på 1,224v (1,23125v i bios). Har gått 1h i OCCT två gånger utan problem. 3h i crysis eller cod4 funkar också bra.

Load-temps på drygt 70°-75° och idle ca 40°-44°

Tror jag behöver testa lite mer. Ska inte dra några förhastade slutsatser, men än så länge ser det bra och stabilt ut

Schyssta temperaturer! Har du båda fläktarna monterad på Noctuan? Vad kör du för chassikylning? Vid vilken rumstemp är detta?

Av Psionicist

Re: Betalt för övertid i detaljhandel?

Edit: Tar tillbaka, onödigt.

Av Psionicist

Denna person har några rätt: http://www.fjellner.eu/om-mig/asikts-abc/

Inte alla rätt, men några.

Sen om jag röstar på honom eller någon annan får jag se imorrn.

Av Psionicist

pytonOrm: Din signatur... hur hade du tänkt överklocka Gulftown med 24 GB? Borde väl vara betydligt lättare med 3x4 GB?

Av Psionicist
Citat:

Ursprungligen inskrivet av mortifer666
Problemet är väl att man inte tjänar så mycket på det iom skillnaden mellan euro och krona.
Skiljer ju nästan 2 kronor från förra sommaren per euro.
Så en flaska som kostade 100kr förra året kostar idag 120kr.

Nah, det där stämde för ett par månader sedan.

När Euron var som billigast kostade den 9,2 kr (och det var typ 2005, mitt i bästa högkonjunkturen). Nu kostar den 10.8 kr. Ett tag kostade den 11.8 kr. Så visst är den dyrare, men bara cirka tio procent jämfört med ett år sen.

Visst, tio procent är ju inget att ignorera. Dollarn är betydligt värre i jämförelse dock, som i vissa fall varit 60 procent dyrare jämfört med lägsta noteringen i somras.

Av Psionicist

Finns triviala lösningar (0, 2, 25) och (0, 5, 10) också. Fast jag kanske missat att x,y,z > 0?

Edit: Just ja, det ska vara ett rätblock Dessa gäller inte då.

Av Psionicist
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Dominator
Jag har problem med att lösa följande primitiva funktion:

Bestäm en primitiv funktion till f(x)=e^sqrt(x)

Ska man sätta sqrt(x) till t eller något annat finurligt?

Tacksam för hjälp

Om du behöver mer ledtrådar än vad Elgot redan gett:

Gör du substitutionen t = sqrt(x) kan du skriva
§ e^sqrt(x) * 2sqrt(x) * (1/2)(1/sqrt(x)) dx = § e^t * 2t dt = ...

Dold text

Sedan kan du säkert fortsätta.

Av Psionicist

Flyttad.

Av Psionicist

Plats 4!

Av Psionicist
Citat:

Ursprungligen inskrivet av -Boris-
Finns en uppsjö brister i det där testet. Varför kör man dyrare minnen till AMD-systemet? Hade man kört på DDR2 där också så hade Intel fått nöja sig med en Q9450 att tävla med om du dragit av pengarna. Dessutom är testet placerat precis i den prisklassen där AMD är som sämst på pris/prestanda. Hade ni legat 500:- billigare hade det blivit Phenom II 940 BE i 3GHz som har mycket bättre pris prestanda. Sänker du priset på Intelsystemet med 500:- så får du, inklusive prissänkningen för att korrigera DDR2, så har du nu en Q8200.

Utöver det så klockas bussen friskt på Core 2. Det ökar prestandan väldigt mycket. Men ni gör inte detsamma för Phenom II genom att klocka nordbryggan. Tvärtom så försöker ni verkligen hålla ner nordbryggans frekvens genom att totalt undvika bussklockning. Jag frågar mig om ni ens brydde er om att testa tricket med att höja spänning till nordbryggan för att få stabilare processor. Det kan hjälpa vid klockning även om man inte klockat nordbryggan.

Jag begär inte att ni ska handplocka en prisklass som gynnar AMD. Men att välja just den som missgynnar AMD mest kanske inte är helt rättvist. Att dessutom köra på olika minnen när Intel också kan köra DDR3 ser jag ingen anledning till. Det ger bara ytterligare en prisnackdel för AMD. Och kronan på verket så verkar inte redaktionen känna till hur man klockar ett AMD-system.

Tryck upp nordbryggan i 2.6GHz+ och gör om testet, och för all del testa om ni kan klocka högre med högre NB-spänning. Det kan av någon anledning hjälpa.

Kan vi verkligen läsa samma test? AMD knäcker ju.

*) Phenom II X4 955 vinner samtliga icke OC-tester, förutom ett eller två som nästan kan kallas för ties.
*) AMD-plattformen är billigare.
*) AMD-plattformen är mer framtidssäker.

Hur kan du då få till det att Intel vinner? Visst, de får lite bättre resultat vid högre överklockning, men man kan ju inte stirra sig blind på bara den aspekten när AMD tar hem de andra tre ovan.

Min högst personliga åsikt är att AMD, tvärt om, dominerar i alla intressanta segment förutom top-of-the-line. Vi har Phenom II X3 som är ett bättre val än Core 2 Duo E8400, och Phenom II X4 955 BE som är ett bättre val än Q9550. Intel blir lite bättre när man kommer upp till Core i7, alltså det högsta top of the line-segmenten. Beroende på prioriterignar tar AMD även budgetsegmentet (Pentium Dual Core är dock en väldigt rolig processor pga den tokhöga multiplikatorn, men AMD har flera billigare och strömsnåla alternativ här).

När Core i5 lanseras kanske det blir annorlunda, men just nu har AMD övertaget i nästan alla segment som datorentusiaster och gamers kan vara intresserad av.

Av Psionicist

malloc kan returnera NULL om det är något fel, exempelvis om minnet är slut.

Vidare så är första parametern till malloc storleken i _bytes_. Vad du vill göra i första exemplet är alltså:

int *x = malloc(sizeof(int));
if (x == NULL)
// felhantering

Samma gäller för andra exemplet.

Av Psionicist

Jag måste fråga er som har många poäng i den här lilla tävlingen: Hur mycket film ser ni egentligen? Jag skäms nästan att jag röstat på över 500 filmer på IMDB, men har ju ändå ingen chans.

Av Psionicist

Usch. Lysdioder som visar att en produkt är på måste vara en av "antiuppfinningarna" det senaste hundra åren (tillsammans med det där plingande ljudet på mikrovågsungnarna). Distraherande och jobbigt. Turligt nog kan jag stänga av de intensiva blåa lysdioderna på mina skärmar.

Av Psionicist

Nice, det tar sig!

Metal man har förövrigt riktigt bra musik.

Av Psionicist
Citat:

Ursprungligen inskrivet av edman
Varför ifrågasättter ni? I artikeln står det ju att en lektor vid UU har bekräftat att hans lösning är korrekt om än lite omständig på sina håll.

Det är bara att gratulera!

Ingen ifrågasätter att killen är bra på matematik. Han kommer säkert gå långt inom ämnet han väljer.

Just det här resultatet som nyheterna skriver om är ju dock inte så värst nyhetsvärt. Han har kommit fram till något som någon tidigare kommit fram till, vill säga något som redan är känt. Välkommen till den matematiska världen, typ!

Om man bara räknar abstracts så publiceras det över 12 000 sidor matematisk forskning per år. Det är nya grejer, resultat som inte var tidigare känt. Det är nyhetsvärt.

Jag förstår givetvis "var du kommer ifrån". Finns inget trökigare än massa bittra svenskar som försöker nervärdera personer som lyckats göra något bra. Men man måste vara lite kritisk också. Om några år kommer den här killen säkert komma fram till något nytt, tidigare okänt, resultat. Men det lär väl inte media bry sig om öht.

Om ni vill se lite unga talanger så kolla in personerna som tävlar i den här Inteltävlingen. Har för mig att det var en ung svensk där som gjort något inom matte.

Av Psionicist

Så vad är det han har gjort? Hittat en stängd form för B eller liknande?

Edit: Läste lite mer. Han har alltså hittat ett känt uttryck för Bernoullitalen. Detta är imponerande i meningen "gymnasieelev löser uppgifter i kurslitteratur för universitetselever", inte "gymnasieelev löser prestigefyllt, olöst problem". Killen har skills uppenbarligen, men artiklarna är lite för sensationalistiska.